Çok merak edıyorum Eşinizin aılesine ne kadar yardım edıyorsunuz?

Biz de yardım edemiyoruz maalesef, öyle ufak tefek yardımlar oluyor ancak, çünkü biz de kredi ödüyoruz ve bu kredi dışında da çok fazla ödemelerimiz var. Üstüne bir de okuyan iki tane çocuk olunca ay sonunu zor getiriyoruz maalesef.

O durumları eşimde ergenlikte yaşamış ondandır arkadaşlarıyla dışardı görüşür kimseye ailesi dışında yardım yapmaz evede misafir çağırmaz
Saf ki ne saf vallahi :)) dun iyi gaza gelmistik alisverise cikalim diye misafir gelecegi tuttu ama babam anladi anneme surekli "ne bu surat biraz civil civil olun" vs halbuki surat yaptigimiz yoktu kendi vicdanen rahatsizdi :-) yazik ya ona da aciyorum aslinda adamcagiz napsin... nasil soyacaklarini sasiriyolar bizimki de anca oyle kendini sevip sayacaklarini dusunuyo. Biliyo elini ayagini cekerse kimse donup suratina bakmaz cunku:KK51: yillar once babam isten cikartildi da evimizden cikmayan adamlar arayip sormaya bile tenezzul etmedi ozamanlar cocukttum tabi... zaman gectikce daha iyi farkeder oldum:KK14:

Insanin anne babasina yardimini somurulmek olarak görenleri okuyunca şok oluyorum.
Hayırlı evlat yetistirmek lazim gercekten.
Para nedir ki ya? Trilyonlari versen baban geri gelir deseler trilyonlari veririm.
Ana baba işte bu kadar önemli.
Bizim amacimiz rahatca yasatmak.
Kaynanama yaptiklarimi ben bilirim, anneme de ayni şekilde.
Ve cok şükür bana yarin bunlar kâr kalacak..
Paraya o kadar tamah etmeyin arkadaslar.
Para, bir anne babayi mutlu etmenin önüne gecmez...

Bir baba 9 evlada bakmışta, 9 evlat bir babaya bakamamış... Vah ki ne vahh... Şunu da unutmayın, anne-babanıza nasıl davranırsanız karşılığında evladınızdan onu görürsünüz.

Huzur demiş miyim? Yaşlandıklarında maddi açıdan rahat etsinler demişim.
Anne babanın görevi çocuğunu okutup meslek sahibi yapmaktır bana göre. Evlilik gibi sorumluluk gerektiren bir işin altına giriyorsa bunun maddi kısmını da kendi halledebilecek olgunluk ve yetkinlikte olmalı. Ben bu şekilde bir çocuk yetiştireceğim eğer çocuğum olursa. Siz ekmeğini çiğneyip ağzına verirsiniz, kendi bileceğiniz şey.

Çocuğunuz olduğunda evlendiğinde inş aklınıza gelirim.

Biz yardım etmiyoruz ama ihtiyaçları olsa seve seve de ederdik. Ama elimiz boş gitmemeye çalışırız giderken.

Bu aile konuları çok karışık olabiliyor okutuyorsun yediriyorsun ama bazende vicdanlı evlat yetiştiremiyorsun bir bakıyorsun okuttuğun adam oldu dediğin çocuk yaşlılıkta bakmıyor ama okumayan parası olmayan yaşlılıkta anaya babaya bakıyor , allah herkese vicdanlı,dürüst evlat nasip etsin ki orta okulda kızımın ödevi huzurevinde yaşlılarla röportaj yapmak ki yapmıştı tam 5 sayfayı buldu ama huzurevi ziyaretzlnde geldiğinde ağlıyordu ne oldu dediğimde anne ben seni oralara bırakmam dedi neyi dediğimde durumları çok iyi olup yani okutmuk ama annesini yada babasını oraya bırakanlar olduğundan kızım bunun etkisinden bir kaç gün kurtulamadı o kompozifyondanda 1OO almıştı
Bir baba 9 evlada bakmışta, 9 evlat bir babaya bakamamış... Vah ki ne vahh... Şunu da unutmayın, anne-babanıza nasıl davranırsanız karşılığında evladınızdan onu görürsünüz.

Ev yaptıracak kadar,3 kardeşi uni okutacak kadar, 1 kardeşin düğününü yapacak kadar,1 kardeşin son 3 yıl ev kirasını ödeyecek... kadar yapıyoruz. Ben bu durumdan gayette mutluuyum çünkü çok hayırlı bir evladın eşiyim ve ben eşimin ailesini sadece bır kere 10 gün kadar gördüm.

Biz etmiyoruz yani düzenli bir şekilde yardım etmiyoruz, hatta benim annem bize yardım ediyor. Ama kvdemlerin durumları benim aileme göre kötü, kendi ailemin ihtiyacı yok. Bu yüzden Kvme gittiğimizde alışveriş yaparız onlara, mesela kurban bayramında eksilmişlerdi biz tamamladık ama böyle bir talepleri yoktu biz içimizden geldiği için yaptık. Mesela kv 2. ev aldı taksit ödüyor sıkışsa yardım edermiydik evet ederdik ama onların böyle bir beklentisi yok. ancak ev almaya kadar veya tüm taksitleri ödemeye kadar gitmezdim hele araba işini hiç düşünemiyorum.kendi evimiz yok ve ev almak için çocuğum da yokken para biriktiriyoruz bende çocuk yokken, bi ev alalım sonra çocuğun geleceğini düşünelim kafasındayım. İlerde kendi evim olsun yetecek kadar param olsun çocuğuma yük olmayayım diye düşünüyorum. O yüzden çocuğumdan çalıp aileye veremem. Ha maddi durumum çok iyi olsa ve ailelerden biri evsiz olsa ev alırdım ama bizim üstümüze olurdu ev onlar dilediği gibi otursun diye düşünürdüm.

Çok mantıklısın arkadaşım.
Mantık ve duygunun olumlu yönde eşdeğer olduğu şeyler yapılmalı bence.

gençler evlenirken oralı olmayıp, annelik babalık vazifesini yapmayıp, bu insanlar evlendikten sonra bi beklenti bi beklenti.
nedir bu arkadaşım.

Biz evlenirken kendimiz odedik hep, ne zorluklar yaşadık, ne sıkıntılar çektik, varken ama neden yaşadık diyor insan??
Anne babadır yerleri dolmaz, bu çok ayrı bir konu.

valla benim babamda çoookk yedirdi.. halam 5 katlı bina yaptı babaannemden götürdükleri ile..annem saf babaanneme baktı 16 yaşından beri..sonra herkes alacağını aldı..şimdi kapıyı çalan yok.

babam kafayı vuruyor ama çok geç artık..
Biz allaha biraktik o sahit ne olduguna yapacak bisey yok. Bide soyle bi gercek var biz okadar borcu yine bi sekilde kapattik tamam bazi seylerden kistik ama yinede iyi yasiyoruz cok sukur. Yani babamin aldigi maasi hesapliyoruz yaptigimiz harcamalari hesapliyoruz... allah bereketini veriyo:KK66:

Biz allaha biraktik o sahit ne olduguna yapacak bisey yok. Bide soyle bi gercek var biz okadar borcu yine bi sekilde kapattik tamam bazi seylerden kistik ama yinede iyi yasiyoruz cok sukur. Yani babamin aldigi maasi hesapliyoruz yaptigimiz harcamalari hesapliyoruz... allah bereketini veriyo:KK66:

huzur olduğu zaman tadı olur herşeyin, ama huzur olmasa binde ev olsa bir tadın olmaz.

Çocuğunuz olduğunda evlendiğinde inş aklınıza gelirim.
Burda problem herkesi kendiniz gibi sanmanız. Kendimiz evlendik, herşeyimizi kendimiz yaptık. Bu anne baba yapmadı diye değil biz öyle istediğimiz için, kimseye yük olmak istemediğimiz için böyle oldu. 2.5 senedir evliyiz hala borç ödüyoruz. Önümüzdeki 10 ay daha ödeyeceğiz. Hiç gocunmuyoruz.
Eşimin anne babası yok, evlendiğimiz ay benimkilerin bütün faturalarını kendi kartına aldı, ben söylemeden, istemeden. Tamamen kendi isteğiyle. Eve alışveriş yaparken arayıp anneme sorar mutlaka bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Kendi ablası bir süre işsiz kaldı kirasına kadar iki kardeş ortaklaşa ödedik. Bunların lafı bile edilmez bizim evimizde. Aile kavramımız bu şekilde.
Çocuğumuz olursa biz nasıl yetiştirildiysek o da öyle yetişecek. Aile kültürünü alacak. biz böyleyiz, siz öylesiniz. Bunun doğrusu ya da yanlışı yok.

etmiyoruz, zaruri ihtiyaçları olmadığı sürece de etmeyiz, eşimde aynı fikirde.

Burda problem herkesi kendiniz gibi sanmanız. Kendimiz evlendik, herşeyimizi kendimiz yaptık. Bu anne baba yapmadı diye değil biz öyle istediğimiz için, kimseye yük olmak istemediğimiz için böyle oldu. 2.5 senedir evliyiz hala borç ödüyoruz. Önümüzdeki 10 ay daha ödeyeceğiz. Hiç gocunmuyoruz.
Eşimin anne babası yok, evlendiğimiz ay benimkilerin bütün faturalarını kendi kartına aldı, ben söylemeden, istemeden. Tamamen kendi isteğiyle. Eve alışveriş yaparken arayıp anneme sorar mutlaka bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Kendi ablası bir süre işsiz kaldı kirasına kadar iki kardeş ortaklaşa ödedik. Bunların lafı bile edilmez bizim evimizde. Aile kavramımız bu şekilde.
Çocuğumuz olursa biz nasıl yetiştirildiysek o da öyle yetişecek. Aile kültürünü alacak. biz böyleyiz, siz öylesiniz. Bunun doğrusu ya da yanlışı yok.

hayır kendim gibi sanma değil olay, olay herşeyin bir kuralı nizamı vardır, istisnalar elbet olur ve kaideyi bozmazlar.
evlenirken anne baba çocuğuna yardım eder, bu böyledir, ama yoktur ellerinde o da ayrı bir konu, sizin bu düşünceniz saçma.
merak etmeyin bizim evdede paranın lafı edilmez, konuyu başka yerlere çekmeyin!
bu kadar agresif olmanızada gerek yok sakin olun, burada kavga etmiyoruz fikir alışverişi yapıyoruz, bakın ben bu fikir ALIŞVERİŞİNDE bile sizden daha sakinim.
ne dediğin değil nasıl söylediğindir, ne verdiğin değil nasıl verdiğindir önemli olan.

Şimdi bana ne kadar yardım ediliyorsa ilerde bende o kadar yardım etmeyi düşünüyorum.

hayır kendim gibi sanma değil olay, olay herşeyin bir kuralı nizamı vardır, istisnalar elbet olur ve kaideyi bozmazlar.
evlenirken anne baba çocuğuna yardım eder, bu böyledir, ama yoktur ellerinde o da ayrı bir konu, sizin bu düşünceniz saçma.
merak etmeyin bizim evdede paranın lafı edilmez, konuyu başka yerlere çekmeyin!
bu kadar agresif olmanızada gerek yok sakin olun, burada kavga etmiyoruz fikir alışverişi yapıyoruz, bakın ben bu fikir ALIŞVERİŞİNDE bile sizden daha sakinim.
ne dediğin değil nasıl söylediğindir, ne verdiğin değil nasıl verdiğindir önemli olan.
Gayet sakin yazıyorum benşu an, sizi bilemiyorum ama. Hayatımdan örnekler veriyorum sadece nerden sinirli olduğum izleniminekapıldınız anlamadım.
Benim düşüncemi saçma bulabilirsiniz ama bu saçma olduğu anlamına gelmez. Sizin görüşünüz öyledir benimki böyledir diyorum sabahtan beri bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Benim görüşüme göre ailenin görevi çocuğunu meslek sahibi yaptıktan sonra biter. Evliliğineyardım etmek zorunda değildir imkanı olsa da. Dediğim gibi imkan olduğu halde biz yardım almayı reddettik. Bu kişisel bir hayat görüşüdür. Benimki sizi bağlamaz sizinki de beni. Genel kabul görmüş bir durum değil malesef siz ne kadarbunu iddia etseniz de.

Gayet sakin yazıyorum benşu an, sizi bilemiyorum ama. Hayatımdan örnekler veriyorum sadece nerden sinirli olduğum izleniminekapıldınız anlamadım.
Benim düşüncemi saçma bulabilirsiniz ama bu saçma olduğu anlamına gelmez. Sizin görüşünüz öyledir benimki böyledir diyorum sabahtan beri bunu kabul etmek neden bu kadar zor? Benim görüşüme göre ailenin görevi çocuğunu meslek sahibi yaptıktan sonra biter. Evliliğineyardım etmek zorunda değildir imkanı olsa da. Dediğim gibi imkan olduğu halde biz yardım almayı reddettik. Bu kişisel bir hayat görüşüdür. Benimki sizi bağlamaz sizinki de beni. Genel kabul görmüş bir durum değil malesef siz ne kadarbunu iddia etseniz de.

eşinin anne babası yokmuş düğünü kim yapacaktı talebiniz olsa, imkan olduğu halde demişsin de o yüzden merak ettim

Çiftler kendilerine gelince hertürlü yardımı bekliyorlar evlenirken..Hatta beklemek bile değil resmen aileleri buna zorunlu tutuyorlar..Ama onlar aileye vermeye gelince yok neden vereyim,mecburmuyum falan filan..Ailede vermeye mecbur değil ki.. Bu anne babanın görevi mezarda bitecek herhalde..Dünyaya getir,büyüt,okut,evlendir,evini al,daya döşe,maddi yardım yap sonra birde çocuk olsun toruna bak eee ne zaman bitiyor bu insanların görevi? Kendi kişisel görüşüm aile bana versin yada vermesin ben herzaman veririm ihtiyacı varsa..Eşimin ailesi olsa onlarında ihtiyacı varsa aynı şekilde ayrım yapmadan onlarada veririm..Ve bunu yaptığım içinde asla birşey kaybetmem..Bazı gelinlerede şaşıyorum buarada kayınpederinin verdiği ev üzerinde,eşya üzerinde oturup birde vermeye mecburmuyum,eşimede asla verdirmem demiyorlarmı gülesim geliyor gerçekten neyi kime vermiyorsun yani hayret:KK14:

X