Çok teşekkür ederim yorumunuz için :) ancak değim gibi aşçılıkla alakalı hiç bir şey yapmak istemiyorumMimar Sinan ilk mimari eserini 50 yaşında yapmis. Bunun bir sınırı yok ki. Ben de hala hevesliyin üni okumaya. Şu ara bazı yogunluklarim var ama azalsın ilk hedefim tekrar sınava hazırlanıp diş hekimliği okumak. Ki okuyacağım 3.uni olacak. Ayrıca atanmış 12 yıllık da öğretmenim. 2. Üni hukuktu 20lerin sonunda bir çocuk annesiydim. Çok çalıştım keyif ala ala ... Şimdi 3 çocukla yine ağır bir bölüm istiyorumyaşı yok. Matematik de temelden başlayıp guclenir yapamam on yarginizi kenara koyun. Ama bu bahsettiğim okumakla ilgili... İş hayati derseniz o çok daha başka bir dünya yine yaşı yok iyi bir yatirimla kendi işinizi kuradabilirsiniz. Bir eczanede çırak gibi başlayıp aranan bir kalfa da olabilirsniz. İş sizin ne istediğinizde bitiyor. Yerinizde olsam uygun bir lokasyonda ev yemekleri dükkanı açardım. Ama iyi okumak lazım piyasayi, gidişatı. Başarılar diliyorum
İki üniversite okuyan iki yüksek lisans yapan biri olarak tavsiyem oku.. Ancak şunu da bil sağlık sektörü dışındaki sektörlerde iş bulmak gerçekten zor. Kişiye bağlı... Çaba gösterilirse olur.Kızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.
Ama böyle şunu mu yapsam,bunu mu yapsam acaba diye diye yıllarım geçti gitti. Daha fazla da vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce?
Hiçbir şeyin yaşı yok ama matematik yok diyorsun sınava 1-2 sene çalışman gerekecek sonra da yine 4 yıl okusan 32-33 mezuniyet demek. İşi bulursun bulmasına da yeni mezunlara yapılan muameleyi kaldırabilir misin? Biraz uzun iş. Ne okudun ve ne düşünüyorsun bu arada? Bir de yeni okuyacağın bölüm seni mutlu edecek mi kesin olarak? Bölümünden sıkıldıysan ticaretle uğraşmayı da deneyebilirsin canım herkes mezun olduğu işi yapacak diye bir şey yokKızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.
Ama böyle şunu mu yapsam,bunu mu yapsam acaba diye diye yıllarım geçti gitti. Daha fazla da vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce?
1 senede güzel bir çalışmayla hallederim diye düşünüyorum. Sözel alt yapım iyi,eksiği matematiğe göre daha çabuk kapatırım. Mutlu olma kısmını çok kafaya takmıyorum açıkcası. Şuan atıyorum mimarlık,hukuk ya da herhangi bir mühendislik bölümü bile okusam ya da sınıf öğretmenliği mutlu olacağıma eminim.Hiçbir şeyin yaşı yok ama matematik yok diyorsun sınava 1-2 sene çalışman gerekecek sonra da yine 4 yıl okusan 32-33 mezuniyet demek. İşi bulursun bulmasına da yeni mezunlara yapılan muameleyi kaldırabilir misin? Biraz uzun iş. Ne okudun ve ne düşünüyorsun bu arada? Bir de yeni okuyacağın bölüm seni mutlu edecek mi kesin olarak? Bölümünden sıkıldıysan ticaretle uğraşmayı da deneyebilirsin canım herkes mezun olduğu işi yapacak diye bir şey yok
33 yaşındayım hala okuyorum. Yaz okulunda mezun olabilirsem bi daha okurum .Kızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.
Buna inanıyorsan oku gitsin canım. Artık çok da fark etmiyor zaten. İnşallah hedefine ulaşırsın :)1 senede güzel bir çalışmayla hallederim diye düşünüyorum. Sözel alt yapım iyi,eksiği matematiğe göre daha çabuk kapatırım. Mutlu olma kısmını çok kafaya takmıyorum açıkcası. Şuan atıyorum mimarlık,hukuk ya da herhangi bir mühendislik bölümü bile okusam ya da sınıf öğretmenliği mutlu olacağıma eminim.
Ya ben 26 yaşında birinin hayattan umudunu kesip 30'a gidiyorum demesine çok şaşırdım açıkçası . İnsanlar 40 yaşında atanıyor bir yerlere geliyor 40 yaşında üniversite okuyorlar 26 yaşında bu umutsuzluk cidden garip geldi bana bide başlık çok mu geç demişsin hayır değilTemmuzda 27 yaşına giriyorum. 3 sene sonra 30'um çokta bir şey kalmadı yani. Ayrıca o işin abartısı birazda ama konu bu değil. Bu harika ve son derece işe yarar tespitin için teşekkür ederim :)
Ya öyle desene o zaman zaten kırılmış bir kızımYa ben 26 yaşında birinin hayattan umudunu kesip 30'a gidiyorum demesine çok şaşırdım açıkçası . İnsanlar 40 yaşında atanıyor bir yerlere geliyor 40 yaşında üniversite okuyorlar 26 yaşında bu umutsuzluk cidden garip geldi bana bide başlık çok mu geç demişsin hayır değil
Polyanacılık yaptığımdan değil zor olduğunun emin ol farkındayım hem çalışıp hem sınava hazırlanmak x2 zor ama kendimi de tanıyorum istersem,uğraşırsam yaparım. Yeter ki şevkim olsun,sıkılmıyım. Bakalım inşallah olur. Teşekkür ederim :)Buna inanıyorsan oku gitsin canım. Artık çok da fark etmiyor zaten. İnşallah hedefine ulaşırsın :)
Okurken bir de İngilizce dilini anadilin gibi öğrenirsinKafamı asıl kurcalayan şey dediğim gibi okuduğum bölümü mesleğe dökebilir miyim 32 yaşından sonra? Kamuya girersen sıkıntı yok zaten yaşa değil kpss'ye bakıyorda özel sektörde o yaşta tecrübesiz birine şans tanırlar mı sizce?
İngilizcem fena değil ama geliştirmem lazım. Teşekkür ederimm :)Okurken bir de İngilizce dilini anadilin gibi öğrenirsinözel sektörlerde de iş bulabilirsin bu şekilde sen kendini daha çok donatmaya bak.32 yaş bana göre geç değil.Bence hemen başla ne okumak isteyeceğine ve çalışmalarına .Dil bilmiyorsan mutlaka onu da öğren başarılar diliyorum
Hem okuyup hem çalışmak hemde belli bir yaştan sonra çok yorucu. Seni anlayabiliyorum.Merhaba, ben de 97'liyim. 22 yaşında 2.üniversiteme başladım. Mimarlık kazandım. Hem okuyup hem çalıştım. Özet geçersem coğu arkadaşım evlendi, bense okuldan çok yoruldum. Hevesini kırmak istemem. Ama çok yoruldum ben. Şöyle bir şeyde var ben istediğim başarıyı yakalayamadım. Şuan neden uyanığım çünkü projemi çiziyorum sınavım var ve çok çook yoruldum. Biraz bunalımdayım sorryyy ve seni çok iyi anlıyorum. Umarım istediğin olur.
Soruldu mu bilmiyorum ama gastronominin önü kapalı mı? Hani bir şef çılgınlığıdır gidiyordu, otellerde restoranlarda şansınızı denediniz migittim pok varmış gibi gastronomi okudum