- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
-
- Konu Sahibi hayalkenti
Benim anne babam var, eşimin iki ablası var, benim iki ablam bir abim var. Bizi evlendirecek gönüllü bir sürü insan vardı.Aile ayrımı yapmadığımızı iki tarafında bizim ailemiz olduğunu söylemiştim daha önce.eşinin anne babası yokmuş düğünü kim yapacaktı talebiniz olsa, imkan olduğu halde demişsin de o yüzden merak ettim
Benim anne babam var, eşimin iki ablası var, benim iki ablam bir abim var. Bizi evlendirecek gönüllü bir sürü insan vardı.Aile ayrımı yapmadığımızı iki tarafında bizim ailemiz olduğunu söylemiştim daha önce.
Anlatamıyorum sanırım. Bizde erkek tarafı kız tarafı yok. İki taraf da bizim tarafımız. O yüzden düğünü kimin yapacağı önemli değildi.adetler, kurallar çok umurumuzda değil. Ablalara değil, kimseye yük olmak istemedik.düğünü erkek tarafı yapar eşin sanırım ablalarına yük olmak istemedi yerinde olsam bende istemezdim
Anlatamıyorum sanırım. Bizde erkek tarafı kız tarafı yok. İki taraf da bizim tarafımız. O yüzden düğünü kimin yapacağı önemli değildi.adetler, kurallar çok umurumuzda değil. Ablalara değil, kimseye yük olmak istemedik.
Biz düğün istemedik hiç, sonra baktık ki annemin içinde kalacak. Babam "masrafı ben karşılayayım düğün yapalım" dedi. Bunu bile kabul etmedik, annemin isteği üzerine hiç aklımızda yokken bir de düğün yaptık. Onun mutlu olması yetti bize.
Anlatamıyorum sanırım. Bizde erkek tarafı kız tarafı yok. İki taraf da bizim tarafımız. O yüzden düğünü kimin yapacağı önemli değildi.adetler, kurallar çok umurumuzda değil. Ablalara değil, kimseye yük olmak istemedik.
Biz düğün istemedik hiç, sonra baktık ki annemin içinde kalacak. Babam "masrafı ben karşılayayım düğün yapalım" dedi. Bunu bile kabul etmedik, annemin isteği üzerine hiç aklımızda yokken bir de düğün yaptık. Onun mutlu olması yetti bize.
sevgili Sephoraa siz nerde yaşıyorsunuz çevreniz nedir bilemem genellemeleri kabul etmiyorsun ama bu böyledir bizde böyle desen de şurda kırk kişi çıksa aynısını der düğünü erkek tarafı yapar Anadoluda da metropollerde de bu böyledir ablaları var dedin bakalım düğün yapmaya yanaştılar mi ya da eşin bunu talep etti mi erkek çocuğun ablalardan bunu istememesi son derece anlaşılır bu durumda senin ailenin de yapmaması sizin yapmanız çok çok normal her neyse ya sen tüm genellemelerin dışında marjinal bi hayat yaşıyorsun ya aslında olanı olmasını istediğin gibi anlatıyosun ya da biz köylüyüz bilemedim
olan şeyleri nasıl olmasını istediğim gibi anlatabilirim. Eşimin ablalarıyla yaş farkı büyük, benim de bizimkilerle büyük. Onu ablaları büyütmüş, okutmuş. Emin ol düğün yapmaya da hazırlardı. Bir de amcamız vardı allah rahmet eylesin yakın zamanda kaybettik, baba yarısı. O da teklif etti. Durumları müsaitti o dönemde. Bir dediğimizi iki etmezdi her iki taraf da. Ama biz sadece hediyelerini kabul ettik, daha fazlasına müsade etmedik. İkimiz de çalışıyorduk o dönem neden yük olalım ki ailelerimize.
Doğu kökenli, batıda yetişmiş iki bireyiz. Çok marjinal değiliz. Sadece dediğim gibi kız erkek tarafı ayrımı yapmadık hiç bir zaman. Görümcelerim anne babama "anne, baba" diye hitap eder diyeyim, aradaki ilişkiyi anlayın.
Takmak değil, heves.. Son evladının, tekne kazıntısının düğününü görmek istedi. Baskı yapmasaydı ben gelinlik bile giymezdim muhtemelen. Kızını bildiği için duygu sömürüsü yaptıannen takıyomuş adetleri bak
peki Allah ağız tadınızı bozmasın
konunun dışına çıktık gibi ama bendeniz kır düğünü istiyodum eşimle kredi cekmeyi falan düşünürken kv büyük oğluma şu kadar harcadım aynı miktarı size de vericem dedi ki bu toplam para kp imin emekli ikramiyesi imiş topu eşime attım abisi aldığına göre o da almakta beis görmedi düğünü onlar yaptı
Geçen yıl eşimin babası belediyede işe girmişti emekli halbuki, duruma üzüldüm kafaya taktım o dönem koltuk takımını yenilemişlerdi dedim biz ödeyelim eşim onlar yolunu bulur hesap yapmışlardır dedi yok ille ödeyelim diyecek kadar melek değilim
Şimdi bır ablayla konustumda eşinin aılesıne ev araba almışlar kendiside kirada bunlar normalmı? yani cogu erkek böylemi?
Aileler genelde yardım etmiyor ama yıllar sonra gelen misafire sanki çok yardım etmişler gibi abartılı anlatmalarınada kanabiliyorlar eşim hep kendi kazancıyla evlendi kendi ailesinden birşey görmedik bol,bol çocuk doğurmuşlar doğru düzgün meslekleri yok okutmamışlar birde kazandıkları paraları elinden almışlar bird kaynana demez mi neler çektim neler tabi o kadar çocuk doğurursan birde maddi imkan yok öyle çekersin şimdi çocuklar çekiyor mesleklerinin kötü oluşundan köle gibi çalışıyorlar asgari ücretliler bir eşimin kazancı iyi böyle olacaksa az doğurmak mantıklı
evet ya birde bazı tipler geliyor benim halam mesela kızı yok ona ev almışta içinede kirasıyla oturmuşta yok diğer kızı da eşya almış eline de para veriyormuş sürekli bla bla
sonra benim annemin beklentileri yükseliyor
Saf ki ne saf vallahi :)) dun iyi gaza gelmistik alisverise cikalim diye misafir gelecegi tuttu ama babam anladi anneme surekli "ne bu surat biraz civil civil olun" vs halbuki surat yaptigimiz yoktu kendi vicdanen rahatsizdiyazik ya ona da aciyorum aslinda adamcagiz napsin... nasil soyacaklarini sasiriyolar bizimki de anca oyle kendini sevip sayacaklarini dusunuyo. Biliyo elini ayagini cekerse kimse donup suratina bakmaz cunku yillar once babam isten cikartildi da evimizden cikmayan adamlar arayip sormaya bile tenezzul etmedi ozamanlar cocukttum tabi... zaman gectikce daha iyi farkeder oldum