- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
-
- Konu Sahibi hayalkenti
Cebimde ev alacak param olsa, ailem de kirada olsa alır ve onları oturturum. Bunu eşin ailesi için de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Biz genciz çalışır çabalar kira da öderiz. Ama ailenin ömrünün son demlerinde rahat etmesi önemli.
Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.Yazdığınız şeye kesinlikle saygı duyuyor ve anlıyorum aslında.
Ama aynı mentalitedeki insan çocuğu olduğunda da kendisi yerine çocuğuna ev alır bence. Burada gerçekten ihtiyaç ve kullanılma oranı parametreleri devreye giriyor ki, bence çok önemli.
Mesela hikayedeki kadın istese ailesine ev almayı, alınır mıydı, hiç sanmıyorum.
sizin dusunceniz bana doğru geldi bu konuda ailem kirada iken ben once onların ev sahibi olmasını isterdım . çocuğa ev alma konusuna gelince de eğitimi için her masrafı yapardım ama evi kendi yapsın derdim sanırım :)Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.
Hikayedeki kadının şartlarını, eşinin hangi kafa yapısında olduğunu bilmem. Soruyu baz alarak kendim için, kendi şartlarım için konuştum. Eşimin ailesi ya da benim ailem farketmez bizim için. Çünkü her iki taraf da bizim ailemizdir.
Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.
Hikayedeki kadının şartlarını, eşinin hangi kafa yapısında olduğunu bilmem. Soruyu baz alarak kendim için, kendi şartlarım için konuştum. Eşimin ailesi ya da benim ailem farketmez bizim için. Çünkü her iki taraf da bizim ailemizdir.
Araba olayı tuhaf, o konuda haklısın. Ama dediğim gibi ben soruya yorum yaptım sadece, olaya değil.Anlıyorum, bu konuda farklı düşünüyoruz. Ben çocuk sahibi olmanın da belli yaşa gelmenin de belli gereklilikleri olması gerektiğini düşünüyorum ve mesela çocuğum bana ev alsa kabul etmem ben ama önemli değil elbette, normal farklı düşünmemiz.
Bahsettiğim kısım şununla ilgili biraz da. Aileye muhtaç olmasınlar diye ev alınır ama araba alınmaz mesela. Kendi evi ve arabası yokken anne babasına araba almak başka bir şeye işaret ediyor.
Sizin durumunuz ve düşünceniz çok daha farklı bir düşünce gibi geldi bana, o yüzden yazmak istedim.
Cebimde ev alacak param olsa, ailem de kirada olsa alır ve onları oturturum. Bunu eşin ailesi için de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Biz genciz çalışır çabalar kira da öderiz. Ama ailenin ömrünün son demlerinde rahat etmesi önemli.
Ana baba onlar ya ne sömürmesi ne sömürülmesi, seni dünyaya getiren seni yediren içiren, seni koruyan kollayan, seni rahat ettirmek için çabalayan insanlar. Cennet annelerin ayakları altındadır sözündeki anneye siz sömürücü muamelesi yapıyorsunuz yazık. Anam babam için değil para canımı veririm, sizin içiniz fena Allah ıslah etsin.böyle düşünmeye devam edersen çok sömürülürsün benden söylemesi