Çok merak edıyorum Eşinizin aılesine ne kadar yardım edıyorsunuz?

belki bir yerde haklısınız ama onlarda gençken gelecekleri düşünselerdi biraz ben yapamam mesela allaha şükür bir evimiz bir arabamız var ben düğünden sonra bütün takılarımı evlenmden önce ki bütün birikimi mi verdim kendimiz aldık herşeyimizi ben şu an 30 yaşındayım bende o paralarla gezmeyi, bilirdim ama hep geleceğimi çocuğumu düşünerek yaşadım fedakarlıklar yaptım kendimce onlarda yapabilirlerdi insan gerçekten isterse yapar

Bende şimdiden oğlumun geleceğini düşünüyorum hayat artık o kadar zor ki eğitim de sağlık da yavaş yavaş özelleşiyo en basiti, ikisi de elzem kıyıda kenarda parası olmalı insanın ha bugün eşimin ailesi kredimizi ödeyemedik efendim sağlık sorunumuz var desin borca girer gene veririz ben ücretsiz izni bozar işe dönerim ama bize araba alın deseler yaparım heralde

Böyle düşünmeye devam edersek vicdanen rahat oluruz benden söylemesi

Ki zaten işin içine zor girince bozuluyor, zorla verirsen/istenirse bir kuruş bile herkese batar, içinden gelerek yaparsan herkesin kendi adeti, görüşü olur, sanki büyük anadolu balkanlar ve ortadoğu adetler, gelenekler kitabına göre yaşamak zorundayız Anne/baba çocuğuna bakmak zorunda olduğu kadar zamanla roller değişip, şartlar farklılaştığında kapımızı kapatıp evimizde oturacak değiliz. (Farklı düşünenlerin kendince sebepleri vardır, bir kısmının hayatımda hiç uygulamadığım şeyler olduğuna da eminim)

Sömürülme olarak algılama nasıl oluyor ben anlamadım orasını, atıyorum ev alsak sonra aileye aldığız evi oo enayi evi diye arkamdan satıp düşmanımla mı yiyecekler ki, sömürülmüş olucaz? Böyle aileler olsa neden yardım edelim, kim ediyorsa aklını başına toplasın öncelikle.

yardım etmiyorum...çünkü ihtiyaçları yok...ne benim ailemin nede onların...

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yinede ama zor durumda olsalar koşarımda bakarımda...

Kırgınlıklar,kızgınlıklar oluyorkii,,ama merhamet yüreğimde çok şükür...

Eşimin ailesi benim ailem diye bi ayırım yapmadım yapmamda keşke rabbim biyerden para cıkarsada her iki tarafada ev araba alabilsek eşimle anne baba bizi bunca yıl büyütmüş yetiştirmiş bakmış bi ev araba nedirki onların fedakarliklarının yanında bizde eşimle tek başımıza kimsenin destegi olmadan sıfırdan yuvamızı kurduk ama kimseye yardım etmediniz diye hesap sormadık biz genciz calısır alırız ama anne babamız nasıl calışık ev araba alsínlar hadi araba bi nevze çok bi ihtiyaç dgl ama ev şart olması hepimiz zamanla yaşlanıcaz arkadaşlar bunu unutmayın ne ekersek onu biceriz..

ne güzel yürekli, bir eşiniz varmış,çok takdir ettim.
ilk evlendiğimiz yıllarda,maddi durumumuz yetersizdi..ailemden çok destek gördük.nakdi olarak değil ama,kılık kıyafetten tutun da,haftalık market,pazar alışverişine kadar yardımcı oldular.
çocuğumu büyüttük beraberce,manevi desteklerini de hiç eksik etmediler.

gün oldu,devran döndü.biz geliştik kendimizi topladık.evimizi,arabamızı aldık.babacığım,kardeşimi ve beni okutmak,sonrasında da evlenince destek olmak için,kendisine bir çöp bile alamadı.bir dikili ağacı yok.şimdi kirada
87 yaşında bir çınar,73 yaşında ki anacığımla kirada yaşıyor. şimdi de ben faturalarını,ödüyorum.aylık alışverişlerini yapıyorum.doktor, hastane ihtiyaçlarını karşılıyorum.elimden gelen herşeyi yapıyorum,yine de birşeyler eksik gibi geliyor bana.ne yapsam haklarını ödeyemem...allah başımdan eksik etmesin onları.

aile olmak budur bence.ihtiyacı olana yardım etmek

bu arada soru" eşinizin ailesine ne kadar yardım ediyorsunuz "muş.
şöyle söyleyeyim.eşimin anne babası yok ama kardeşlerine,zamanında çok yardım ettik.hala da bir ihtiyaçları olsa,eşim hiç düşünmeden verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…