çok zor durumdayım mantikli fikirlere ihtiyacım var :(

Ya canim esin acaba seninle aile zoru ilemi evlendi aklima baska bir sey gelmiyor ki karsilikli bu konulari konusup asabilseniz keske cok uzuldum senin durumuna,cok zor hem gurbet hem evlilikte sorunlar

Beni yanlıs anlama canim ama sevmeden evlense bile insan bir zaman sonra alismaya calisir sevmeye tanimaya calisir,eşin hic caba göstermemiş benim görüşüm bu ama sana asla bosanda diyemem aşılacak durum var ise bence son konuşmanı yap ailene durumu anlat bir görüs al,kimse evladinin mutsuz olmasini istemez.,

evet fikirlerime değer vermiyor vede saygı duymuyor çok doğru
Canım beni yanlıs anlama ama sende sanki biraz esine karsi bu konuda prim vermişsin gibi bu yüzden kendini vazgecilmez veya üstün tutuyor,ailende düzelir diye sanırım biraz boşladılar sende üzülmesinler diye tekrar tekrar anlatmadın gali
evet bitkisel hayat gercektende
buralarda yaşamak istemiyorum. eşim beni seviosa son kararimda yanımda olur ama gelmezse bosancam
Canım beni yanlıs anlama ama sende sanki biraz esine karsi bu konuda prim vermişsin gibi bu yüzden kendini vazgecilmez veya üstün tutuyor,ailende düzelir diye sanırım biraz boşladılar sende üzülmesinler diye tekrar tekrar anlatmadın galiba,bence sen eşininde ailesininde gözünü bir korkut gel tr ye bir muddet arama sorma bakalim dengeler degisecekmi asla ayriliyorum diye gelme sessiz gel sessiz kal,baktın değisen bir sey yok aileninde fikri ile danış ve ona göre davran acele etme zamana bırak üzme kendinide,kimse boşanmak icin mutsuz olmak için evlenmez,biraz sessiz bekle ona göre karar ver diyorum.inşaAllah hakkinizda hayirlisi olur...

Okudum.
Turkiye'ye gel. Kafani netlestir. Burada bir hayat gozunde canlaniyor mu bak. Cocuk yoksa cok daha kolay olur. Yuva muva bir yere kadar. Bir omur kendini hasretten sinir hastasi etmeye deger mi?
Hadi orada aktif olsan, kursa gitsen, şoyle sohbet toplulugu vs gibi senin de bir hayatin olsa eyvallah da, bu hayatta bir adamin ailesi de dahil hayatini yasamaya, kendi hayatin diye bir sey olmamasina aklim eremiyor.

Uni okurken yurt disina gittim, nasil bir hasret oldugunu birebir yasadim, dil biliyordum, okula gidiyordum, ozgurdum, bursum da vardi ama ona ragmen oradaki donem bitince kosa kosa dondum ulkeme...

Bosanmamak icin kaldiramadigin bir hayati yasamaya deger mi dusun bak buraya ailenin yanina gelince bence zaten sen de geri donmek istemeyeceksin. Esin de anlamis durumu. Acikca soylemis ve seni kazanmak veya oraya alistirmak icin caba sarfetmek yerine gidip donmezsin diyip kestirip atmis.

Bir daha soruyorum, bu çabalamayan bencil adam icin deger mi?

yorumunuz beni çok etkiledi gerçekten dediginiz gibi insanın kendi ülkesi gibisi yok, degmez.

Sen bu anlattigin evlilik bile degil. Ben senin yerinde olsam coluk cocuk olmadan tr'ye giderim aileme herseyi anlatirim ve geri donmem bi daha. Ailede bosanan yok diye omur boyu mutsuz bi evlilik ve seni tinlamayan bir adamlami gecireceksin?

yorumunuz beni çok etkiledi gerçekten dediginiz gibi insanın kendi ülkesi gibisi yok, degmez.
Dedigim gibi ailenin yanina gelince o kadar rahat ozgur ve 'ait' hissedeceksin ki, dusunup en dogru karari verecegini dusunuyorum. Fedakarlik yapmak şart ama kölelik yapmak uygun degil. İşte tek tarafli bir uyum saglama olunca da maalesef çikmaza giriyor ilişkiler. Yurt disi, adaptasyon zor seyler. İnsana onun ugruna oraya gittigi kişinin destegi lazim...

Arkadasim merakımı mazur gör yurt dışındasin Almanya mi acaba..? Dil kursuna göndermiyor dedin Almanya'nın kanunu var emin degilim ama 3-4 sene önce çıkmış olmasi gerekiyor. Kanuna göre basamak basamak belirli dil kursuna gitmek mecburi...Türkiyeden gelmeden orada A1 adindaki kursu gecmek gerekiyor, sonrasinda Almanya'ya gelindiğinde sırası ile A2 ve B1 mecburiyetleri var.1,5 sene icinde hic kursa gitmedin mi sen...? Eger öyle ise senin gitmeni engelleyerek senin sınır dışı edilebilme ihtimalinide göz önünde tutuyor olabilir. Oturum süreni kontrol et gittigin zaman dönebilme durumun varmi diye acizane tavsiyem... Rabbim hakkinda hayirlisini versin cnm... Ailen arkanda olduktan sonra hicbirseyden korkma en mantıklı karari onlarla vereceksindir...

esınız sızı sevmıyor
bı aılesıyle dertlesın bence

evet fikirlerime değer vermiyor vede saygı duymuyor çok doğru
Canim benim ablamda senin gibi baska ülkeye gelin gitti. Cok zorluklar cekti oda . ama sen şansliymissin ki ailesi senin yaninda. Onun eşi ailesini tutup ablami eziyordu. Ablm dil kursuna gitti ehliyetini aldi. Hâlâ kv görümcesi cok iyi davranmazlar. Herseyle kendisi ilgilenir. Üç cocugu var biri hastalansa üçünü kaldirip hastaneye gider filn. Eşi hep yalniz birakiyor ama seviyor yani. Sevginden emin misin eşinin seni aldatma durumu olur mu onlara biraz dikkat et. Cocuk yapma hemen.

Yanılmıyorsam eşiniz boğa burcuydu
Tipik işte

Yasın gencken en onemlisi cocuk yokken geri don. Olmak ıstemedıgın bir ulkede yasamaya calısmak var olma mücadelesi vermek nedir iyi biliyorum.
Esın seni sevmiyor acık eger kendi dısarda yalnız takılıyosa sevgilisi de var buyuk ihtimal
Bazı arkadasların dediği dogru yurtdısına evlenip gitmek akıl işi değil. Allahtan esini ailesinden yana dertli degilsin yardımcı oluyolarmış ama yinede tabi en muhimi eşin. Eşin sana ilgili degilse ailesinin destek olması da bir yere kadar yeter.
Benim onerim turkiyeye dön ve turkiyede yasamayı teklif et eşine zaten kesin gelmez ordan.
Ve evlilik biter bitsinde zaten. 4 duvar arasına baka baka ailesine bagımlı mı yasıcan hayat boyu ? Koca ortada yok yarın bir gun ailesi de sana yardım etmezse eziyete baslarsa nolcak? Sana deyim gercekten iyi bi aile degilse sen anne oldugun dakika değisirler onlarda eziyete baslar
COCUK YOKKEN ORDAN KAC ARKANA BİLE BAKMA VE NE SOYLERLERSE SOYLESINLER IKNA ETMEK İCİN ASLA İNANMA VE TURKİYEDE YASAMINI KUR

Bosanmaya gucun yoksa eger,sakin cocuk yapma ,ertele
Once dil ogren ,her tarafta dil kurslari var ,cocugun olduktan sonra zorlasir
Birde senin dil ogrenme hakkini asla kocan elinden almamli,neden surekli baskalarina muhtac olasinki
Yok eger bosanicaksanda biran once git hayatini yeniden kur.

çok haklısınız buralara isinmam için hiçbir çabada bulunmadı hiç fedakarlik yapmadı
ve iki gündür konusmuyor bende onla konuşmuyorum neolacak bu işin sonu acaba? baba evine dönünce hayat daha zor olur diyolar bilemiyorum ya ailem başıma kakarsa ilerde

A1 seviyesini gecicek kadar kursa gittim ama dili tamamen öğrenmek için yeterli değil sadece kendini tanitabilecek kadarını ogreniyorsun, pasaport vize surecimi biliyorum ama tekrar dönüşüm olurmu bilemiyorum

aldatması olmaz sevgisinden de eminim ama buaralar soguklul girdi farkındayım ikimizde çok yiprattik ama haklı olan bendim adam yeni evli ustelik dil bilmeyen karısı var herşeyiyle ilgileniyim diyeceğine gecelere kadar kahvelerde takılıyor bi işim olsa halletmez gezmeye bile götürmez çok tuhaf yaa anlam veremeiyorum

1,5 sene katlanmışsınız daha da katlanmanız için bi sebep göremiyorum.

aldatmasından yana en ufak bi şüphe duymadım ama ilgisizliği bıktırdı beni. sonuç olarak dediginiz gibi turkiyeye gelip çok iyi karar vermem lazım vede sonuna kadar arkasında durmaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…