- 12 Mayıs 2019
- 1.418
- 2.551
Bu konuda şunu diyeyim ben ki mesleginden atanmis biriyim (teknikerim), duz memur isi yapıyorum acikcasi mutlu değilim 11 seneden beri memurum her geçen gün istifa mi etsem dusuncesi zihnimi kemiriyor ama istifa etsem bu maasi kim verir diyorum mecbur devam ediyorum ha baska alanlarda sertifikalarim da var ama son birkac senedir o kadar yorgunum ve her geçen gün o kadar zorlaniyorum ki baska bir alana kafa yoramiyorum mesela bu sabah zorla kalktim çünkü izin kullanamiyorum. Her memuriyet böyle olmamakla birlikte bence idealist bir insan memur olmamalı. Ben de sizin gibi dusundum zamaninda kucuk bir ilcedeydim is bulamiyordum issizim madem bi kpss deneyeyim dedim oyle atandim ama hic sevemedim.Evet kesinlikle öyle. Aşçılıkla ilgili yazdıklarına %100 katılıyorum. Evet güzel para var yok değil ama o güzel paraları kazanmak için tırmanman gereken o kadar pozisyon var ki arada ve dediğin gibi kadın olunca x2 daha zor. Aşçılık biraz erkeklerin tekelinde olan bir sektör malesef. He başarılı kadınlar yok değil mi meslekte tabiki var ama erkeklerin oranı daha fazla. Ayrıca tv'de gördüğümüz o ünlü şeflerin çoğu emin olun aileden zengin yani para ve çevre bu sektörde de büyük etken malesef. Şunu da eklemek istiyorum mutfaktayken kadın olduğunu unutuyorsun resmen. Bir süre sonra yanındakiler de unutuyor ve seni kendilerinden görüyorlar. Ben ise temiz temiz gidip temiz temiz gelebileceğim bir işim olsun istiyorum :)
Yeni bölüme henüz karar verebilmiş değilim evet. Çünkü bu tabiri caizse son kurşunum olacağı için ben hangi işi yapsam daha mutlu olurumdan ziyade işe tamamen istihdam olanağı hangisinde daha çoktur diye bakıyorum. İnan artık idealistliği bıraktım :) yani şu an kpss'ye girip düz memur olarak atansam o bile beni çok mutlu eder çünkü gelecek kaygısı yaşamak o kadar yordu ki beni anlatamam
Evet belki alanda otelde vs zorlanirsiniz ama bir cafe acsaniz ya da yemek kurslari verseniz de para kazanirsiniz. Net bir amacinizin olmamasi sizi uzun vadede üzebilir. Bu arada ben de aciktan aşçılık okuyorum ama 5 senedir kaydim duruyor pandemiden beri sinavlara giremiyorum (pandemide online idi oyle birkac ders verdim). Yemek yapmayi severim cocuklugumdan beri ve aşçılık kurslarina katılmışligim sertifikalarim da var. Mesela halk eğitimde yemek kursları için uzman cok aranıyor. Evet aldiginiz ücret asgari ucretten hallice hatta biraz daha az ama önemli olan isini sevmek bence. İnstagramda ya da youtubeda videolar cekerek de kazanc saglayabilirsiniz mesleginizden. Amacım akil vermek değil sadece ne okumak istediginizi bilmediğinizden belki bir bakış açısı sunarim gayesi...