Çok merak edıyorum Eşinizin aılesine ne kadar yardım edıyorsunuz?

eşinin anne babası yokmuş düğünü kim yapacaktı talebiniz olsa, imkan olduğu halde demişsin de o yüzden merak ettim
Benim anne babam var, eşimin iki ablası var, benim iki ablam bir abim var. Bizi evlendirecek gönüllü bir sürü insan vardı.Aile ayrımı yapmadığımızı iki tarafında bizim ailemiz olduğunu söylemiştim daha önce.

düğünü erkek tarafı yapar eşin sanırım ablalarına yük olmak istemedi yerinde olsam bende istemezdim

düğünü erkek tarafı yapar eşin sanırım ablalarına yük olmak istemedi yerinde olsam bende istemezdim
Anlatamıyorum sanırım. Bizde erkek tarafı kız tarafı yok. İki taraf da bizim tarafımız. O yüzden düğünü kimin yapacağı önemli değildi.adetler, kurallar çok umurumuzda değil. Ablalara değil, kimseye yük olmak istemedik.
Biz düğün istemedik hiç, sonra baktık ki annemin içinde kalacak. Babam "masrafı ben karşılayayım düğün yapalım" dedi. Bunu bile kabul etmedik, annemin isteği üzerine hiç aklımızda yokken bir de düğün yaptık. Onun mutlu olması yetti bize.

sevgili Sephoraa siz nerde yaşıyorsunuz çevreniz nedir bilemem genellemeleri kabul etmiyorsun ama bu böyledir bizde böyle desen de şurda kırk kişi çıksa aynısını der düğünü erkek tarafı yapar Anadoluda da metropollerde de bu böyledir ablaları var dedin bakalım düğün yapmaya yanaştılar mi ya da eşin bunu talep etti mi erkek çocuğun ablalardan bunu istememesi son derece anlaşılır bu durumda senin ailenin de yapmaması sizin yapmanız çok çok normal her neyse ya sen tüm genellemelerin dışında marjinal bi hayat yaşıyorsun ya aslında olanı olmasını istediğin gibi anlatıyosun ya da biz köylüyüz bilemedim

annen takıyomuş adetleri bak

Bundan 10-15 yıl önce kredi çekmek bu kadar sıradan birşey değildi benim hatırladığım kadarıyla....şimdi hangi konuyu okusam insanlar kredi çektik ev aldık, kredi çektik düğün borçlarımızı ödüyoruz diyor...eskiden ailelerin çocuklarını evlendirme gibi bir derdi vardı ve evlendirirlerdide...emekli ikramiyeleri hazır faizsiz kredi gibi birşeydi...aile elinden geleni yapardı...kaliteli alamazdı belki ama yinde birşey alır eklerdi....Şimdi bazıları diyecek ki zorunda değil ama eskiden böyle birşey vardı...oğlum evlenecek, kızıma çeyiz falan derdi vardı...Benim en büyük amcam köyde yaşar 7 çocuğu var hep sonbaharda düğün yaptı çünkü pamuğu toplar satar kız evlendirir gelin alırdı falan....yada en azından anneler altın yapıp kenara koyardı...şimdi gördüğüm kadarıyla ailelerin çoğu hiçbirşeye karışmıyor. Hepsi değil ama burda okuduğum kadarıyla çoğu düğüne misafir gibi geliyor...Belki hayat daha pahalı , ellerine geçenle zar zor geçiniyorlar. Hatta düğünde takılacak altını bile eşler kredi çekip alıyorlar...sonra bu insanlar en az 3-4 yıl düğün kredisi ödüyor , sonra ev alalım diyor ev kredisi vs....yani bir türlü borç bitmiyor...bu durumda bu insanlardan daha fazlasını beklemek olmaz diye düşünüyorum...zaten hiçbir insan evladıda anası babası dardayken elinde fazladan var olanı saklamaz diye düşünüyorum ama yoksa ne yapsın...imkanı olan zaten yardım eder bundan şüphem yokta, evladının eşinin nafakasından kesip anasına babasına yedirmeyide hiç doğru bulmuyorum...bide nedense hep erkek aileleri yararlanır bu imkanlardan garibanım kızın ailesine bir bardak su ve evliliğinde mutsuz dayak yemiş bir evlat kalır...

olan şeyleri nasıl olmasını istediğim gibi anlatabilirim. Eşimin ablalarıyla yaş farkı büyük, benim de bizimkilerle büyük. Onu ablaları büyütmüş, okutmuş. Emin ol düğün yapmaya da hazırlardı. Bir de amcamız vardı allah rahmet eylesin yakın zamanda kaybettik, baba yarısı. O da teklif etti. Durumları müsaitti o dönemde. Bir dediğimizi iki etmezdi her iki taraf da. Ama biz sadece hediyelerini kabul ettik, daha fazlasına müsade etmedik. İkimiz de çalışıyorduk o dönem neden yük olalım ki ailelerimize.
Doğu kökenli, batıda yetişmiş iki bireyiz. Çok marjinal değiliz. Sadece dediğim gibi kız erkek tarafı ayrımı yapmadık hiç bir zaman. Görümcelerim anne babama "anne, baba" diye hitap eder diyeyim, aradaki ilişkiyi anlayın.

peki Allah ağız tadınızı bozmasın

annen takıyomuş adetleri bak
Takmak değil, heves.. Son evladının, tekne kazıntısının düğününü görmek istedi. Baskı yapmasaydı ben gelinlik bile giymezdim muhtemelen. Kızını bildiği için duygu sömürüsü yaptı gelinlikten nefret etmiştim ama birkaç saatte. Kendi düğünüme de 9.30 da gittim. Sevmiyorum düğün dernek işlerini.

konunun dışına çıktık gibi ama bendeniz kır düğünü istiyodum eşimle kredi cekmeyi falan düşünürken kv büyük oğluma şu kadar harcadım aynı miktarı size de vericem dedi ki bu toplam para kp imin emekli ikramiyesi imiş topu eşime attım abisi aldığına göre o da almakta beis görmedi düğünü onlar yaptı

Geçen yıl eşimin babası belediyede işe girmişti emekli halbuki, duruma üzüldüm kafaya taktım o dönem koltuk takımını yenilemişlerdi dedim biz ödeyelim eşim onlar yolunu bulur hesap yapmışlardır dedi yok ille ödeyelim diyecek kadar melek değilim

iyi yapmışsın, hani eşin vermeliydi bu kararı.

yine aynısını dicem eşin kendi ailesini senden daha iyi bilir yine iyi yapmışsın canım eşini dinlemekle bence.
önemli olan orta yolu bulmak bu konularda.

evet ya birde bazı tipler geliyor benim halam mesela kızı yok ona ev almışta içinede kirasıyla oturmuşta yok diğer kızı da eşya almış eline de para veriyormuş sürekli bla bla

sonra benim annemin beklentileri yükseliyor

insanlar bu devirde kendilerine çoluk çoğuğuna zor bakıyor

bir eşlerinin aileleri eksikti zaten

çok zor bir durum olmadıkça etmiyoruz, arada sırada zorunlu kaldıkça ettiğimiz oldu

aynı benim babam o kadar iyilik yaptı şimdi dönüp bakmıyor terbiyesizler bir Allah razı olsun demediler

benım kv kp bıde 16 yasında kaynım 3 ayda bır aldıkları yaşılık maaşıyla geınıyorlar ve kaynım okuyor esım bekarken cok yardım edıyormus zaten su an arada bır 100 150 bazen 200 gıbı yardımlar yapabılıyor anca ve onu bıle almak ıstemıyorlar bızım durumlar sıkıntılı bılıyorlar ama keske olsa da her ay yapabılsek hem onun aılesıne hem kendı aıleme esım bonkordur yardım konusunda ama maddı ımkanlar elvermıyor ama ben herzaman dıyorum her ay hepınız 100 bıle gondersenız cok rahat ederler dıye otekıler yardım edıyormu hıc bı bılgım yok bekarken esım her kuraban bayramında kurban paralarınıda gonderırıdı nısanlıykende gonderdı ama bız 2 yıllık evlıyız ve hala kurban bayramında kurban ksemedk yardım yapamıyoruz.. kendı aılemede elımden geldıgınce gecen anneme gıderken mutfak robotu almıstım hıc olamamıstı annemın robotu... kendımle bırlıkte arada uygun kıyafet gorursem kardeslerıme alıyoruz mısal 5 lıra pantalon 4 tane aynı fıyata badı dısort gıbı annemlerdeykende alısverıs yapıp ufak tefek elımden geldıgınce yardım yapıyorum...keske elımızde olsada daha fazla seyler yapabılsek onlar bızı yetıstırdı buyuttu keske ama ımkanlar el vermıyor ıste.. ama benım cocugum olsa ben nebılım evet okutur meslek sahıbı yaparım ama bana dersenkı ev araba alırmısın asla yapmam kendı mucadele etsın ısterım kendıme ev alabılrmıyım bılmıyorum alırsamda zaten ben olunce onlara kalcak ama hayattayken vermem yaslılıgımı dusunmek zorundayım ama tabıykı evladım her konuda maddı manevı yardım yaparım ama konu ev alma araba almaysa yapamam bunu... ama esımın aılesıne ve kednı aıleme almayı cok ısterım onlar yaslılar cunku artık ımkanları yokk...bı yakınızımız ogluna askere gıtmeden araba aldılar ben ve cocugun annesı sıcak bakmadık ama baba dınlemedı ve aldı artık cok guvenıyor her konuda aıleye ve cıktıgı kızların aılerıde hemen evlendırmeye kalkıyolar kızlarda aynı sekılde hemen soz evlılık dsunuyorlar neden cunku daha buyasta altında arabası var aılesı arkasında maddı durum ıyı nasıl olsa dıyorlar ve yaslarına bakmadan evlılık dusuncesıne gırıyorlar ve daha cok kısa zamandır tanısıyorlar.... ama eşim dıyor bende olsam gucum varsa yoksada borcla alırım benım oyaslarda arabam olmadı oglumun olsun ısterım dıyo esımde araba hastasıdır emın borclar bıter bıtmez hemen bı araba alır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…