Çok Mu Geç?

aşçılık gerçekten sevmeyenler, çok istekli olmayanlar için hiç de cazip bi iş değil
evde aileye yemek yapmaya asla benzemiyor
restoran mutfakları stresin, tansiyonun ve acelenin hiç düşmediği ortamlar
bayramda seyranda milletin tatil yaptığı zamanlarda genelde çalışırsın
maaşlarını bilmiyorum ama kaymağını anca seneler seneler sonra bi mehmet yalçınkaya, somer sivrioğlu, fatih tutak, ömür akkor, maksut aşkar falan olabilirsen güzelce yersin belki
ki kadın aşçı olarak bu meslekte biraz sıkıntı yaşayan aşçı kadınların da olduğunu biliyoruz

benim dikkatimi yaşının geçmesinden ziyade okunacak yeni bölüme karar vermemiş olman çekti
bu konuda gerçekten iyice emin olman lazım
şimdi popüler olan meslekler 5 sene sonra gözden düşebilir
bu ülkede daima böyle olmuştur
benim nezdimde bireysel olarak da icra edebileceğin, ileride bu alanda eğitimlerini danışmanlıklarını verebileceğin
her dönem insanların uzmanlığına ihtiyaç duyabileceği
kişisel marka yaratabileceğin
özellikle bilgini sermaye olarak kullanıp kendi işini de kurabileceğin
ve yapay zeka gibi şeylerin yerine geçemeyeceği tarzda mesleklere yönelmek daima avantajlıdır
yeteneklerini ve ilgi alanlarını bilmediğim için öneri yapamıyorum ama genel hatlarıyla fikrim bu yönde

Evet kesinlikle öyle. Aşçılıkla ilgili yazdıklarına %100 katılıyorum. Evet güzel para var yok değil ama o güzel paraları kazanmak için tırmanman gereken o kadar pozisyon var ki arada ve dediğin gibi kadın olunca x2 daha zor. Aşçılık biraz erkeklerin tekelinde olan bir sektör malesef. He başarılı kadınlar yok değil mi meslekte tabiki var ama erkeklerin oranı daha fazla. Ayrıca tv'de gördüğümüz o ünlü şeflerin çoğu emin olun aileden zengin yani para ve çevre bu sektörde de büyük etken malesef. Şunu da eklemek istiyorum mutfaktayken kadın olduğunu unutuyorsun resmen. Bir süre sonra yanındakiler de unutuyor ve seni kendilerinden görüyorlar. Ben ise temiz temiz gidip temiz temiz gelebileceğim bir işim olsun istiyorum :)

Yeni bölüme henüz karar verebilmiş değilim evet. Çünkü bu tabiri caizse son kurşunum olacağı için ben hangi işi yapsam daha mutlu olurumdan ziyade işe tamamen istihdam olanağı hangisinde daha çoktur diye bakıyorum. İnan artık idealistliği bıraktım :) yani şu an kpss'ye girip düz memur olarak atansam o bile beni çok mutlu eder çünkü gelecek kaygısı yaşamak o kadar yordu ki beni anlatamam

İş başvuruları yaptınız mı hiç? Güzel bir bölümden mezun olmuşsunuz. Meslek lisesinde veya özel okullarda öğretmenlik de yapabilirsiniz. Meslek liselerinde usta öğretici olarak çalışabiliyorsunuz. Maaşları diğer öğretmenlerden daha fazla.

Eksik olduğunuz yönler varsa kurslarla tamamlayın. Halk eğitim ve belediye merkezlerinde eğitmenlik de yapabilirsiniz.

Yeni bir bölüm de okuyabilirsiniz. Hiçbir zaman geç değil. Sizin yaşlarınızdayken ben de düşündüm. 2 yıllık okudum ve 4e tamamlayacaktım da sonradan vazgeçtim. Şu anda da tekrar hazırlanabilirim. Başkalarına göre geçtir ama benim için değil.

Halk eğitimi biliyodum ama meslek liselerini bilmiyordum. Formasyon alıp öğretmen olarak atanılıyor diye biliyorum meslek liselerine ama?

Halk eğitimi biliyodum ama meslek liselerini bilmiyordum. Formasyon alıp öğretmen olarak atanılıyor diye biliyorum meslek liselerine ama?
Ücretli de yapabilirsiniz. Kalktı mı bilmiyorum ama atandıktan sonra formasyon alma hakkınız var. Bunu da deneyebilirsiniz.

Bir ömür pişman olmaktansa şimdi amacını gerçekleştir. Yaşı dert etme, ben kırka ramak kala bu yıl bir tane daha okuyacağım Aslında geçen yıl başlayacaktım ama başvuru tarihini kaçırmışım

Ücretli de yapabilirsiniz. Kalktı mı bilmiyorum ama atandıktan sonra formasyon alma hakkınız var. Bunu da deneyebilirsiniz.
Ah ah formasyonu denedim denemez miyim? Ama not ortalamam yetmediği için giremedim malesef Başvurular başlasın o zaman yine başvurup şansımı denicem ama onun haricinde aşçılıkla ilgili hiç bir şey yapmayı düşünmüyorum o yüzden 2. Üniversiteyi okusam mı diye düşünüyorum.

Hey maşallah gerçekten taktir ettim sizi.
Okuduğunuz bölümleri öğrenebilir miyim?

Hayır

Şaka bi yana psikoloji tabii güzel bi bölüm ne beklediğinize bağlı olarak. Bana Türkiye henüz psikolojiye, psikologlara hazır gibi gelmiyor. Zaten maddi olarak yüksek sosyoekonomik düzeye hitap ediyor. Dişinden tırnağından artırıp psikologa gidebileceklerin büyük bi kısmı "amaan ona vereceğim parayla arkadaşlarımla 3 gün gezerim zaten psikolojim düzelir" diyen bi kafa malum. Kalanına hitap edebilmek için de bi yerden parlamak lazım, Esra Ezmeci gibi sirkeli su satmak falan

Devlette (hastanelerde) benim staj döneminde gördüğüm çok önemli görevleri yok. Biz vizitte psikologla beraber köşede otururduk. Psikiyatristler ilaç düzenler, gerekli tedaviyi planlar, kalanında da psikologa çok gerek kalmıyor, bence tabii. Yani şizofreni hastasına devlet hastanesinde psikologun yapacağı bir şey yok, özel kliniklerde ilacı düzene oturmuş hastanın hayata adapte olabilmesi için bi terapi yapılır ama zaten ajite halde gelen hastada bu çok düşük bi öncelik.

Ben adli psikolog olmak istiyordum. Hatta bölüme girerken de bunu istiyordum. Cezaevinde bi projeye katıldım ortada psikolog göremedim. Adliyede bi projeye katıldım, savcı adliyede psikolog olup olmadığından bile habersiz. Cezaevlerinde sadece form dolduran bi görevleri vardı en son, değişti mi bilmem.

Psikolojinin de artısı çok dalının olması. İş hayatını seviyorsanız, beyaz yakalılarla uğraşırım diyorsanız endüstri psikolojisi mükemmel bi alan bence. Ya da ne bileyim bi basketbol kulübünün spor psikologluğunu yapan bi arkadaşım var, her yerde kendinize iş bulabilirsiniz ne kadar geliştiğinize bağlı olarak.

Eksisi de meslek yasası yok. Önüne gelen 2 saatlik yurt dışı eğitimiyle psikolog-muş gibi çalışabiliyor zaten. Veya bizim insanımız seaaanslaaarca terapi almak yerine ona "şunu yap, 3 gün mesaj atma sana geri döner" diye kısacık tavsiyeler veren yaşam koçlarına daha düşkün.

Benim aklım hala ufaktan nöropsikolojiye gidiyor. İlerleyen yıllarda bi çılgınlık yapıp tekrar bu alana girersem nöropsikolojiyle girerim muhtemelen.

Çok dağınık anlattım galiba ama akşam uykusundan yeni uyandım toparlayamadım

Gelecekte hangi meslekleri icra etmek isterdiniz? Bunu belirleyin. Sonra da o meslekler için hangi bölüm veya programlar okunmalıya bakın. Sonra söz, ea veya say her ne ise ona asılın. Tercih zamanında da düşünürsünüz artık.

Eğer kendimi biraz tanıyorsam olurum net
80 85 yaşına geldiğinde 40 45 yıllık bir avukat, arabulucu, diyetisyen, muhasebeci, fizyoterapist, gıda mühendisi, editör, eğitim uzmanı vs neden olamayasın. Şimdi sana geç kalmışsın gibi geliyor ama yaşlandığın da 30 yaş inanılmaz genç gelecek gözüne

Hey maşallah gerçekten taktir ettim sizi.
Okuduğunuz bölümleri öğrenebilir miyim?
Owww reklam olur, hepsini yazmayayım ama Tm mezunu olup bütün kariyerimi Fen bilimleri üzerine inşaa ettim diyebilirim. Nasıl bir dönüş orasını sen düşün

Çok teşekkür ederim :)

Owww reklam olur, hepsini yazmayayım ama Tm mezunu olup bütün kariyerimi Fen bilimleri üzerine inşaa ettim diyebilirim. Nasıl bir dönüş orasını sen düşün
Rica etsem bana mesaj atabilir misiniz? Bölüm konusunda karar veremiyorum malesef. Belki sayenizde fikir edinirim :)

Bizim bölümde, bazı derslerde denk geliyorum, evli çocuklu otuzunu aşkın hanımlar/beyler var. Fark ettiğim üzre derslere bizden daha cok katılıyorlar hatta. Üniversiteye akademi yuvasi olarak baktiginiz bir aci temellendirirseniz yas unsuru bi kriter olmaktan cikar. Ilim irfan mevzu cünkü.
Ancak kariyer planlaması vs. orasina bu kadar rahat konusamam. Siz kendinizce daha iyi bilirsiniz.

Klinik psikoloji alanındaki yüksek lisans fiyatları dudak ucuklatıyor. Devlette de kontenjan çok azmış. Bu ise karar vermeden önce tüm meslekleri detaylıca düşünüp piyasa araştırması yapmalısınız. Güzel bir plan hatırlarsanız çok da güzel okunur bölüm.

Ben 20 bine yaptım yüksek lisansı. Aynı üniversiteye baktım merak edip, 625 bin olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…