Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım şöyle söyleyeyim. Dediğin gibi ağır bir meslek bu birinci neden bu zaten. İkicinsi ise ben işime gidip gelirken güzel güzel giyinip kuşanmak,üstüm başım kokmadan gidip gelmek,makyaj yapabilmek,oje sürebilmek istiyormuşum. Mutfak gerçekten bana göre değilmiş. Elini kessende,kolunu yaksanda,ağır kaldırmaktan belin,boynun da ağrısa bir şekilde hala çalışmaya devam etmen bekleniyor. Ayrıca bütün gün ayaktasın. Çalışma ortamı çok erkek ağırlıklı. Bir yerden sonra gerçekten kadın olduğunu unutuyorsun.Konuyla biraz alakasiz olucak ama bende tercih donemimdeyim ve gastronomi dusunuyorum neden yapmak istemiyorsunuz bu meslegi? Cok agir bir meslek benimde kafami karistirmiyor degil
Seni cok iyi anliyorum bende oyle şıkır şıkır gitmek istiyorum sanirim yapamayacagim tek fedakarlik makyaj yapmamak olur. Hic yapilmasina izin verilmiyor mu ya ne biliyim pudra fondoten azicik bronzer yapsak onu bile mi kabul etmiyorlar (dogal duranlar) yani insan kotu hissediyor ozen gostermeden gidince.Canım şöyle söyleyeyim. Dediğin gibi ağır bir meslek bu birinci neden bu zaten. İkicinsi ise ben işime gidip gelirken güzel güzel giyinip kuşanmak,üstüm başım kokmadan gidip gelmek,makyaj yapabilmek,oje sürebilmek istiyormuşum. Mutfak gerçekten bana göre değilmiş. Elini kessende,kolunu yaksanda,ağır kaldırmaktan belin,boynun da ağrısa bir şekilde hala çalışmaya devam etmen bekleniyor. Ayrıca bütün gün ayaktasın. Çalışma ortamı çok erkek ağırlıklı. Bir yerden sonra gerçekten kadın olduğunu unutuyorsun.
Sınıf arkadaşlarımın çoğu ya akademisyen ya da öğretmen oldu. Ya da bıraktı. Aşçılığa devam eden çok çok az bende dahil olmak üzere. Sırf yemek yapmak için 4 sene okumana gerek yok. İlla okuyacam diyosan da git 2 yıl aşçılık oku. Boşuna fazladan 2 yılını heba etme.
Bana biraz fikir verebilr misn? Yoga eğitmenliği düşünüyorum şu sıralar uzun zamandır aklımda vardı ama eyleme gecemedim. Yaşımda konu sahibinden oldukça fazla sürekli bir geç kalmışlık hissi var.aşçılık gerçekten sevmeyenler, çok istekli olmayanlar için hiç de cazip bi iş değil
evde aileye yemek yapmaya asla benzemiyor
restoran mutfakları stresin, tansiyonun ve acelenin hiç düşmediği ortamlar
bayramda seyranda milletin tatil yaptığı zamanlarda genelde çalışırsın
maaşlarını bilmiyorum ama kaymağını anca seneler seneler sonra bi mehmet yalçınkaya, somer sivrioğlu, fatih tutak, ömür akkor, maksut aşkar falan olabilirsen güzelce yersin belki
ki kadın aşçı olarak bu meslekte biraz sıkıntı yaşayan aşçı kadınların da olduğunu biliyoruz
benim dikkatimi yaşının geçmesinden ziyade okunacak yeni bölüme karar vermemiş olman çekti
bu konuda gerçekten iyice emin olman lazım
şimdi popüler olan meslekler 5 sene sonra gözden düşebilir
bu ülkede daima böyle olmuştur
benim nezdimde bireysel olarak da icra edebileceğin, ileride bu alanda eğitimlerini danışmanlıklarını verebileceğin
her dönem insanların uzmanlığına ihtiyaç duyabileceği
kişisel marka yaratabileceğin
özellikle bilgini sermaye olarak kullanıp kendi işini de kurabileceğin
ve yapay zeka gibi şeylerin yerine geçemeyeceği tarzda mesleklere yönelmek daima avantajlıdır
yeteneklerini ve ilgi alanlarını bilmediğim için öneri yapamıyorum ama genel hatlarıyla fikrim bu yönde
yoga eğitmenliği konusunda bilgim yok ama bireysel olarak dersler, danışmanlıklar verebileceksenBana biraz fikir verebilr misn? Yoga eğitmenliği düşünüyorum şu sıralar uzun zamandır aklımda vardı ama eyleme gecemedim. Yaşımda konu sahibinden oldukça fazla sürekli bir geç kalmışlık hissi var.
Yo izin vermemek değilde o tempo içinde ne makyaj kalır ne bir şey :) pastane bölümünde çalışırsan bir ihtimalSeni cok iyi anliyorum bende oyle şıkır şıkır gitmek istiyorum sanirim yapamayacagim tek fedakarlik makyaj yapmamak olur. Hic yapilmasina izin verilmiyor mu ya ne biliyim pudra fondoten azicik bronzer yapsak onu bile mi kabul etmiyorlar (dogal duranlar) yani insan kotu hissediyor ozen gostermeden gidince.