• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yanınızda kimler vardı, neler yaşadınız?

Daha bebeginiz susam kadarken bunlari dusunup kendinize dert, tasa yaratmayin, gebelikte stres cok kotudur, esiniz cok yardimciymis madem kimseyi çağırmayın.

Kardesiniz ev isi yapabilir mi, yemek yapabilir mi? Okumuyor mu? Onun okul donemi acilmis olmayacak mi?

Ayrica 2000 km otesi neresi kimse merak etmemis, tek merakli ben miyim yahu?

Doğumda hastanede yanımızda olan kv doğumdan sonraki gün kple bi yarım saatliğine gelip ( 1 kilo meyve alıp gelmiş sanki komşuyu görmeye gidiyor gibi) onlar geldiğinde duşa girdiğim için bizi istemiyor diye triplenip gittikleri için, ben de anneme birkaç gün sonra gel kvler var nasılsa dediğim için, eşim de 3 gün izinden sonra işe dönmek zorunda olduğu için bla bla bla yani tek başına kaldım özetle. Benim için zordu yanımda bir nefes olsun isterdim. Neden eşinle tek kalmıyorsun diyenlere bakma doğumdan sonraki sürecin herkesinkiyle aynı olmak zorunda değil onlar öyle kolay atlatmıştır ama sen ihtiyaç duyabilirsin. Duymayabilirsin de tabii ki bunu ancak yaşadığında anlarsın. Bana göre yanında bir destekçi kötü olmaz

Bence kendinizi rahat hissedeceğiniz kişi yanınızda olmalı. Ama aileleri kırmadan halledin ki sonra laflarıyla yinr yaralarlar.

Doğum zamanı yaklaşınca kardeşinizi çağırın, anne babalara daha var siz şimdiden yorulmayın diyin, sonra doğum yapınca da hesap ettiğimiz gibi olmadı aniden doğuma girdik dersiniz, gelelim derlerse de biz gelicez siz hiç yorulmayın diyin, mazeret bulup bugün yarın diyip sonra da kendinizi toparlayınca gidin.

Ama bu planı kardeşinize bile anlatmayın ki ağzından kaçmasın

Ben yurt dışında yaşıyorum. Doğuma annem gelecekti normalde ama vize başvurusu geç sonuçlandığı için bebeğim 1 aylık olunca anca gelebildi. Bir ay eşim ve ben idare ettik ve bence böylesi çok daha iyi oldu. Ben bebekle ilgilendim, eşim elinden geldiğince ev işlerini yaptı, gayet rahat atlattık süreci.
Güvenli bağlanma diye bir kitap okumuştum hamileyken, orda da annenin bebegine bağlanabilmesi için bebek bakımını onun yapması gerektiği yazıyor. Yani bebekle anne ilgilenmeliymis. Ama doğuma anneanne yada babaanne gelince anne biraz kenara itiliyor maalesef.

Back