Evet devlette atamasının zor olduğunu duymuştum. Dediğiniz gibi tercih döneminden önce kapsamlı bir araştırma yapıcam. Önceliğim beni ne mutlu ederden ziyade kamu da kamu olmazsada özel sektörde önü açık bir bölüm okumak.Klinik psikoloji alanındaki yüksek lisans fiyatları dudak ucuklatıyor. Devlette de kontenjan çok azmış. Bu ise karar vermeden önce tüm meslekleri detaylıca düşünüp piyasa araştırması yapmalısınız. Güzel bir plan hatırlarsanız çok da güzel okunur bölüm.
Yüksek lisans paralı mı? Arkadaşlarım yaptı ama para ödediklerini duymamıştım.Ben 20 bine yaptım yüksek lisansı. Aynı üniversiteye baktım merak edip, 625 bin olmuş
Devlette yüksek lisans kontenjanları çok sınırlı. Klinik psikoloji de çok popüler bir alan olduğu için yüksek lisansa devlette girmek zor oluyor. Özel üniversitelerde de talep fazla olduğu için ücreti çok yüksek.Yüksek lisans paralı mı? Arkadaşlarım yaptı ama para ödediklerini duymamıştım.
Özelde yaptım ben devlet ücretsiz tabii. Devlete de başvurdum da benden daha düşük puanları (yds, ales, gano vs) olanların mülakatına 100 vermişler bana 50 vermişler. Ne hikmetse her 100 verdikleri de kendi öğrencileri :))Yüksek lisans paralı mı? Arkadaşlarım yaptı ama para ödediklerini duymamıştım.
Kişiye özel ilan açılan ülkede çok normal :))Özelde yaptım ben devlet ücretsiz tabii. Devlete de başvurdum da benden daha düşük puanları (yds, ales, gano vs) olanların mülakatına 100 vermişler bana 50 vermişler. Ne hikmetse her 100 verdikleri de kendi öğrencileri :))
Tamamdır şimdi anladım. Teşekkür ederim. Siz de mi psikologsunuz?Devlette yüksek lisans kontenjanları çok sınırlı. Klinik psikoloji de çok popüler bir alan olduğu için yüksek lisansa devlette girmek zor oluyor. Özel üniversitelerde de talep fazla olduğu için ücreti çok yüksek.
Çok teşekkür ediyorum :)ben geçen sene yeni bir ülkeye sıfırdan başlamak için taşındım, dil öğreniyorum, temizlik işinde çalışıyorum, 1 bucuk sene olacak geleli, zor ama 5 sene sonra vatandaş olduğumda benden sonraki nesilin hayatını değiştireceğim ama bunu yapmamayı düşnüseydim hala 25 bine çalışan bir köle olacaktım.
hayatını değiştirmekten korkma, ilerlemek durmaktan daha iyi
Hayır ben hukuk okuyorum. En yakın arkadaşım psikoloji düşünürken çok araştırma yaptık oradan biliyorum.Tamamdır şimdi anladım. Teşekkür ederim. Siz de mi psikologsunuz?
Maşallah ne kadar hukuk okuyan ya da avukat varmış sitede bu vesileyle de görmüş olduk :)Hayır ben hukuk okuyorum. En yakın arkadaşım psikoloji düşünürken çok araştırma yaptık oradan biliyorum.
Pek çok genç iki üniversite okuyor ama fazla işe yaramayan bölümler olunca hiç bir getirisi olmuyor.Bunca aradan sonra gerçekten zor,çok ümitlenmeyin.Ben size meslek kurslarında eğitim almanızı tavsiye ediyorum;hem daha çabuk biter hem elinizde bir beceri olur,para kazanmak için çoğu üniversite mezunundan fazla kazanan meslek sahipleri var.Kızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.
Ama böyle şunu mu yapsam,bunu mu yapsam acaba diye diye yıllarım geçti gitti. Daha fazla da vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce?
Evet ama o şekilde bir şey istesem zaten aşçılıktan devam ederdim ki :)Pek çok genç iki üniversite okuyor ama fazla işe yaramayan bölümler olunca hiç bir getirisi olmuyor.Bunca aradan sonra gerçekten zor,çok ümitlenmeyin.Ben size meslek kurslarında eğitim almanızı tavsiye ediyorum;hem daha çabuk biter hem elinizde bir beceri olur,para kazanmak için çoğu üniversite mezunundan fazla kazanan meslek sahipleri var.
Akademiden de ileleyebilirim aslında ama okulla bağımı koparalı çok oldu. Hocalarımla iletişimim yok. O yüzden bu ihtimali elemiştim kafamda. Akademide çok torpil döndüğünü de duydum ayrıca. Sizce bir şansım olabilir mi kendi çabalarımla?iki lisans okudum. epey uzun yıllar sonra yüksek lisans yapmaya karar verip işimi bırakarak okuduğum iki alanla da alakasız bir yüksek lisans programını seçtim. yüksek lisans bitiminde de akademik kariyerimi bu alanda sürdürdüm ve üniversitede çalışıyorum.
bence olur. sadece biraz inatçı olmak lazım.
Akademiden de ileleyebilirim aslında ama okulla bağımı koparalı çok oldu. Hocalarımla iletişimim yok. O yüzden bu ihtimali elemiştim kafamda. Akademide çok torpil döndüğünü de duydum ayrıca. Sizce bir şansım olabilir mi kendi çabalarımla?
97 liler 26 yaşında değilmi yahu niye 30 a ramak kalsın matametiginin kötü olduğunu yazmana gerek yokmuş zatenKızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.
Ama böyle şunu mu yapsam,bunu mu yapsam acaba diye diye yıllarım geçti gitti. Daha fazla da vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce?
Temmuzda 27 yaşına giriyorum. 3 sene sonra 30'um çokta bir şey kalmadı yani. Ayrıca o işin abartısı birazda ama konu bu değil. Bu harika ve son derece işe yarar tespitin için teşekkür ederim :)97 liler 26 yaşında değilmi yahu niye 30 a ramak kalsın matametiginin kötü olduğunu yazmana gerek yokmuş zaten
Hiçbir şey için geç değildir. Ne kadar yaşayacağınızı bilemezsiniz. Ömrünüz 1 günde olsa 60 yılda olsa mutlu olacağınız şekilde yaşayın. Yaptığınız işten memnun değilseniz değiştiriniz. Yaşlar sayıdan ibaret. Herkes mutlu olduğu şekilde yaşamalı diye düşünüyorum. Nefes aldıkça umut vardırKızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.
Teşekkür ediyorumben lisanstan sonraki eğitimlerimi Türkiye'de almadığım ve çalışma hayatım da yine aynı şekilde yurtdışında devam ettirdiğim için bu konuda bi şey demem imkansız.
ama böyle bir ihtimal görüyorsanız bunu da bence cebe koymakta yarar var. bölümde hangi hocalar tanıdık diye bir göz gezdirmeye başlamak iyi olabilir.