- 23 Eylül 2010
- 2.969
- 5.173
-
- Konu Sahibi hayalkenti
Yazdıklarınız çok mantıklı ve insani elbette. Bir yandan katılıyorum bir yandan kendi durumumu düşünüp kendimi sorguluyorum. Kayınpederim sırf babası ona yardım etmemiş diye çocukları için parmağını kıpırdatmamış(eşim hep yardımlarla okumuş, belki de okumasını istemiyordu bilemem)Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.
Hikayedeki kadının şartlarını, eşinin hangi kafa yapısında olduğunu bilmem. Soruyu baz alarak kendim için, kendi şartlarım için konuştum. Eşimin ailesi ya da benim ailem farketmez bizim için. Çünkü her iki taraf da bizim ailemizdir.
Kavga etmıs sordum bir dayak yemiş bir hafta yerınden kalkamamıs
herseyi acikliyor.
esinin de elleri kirilir nasil olsa.
Cebimde ev alacak param olsa, ailem de kirada olsa alır ve onları oturturum. Bunu eşin ailesi için de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Biz genciz çalışır çabalar kira da öderiz. Ama ailenin ömrünün son demlerinde rahat etmesi önemli.
Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.
Hikayedeki kadının şartlarını, eşinin hangi kafa yapısında olduğunu bilmem. Soruyu baz alarak kendim için, kendi şartlarım için konuştum. Eşimin ailesi ya da benim ailem farketmez bizim için. Çünkü her iki taraf da bizim ailemizdir.
Yazdıklarınız çok mantıklı ve insani elbette. Bir yandan katılıyorum bir yandan kendi durumumu düşünüp kendimi sorguluyorum. Kayınpederim sırf babası ona yardım etmemiş diye çocukları için parmağını kıpırdatmamış(eşim hep yardımlarla okumuş, belki de okumasını istemiyordu bilemem)
İlçedeki 2 evi satıp yedim kimseye kalmasın diye der, bunları duyunca da içimden ev almak gelmiyor(gerçi öyle bir talepleri yok)
Ama bunu çok dile getirmişimdir imkanım olursa köye annemin(kayınvalidem)rahat edeceği bir ev yaptırmak isterim.
Şimdi bır ablayla konustumda eşinin aılesıne ev araba almışlar kendiside kirada bunlar normalmı? yani cogu erkek böylemi?
Şimdi bır ablayla konustumda eşinin aılesıne ev araba almışlar kendiside kirada bunlar normalmı? yani cogu erkek böylemi?