Eşimden boşanma kararı aldım

Merhaba hanımlar. Fazla uzun yazmak istemiyorum. Önceki konularımı okuyanlar bilir. En son eşimin sorumsuzluğu ve kirayı düzenli ödememesi yüzünden En son ev sahibi bizi evden çıkardı. Ben de çocuğumla babamın evine geldim. 2 buçuk aydır burdayım. 9 yıldır evliyim. 3 sefer bu duruma geldik ve ben 3. seferdir bu adamı burda bekliyorum. Her seferinde bir daha olmayacak bir daha sizi mağdur etmeyeceğim dedi. Sonra beni çocukla ailemin evine bırakırken 2 hafta içinde düzenli bir işe gireceğini ve sigortasını başlatacağını söyledi. Ev tutmak için bana her hafta düzenli bir para getireceğini ve biriktirmem gerektiğini söyledi. Sonra bana 3 ay içinde evi tutarım sözünü verdi. Ama 2 ay içinde ne düzenli bir işe girdi ne de bana biriktirme için para yolladı. Sonra ben düşündüm ki artık bu saatten sonra olmaz ben çok bile sabrettim zaten şimdiye kadar düzelmeyen adam bu saatten sonra da düzelmez böyle gider. Anlaşmalı boşanma istediğim için önce onunla konuştum. Bana nafaka istememem şartını koydu. Ben gerektiğinde çocuğa para yollarım dedi. Sonra ben de güzellikle Anlaşmalı bitsin diye tmm dedim. Sonra bu çocuğu dışarı çıkardı. Üç saat sonra getirdi çocuğuyla vedalaştı ve gitti. Neredeyse 2 hafta oldu ne çocuğu bi arıyor ne de görmeye geldi. Zaten bizi buraya getirdiğinden beri çocuğu sadece 2 kere görmeye geldi o da mecburiyetten. Çocuğunu merak eden bir insan gelrmediği zaman görüntülü de arardı. Bi ara hastalandı. Bir gün sonra aramıştı o ara hastalandığını söylemiştim. Ondan sonra hiç çocuğu merak edip aramadı. Daha ben aradım insan bi çocuğunu merak edip aramazmi diye. İşte bu kadar ilgisiz. Zaten oğlum da babasına düşkün bir çocuk değil hiç babasının aramıyor bilee. İşte bu yüzden sonra düşündüm ki bu boşandıktan sonra çocuğu doğru düzgün görmeye gelmez para falan da yollamaz. Sonra düşündüm ki en iyisi çocuk için nafaka istemek. Kendim için istemem zaten. Çok şükür ailem arkamda. Çalışır kendime bakarım ama çocuk için isteyeceğim.Bır de mehirimi isteyeceğim. Haksızmıyım sizce? Siz olsanız

Size o zaman da söyledik. O adamdan hayır gelmez bari çocuğu mağdur etme diye. Çocuğu bahane ediyordunuz boşanmamak için. Üç kere evsiz kalmışsınız bu adamdan hayır gelmeyeceğini daha kaçıncı seferde anlayacaksınız?
Dilerim cidden boşanırsınız. Nafaka da mutlaka isteyin de adam işe giremiyor ödemese nasıl alacaksınız kesilecek bir maaşı yok.

sakın nafaka istememezlik yapmayın çocuğa. çocuk için nafaka isteyeceksiniz. onu ödemek zorunda.

Merhaba hanımlar. Fazla uzun yazmak istemiyorum. Önceki konularımı okuyanlar bilir. En son eşimin sorumsuzluğu ve kirayı düzenli ödememesi yüzünden En son ev sahibi bizi evden çıkardı. Ben de çocuğumla babamın evine geldim. 2 buçuk aydır burdayım. 9 yıldır evliyim. 3 sefer bu duruma geldik ve ben 3. seferdir bu adamı burda bekliyorum. Her seferinde bir daha olmayacak bir daha sizi mağdur etmeyeceğim dedi. Sonra beni çocukla ailemin evine bırakırken 2 hafta içinde düzenli bir işe gireceğini ve sigortasını başlatacağını söyledi. Ev tutmak için bana her hafta düzenli bir para getireceğini ve biriktirmem gerektiğini söyledi. Sonra bana 3 ay içinde evi tutarım sözünü verdi. Ama 2 ay içinde ne düzenli bir işe girdi ne de bana biriktirme için para yolladı. Sonra ben düşündüm ki artık bu saatten sonra olmaz ben çok bile sabrettim zaten şimdiye kadar düzelmeyen adam bu saatten sonra da düzelmez böyle gider. Anlaşmalı boşanma istediğim için önce onunla konuştum. Bana nafaka istememem şartını koydu. Ben gerektiğinde çocuğa para yollarım dedi. Sonra ben de güzellikle Anlaşmalı bitsin diye tmm dedim. Sonra bu çocuğu dışarı çıkardı. Üç saat sonra getirdi çocuğuyla vedalaştı ve gitti. Neredeyse 2 hafta oldu ne çocuğu bi arıyor ne de görmeye geldi. Zaten bizi buraya getirdiğinden beri çocuğu sadece 2 kere görmeye geldi o da mecburiyetten. Çocuğunu merak eden bir insan gelrmediği zaman görüntülü de arardı. Bi ara hastalandı. Bir gün sonra aramıştı o ara hastalandığını söylemiştim. Ondan sonra hiç çocuğu merak edip aramadı. Daha ben aradım insan bi çocuğunu merak edip aramazmi diye. İşte bu kadar ilgisiz. Zaten oğlum da babasına düşkün bir çocuk değil hiç babasının aramıyor bilee. İşte bu yüzden sonra düşündüm ki bu boşandıktan sonra çocuğu doğru düzgün görmeye gelmez para falan da yollamaz. Sonra düşündüm ki en iyisi çocuk için nafaka istemek. Kendim için istemem zaten. Çok şükür ailem arkamda. Çalışır kendime bakarım ama çocuk için isteyeceğim.Bır de mehirimi isteyeceğim. Haksızmıyım sizce? Siz olsanız ne yapardınız?
ÇOCUK İÇİN NAFAKA BAĞLANMAK ZORUNDA ZATEN SİZİN İSTEĞİNİZE KALMIYOR. hAKİM MUHAKKAK NAFAKA MİKTARI ÜZERİNDE DE ANLAŞMANIZI İSTER

Merhaba hanımlar. Fazla uzun yazmak istemiyorum. Önceki konularımı okuyanlar bilir. En son eşimin sorumsuzluğu ve kirayı düzenli ödememesi yüzünden En son ev sahibi bizi evden çıkardı. Ben de çocuğumla babamın evine geldim. 2 buçuk aydır burdayım. 9 yıldır evliyim. 3 sefer bu duruma geldik ve ben 3. seferdir bu adamı burda bekliyorum. Her seferinde bir daha olmayacak bir daha sizi mağdur etmeyeceğim dedi. Sonra beni çocukla ailemin evine bırakırken 2 hafta içinde düzenli bir işe gireceğini ve sigortasını başlatacağını söyledi. Ev tutmak için bana her hafta düzenli bir para getireceğini ve biriktirmem gerektiğini söyledi. Sonra bana 3 ay içinde evi tutarım sözünü verdi. Ama 2 ay içinde ne düzenli bir işe girdi ne de bana biriktirme için para yolladı. Sonra ben düşündüm ki artık bu saatten sonra olmaz ben çok bile sabrettim zaten şimdiye kadar düzelmeyen adam bu saatten sonra da düzelmez böyle gider. Anlaşmalı boşanma istediğim için önce onunla konuştum. Bana nafaka istememem şartını koydu. Ben gerektiğinde çocuğa para yollarım dedi. Sonra ben de güzellikle Anlaşmalı bitsin diye tmm dedim. Sonra bu çocuğu dışarı çıkardı. Üç saat sonra getirdi çocuğuyla vedalaştı ve gitti. Neredeyse 2 hafta oldu ne çocuğu bi arıyor ne de görmeye geldi. Zaten bizi buraya getirdiğinden beri çocuğu sadece 2 kere görmeye geldi o da mecburiyetten. Çocuğunu merak eden bir insan gelrmediği zaman görüntülü de arardı. Bi ara hastalandı. Bir gün sonra aramıştı o ara hastalandığını söylemiştim. Ondan sonra hiç çocuğu merak edip aramadı. Daha ben aradım insan bi çocuğunu merak edip aramazmi diye. İşte bu kadar ilgisiz. Zaten oğlum da babasına düşkün bir çocuk değil hiç babasının aramıyor bilee. İşte bu yüzden sonra düşündüm ki bu boşandıktan sonra çocuğu doğru düzgün görmeye gelmez para falan da yollamaz. Sonra düşündüm ki en iyisi çocuk için nafaka istemek. Kendim için istemem zaten. Çok şükür ailem arkamda. Çalışır kendime bakarım ama çocuk için isteyeceğim.Bır de mehirimi isteyeceğim. Haksızmıyım sizce? Siz olsanız ne yapardınız?
eşim eski eşinin abartılı nafaka taleplerinden dolayı çok çekti, ama buna rağmen ben size derim ki cocugunuz ıcın nafaka ısteyın hasta calısmıyorsanız kendınız ıcın de ısteyın. cunku sız bu evlılıkte magdur olan bır kadınsınız. ayrıca bu adam cocugunu bıle gormeye calısmayan bırı, ona duzenlı maddı destek mı olacak. asla olmayacak

yanı sızın durumunuzda, eskı es olarak kendınızı de , cocugunuzu da dusunmenızı ve o sekılde adım atmanızı tavsıye ederım. cunku bosanmalarda, erkekler ya da kadınlar bırbırını maddı manevı magdur etmıyorsa , anlasmalı ve uzlasmacı bır yol ızlenmesı dogru bence. ama bundan daha da onemlısı, babalık gorevlerı. manevı eksıklıgı cok fazla olacak zaten , bunu da mınımum yansıtması gereken bır baba, maddı olarak aynı catı altında bıle cocugunu magdur edıyorsa, bosanınca haydı haydı eder.

Peki bu adamın bir mesleği var mı?2 haftafa sigortalı bir iş bulup başlayacağım diye hemen oluyor mu bu işler?9 senedir nasıl geçindiniz?para biriktirmek kolay mı sanki..ay sonunu zor getiriyor insanlar..eşlerden biri kamudaysa nispeten kafa daha rahat olur..ama eşlerden biri özelde çalışıyorsa diğeri de mutlaka çalışmalı bence..yoksa adam işten çıkartılırsa ne yapacaksınız..farzet adam 30 binlik işe girdi,kira da verirse zaten nasıl yaşayacaksınız..2 eşin de çalışmasından başka bir çözüm yok..madem ailenizin yanında kalıyorsunuz bi işe girmeye bakın bir an önce..kimsenin para getirmesini beklemeyin..

Sonra düşündüm ki

bu kadar düşündükten sonra bu denli yanlış sonuçlara nasıl vardığınızı anlamıyorum.
hem çocuk hem de kendiniz için nafaka istemeniz lazım.
buradaki hanımlar gururdan kendisi için nafaka istemediğiyle övünür ama korkunç kusurlu bir durum. 9 yıldır bu evlilik içindesiniz ve bir kariyeriniz yok. Kariyerinizi evlilik yüzünden bırakmış olsa idiniz bu evliliğin size getirdiği bir dezavantaj olacak idi. kaldı ki, kariyerinize devam etmiş olsa idiniz yine evlilik, kadınların kariyerinde bir ayak bağı oluyor ve ilerlemesini yavaşlatıyor. işte, bunun gibi dezavantajları ortadan kaldırabilmek için kadınlar nafaka alıyor.
sizin durumunuzda ise, evliliğiniz boyunca çalışmış olsa idiniz şu anda işe girip giremeyeceğinizden ya da alacağınız maaştan bu denli şüphe ile bahsediyor olmayacaktınız. bu yüzden nafaka talep etmelisiniz.
daha da önemlisi bu süreçte siz uzun uzun düşünmeden önce bir avukata danışmalısınız. ne kadar kadar nafaka alabilirsiniz ve nasıl tahsil edilir gibi kısımlarını zaten tane tane anlatacaktır.

X