Çok merak edıyorum Eşinizin aılesine ne kadar yardım edıyorsunuz?

imkan varsa neden olmasın? gücüm yettiği kadar destek olurum ama ev alacak kadar değil bende kiradayım... ama onlar müşkül durumdayken ben gezip tozup yiyip içemem şükür öyle bir durum yok ama olsa elimden geldiği kadar yardım ederim..

Benimde babam ana baba kardesler yegenler hepsine ayri yediriyo. Daha dun bu konu hakkında baya bi canimiz sıkıldı. Onlar bizden luks yasarken bizim borcumuz oldugu halde hala onlara veriyoruz bi taraftan. inkar bari etmeseler yine ok deriz ama bisey oldumu "ne yaptiniz ki" demeleri yok mu agizlarinin ortasına cakmak geliyo icimden. Ben artik tek kurusu bile helal etmiyorum. Kendi ceplerine gelince de kiyamet kopuyo bunu da belirteyim...

Benimde babam ana baba kardesler yegenler hepsine ayri yediriyo. Daha dun bu konu hakkında baya bi canimiz sıkıldı. Onlar bizden luks yasarken bizim borcumuz oldugu halde hala onlara veriyoruz bi taraftan. inkar bari etmeseler yine ok deriz ama bisey oldumu "ne yaptiniz ki" demeleri yok mu agizlarinin ortasına cakmak geliyo icimden. Ben artik tek kurusu bile helal etmiyorum. Kendi ceplerine gelince de kiyamet kopuyo bunu da belirteyim...

baban tek kazancı ile mi yardım ediyor yoksa aile de başka çalışan da mı var???

var sa çıkın işten tek başına çalışsın..

Şu an etmiyoruz çünkü ihtiyaçları yok. Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin ama, ola ki ihtiyaç durumu oldu elimden geleni yapmak hem benim hem eşimin vazifesi. Ama yapılacak yardım da şartlar doğrultusunda olur, ben kira da oturuyorken kalkıp eşimin ailesine ev araba almak biraz saçma olur. Gerçek olan şu ki, ister eşimin ailesi ister kendi ailem; her ihtiyaç anında bizler onlara yardımcı olmak zorundayız. Onların verdikleri emeklerin karşısında ne yapsak haklarını ödeyemeyiz zaten.

Eskiden olsa, bir evladın anne babaya yardım etmesi gerekir, kirada ise ev almasına yardımcı olması gerektiğini düşünür ve savunurdum. Ama maalesef düğün zamanımız da ve sonrasında, ihtiyacımız olmasına rağmen, ne benim ailem ne de eşimin ailesi ne maddi ne de manevi hiçbir yardım etmediler... Hele kayınvalidem düğün de takılan takıları onlara emanet ettik, geri alamadık.. Bu sebeplerden dolayı, hiçbir zaman yardım etmeyi düşünmüyorum. Allaha yakın, bana uzak olsunlar..

Çok şükür maddi bir sıkıntı yok ailelerimizde.
Ama eğer birinin ihtiyacı olsaydı önce biz koşardık.
Ev,araba alabilir miydik; pek sanmıyorum,ama desteğimizi hiç çekmezdik.

o yaşa gelen insanlar kendi geleceklerinide kendileri düşünsünler. bizimkliler zamanında çok güzel yemiş içmişler. ben şimdi ev sahibi olayım diye 3 kuruşun hesabını yapıyorsam bebğimi evde bırakıp işe geliyorsam kimse kusura bakmasın.benim param kendi çekirdek aileme aittir. çocuğumun eğitiminide düğününüde evinide kendim yapmak isterim. çocuğumu geleceğe yatırım olarak görmüyorum. aksine onun rahatı için ben çalışmalıyım diye düşünüyorum.

Erkek kısmı evlenir evlenmez aileye yardımını hemen kesmiyor ancak yıllar sonra kesiliyor çocuk büyüdükçe masraf artıkça ve ve zaten emekli maaşların düşük oluşından dolayı birde tabi emekli olmayanlar var bunlarada oğulları ömür boyu bakmak zorunda

o yaşa gelen insanlar kendi geleceklerinide kendileri düşünsünler. bizimkliler zamanında çok güzel yemiş içmişler. ben şimdi ev sahibi olayım diye 3 kuruşun hesabını yapıyorsam bebğimi evde bırakıp işe geliyorsam kimse kusura bakmasın.benim param kendi çekirdek aileme aittir. çocuğumun eğitiminide düğününüde evinide kendim yapmak isterim. çocuğumu geleceğe yatırım olarak görmüyorum. aksine onun rahatı için ben çalışmalıyım diye düşünüyorum.
Bu dünyada anneme babama yardımcı olmayacaksam daha neden yaşayayım ki diye düşünüyorum ben. Ana-baba dünyada insanın sahip olabileceği en değerli şeyler.

Kendi ailemiz düğün dernekte yardım etmese zor zamanlarında sırt mı çeviricez yani, bu baz alınmamalı bence bende kv ile sorunlar yaşadım araya kan girmedi seviyeli bi ilişki kurmaya çalışıyorum kendimce ama zor bi dönemleri olsa elimizden geldiği kadar yardım ederiz ha ama şunu da söyliyim eşimin ailesi bizim düğünümüzü yaptı eşyalara vs karışmadılar ama rüyalarımın düğünü oldu yardımları olmasa tepkili olur muydum, zor bi durumları varsa olmazdım ama esimin keyfi aileme şunu alalım bunu yapalım demesine izin vermezdim

Aileler genelde yardım etmiyor ama yıllar sonra gelen misafire sanki çok yardım etmişler gibi abartılı anlatmalarınada kanabiliyorlar eşim hep kendi kazancıyla evlendi kendi ailesinden birşey görmedik bol,bol çocuk doğurmuşlar doğru düzgün meslekleri yok okutmamışlar birde kazandıkları paraları elinden almışlar bird kaynana demez mi neler çektim neler tabi o kadar çocuk doğurursan birde maddi imkan yok öyle çekersin şimdi çocuklar çekiyor mesleklerinin kötü oluşundan köle gibi çalışıyorlar asgari ücretliler bir eşimin kazancı iyi böyle olacaksa az doğurmak mantıklı

9 aylik evliyim bir saglik durumu oldugunda yardim ettik..
Bir kac defa kp imada bulundu gibi geldi bize ama bilemiyorum edemeyiz yardim falan valla herkesin kendine gore
Sikintillari var..

sizin çocuğunuz var mı? tabiki anne-baba çok değerli ama benim çocuğum herkesten daha değerli. önceliğimde evladım.
ben nasıl bu yaşta geleceğimi çocuğumun geleceğini düşünüyorsam onlarda zamanında düşünselerdi. imkanları varmış hep anlatıyorlar. kendi ailem parayı tutmuş durumları iyi. eşimin aileside dağıtmış. dağıtmasalardı. biz ay sonunu zor getirirken sağda solda bi sürü para-altın alacakları var istemiyorlar bile.ben niye onları düşüneyim.[/QUOTE]

Kendi ailemiz düğün dernekte yardım etmese zor zamanlarında sırt mı çeviricez yani, bu baz alınmamalı bence bende kv ile sorunlar yaşadım araya kan girmedi seviyeli bi ilişki kurmaya çalışıyorum kendimce ama zor bi dönemleri olsa elimizden geldiği kadar yardım ederiz ha ama şunu da söyliyim eşimin ailesi bizim düğünümüzü yaptı eşyalara vs karışmadılar ama rüyalarımın düğünü oldu yardımları olmasa tepkili olur muydum, zor bi durumları varsa olmazdım ama esimin keyfi aileme şunu alalım bunu yapalım demesine izin vermezdim
Elbette zor durumda olununca yardım edilmeli. Sana yaptıklarının karşılığı değildir, evlatlık görevindir.
Evlenirken hicbir yardım almadık ama kendimizce gücümüz yettiğince yardımımızı yaparız. Ziyaretlerimizde market alışverişini yardım olarak bile saymam. Eskiyen eşyalarını değiştiririz, nakit yollarız. Ek masrafları çıkınca elimizdekiyle yetişmeye çalışırız bir ev bir araba alınabilir mi hatta eşin rızası olmadan işte sıkıntı burada. Eşini kendi aileni hiçe saymaktır bu, o zaman evlenmeyecekti. Benim öyle arkadaşlarım var evliliklerini erteliyorlar önce aileye ev almak için. Bence mantıklı da madem önceliğin kendi ailen kimseyi baskı altında bırakmaya gerek yok, belli hedeflerini yaparsın, aileni memnun edersin sonra kendi yuvana bakarsın.

burda da. eşin tavrı önemli kimisi hep bana hep bana der hep benim ailem öyle bi eşle zor tabi
Evet ben kendi anne babama da eşimin annesine babasına da aynı şekilde elimden geldiğince yardım ederim. Gocunmam para verdim demem onlar iki evlat yetiştirmiş o yaşa getirmiş saçımın telinde hakları var..

X