Çok Mu Geç?

Bu konuda şunu diyeyim ben ki mesleginden atanmis biriyim (teknikerim), duz memur isi yapıyorum acikcasi mutlu değilim 11 seneden beri memurum her geçen gün istifa mi etsem dusuncesi zihnimi kemiriyor ama istifa etsem bu maasi kim verir diyorum mecbur devam ediyorum ha baska alanlarda sertifikalarim da var ama son birkac senedir o kadar yorgunum ve her geçen gün o kadar zorlaniyorum ki baska bir alana kafa yoramiyorum mesela bu sabah zorla kalktim çünkü izin kullanamiyorum. Her memuriyet böyle olmamakla birlikte bence idealist bir insan memur olmamalı. Ben de sizin gibi dusundum zamaninda kucuk bir ilcedeydim is bulamiyordum issizim madem bi kpss deneyeyim dedim oyle atandim ama hic sevemedim.
Evet belki alanda otelde vs zorlanirsiniz ama bir cafe acsaniz ya da yemek kurslari verseniz de para kazanirsiniz. Net bir amacinizin olmamasi sizi uzun vadede üzebilir. Bu arada ben de aciktan aşçılık okuyorum ama 5 senedir kaydim duruyor pandemiden beri sinavlara giremiyorum (pandemide online idi oyle birkac ders verdim). Yemek yapmayi severim cocuklugumdan beri ve aşçılık kurslarina katılmışligim sertifikalarim da var. Mesela halk eğitimde yemek kursları için uzman cok aranıyor. Evet aldiginiz ücret asgari ucretten hallice hatta biraz daha az ama önemli olan isini sevmek bence. İnstagramda ya da youtubeda videolar cekerek de kazanc saglayabilirsiniz mesleginizden. Amacım akil vermek değil sadece ne okumak istediginizi bilmediğinizden belki bir bakış açısı sunarim gayesi...

Kuzenim geçen gün atandı 35 yaşında , ben de ilk kez üniversite okuyacağım 35 yaşımda. Neden geç olsun ki
Benim içimde kalmıştı okumak , bazı sebeplerden dolayı kazanıp okuyamamıştım , çocuklarımı büyüttüm okuyacağım nasip olursa.
Demem o ki okumanın yaşı yok , her yaşta ayrı bi güzel.

Matematiğin aktif olarak okuduğun senelerde bile kötüyse bence yapamazsın.bir de belli bir yaştan sonra hiç motivasyon kalmıyor.ben en son dolu dolu ders çalışabildiğimde 16 yaşındaydım.ondan sonra hep idare ettim.bence bulunduğunuz durumu lehinize çevirmeye çalışın.4 sene de uzun bir süre.mezun olsanız bu sefer de tecrübe isteyecekler, bu yaşa kadar ne yaptın diyecekler.eğer merkezi atamaysa sorun yaşamasınız tabi.ama onun da sınavı cartı curt var. yol çok uzun.ben olsam girişmezdim.

Siz hobi olarak okumuş gibisiniz.konu şahini aktif olarak çalışma hayatında sanırım.yani ev hanımıyken kendimi eğliyeyim gibi değil sanki.

mutlulukla ilgili söylediğin şeye asla katılmıyorum
aşçılıkta mutlu olmadığın için şu an başka meslek arayışı içerisindesin
mutluluğu kafaya takmıyorsan o halde aşçılıktan devam et? ama edemezsin çünkü aşçılıkla alakalı her detay seni mutsuz ediyor
aşçılıkta mutlu olsan ne çalışma ortamını kafaya takardın ne başka yönlerini, ben mutluyum bu iş yapacağım derdin
bence senin kafan aşırı karışık şu anda ve kararsızlıklar havada uçuyor
mutluluk kısmını da yabana atmadan yeni mesleğini seçmeni öneriyorum
çalışma koşullarını da araştırarak hatta o mesleği yapanlarla konuşarak, zor taraflarını da görerek kendince bi çıkarım yapabilirsin
en azından o mesleğin iş hayatına atıldığında bu iş bana göre değilmiş deme ihtimalini en aza düşürmen gerekiyor bence

30 a ramak kalmamış ki.koskoca 3, 4 sene var

32 çok genç bir yaş. Bizim dönemimizde 45-50 yaşında bile insanlar vardı(tıp fak) ve atanıp çalışmaya dahi başladılar neden olmasın? Ancak maddi gücünüz var mı okurken ne kadar destek gerekecek, aileniz destek verir mi vs bunları düşünmeniz iyi olabilir

Aynı yaştayız dört yıl önce olsa yeniden okunur mu dört yıl nasıl geçecek derdim ama artık dört yıl dediğin nedir göz açıp kapayıncaya geçiyor diyordum. Bence genciz hala, 30 olunca biter okul zaten. ya da 30'un başları işte. Günümüzde hala çok genç bir yaş. Hem dediğim gibi dört yıl dediğin kısacık bir zaman dilimi asla geç değil.

Ya benim kafa daha çok şöyle aşçılık güzel ama bana hitap etmiyor ben ofis insanıyım. O yüzden devlette masa başı herhangi bi işe mutlu olurum diye düşünüyorum. Ama tabiki kapsamlı bir araştırma yapıcam. Çünkü 2.kez yanlış bir tercih yapma lüksüm yok.

Avukat mı oldu kendisi?

Benim derdim aşçılıktan iş bulamamak değil. Çevrem var sektörde ama aşçılıkla ilgili hiç bir ley ilgimi çekmiyor,bana göre değil. Büyük konuşmayayım yeniden aşçılığa dönmek için çok mecbur kalmam lazım,son çarem falan olmalı

Ailem destekler,özellikle de annem eminim :)

Aslında çok güzel ve önü açık bir bölüm okumuşsun. Bu bölümden öğretmen olarak atanan da yatılı okula aşçı olarak da atanan tanıdıklarım var. Özel sektörde de çalışabilirsin ama sanırım bu işi sevmedin. Ne yapsan mutlu olacağını düşünerek o yönde bir şey okuyabilirsin.
Matematik konusunda ben yaş geçtikçe insanın kafasının daha iyi aldığını düşünüyorum. Lisede sayısalda tam bir moronken kpss hazırlanırken iyi bir hocaya da denk gelmemle aa salak değilmişim demiştim ve kendimce çok iyi net yapmıştım matematikten.

Son düzenleme:
Ya öyle desene o zaman zaten kırılmış bir kızım
Özür dilerim gücendirdiysem seni
Hayır canım niye güceneyim Allah gönlüne göre versin imkansız diye bir şey yok ben de 25 yaşındayım haftaya üniversite sınavına gireceğim mesela hem de evli ve çocukluyum

Yani memuriyette mutlu olacagini düşünmek de bana garip geliyor zira ben de masa basinda calismaktan memnun değilim işim saha işi ve meslekten atandim ama kamuda işler oyle ilerlemiyor. Madem memuriyet istiyorsunuz hic üniversite kasmadan direkt kpss'ye girin duz kadrolari yazın

Ben universite ikinci siniftayken bolum degistirdim bide gittigim yerde hazirlik okudum 3 yil yasitlarim ahore hep geriden geldim .20 yasinda universite degistirirken bile aman nasil yapicam seneye yasitlarim mezun olacak bem 1.siniftan baslayacagim diyordum .simdi komik geliyor iyiki yapmisim gastronomi onu acik bir bolum .hem calisip hem okuyabilirsiniz .sadece okula baglamayin kendinizi cunku tip fakultesi disinda okudugunuzda ne is yapacaginizin belli oldugu bir meslek yok .herkes farkli bir is yapiyor .

Gastronominin önü açık evet ama çalıştım ve sektör bana göre değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…