• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küslük ve Bayram , Torun

• Konu Sahibi Konu Sahibi hoderi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selamlar 🤚🏻
Eş ailesiyle büyük bir kavga sonucu konuşmuyoruz tek taraflı hakaret iftira ne ararsanız var . Çevremdeki insanların bazıları ne olursa olsun onlar aile bayramda küslük olmaz gidip ellerini öpün diyor . Fakat bi namusuma iftira atmadıkları kaldı keza kendi oğullarına da namus ar edep giriştikleri için oda arama yanlısı değil . Benimle aynı durumda olanlar varmı . Siz neler yaptınız bu durumda . En azından torunlarını görsünler diyenler var . Ama torunların annesine küfür halaret etmişlikleri var . Asla bayramlaşmayı hak ettiklerini düşünmüyorum ben .
Büyüktür küslük olmaz diyenler.. Gidip büyüklere yaptığınız çok ayip onlar sizin oğlunuz gelininiz, torunlar var ne yapıyorsunuz diyor mu?
Eşimde bende kayinvalide kayinpederden cok cektik. Huzur dirlik vermediler, eşimde aile binasında evi vardı orada oturuyorduk ona rağmen herseyimizi topladık, kiraya çıktık. Evden ayrıldıği gün ailesini sildi. 7 yil oldu konuşmuyor görüşmüyor. Kiraya çıkınca aile olmanin, yuva nedir onu anladık. Saygi büyüklere değil hakedene verilir. Görüşme torunları da gösterme. Çocuklarını düşünen insan olmayı bilecek. Simdi büyükler çocuk, gelinler oğullar büyük oldu. İyice çığırından çıktı eski toprak. Herkes konuşur arayı yapmaya çalışır. Sen aldığın kararın arkasında dur. Fikrin değişir barışırsan daha kötü şeyler yaparlar. Saygin duruşun kalmaz.

Selamlar 🤚🏻
Eş ailesiyle büyük bir kavga sonucu konuşmuyoruz tek taraflı hakaret iftira ne ararsanız var . Çevremdeki insanların bazıları ne olursa olsun onlar aile bayramda küslük olmaz gidip ellerini öpün diyor . Fakat bi namusuma iftira atmadıkları kaldı keza kendi oğullarına da namus ar edep giriştikleri için oda arama yanlısı değil . Benimle aynı durumda olanlar varmı . Siz neler yaptınız bu durumda . En azından torunlarını görsünler diyenler var . Ama torunların annesine küfür halaret etmişlikleri var . Asla bayramlaşmayı hak ettiklerini düşünmüyorum ben .
Neden arayayımki? Ne münasebet. Size. O aklı verenler aynısını yaşasında bakalım ne diyorlar

Eşin aramıyorsa sen niye arayacaksın? Daha çok hakaret işitmek için mi?
Hiç gerek yok. Torununu düşünen dilini tutar.
Onlar torun sevmek istiyorsa gelsinler özür dilesinler sizden, sonra düşünürsünüz torunlarını göstermeyi.

Küfürü hakareti yiyen elelam olmadığı için onlara kolay elbette Akıl vermek yorum yapmak çok kolay git vs demek.Elalem kendine yapılan bir haksizlik olursa dünyayı yıkar başkasına isterse evi yansın bir bardak suyla gelir yangına dökmeye.Ha yangın sönmemiş siz yanmişsınız mesela elaleme ne onlar sadece konuşur konuşur konuşur
Çok haklısınız …

Hep böyledir ikiyüzlülük te bazen dünya markası olur elalem denilen olgu .İnsanlar başkasının başına gelen olaylarda bazen çok affedicidir.Kurala uygun öğüt nasihat verir .Siz bide kendi başlarına gelince görün asıl.O yüzden kendi cikarlariniza göre kendi ruh sağlığınıza göre kararlar alın Sonra canınız sıkılınca arakî bulasın o akıl verenleri.Bu nedenle önce kendi aklımız kararlarimiz en önemlisidîr.Milletin ağzına bırakmayın yolunuzu

Selamlar 🤚🏻
İnsanlar kendi işlerine baksın. Torununu düşünüyorsa kendi rahat duracaktı. Öyle insanlara çocuk göstermem çocuğumu görmek isteyen benle iyi geçinir

Selamlar 🤚🏻
Ben görüşmezdim. Hele bı karsıdan ad8m özir gelsin biraz zaman geçsin vs. Bayram diye görüşmem yani. Kendilerini birşey sanatlar yoksa

Neden arayayımki? Ne münasebet. Size. O aklı verenler aynısını yaşasında bakalım ne diyorlar
Eşin aramıyorsa sen niye arayacaksın? Daha çok hakaret işitmek için mi?
Hiç gerek yok. Torununu düşünen dilini tutar.
Onlar torun sevmek istiyorsa gelsinler özür dilesinler sizden, sonra düşünürsünüz torunlarını göstermeyi.
Çok doğru ben zaten anlam veremiyorum bana ara diyenleri . Onurumu gururumu ayağımın altına kimse için alamam

Büyüktür küslük olmaz diyenler.. Gidip büyüklere yaptığınız çok ayip onlar sizin oğlunuz gelininiz, torunlar var ne yapıyorsunuz diyor mu?
Eşimde bende kayinvalide kayinpederden cok cektik. Huzur dirlik vermediler, eşimde aile binasında evi vardı orada oturuyorduk ona rağmen herseyimizi topladık, kiraya çıktık. Evden ayrıldıği gün ailesini sildi. 7 yil oldu konuşmuyor görüşmüyor. Kiraya çıkınca aile olmanin, yuva nedir onu anladık. Saygi büyüklere değil hakedene verilir. Görüşme torunları da gösterme. Çocuklarını düşünen insan olmayı bilecek. Simdi büyükler çocuk, gelinler oğullar büyük oldu. İyice çığırından çıktı eski toprak. Herkes konuşur arayı yapmaya çalışır. Sen aldığın kararın arkasında dur. Fikrin değişir barışırsan daha kötü şeyler yaparlar. Saygin duruşun kalmaz.
Hiç sormayın çocuk gibi tüm kaprislerini çektik . Küçük küçüklüğünü biliyorda büyük bilmezse o da bi işe yaramıyor

Ne güzel eşinizde olayların bilincinde ve görüşmek istemiyor biz de ne kavgalar ettik ama yine yine yine görüşüyoruz maaaalesef burda eş tutumu çok önemli, görüşmek istemediğim insanlarla görüşmek istememe özgürlüğümüz olmalı ya.. ayrıca o torun sevgilerine de hiç mi hiç inanmıyorum
Bende hiç inanmıyorum . Eşim yeni yeni düzeldi yoksa öncesinde resmen pskolojimi bozmuşlardı ailecek . Eşin tutumu okadar önemli ki …

Görüş ve ya görüşme diyemem ama ben insanların kolay kolay değişeceğini düşünmüyorum. Keşke değişseler de görüşülse neticede bebeğin babaannesi dedesi. Ama olmaz bu saatten sonra. Bence görüşme. Ha ilerde görüşürsen de aşırı mesafeli ol. Gülme, soru sorunca kısa cevap ver. 10 kat yabancı gibi ol geç.
Hahah kv ile bir kavgamızda yine kendisiyle konuşmadığımı görünce bana terbiyesizlik yapma demişti . İstediklerini söyleyip sonra yine onlarla konuşacağımızı düşünüyorlar … ne ilginç

Tartışılır, hatta kavga da edilir, insanlık hali...
Ancak, hakaret etmek, küfretmek, iftira atmak, vs... büyüklere yakışır mı ?
Küçük yapsa, cahilliğine verin dersin... Yol yordam göstermesi, örnek olması gereken büyüğe ne diyeceksin ?

Bunlar yapan insan , artık dönüp bir daha " ben büyükleriyim, bayram geldi, hede hödö.." diyebilir mi ?
Bayram seyran gelince "büyüklerimiz" kartını çıkarıp kullanabilmek, "büyüklerimiz " gibi davranmaktan feragat edene kadar...

Anlaşmazlık olur, fikir ayrılığı olur, alınganlık olur, küslük olur; bunlar ayrı babaannelik ayrı dersiniz.
Ama, bebeğin annesine hakaret edip, bebeğin babasının parasına çöküp, bebeğe "ayyy babanesinin gülü, ayy dedesinin bir tanesi" mi diyecekler...
Eksik olsun..!

Tartışılır, hatta kavga da edilir, insanlık hali...
Ancak, hakaret etmek, küfretmek, iftira atmak, vs... büyüklere yakışır mı ?
Küçük yapsa, cahilliğine verin dersin... Yol yordam göstermesi, örnek olması gereken büyüğe ne diyeceksin ?

Bunlar yapan insan , artık dönüp bir daha " ben büyükleriyim, bayram geldi, hede hödö.." diyebilir mi ?
Bayram seyran gelince "büyüklerimiz" kartını çıkarıp kullanabilmek, "büyüklerimiz " gibi davranmaktan feragat edene kadar...

Anlaşmazlık olur, fikir ayrılığı olur, alınganlık olur, küslük olur; bunlar ayrı babaannelik ayrı dersiniz.
Ama, bebeğin annesine hakaret edip, bebeğin babasının parasına çöküp, bebeğe "ayyy babanesinin gülü, ayy dedesinin bir tanesi" mi diyecekler...
Eksik olsun..!
Eksik olsun amin . Allah hıdayet versin . Böyle insanlara laf anlatamıyorsunuz da anlamıyorlar . En iyisi uzak durmak hiç konuşmamak . Asla hatalı olduklarını anlayacaklarını sanmam .

Back