amin sağolun, bende o orneklerden birisi oldum maalesef. hatta kullanildim gibi hissediyorumNe karar verirsiniz bilmem ama bu tarz konuları okuyunca şöyle düşünüyorum.
Yurt dışında yaşayan Türk aileleri,yabancı birini bulmasın diye memleketlerinden kız bulup alıyorlar oğullarına, götürüyorlar oraya, bir de aynı evde yaşıyorlar üstelik. Oğlan pasif karakter.. Aile baskıcı.. Kız desen sudan çıkmış balık misali, bilmediği bir ülke bilmediği bir aile.... Derken kaçınılmaz son......
Bu örnekleri çok duydum, gördüm ve üzücü gerçekten..
Hakkınızda hayırlısı..
insanlar daha acımasız canım dediklerim canıma kasdettiHaklısın tabii de yaka yaka öğreniyorsun işte hayatın gerçeklerini...
Hayat çok acımasız maalesef.
Sizi dusunmeyen fikrlerinizi onemsemeyen biri iste. Turkiyeye dondugunuzde enine boyuna dusunun. Bu kisiye daha ne kadar katlanabilirsin, artilari eksilerini dusunup karar verebilirsin.çocuğum olmadığı için rahat rahat ayrılığı düşünüyorum zaten, evet daha önceden bayağı önceden sormuştum, nisanliydik ve ben istanbula yerlesmeni istiyorum demiştim çok aglamisti fakat yinede yapamamıştı
Allah hayırlı kapı aralasın da ve ferahlayınamin sağolun, bende o orneklerden birisi oldum maalesef. hatta kullanildim gibi hissediyorum
haklısınız teşekkür ederim yorumlariniz rahatlatıyor inşallah bende sağlıklı dunusup hakkimda ne dogruysa onu yaparımBak burada boşanıp atlatan mutlu olan o kadar çok insan var ki ..
Hatta bu konuda konular bile açılmıştı burada ..
Arayıp okuyabilirsin ..
Benim etrafımda 3 kişi 2. evliliğinde öyle mutlulular kii..
Kendine güven sadece gerçekte ne yapmak istiyorsun ona karar ver ve uygula ..
Hayatta hiçbirşey dünyanın sonu değil ..
evet çok iyi karar vermem gerekiyor rabbim yüzümü kara çıkarmaz inşallahSizi dusunmeyen fikrlerinizi onemsemeyen biri iste. Turkiyeye dondugunuzde enine boyuna dusunun. Bu kisiye daha ne kadar katlanabilirsin, artilari eksilerini dusunup karar verebilirsin.
aminn Allah razı olsunAllah hayırlı kapı aralasın da ve ferahlayın
haklısınız teşekkür ederim yorumlariniz rahatlatıyor inşallah bende sağlıklı dunusup hakkimda ne dogruysa onu yaparım
eşim kurslara gitmemi istemiyor yazdım konuda cnim ne yapsam nafile adamın kafada problem olunca herkesi kendi gibi zannediyor çevre edinmemi felan cekemiyorBoşanmasan da lütfen bebek için acele etme .. Orada kaldığın süre içerinde kendine yatırım yap ..
Dil öğrenmeye çalış .. Çeşitli eğitimler varsa gidebileceğin o eğitimlere kurslara yönel ..
Bazı şeyleri sadece kavga ederek surat asarak değilştiremezsin ..
Bak orada kimsen, yok dil bilmiyorsun, eşin de seni eziyor ..
Güçlü ol .. Güçlü durmalısın çünkü eşin gerçekten çok karaktersiz ..
Bana sorarsan mantıklı olan bu adamı hayatından def etmek ..
Ama en küçük acaban varsa kal ve biraz daha zaman ver .. Ama bu sırada da kendine yoğunlaş ..
eşim kurslara gitmemi istemiyor yazdım konuda cnim ne yapsam nafile adamın kafada problem olunca herkesi kendi gibi zannediyor çevre edinmemi felan cekemiyor
Bi git bakalım ne yapacak arayıp soracak mi hali tavrı ne olacak? Dediğine göre umursamayacak e ne gerek var o zaman cekmeyemerhabalar oncelikle, konumu bastan sona kadar okuyanlardan rabbim razi olsun bu mubarek gunde ne skntilari varsa gidersin insallah. kizlar bir cikmazin icindeyim neyapacagimi bilemedim sizden yardim almaya karar verdim... biraz uzun olabilir hakkinizi helal edin..
esimle gorucu usulu evlendik ama tabiki sevdik birbirimizi cunku ben sevmedigim biriyle asla evlenemezdim. ailemden uzakta yasiyamam derdim ama maalesefki yurtdisina gelin geldim. klasik durumlar, basta hersey tozpembe anlatildi inanilmaz sevgi seli vardi esim ve ailelerimiz arasinda, ama evlendigimde hersey tersine dondu. esim cok agresif biri hic tahmin edemedigim huylari cikti, ben dil kurslarina gitmek istedim bosver dedi, calismak istiyorum dedim onada karsi cikti, hastaneye olsun kagit islemleri olsun her isimi, bakin buraya dikkat edin her isimi ailesinin ustune yikti. zaten birlik oturuyoruz en buyuk destek esimden degilde annesinden ablasindan geldi. onlarda ugrasmak zorunda degiller ama mecbur kaliyolar, esim son derece umursuz bi insan. bir bucuk senelik evliyim, benimle sadece birtek akrabasinin dugunune geldi onum haricindekilere hep tek gittim(yani ailesiyle) dunde misafirlige gittik yuzugun nerde niye takmiyosun dedim ne yuzugu yaa nebilim dedi. yuzunugu buldum getirdim busefer sinirlendi ben ona kotu davraniyomusum diktatormusum bunca zaman yuzuk yeni mi aklina geldi dedi ve bahane buldu iftara da gelmedi.
artik bu huylarina tahammulum kalmadi. aileme bundan bikac ay once esimin sorumsuz hallerini anlatmistim babam buraya geldiginizde hepsiyle konuscam seni kimse ezemez baban var arkanda dedi, biraz rahatladim. ama bizim ailelerde hic bosanan yok ve bende korkuyorum belki babamda ilerde pisman olcak yuvani kurtarsaydin dicek diye korkuyorum..
esime buralara alisamadim ben turkiyeyi ozledim yapamiyorum dedigim zamanlar cok olmustur.. benim niyetimde turkiyeye gidip aileme herseyi anlattiktan sonra, ya bosanmak yada tr de ailemin yakininda esim ev tutsun istiyorum. cunku bilmedigim bi ulkede yasamak gercekten zor bikere dil bilmiyorum herseyimle muhtac kaliyorum cevremdekilere, bu sekil yasamak istemiyorum. istanbulda calisirim kendi ekmegimi yerim kimseyede minnet etmem boyle hayat mi gecer haksizmiyim kizlar.. ama bu durumu esim bilmiyor sadece kendim planladim.
dun gece bana sunu dedi ; sen dedi %90 trye ye gidip donmiceksin senden oyle bisey beklerim dedi oyuzden herseye hazirlikliyim dedi. şok oldummm, nasil yani o nerden cikti dedim. ben seni biliyorum dedi kafanda ayrilmak vardir bende ayrilirim napiyim kendimi hazirliyorum dedi. vaybe sen coktan goze almissin dedim, bosuna beni sevdigini falan soyleme diyip sirtimi cevirdim.
kizlar lutfn bana bi akil verin 2 hafta sonra trye gidiyorum biletim alindi, sizce gidisimde neler yapmaliyim? bosanmak dusundugum kadar kolay degilmis, bunu yuvasini kurtarmaya calisanlar iyi bilirler. ailemide uzmek istemiyorum ama bende cok zorluk cekiyorum, artik sabir kalmadi bende. yardim edin
evet kafeste gibiyim ama rabbimin izniyle kurtulcam bu kafestenKafese konmussun, yemek verdiklerinde yiyorsun, kapini acarlarsa disari cikiyorsun. Daha ne kadar kafeste yasayabilitsin?
oyuzden diyorum iyikide çocuğum yok. Allah o bayaninda yardımcısı olsun çok zor bi durum, keşke hiç bulasmasaydimbende yurtdisinda yasiyorum bura dogumluyum ve genelde burdaki türk aileler ogullarinin huysuz hallerini bildikleri icin hata yapmadan kendi memleketten biriyle evlendirelim düsüncesindeler.
Gecen bi bayanla tanistim oda senle ayni durumda ama ne yazikki düzelir düsüncesiyle cocuk yapti tabi adamda degisiklik yokk tam tersine bosanmasina bile izin vermiyor cocuktan dolayi
türkiyeye git sakin kafayla düsün ve kendine güvenn
evetbende öyle düşünüyorum ama tamamen degiscegini sanmıyorum çünkü karakteri böyle iki gün iyise sonra yine aynı bozuk plak gibiBi git bakalım ne yapacak arayıp soracak mi hali tavrı ne olacak? Dediğine göre umursamayacak e ne gerek var o zaman cekmeye
sen niye evlendin ki bu adamla o zaman, anlattigin klasik ipsiz sapsiz serseri, yurt disindaki turk ailelerin yetistirdigi (daha dogrusu yetistiremedigi) erkek tipi.
Anna babasinin zoruyla bir iki ise girer, geceleri ordan burdan toplarlar, gozu disarda olmasin azicik hayati duzene girsin belki adam olur diye zorla turkiyeden bir akrabanin kiziyla evlendirilen bir gurbetci cocugu senin kocan.
Yani kac kere gorduk dinledik bu hikayeyi cok bilindik yani. cocuk falan yapmadan ayril ayrilacaksan madem.
Kv denle bir oturman kocanin sanki sen yokmussun bekarmis gibi hayatina devam etmesi hepsi bilindik hikayeler sen dua et de birde kv ve gorumce cadi degillermis o zaman tam intiharlik vaka olurdun. bildigin zorla evlendirmisler kocani adam olsun diye oda gorunuse gore bir ise yaramamis.
Kanmayin artik bu almanci gurbetci aile ruyalarina evlenip rahat erecez bilmem ne bunlarin hepsi hikaye, evleneceksenizde memleketinizden biriyle evlenin.
evet istanbulada gelmezse bosicam sanırımKeşke kursa gidip dil öğrenseydinde trye döndüğünde iş için avantaj olurdu sana.
Ailesiyle oturduğunuz için alışamamış alışmasınada gerek kalmamış evliliğe diye düşünüyorum.
Negüzel ailen arkanda çocukta yok ikiarada kalıcak.
Eşiniz gelsedr kalsada türkiywye helince geri gitmeyin .
Çok istiyosa o bıraya gelsin birde burda deneyin olmuyosa bakın yokunuza