Hamileyken işten çıkarılma

Siz dava acsaniz bile sonuc istediginiz gibi olmayacakki. Hem ihbar hem kidem hem dogum parasi alip cikmaniz utopik görünüyor. Velev ki yeni sozlesmeyi reddettiniz: iscinin sozlesme degisikligini kabul etmeme hakki var sonucta. Bu durumda isveren yine tazminat verip cikisini yapabilir.
Ha derseniz ki hamileyim diye baska bir yolunu bulup isten cikardilar: hukuken hakkinizi arayin diyecegim ama orada calisamayacaginiz icin ise iade acmanizin mantigi yok kaldiki calisabilecek olsaniz yeni sozlesmeyi reddetmezdiniz zaten.

Yerinizde olsam yillik iznimi kullandirmayin; ucretini verin teklifini yapardim. Yani yillik izin+ihbar+kidem talep ederdim.
Dava açmayacağım da yazılı olarak hamile olduğumu belirtirsem hem hamilelik hem de doğum izni süresinde çıkışımı veremezler diye düşünüyorum bilmiyorum henüz avukata danışmadım sözleşme de elime geçmedi. Zaten etmeyeceğim kabul ama yine de kötü hissediyordum işte mutsuzum sonuçta uzun süreli işsiz kalacağım ve benim seçimim değil. Zaten bebeğimi bıraksmazsam istifa ederim diyordum o zaman da her şeyi yakacaktım. Nasip buymuş

Hamileyken kanunen isten cikarmak yasak diye biliyorum ama yinede arastirmak lazim.

Hamileyken kanunen isten cikarmak yasak diye biliyorum ama yinede arastirmak lazim.
Yok burada çıkarma hakkı var sadece hamileliği sebep gösteremez diğer şekilde çıkarır

Dava açmayacağım da yazılı olarak hamile olduğumu belirtirsem hem hamilelik hem de doğum izni süresinde çıkışımı veremezler diye düşünüyorum bilmiyorum henüz avukata danışmadım sözleşme de elime geçmedi. Zaten etmeyeceğim kabul ama yine de kötü hissediyordum işte mutsuzum sonuçta uzun süreli işsiz kalacağım ve benim seçimim değil. Zaten bebeğimi bıraksmazsam istifa ederim diyordum o zaman da her şeyi yakacaktım. Nasip buymuş

Rapor alamiyor musunuz? Sozlesmeyi simdi gondermezler, yillik izninizi kullandiktan sonra yollarlar ki sozlesmeyi reddederseniz yillik izin ucreti odemesinler dige

Rapor alamiyor musunuz? Sozlesmeyi simdi gondermezler, yillik izninizi kullandiktan sonra yollarlar ki sozlesmeyi reddederseniz yillik izin ucreti odemesinler dige
Benim gittiğim hastane fazla vermiyor özel ama vermiyor soruşturma sebebi iş yeri uğraşıyor diyor. Bu hafta yollayacağız dediler bilmiyorum bu salı tekrar konuşulacak. Rapor alsam bile bu işte devam edemem ki. Bir de 2 hatta 3 ay raporu alamam muhtemelen heyet raporu araştıracsğım

İşten çıkmaya karar verdim bu arada çalışmayacağım haklarımı alacağım tabii hem kıdem hem ihbar hem yıllık izin hem de 2 ikramiye ama 2 taksitte alacağım

Back
X