çok zor durumdayım mantikli fikirlere ihtiyacım var :(

arkadaşlar biliyorum ordan okuyunca herşey basit gibi gelebiliyor ama yaşıyan bilir zorluğunu. eğer kırıcı yazdığım mesajlar varsa Affola..

hayır verdiginiz ogutlere istinaden demedim sıkıcı hayat dedinizya benim için zaten yeteri kadar zor bi hayat imtihanin en zorlarini çekiyorum bu yüzden dedim beni yanlış anlamayın lütfen

sıkılmıyor musun dil bilmeden yol bilmeden başkasına muhtaç olmaktan?
dışarıdan bakınca sıkıcı görünüyor kaldı ki sen bi de yaşıyorsun, bunalmıyor musun?
ben de 26 yaşındayım ve sana çok üzüldüm. tam verimli çağındasın
gezeceksin öğreneceksin, hayatın keyfini çıkaracksın bi de fransadasın bulunmaz nimet yani bu.
eşin dil kursuna ikna edene kadar evde aldığın kitaplarla çalışabilirsin
internette de var dil öğreten siteler
ben kendi kendime Almanca öğreniyorum

demek istediğim senin kader diyip kenara çekilmen çok kolay
önemli olan bişeyler için çabalaman.

eşinin pek seninle ilgilendiğini düşünmüyorum yazdıklarından seni yalnız bıraktığı anlaşılıyor
evliliğini bitirmeden önce dil öğrenip bir işe girerek güvenin gelse sonra ayrı eve de çıksanız eşinle başbaşa kalsanız belki her şey değişir çünkü sen değişmiş olacaksın.

dil öğrenmek güzel bişey tabiki ama gerçekten buralara isinamadim fransa bulunmaz nimet demeyin avrupa berbat trnin tirnagi olamaz hicbiyer. bende gitmeden önce buraları severim saniyodum ama herşey tersine döndü. yada eşim beni gezdirseydi kurslara yazdirsaydi alisabilirdim bilmiyorum. yeterince bunalimdayim bende neyin ne olduğunu biliyorum ama suanlik elim mahkum sadece trye gideceğim günü bekliyorum. hayırlı olani yapiyorumdur umarım

hakkında hayırlısı bakalım
buraya gelince düşünür taşınırsın
eşin de gidişini kabullenmiş
döndürmek için bişey yapmıyor zaten

eşim ayrı eve yanaşmıyor bikac sene sabret ev alacak kadar biriktirelim diyor ölme esegim ölme.. bu dediği en az 5-10 sene nasıl sabredeyim? bir senedir doğru düzgün çalışmadı bile..

Adamın rahat tavrına sinir oldum.
Koynunda her daim hazır kadın olsun diye mi evlenmiş bu herif?

Boşan ya da boşanma diyemem de çocuk düşünme derim.

Bir de biraz baskın ol, her şeyi onun iznine bırakmamalısın.
Ücretsiz kurs, aktivite falan vardır orda da illaki.
Araştır , çabala ve gidiyorum de.

En fazla ne olur? Boşanma olur.
Bunu da sen düşünüyorsun zaten..

En azından elinden gelen bir şeyleri yapmış olursun.

bak ne zamandır ordasın eşin madem kursa mursa yollamadı internetten bile çat pat öğrenebilirdin dili. hayır şu açıdan şanslısın eşinin ailesi senin yanında onlarla konuş bu konuyu söyle her şeyi anlat. adam zaten senin ne yapacağını çözmüş dedikleri gibi sana ayrılma benden diye yalvaracağını düşündn sanırım ama adam dünden razı. öncelikle eşinizle gitmeden ciddi bir konuşma yapın böyle böyle bunların değişmesi gerek ben çalışıp artık buraya ayak uydurmak istiyorum de tabi istediğin buysa. ancak bu şekilde evliliğe devam edebilirim de. kartlarını açık oyna basit bir şey değil öyle boşanmak etmek. elinde hala şans varken inanıyorsan kocana şans ver ama senin isteklerin doğrultusunda.

Yuva kurtarmak demişsin ama ben bir yuva göremedim.Seni buradan alıp taa oradaki kendi düzenlerine katmışlar.
Eşinle paylaşımın yok,sosyal hayatın-hayatınız yok.Dil öğrenmeni istemiyor çünkü yalnız çıkmanı istemiyordur.
Ortada ne vazgeçilmeyecek bir hayat ne de vazgeçilmeyecek bir eş var.
Eşine niyetini belli etmeden güzelce ailene git.Bir daha da geri dönme derim.
İleride çocuk olursa durumun daha zorlaşır.Çocuğu bırak git derler filan aman Allah korusun.

çok haklısınız hiç sosyal hayatımız ozelimiz olmadı kavgalarimizi bile ev halkı bilirdi artık hepsinden gına geldi evliliğe dair bütün heveslerimi elimden aldılar ama onların yanına birakmicam hepsi pişman olacak yaptiklarina

çat pat biliyorum zaten nette yazilan saçma sapan şeyleri ezberlemistim ama alakasi yok orjinal dili hocalar daha iyi kavratiyor. oralara alışın bisyler yapin demissiniz ama buralarda gerçekten hayat yok eşim bile doğru düzgün iş bulup çalışmadı çoğu işsizlik çocuk parasıyla vs geçiniyo. buralarda durupta daha fazla hayatımı karartmak istemiyorum

ailemin kakmasi çok ağırıma gider bekâr erkek kardeşlerimde var onlarda yuva kurcak evde kalmis bi abla durumuna da dusmek istemiyorum, bilmiyorum kafam gerçekten allak bullak
Canim ama sirf boşanmiş olmiyim diye evli kalinmaz ki. Neyse sen gel de kafan netleşecek gelince de istedigin zaman yazabilirsin, dilersen ozelden de yazabilirsin.

Kiza dil bile ogretmemis yahu, ne kadar kotu bir adam.
Kac kurtul bacim kurtul
Bosanmayacaksan sakin cocuk yapip ziyan etme.

Bizim burda boşan boşanma dememizle bir karar verir de aldığın karardan pişman olursan çok üzülürüm.Bir tarafım düzelecek birine benzemiyor diyor.Kendisi demiş.Ben hazırlıklıyım diye.Bir tarafım da duruşunuzu net olarak belli edip bir şans daha vermeniz yönünde.Allah yardımcın olsun

eşinin bir derdi bir sıkıntısı mı var acaba?onun dışında tek mantıklı gelen şey seni sevmiyor.bu kadar basit mi anlamadm iyi boşan demek.sakın ama sakın bebek yapma.belki düzelirsinz belki ama şu an için sakın dikkat et.umarım düzelirsinz.eşinle bir konuş bir terapist egiidmn yok derse kendi bilir sana da yazık

Canim ama sirf boşanmiş olmiyim diye evli kalinmaz ki. Neyse sen gel de kafan netleşecek gelince de istedigin zaman yazabilirsin, dilersen ozelden de yazabilirsin.
trye döndüğümde sizinle ozelden yazismak istiyorum dediginiz gibi oraya gitmeden kafam netlesmeyecek heralde:)

benim kararım belli aslında, trye yerleşmeyi kabul ederse bir şans daha vermek istiyorum belki bi nebze affedebilirim ama diğer türlüsüde kabul etmezse yapacak şey boşanmak ne yazıkki

çok ısrar ettim bi terapiste gidelim diye tipik odun erkeği cevabı "kendin git". bende yuvayi yıkma taraftarı değilim ama beni zorla teşvik etti resmen, sıkıntılarıda var maddi olarak ve bende üstüne çok gidiyordum ayrı ev istiyorum trye gitmek istiyorum falan gibi, oda isteklerimi karşılayamadığı için çift taraflı bi soğukluk girdi aramiza..

benim kararım belli aslında, trye yerleşmeyi kabul ederse bir şans daha vermek istiyorum belki bi nebze affedebilirim ama diğer türlüsüde kabul etmezse yapacak şey boşanmak ne yazıkki
Alacağın kararda senin çıkarların ön planda olsun.Yuva kurmak kolay değildir.Ben bilmiyorum yaş olarak daha küçüğüm.Ama sen çabalarken onun bu kadar umursamaz oluşu seni zaman geçtikçe iyice yıpratacak.Kesinleştikten sonra buraya da yaz olur mu? Kendine iyi bak.

teşekkür ederim canım mutlaka haber vereceğim gelişmeleri :) sende kib

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…