Çok merak edıyorum Eşinizin aılesine ne kadar yardım edıyorsunuz?

Bu arada keşke çok param olsa da çevremdeki herkese ev alabilsem. Mesela köye kayınvalidem için yeni bir ev yaptırmak isteklerimiz arasında, ama önce kendi hayatımızı yoluna koymalıyız. Onlar çocuklarını düşünmemiş olabilirler ama ben evlatlarımı düşünmek zorundayım.

[/QUOTE]
Laflarım sizin gibi ay sonunu zor getirenlere değil imkanı olup da yardım etmeyenlere. Benim annem babam evlatları okusun diye yılda bir ayakkabı ile yetinen insanlar, ve birçok ana baba var bu şekilde. Ve bizi rahat ettirip geleceğimizi düşünerek kendi geleceklerini ikinci plana atıyorlar. Ben neden bu durumda bencil olayım ki? Ya üstelik varsın etmesinler ama anne baba denen iki yuce kavram. Çıkıp bir afedersiniz çop gibi dış kapının mandalı gibi bahseden insanlar var burada.

baban tek kazancı ile mi yardım ediyor yoksa aile de başka çalışan da mı var???

var sa çıkın işten tek başına çalışsın..

emekli ayriyetten calisiyo. Ben suan evdeyim ama baslicam calismaya. Ya aslinda bizim eksiklerimizi de gidermeye calisiyo hani evine bakmaz degil ama insanin zoruna gidiyo. Biz mumkun oldugunca artirmaya calisiyoruz onlar da rahat rahat yiyo zehir olsun...
Babamin huyunu biliyolar masus onun yaninda su yok bu yok. Zaten amcamlarin babasi bizimki bildigin
Amcamin teki yurtdisinda bi tanidigimiz gezmeye gitti oraya babam bi valiz dolusu erzak yollamis.babannemgile okadar laf soylenmesine ragmen 1 kilo bisey yollamadilar.Her seferinde bizden cikar ama yurtdisindaki amcam da burdaki amcamin cocuklarina hediye gonderir.Bizde alisverise cikmamak icin 2 aydir idare etmeye calisiyoruz bisey bitince tek tek aliyoruz...

Laflarım sizin gibi ay sonunu zor getirenlere değil imkanı olup da yardım etmeyenlere. Benim annem babam evlatları okusun diye yılda bir ayakkabı ile yetinen insanlar, ve birçok ana baba var bu şekilde. Ve bizi rahat ettirip geleceğimizi düşünerek kendi geleceklerini ikinci plana atıyorlar. Ben neden bu durumda bencil olayım ki? Ya üstelik varsın etmesinler ama anne baba denen iki yuce kavram. Çıkıp bir afedersiniz çop gibi dış kapının mandalı gibi bahseden insanlar var burada.[/QUOTE]

arkadaşın sorduğu kişi kendi kirada oturuyo belli ki durumu yok anne babasına ev araba alıyo bu abartı işte

Evet ben kendi anne babama da eşimin annesine babasına da aynı şekilde elimden geldiğince yardım ederim. Gocunmam para verdim demem onlar iki evlat yetiştirmiş o yaşa getirmiş saçımın telinde hakları var..
Bence bu söylenmez bile. Ha benim ailem ha eşimin ailesi biz de olunca paylaşırız, paylaşmak zorundayız da. Ama burada konu bu değil. Eşin izni olmadan, kendileri kiradayken adamın ailesine ev ve araba alınıyor. Bu yardım değildir bence. Bir de itiraz etti diye kadın dayak yiyor buna girmiyorum bile.

Annem için imkanlarımı da zorlarım.çok şükür evi ve emekli maaşı var ama biz kardeşlerimle anneme araba aldık.Senelerce bizim rahatımız için koşturan insana bu kadarda faydamız olsun,rahat etsin kadıncağız.Kayınvalidemlerin maddi durumu bizden kat kat daha iyi olduğundan onlara birşey yapmadık ama gerekirse aynısını onlarada yaparız.Araba lüks ihtiyaç diye birşey yok.Maddiyat el veriyorsa alınabilir.

benim kqyınpederim hayatta değil ve kayınvalidem de az bir maaş alıyor. biz onun ihtiyaçlarını karsılıyoruz. buna zaten mecburuz cünkü anne babaya bakmakla yükümlüyüz. gercek ihtiyaclarını karsılıyoruz faturalar bozulan eşyalar gibi ama esim direkt para vermiyor. bazen de aldıklarımızı beğenmiyor o zaman sinir olmuyor değilim.bu arada benim aileminimkanları yerinde ancak ben de bizimkilere pahalı hediyeler alıyorum.

ay sinir oluyorum ya alın parasını elinden yapın doya doya alışverişinizi herşeyinizi onlara gitsin tek tek alsın saf mı bu babalar ya.

bu durumda lüks ama kendi kirada olacak evi geçtim bide araba alacak imkan varsa yat kat jet hiçbiri lüks değil zaten

arkadaşın sorduğu kişi kendi kirada oturuyo belli ki durumu yok anne babasına ev araba alıyo bu abartı işte[/QUOTE]

Haklısınız benim bozulduğum kızdığım nokta o değildi, tamamen konu dışında bana göre abuk subuk yorum yapanlara. O kadar acımasz yorumlar okudum ki sadece ona tepki göstermek istedim..

Hiç etmiyoruz. Sağlık sorunu ya da ciddi anlamda mağduriyet olmadıktan sonra pek edeceğimizi de sanmıyorum. şimdi sağlıklıyım da bakalım 1 sene sonra böyle olacak mıyım, çalışabilecek miyim, çocuk olursa onun masrafı geleceği, Allah göstermesin kazası belası.. Her ihtimale karşın para ayırmak gerekli. Annem ve babam bunu düşünerek yaşlılıklarında baya rahat ediyorlar zaten.

bu durumda lüks ama kendi kirada olacak evi geçtim bide araba alacak imkan varsa yat kat jet hiçbiri lüks değil zaten
Yakın bir tanıdığım var,evleri kira ama adam anne babasına ev ve ablasına araba aldı.Bana abartılı geldi,neden kendine ev almadan ablana araba aldın dedim.Çok şükür kazanıyorum,ben evimi nasılsa alırım,çocuklarımı aç bırakacak olsam almazdım heralde dedi.Konu sahibinin bahsettiği şahısta muhakkak kazancına güvenip almıştır diye düşünüyorum.

ay sinir oluyorum ya alın parasını elinden yapın doya doya alışverişinizi herşeyinizi onlara gitsin tek tek alsın saf mı bu babalar ya.
Saf ki ne saf vallahi :)) dun iyi gaza gelmistik alisverise cikalim diye misafir gelecegi tuttu ama babam anladi anneme surekli "ne bu surat biraz civil civil olun" vs halbuki surat yaptigimiz yoktu kendi vicdanen rahatsizdi yazik ya ona da aciyorum aslinda adamcagiz napsin... nasil soyacaklarini sasiriyolar bizimki de anca oyle kendini sevip sayacaklarini dusunuyo. Biliyo elini ayagini cekerse kimse donup suratina bakmaz cunku yillar once babam isten cikartildi da evimizden cikmayan adamlar arayip sormaya bile tenezzul etmedi ozamanlar cocukttum tabi... zaman gectikce daha iyi farkeder oldum

kendbaşına olsa neyse ama çocuğu olan bi insan ardını düşünmeli bence gençliğin sağlığın kazancın garantisi olmuyo en azından kendine ait bi evi olmalı insanın bilmiyorum ben mi gaddarım

valla benim babamda çoookk yedirdi.. halam 5 katlı bina yaptı babaannemden götürdükleri ile..annem saf babaanneme baktı 16 yaşından beri..sonra herkes alacağını aldı..şimdi kapıyı çalan yok.

babam kafayı vuruyor ama çok geç artık..

Huzur demiş miyim? Yaşlandıklarında maddi açıdan rahat etsinler demişim.
Anne babanın görevi çocuğunu okutup meslek sahibi yapmaktır bana göre. Evlilik gibi sorumluluk gerektiren bir işin altına giriyorsa bunun maddi kısmını da kendi halledebilecek olgunluk ve yetkinlikte olmalı. Ben bu şekilde bir çocuk yetiştireceğim eğer çocuğum olursa. Siz ekmeğini çiğneyip ağzına verirsiniz, kendi bileceğiniz şey.

Etmiyorum çünkü benimde borcum var. .
Borcum olmasada eline para geçince direk kumara yatıran bir adama kesinlikle yardımcı olmam

Şimdi şöyle bir durum daha var. Benim çok yakınımın yaşadığı bir durumu size anlatmak istiyorum.. Adamların 8 çocukları var, köyden İstanbul a göç etmişler.. Adam hiç para tutamamış, bugün bulmuş bugün yemiş.. Yarın bulmuş yarın yemiş. Ama geleceği için hiçbir birikim yapmamış.. Evleri de kira.. Çocukları çalışıp, evlenip kendi hayatlarını kurmuşlar.. Şimdi bu kişi yaşlandı, rahatsızlıkları başladı.. Ameliyat oldu, şu anda çalışmıyor.. Emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.. ve de kira ödüyor.. İnanın çok zor durumdalar.. Kiralarını da çocukları ödüyor.. Ama hangisi ödüyor, tam net bilmiyorum.. Ödedikleri kira ise 800-900 civarı.. Yani yazık günah.. 8 çocukları bir araya gelseler, annelerine ve babalarına bir ev alsalar o kadar çok makbule geçer ki.. Zaten her ay 800 900 lira kira ödüyorsunuz.. Üstüne biraz katıp ev kredisi ödeseler daha makbule geçer.. Yukarıdaki arkadaşın da demek istediği buydu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…