Ben ümidimi kestim zaten herşey daha berbat bi hal aldı. Ama annem babam kaç kere benim evime geldi çocuklar babasız duramaz sen tek başına bakamazsın bu devirde babasız çocuk büyütmek çok zor. Çocukların için sabret görmezlikten gel diyorlar. Bu arada babaları çocuklarını dövmez hiç. Hatta bana göre daha kıyımsız çocuklarına. Ben daha katı kuralcıyım çocuklara. O yüzden ailem diyor ki en azından çocuklarına bir zararı yok bakıyor ilgileniyor diyor. Bu sefer benim de kafam karışıyor. Benim dayım senelerin okul müdürü. O bile bana sen kocandan boşanırsan çocuklarını kaybedersin topluma çocuk yetistiremezsin dedi. Anne babası ayrılmış çocukları ben çok görüyorum okulda hepsi sıkıntılı dedi. Bende çare çözüm bulmak için buraya yazdım artık. Elim kolum bağlı ailem akrabalarım hepsi aynı şeyi diyor. Ama ben mutlu değilim. Bı çözüm aramak istedim
Ne annene ne babana nede bir başkasının sen yapamazsın demesine bakmaman gerek. Sana bunu demelerin sebebi sende o potansiyeli görmemeleri, çocuklarını dövmesede kumarbaz annelerine köpek çeken bir babayla büyütmek onlara çok daha fazla zarar verir, fark etmiyor sanıyorsun belki ama sünger gibi çekiyorlar. Anne mutluysa çocuklarda mutlu oluyor.
Belki bir günde bir ayda düzelmeyecek belki 1-2 seneni alacak ama sonuçta boşanıp çocuklarınıda kurtarabileceksin.
Biraz güçlen kararlı ol, annen baban kapılarından kovamaz. Sana güvenmedikleri için çocuklar babasız olmaz, bakamazsın vs
diyolar. Dişli kararlı oldun mu değişecekler.
Benim çok sevdiğim komşu bi ablam 18-19 yaşlarında zengin bir adamla evlenmiş 2de çocuk yapmış hikayeleriniz bezer, kendisi lise okumamış baskıcı, kumarbaz bi adammış. Bu kadın açıktan önce liseyi bitirmiş açık öğretimden çocuk gelişimi okumuş, karnında bebekle sınavlara gitmiş, geceleri sabaha kadar kitapları hatmetmiş, evinin işinden geri kalmamış (kocası fena ve anlayışsız olduğu için). Sonra sessiz sedasız kpssye hazırlanmaya başlamış hep geceleri, kimselere demesen, atandığında ise atama kağıdıyla boşanma kağıdını bir koymuş önüne. Biz gidiyoruz demiş, bu kadın benim gördüğüm en güçlü kadınlardan biri, hiç planını demeden hobi gibi göstererek hatta kocasına dahada iyi davranarak -numaradan- planlarını işlemiş.
10 senem gitti bi o kadarını daha feda edemezdim çok sabrettim çok dua ettim demişti.
Yani bu örnekler var sanada örnek olsun cesaret olsun.