Çok dertliyim bdv


Konu sahibi merhaba,
Uzun uzun okudum yazdiklarinizi.Burada acilan konularda hickimse yillarin icinde yasadigi olaylari durumlari tam olarak paragraflara sigdiramayabilir,kaldi ki sigdirsa bile kimse uzun diye okumayabilir :) Siz guzelce ozet gecmissiniz ve nacizane kendi yasadiklarima benzer olan kisimlariyla yorum katmaya calisicam.
Ben kurulan evliliklerin hicbir zaman boyle nedenlerle bitmesi taraftari degilim (bosanma asamasindayim) ama aranizda siddetli bir savas var.Bazi hanimlar esinizin narsistik ozellikler tasidigini soylemis ve ben de ayni seyi hissettim yazdiklarinizi okuyunca.

Nasil diyeceksiniz ?Nasil ofkelendim diyeceksiniz?Nasil oldu da ben yaptigim hatalari yapabildim diyecekseniz?Nasil sorgulayacaksiniz kendinizi?Psikologlara gideceksiniz.Ben yaptigim davranislari yapmasaydim bu evlilik surer miydi diye kendinizi oyle bir yiyeceksiniz ki tek dusundugunuz bu olacak.Eger bu sekilde bir ruh haline sahipseniz bence bir sakinleyin ve oturup sadece kendinizi sorgulayin.Hatalisiniz anlaminda demiyorum saglikli dusunmeye gecin diye diyorum.

Ben yapilan hatalari sert elestirme taraftari degilim.Her insan hata yapabilir ama oyle bir telafi edilir ki o hatalar ruhu duymaz ciftlerin.Evlilik bir takim isidir.Sevabiyla gunahiyla herseyi sahiplenme iliskisidir.(Yanlis anlasilmasin aldatma vs vs durumlar haric tabii) Esiniz benimki gibi terapisti bile manipule ediyor yonlendiriyor gibi geldi.Biz terapi surecindeyken ben terapiste derdimi anlatirken elim ayagim titriyordu ya yanlis birsey soylersem de terapi sonrasi benim basimin etini yer mi diye.

Eger esiniz gercekten bencil ve narsist bir karakter ise zaten huzur bulamayip yorulacak ve enkaz gibi olacaksiniz bu evlilikte.Olcun tartin butun herseyi deneyin ona gore aksiyon alin derim.
 
Konudan hiçbir şey anlamadım. Çok genel anlatmışsınız elle tutulur hangi nedenden dolayı kavga ettiniz kim kime ne dedi ? İkinizi de haksız gördüm ben
 
hmm ben eşin sandım. bu donem traıler zaten evlilik için . bu dozda olmasa da buna benzer davranmaya devam edecek.. manipüle bı yerden sonra komutla calıstırmaya gecıyo. .. ınsanların ustunde tepınıp kızınca ıste busun demek sen ruh hastasısın demek de nedır.. tabı kızdırınca ınsansın sonucta kızarsın tabı dozunda olacak sekılde. allah kurtarsın. mıllet ne derlerden hıc hazetmedım su omrumde. ınsan son gun de vazgecemıyor anca dzılerde oluyor o farkındayım aıleyı dusunmek de var ısın ıcınde ama.. koca bı ömur onla gecırebılırım dersen bunu dert etmene bıle gerek yok. korkun var anladım . ama ınsanın ayagına bazen sans bı kere gelır..
 

hay Allah razı olsun. Evet sürekli kendimi yediğim aşamadayım.Sağlıklı düşünmeye geçemiyorum. Geçsem de orda kalamıyorum sürekli manipülasyon ve yine suçlu hissetme
 
Umarım terapiye devam eder ve eşiniz terapisti alt edemeyip doğrudüzgün teşhis konur. Burada size suçlu haksız gözüyle bakmıyorum çünkü eminim ki sizi bu hırçın huysuz hale eşiniz getirip sonra yüzünde tuhaf bir ifadeyle bak işte sen böylesin diyip sizi suçluyordur. Sizde o küsüp gidince kendinizi ona kabullendirmeye anlatmaya calışıyorsunuzdur.
 
hay Allah razı olsun. Evet sürekli kendimi yediğim aşamadayım.Sağlıklı düşünmeye geçemiyorum. Geçsem de orda kalamıyorum sürekli manipülasyon ve yine suçlu hissetme
birde yaşanılanlar olup bitip iki tarafta sakinleşince hata yaptığını anlayınca bidaha tekrarlamamak için elinden geleni yapar, peki kavga tartışma tekrar aynı şeylerin aynı dozda yaşanması karşı tarafta ki rahatlıktan mı kaynaklanıyo kaybetme korkusu olmamasından mı ?
 
Eminim doktor olan eşinizdir, eşiniz ve ailesi sizi ezmeye çalışıyor muhtemelen öğretmen olduğunuz için. Sizde alttan alıyorsunuz. Eşiniz ailenizi saymıyor ve görüşmüyo ama siz onun ailesiyle görüşüp kendinixe laf söyletiyorsunuz. Bu kadar buyutmeyin adamı gözünüzde, ailecek tepenize çıkmışlar
 
Öyle değil tam. Yatıştıktan sonra o zaten haklıdır hala ama içten içe bilir yaptığını. O düzeltmeye karar verdiğinde daha Hızlı ilerliyor benden. Ben basa sarıyorum genelde. Fakat onun odağıyla benimki bir değil. Benim gün içinde ev, okul, yemek gibi de sorumluluklarım var. Yemeği beğenmeyip suratını sallandırması bir sabır, akşam benimle ilgilenmemesi bir sabır, o gün mıcmıc ailesiyle telefonlaşması bir sabır derken patlayan genelde ben oluyorum
 
evliliğimin fragmanını görür gibi oldum
 
Söylemek istemedim ama aynı benim eski eşim ve ailesi. Erkeğin küsmesi, yatak ayırması, aksam oturulan yemeğin ayrılması, sana ve ailene hakaret ve daha da fazlaları. Ben küs kalamam kimseyle çocuk GB gider öper, koklar barısmak için onu ikna etmeye calısırdım. Olmadı dedimki uzak kalıcam. Yaptım evde kendime düşen herseyi, sessiz kaldım tık yok. Yine dayanamazdım çünkü ben susunca onun benimle kavgalı küs oldugu süre 2 hafta oldu, 1 ay oldu. En son komple yokmus um GB davrandım yatak odamda tek basıma yasadım resmen, adam bna iyice kinlendi, 7 ay oturma odasında yasadı,fiziksel şiddet te girdi bosandım. Her erkege her taktik sökmüyor.uzak dur cek kendini dicem ama seninki de daha da küslüğü uzatıp, odasını ayırıp bu konuyu Bi girdaba dönüştürecek gibi. Ben dayanamadım bosandım çünkü delirmeye ramak kalıo böle gide gide
 
Boyle aileler "Doktor" "Muhendis" (dahalari var) cocuklarini bir garip kendi uzantilariymis gibi yetistiriyorlar.Benim esimin ailesinin de yapilari boyleydi.Sanki ben kendimi saksi cicegi gibi yasadigim ortama uyum saglamaya calisan biri gibi hissediyordum.Zaten senle yasiyorum birak ta tatillerimde sevdiklerimle olayim derdi :) Konularima asina olanlar vardir belki.
Esiniz buyuk ihtimalle bencil yetistirilmis narsistik ozellikleri cok fazla olan biri.Ailesiyle iliskisinde de sinirlar yoksa tam hasta olmalik cinsten :)
 
Bence o terapisti yonlendirmiyor, terapist onun kendini öyle sanmasini istiyor olabilir gibi geldi. Onun kendini anlatmasina izin verip sorunlarin çözümünde bazi şeylerin farkina varmanizi istiyordur. Yani merak etmeyin terapist ne yaptigini biliyordur.
Ben psikolog ya da bu konuda uzman biri degilim. Dolayisiyla verebilecegim tavsiyeler işinize yaramayabilir ya da klinik bir durum varsa buna iyi gelmeyebilir.
Mesela bir konuda haksizsa bile siz ona haklısın hayatım deseniz nasil.tepki verir? Narsistik özellikleri olan biriyse, bununla.ilgili kitaplar var okuyabilirsiniz. Youtubeda videolari olan çok tatli bir psikolog var Tülay Kök, onun videolarıni tavsiye ederim. Bir cok konuya deginiyor belki yaşadığınız sorunlara iliskin püf noktalarını kesfedersiniz.
Bu arada ne mutlu yazisirken bile karşılıklı kahve icip.sohbet ediyor izlenimi verebildiysem güzel yorumunuz için teşekkür ederim (alintilayamadim)
 
Eşiniz bir narsist bununla ilgili videolar izleyin ona nasıl davranmanız gerektiğine dair çok güzel ipuçları alacaksınız yine bir kitapta var yazarı şu an hatırlayamadım ama narsistle ateşkes isminde bunu da okumanızı şiddetle tavsiye ederim çok işinize yarayacak bütün bunlardan hariç izlemeniz gereken yol yani evliliğim sürsün istiyorsanız onu o öfke patlaması olan noktaya getirmemek Keskin virajlar yerine daha yumuşak dönüşler yapmak gerekirse yani 32 disinizi birden sıkıp onunla tartışmaya girmemek evet sensin sen doğrusun sen haklısın demek ya da sessiz kalmak ama sonrasında ben o an ortalık alevlenmesin diye sessiz kaldım ama aslında durum böyle böyleydi diye kendinizi ifade etmek bilmiyorum bunları yaparak kazanabilirsiniz gibi geliyor bana bakın şu an bulunduğunuz yerden her anlamda bir kaç adım geri gidin
Kendinize bir ağırlık yükleyin ağır olun sessiz kalın o da değişecek diyorum ben
Bakın dişe diş carpismissiniz değişen olmamış daha kötü olmuş herşey bir de bunu deneyin
 
Bu yasadiklari sorunlardan sonra hele de ailelerle yasanan problemlerden sonra hicbirsey eskisi gibi olmuyor bir narsist karakter karsisinda.Surekli bir kin surekli bir nefret ile gecirilen her an intikam almak istermis gibi sizin ruhunuzu somuruyor.Olmadik bir anda caninizi sikacak bir neden buluyor ki tum keyfinizi kaciriyor.Narsist onunde derdinizi takla atarak bile anlatsaniz o icindeki kin ile sizi dayanilmaz noktaya getiriyor.
Ve eger es narsist ise evlilik surdurmek bataklikta cebellesmek gibi birsey.Surekli kendini kollayarak gecirilen hayat insani coooooook yoruyor.Bana altindan ev yapmayi teklif etse o ruh haline tekrar donmek istemem mesela.
 
Eşi horluyor diye boşan diyen görmedim burada, diyen olacağını da sanmıyorum. Ama alıntıladığım cümleyi kuran bir eşe sahip birine çoğu kisi boşan der...

peki bi şey sorcam sizler evlerinizde öfkeliyken neler söylüyorsunuz? Her evde muhteşem saygılı tartışmalar mı yaşanıyor? Yani sormak istediğim ben kendi evimi biliyorum, sizlerde nasıl yürüyor bu işler ben artık ne normal ne değil anlayamıyorum çünkü. Bilmiyorum anormali mi sürdürmeye çalışıyorum bi yandan da tartışmaların olmadığı zamanlar hersey gerçekten çok güzel.
 
Anladım. Valla bilemedim ne yapsanız ama hiç sağlıklı bir evlilik değil. Sorunları halletmeden çocuk düşünmeyin derim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…