Şöyle karşımda olsanız da kursak bağdaşı yani buradan anlatmak çok zor olurAllah aşkına eğitin beni o zaman. Ben böyleyim işte. Sabredip sabredip yanlış yöntemle patlıyorum. Haklıyken haksız duruma düşmek böyle bi şey
Burda tanıdığım biriyle karşılaşmak istemem. Ondan iyi bari dedimNeden iyi bari dediniz? Bir de o çifte ne oldu?
cinsel açıdan durumun iyi mi kötü mü olduğunu bilmiyorum ki. Bazen sık bazen uzun zamanlar yok. O da dengesiz hayatımızda.
Burda tanıdığım biriyle karşılaşmak istemem. Ondan iyi bari dedim
Onların durum epey kötüye gitti. Doğum yaptı, sonrasında devam eden aile sorunlarından sonra, adam kadının annesine hakaretler vs. Kadının ailesi kızlarının evine bile giremediler, adamı da almadılar evleri.
iki tarafta çok inatçıydı. Neyse olaylar uzadı çift ayrıldı, boşanma olmadı. Daha önce sürekli kavga eden çift ayrı evlere çıkınca daha iyi anlaşır oldular :)
Ama sana başka bir tavsiyem olacak cinsel hayatınızı iyi tutun, bu kavgalar araya soğukluk katınca birbirinize dokunmak istemeyeceksiniz. Cinsel hayatınız da biterse bir şey kalmaz. Bazen küslüğü yatak odasında mecburiyetten aonlandırabilirisiniz
Çok istedim şimdi karşılıklı oturtabiliyor olmayı :)Şöyle karşımda olsanız da kursak bağdaşı yani buradan anlatmak çok zor olureşine ve ailesine bir şey demeden, saygı çerçevesinde ufak ufak geri çekilmeliydiniz. Açıkça esnetin bizi denmez. Yavaş yavaş mesafeyi siz koymalısınız.
O sevgi kalmıyor zamanla. Kendini her zaman haklı gören adam, hayatında kötü giden her şeyin sorumlusu olarak sizi görmeye başlıyor. Herkese ayar veren siz ağzınızı açtınız an, geri püskürten biri olunca, sizi bastırınca susuyorsunuzo kadar elimde değil ki deliriyorum. Adam küsünce oda ayırıyor. Mümkün değil inadından dönmüyor. Ya ben günde onlarca veliye ayar verebiliyorum, evde eşime iki cümle kurup ikna etmeyi beceremiyorum. O kadar çaresizim ki karşısında. Sevmesem bi dk durmicam
Hatayı hep kendinizde bulmuşsunuz ki anlattıklarınıza göre de öyle olmuş. Aileyi çağırmak, evi terk edip geri dönmek, eş ailesiyle tartışmak vs hep siz alevlemişsiniz fitili. Eğer gerçekten öyleyse geçimi biraz zor bir insansınız artık biraz yapıcı olmalısınız. Ama kendi adıma ben bu evlilikte daha çok şöyle sezdim; siz eşinizden ve mevkisinden baya etkileniyorsunuz ailesinin böbğrlenmesi de ondan zaten, oysa onun ailenize karşı küsmesi vs i bile sizi bozmamış. Arada bir atarlanıp değer görmeyi bekliyorsunuz ama o da olmayınca tıpış tıpış geri adım atıyorsunuz. Konuyu anlatırken bile aman boşanın demeyin diye girip eşinizi diil de ailesini hedef almışsınız. Ama sorun ailesi diil eşiniz. Çok iyiyiz çok güzeliz mükemmeliz ama butun özel günler kötü anı dolu, kac kere kapıyı çekip gitmişsiniz, eşiniz ailenizle görüşmüyor, ailesi size saygı duymuyor, siz ailesini sevmiyorsunuz vs. Ama çok seviyorsunuz birbirinizi aşıksınız. Ok. Madrm öyle ya kapıyı çekip gitmeyeceksiniz yada o kapıyı tekrar kendi kendinize çalmayacaksınız. Son sözüm ailenize ve size nasıl davranılacağını siz belirlersiniz.
Eşinizle konuşun. Her şeye yeniden başlayın, hiç bir şey olmamış gibi unutun yeniden karı koca olmayı deneyin.
Anlamsız inatlaşmalar var anladığım kadarıyla. Ama böyle iki tarafa da yazık.
O sevgi kalmıyor zamanla. Kendini her zaman haklı gören adam, hayatında kötü giden her şeyin sorumlusu olarak sizi görmeye başlıyor. Herkese ayar veren siz ağzınızı açtınız an, geri püskürten biri olunca, sizi bastırınca susuyorsunuz
Bir süre sonra sizde susmaya başlıyorsunuz, ev de hiç konuşma olmuyor
Bunları aşmadan kesinlikle çocuk yapmayın
Onun da değişmek istemesi lazım terapi için. Böyle tiplerin ağzı çok iyi laf yapar, terapisti de etkiler, tüm sorun sizde gibi gösterirler
Siz ben ,esinizde ayni benim esim. Esiniz bir narsist. benim esimle verdigim caba 15 sene surdu.halâ suruyor ama artik onun ne oldugunu taniyorum.eainiz degismiycek siz de cirpindikca baticaksiniz.ya ayrılın yada onunla iletisimsiz yasamaya alışın .sizin iyiloginiz icin.cunku ona hicbir sey olmaz.olan size olur.NARSISTin ozelliklerini araştırın.
Neden onlarca veliye ayar veriyosunuz ? Ozaman gerçekten sorun sizde,ne alaka yani velilere ayar veriyomussunuzo kadar elimde değil ki deliriyorum. Adam küsünce oda ayırıyor. Mümkün değil inadından dönmüyor. Ya ben günde onlarca veliye ayar verebiliyorum, evde eşime iki cümle kurup ikna etmeyi beceremiyorum. O kadar çaresizim ki karşısında. Sevmesem bi dk durmicam
Ben politik olabilen biri değilim dümdüzümdürÇok doğru. Ben işte bi noktada o sabrı kaybediyorum galiba. Deneyeceğim söylediklerinizi
Eşim horluyor diyene boşan yazan kitle yalvarırım uzaklaşsın
ofke kontrolunuz yokmus ve sanırım bıraz da ondan beklıyosunuz herseyı... onun da trıbal küsengeç kıbırlı tavrından dolayı sızın konusarak bıseye varmanız guc. aıleler catıstı mı es kavgası gıbı bıtmıyor sonu..ama anlayamadıgım ne bılıyor musunuz? heepp ve tek. esler bırbırını sevıyorken boyle tıksınır kusar gıbı kavga edıp restlesebılır mı? ben gıdıyorum ıyı gıt gıbı..ne bu kın öfke? bıseyler yanlıs. basta yanlıs . bı uyumsuzluk var. mutlu olmak ıcın ugrasılır eyvallah yıkılmasın yuvam dersın cabalarsın. sevgı denız suyu gıbı herzaman temız kalan bı yanı var..saygı da ucundan azcık kemırılse ıcın almaz bıter gıder... bı de seven ınsan tavrı degıl bu... sevgının tek taraflısına da karsıyım yokluguna oldugu kadar.. hayat cıdden gıttı mı gelmıyor.... allah yardımcın olsun. ınsallah sınırlerınız ve aıle ılıskılerınız duzene gırer.. ..Öncelikle iç dökmeye geldim ve uzun olacak. Okumak isteyenler buyursun
Eşim horluyor diyene boşan yazan kitle yalvarırım uzaklaşsın.
şimdi benim büyük aşkla başlayan evliliğim ilk aylarda şiddetli kavgalara dönüştü. Ortada sebep bile yokken birbirimizle bi yarış haline girdik sanki bilmiyorum neydi.En ufak şeyler uzadıkça uzuyordu. Eşim bana öyle aşıktı ki bizim asla kavga bile edeceğimize inanmazdı, derken kavgalar başlayınca o iç dünyasında büyük yıkımlar yaşamaya başladı. Peri masalından dünyaya düşmüş gibi:) öyle pembeymiş meğer hayalleri. Sonra da konuyu tatlıya bağlamayı bilemedi. Her sorun kavgaya, her kavga çok uzun küslüklere yol açtı ve asla iletişim kuramaz hale geldim.
ilk büyük hata benden geldi. Elle tutulur sebebi bile olmayan kavgaların bizi birbirimizden uzaklaştırması, onun uzlaşmaya yanaşmaması, kin tutmasıyla basa çıkamadım. Aileleri çağırdım. İstedim ki birileri bize sizin doğru düzgün sorununuz yok. X oğlum kızımıza söyle davranma, Xkızım kocana söyle davranma. Dışardan birileri daha net görür, büyükler yol gösterir sandım. Bir Ramazan günüydü öğlen gibi biz evi talan ettik. Baktım olmayacak aradım aileleri. Benim ailem geldi. Onunkiler iftarlarını açıp geleceklermiş:) bizde iftar miftar yalan oldu tabak çanak kırılmıs sinir harbiden. Kavganın sebebini bile kimse hatırlamıyor. Durumun rezilliğine bakar mısınız. Neyse çok kıymetli ailesini ben o zamanlar seviyordum da.Aileler gelip onlar oğullarını koruyup bana saydırmaya başlayınca benimkiler beni savundu derken esimle ailemin arası bir daha toplanmamacasına açıldı. Ben onun ailesine sırt çevirmedim.
eşiml aileme küstü. Bana sürekli onları eleştirdi. Bu arada bana olan eleştiriler dozunu arttırarak devam etti. Eşime karşı sabırlı davransam da benim de sabrımın tasması ciddi büyüklükte oluyor öfkeme hakim olamıyordum. Benim öfkeliyken söylediklerim onun küslüğünü uzatıp aramıza iyice mesafe girmesine neden oldu.Aramız iyiyken de dünyanın en iyi çiftiyiz bu arada. Şakalar, geziler, maddi derdimiz yok, öğretmen doktor bir çift, toplumda herkesin sevdiği, güzel arkadaşları olan. Uzaktangörseniz bunların sorunu Yok dersiniz. İyiyken sonsuz iyi, ufacık bir gerginlikte gemiler yanıyor. Öyle dengesiz bi ilişki.
kavgaların şiddetlendiği dönemlerde ben iki kere kendimce haklı sebeplerim varken evden ayrıldım. Yapamadım geri döndüm.Bosanacağım dedim boşanamadım çok sevdim çünkü. Aldatma, şiddet gibi durumlar yok fakat bir dengesizlik var. Neyse zamanla bizim evliliğimiz iyice vay biz çok mutlu olabilirdik yazık ettin hayır sen yazık ettin mücadelesine döndü. Bu arada evlilik yıldönümleri de yalan oldu doğum günleri de. Özel ne varsa hepsiyle ilgili kötü anılar yerini aldı.
baktık işin içinden çıkarmıyoruz terapiye başladık. O dönemde de eşimin ailesine nefret dolmaya basladım. Hepsi inanılmaz bencil insanlar. sürekli ilgi bekleyen, sürekli kendilerinin övülmesini İsteyen, dünyada bi kendi aileleri varmış gibi sürekli böbürlenen.. biz aile olamadık aslında onların gölgesinde onların hayatlarına dahil olduk. Faydalarını da görmedim aleni zararlarını da ama aslında alttan alta verdikleri zararı zamanla anladım. Eşimin onlara bağlı olması onlar için kullanılacak bi güçtü ve hep kullandılar.
gel zaman git zaman eşim için çok önemli evredeyiz işiyle ilgili. Benim eşi olarak onu temsil etmem gereken bir durum var ailesinin de davetli olması gerekiyor. Buraya kadar problem yok.Aile bireyleri benim kontrolümde olması gereken organizasyona birazfazla dahil olunca (aslında çok ciddi bir durum yok ama 3 yıllık birikim var bende ve asla aslaa onlara bu zamana kadar ses çıkarmadım) ben eşime dert yandım. O da aile bireylerine karışmayın falan demiş ama bana ağzına geleni saydı. Vay en mutlu zamanımı mahvediyosun da bilmem ne ama ne nankörlüğüm kaldı ne kişiliğim. Hasılı, aileye varlıklarının boyutundan Çok rahatsız olduğumu anlattım. Biz aile olmayı beceremiyoruz çünkü eşimin hep yetişmesi gereken bi ailesi var zaten o da sizsiniz. Bize asla müsade etmiyorsunuz. Kendi halimize kalamıyoruz. Ya esimin hayatında olan bi değişiklikten benden önce onların haberi oluyor deliriyorum. Anlattım herseyi. Aile de bana öfkesini kustu onların içine girmeye calısmamısımy diye.
Eşim benimle konuşmuyor. En mutlu zamanını mahvettiğimi düşünüyor. Benden uzak ol yapacağın en büyük iyilik bu diyor. O kadar ağrıma gidiyor ki.
ben neden bu kadar gurursuz oldum? Bana ve aileme öyle ağır hareketleri, hakaretleri oldu ki benim hiç kapris yapma lüksüm olmadı. Bu kez evet zamansız bir patlama yaşadım fakat öyle çok uzattı ki artık canım yanıyor gidemiyorum da kalamıyorum da..
Yani gerçekten bunu anladıysanız ne diyim. Ben idarecilik yapıyorum. Öfkeli veliye ayar vermeyip öğretmene mi saldırtayım? Ayar vermeyi ne zannediyorsunuz siz azarlamak mı? Ay ben ne anlatıyorum siz gelmiş ne diyorsunuz ya. Gerçekten sorun bende olsa ne olur? Hangi mesajımda sorun kimde diye sormuşum?Neden onlarca veliye ayar veriyosunuz ? Ozaman gerçekten sorun sizde,ne alaka yani velilere ayar veriyomussunuz
Küsmek bir iletişim sekli degildir ama esiniz icin oyle gibio kadar elimde değil ki deliriyorum. Adam küsünce oda ayırıyor. Mümkün değil inadından dönmüyor. Ya ben günde onlarca veliye ayar verebiliyorum, evde eşime iki cümle kurup ikna etmeyi beceremiyorum. O kadar çaresizim ki karşısında. Sevmesem bi dk durmicam
Yani gerçekten bunu anladıysanız ne diyim. Ben idarecilik yapıyorum. Öfkeli veliye ayar vermeyip öğretmene mi saldırtayım? Ayar vermeyi ne zannediyorsunuz siz azarlamak mı? Ay ben ne anlatıyorum siz gelmiş ne diyorsunuz ya. Gerçekten sorun bende olsa ne olur? Hangi mesajımda sorun kimde diye sormuşum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?