Çok dertliyim bdv

Benim evden ayrilmadan onceki ruh halimde kendime sordugum sorular bunlar.Bisey sorucam size .Eger ki diyelim bundan sonra hic tartisma yasamadiniz.Oyle parmak ucunda yuruyeceksiniz ki hic tartisma yasamayacaksiniz.Ve esiniz sizin ailenizle gorusmeyecek ama kendi ailesi ile sizin tabirinizle mic mic iliskisi devam edicek.hafiften sizi saymama durumlari da var diyelim.yani hatalari bir kenara koydugumuzu var sayalim.Bu durumda siz mutlu musunuz esinizle ?

Ben de sizin yaşadıkları izin çok benzerini yaşadım.Disardan bakınca öfkelenen bendim ama kendisi o kadar beni takmaz,yok sayardi ki resmen psikolojik şiddetin içine düşmüştüm.Biz de dışarda oturan,keyifli vakit geçiren evde birlikte film ixleyebilen bir cifttik ancak iş aileye,geçmişteki yaşananlara gelince benden her gün nefret eden bir insan görüyordum sanki.O kadar sindirilmiş ve suclanmistim ki her gün kendimi gözyaşlarıyla açıklama yaparken buluyordum.Hem kinci,hem ailevi hem de çok inatciydi.Suyuna gittim olmadı,bağırdım olmadı,sessiz kaldım olmadı ben ona ayak uydurmaya çalıştıkça demekki suçlusun laflarını duydum.Sevmeme rağmen sonunda boşandım.Ertesi gün yaptıklarını bilerek yaptığını ve pişman olduğunu söyledi ama neye yarar.Bana karşı o kadar hırçındi ki çok direnmeme rağmen bitti.İnsallah siz çabalarınızin karşılığını alirsiniz

Evliliginizde bazı noktaları kendi evliligime benzettim. İlk evlendigimiz zamanlar beni müthiş kırmıştı. Sonra da çok kırdı. Aileme laf etti yüzlerine karşı değil bana. Büyük kavgalar ettik bu ve benzeri sebeplerden , soylenilmeyecek sözler soyledik. Hamileyken evi terk etmeye kalktım. Durdurdu. Kavgalar dan sonra yatak ayırmaya kalktım. Ama mutlaka beni yatağa götürürdü. Yatağa girince sarılır öperdi. Ben sarılma öpme derdim. Beni bıraksan haftalarca küs kalabilen biriyim. Ama o duramaz. Normal konuşurdu hiç bişey olmamış gibi.beni başlarda bu hareketi çok sinirlendirse de işe yaradığını görüyorum. Şimdi de yaparım trip ama çok uzun sürmez eskisi gibi. Benim esim de evet şu noktada hataliyim demez kolay kolay. Ama geçmişte yaptıklarını hatırlattığımda anladığını hissediyorum. Benim de vardı hatalarım. Bende aileme haber vermiştim. Burda da konu açmıştım çok saygısızlık yaptık vs. Diye. Biraz kendi kendimize kaldık bu süreçte balayı yaşadık resmen.
Şükür bu güne diyorum şimdi . Kat etmemiz gereken uzun yollar var ama buraya getirebildiysrk ilerleriz diyorum inşallah. Ailelerden uzak kalın biraz tavsiyem. İkinizde birbirinizin ailesiyle alakalı tek kelime etmesin bu süreçte. İyi geleceğini düşünüyorum

işte ben bu şekilde evlilik yürüyemediği için terapiye gitmeye başladık çünkü olmuyor unutamıyorum. Terapiye başladığımız gün benim hiç umudum yoktu boşanma sürecini nasıl kaldırırım kendimi nasıl toplarım ne kadar sürede aşarım gibi düşünüyordum. Oraya da gitmemiş olmamış olmamak için gittim bunu da yaptık diyelim diye. Sonra terapi eşime çok iyi geldi. Bi kaç ay geçince ben düzelecek bi şeyler gözüyle bakmaya başladım. Ailemle görüşmemesi ve bana karşı bazı tavırları en büyük problemim hala fakat o bahsettiğim değişimler bile benim hayal edebileceğim türden değildi. Geri adım atmaya baslaması bile benim için şükür sebebi nelere dayandığımı siz hesap edin.

Şimdi de su kafadayım ben çok yüzdüm karşı kıyıya varabilmek için. Çok su yuttum çok boğulma tehlikesi atlattım çok yoruldum ama yol da aldım. Şimdi denizin ortasındayım. Başladığım kıyıyla karşı kıyı eşit gibi. Daha yolum var. Geri dönsem de yolum var ilerlesem de yolum var. Geri dönersem bu kadar ilerlediğim yol, bu kadar çektiğim acı çöpe gidecek. İlerlesem yorgunum. Anlıyor musunuz beni? Öyle bi ikilem işte. Sadece çok yorgunum çok kırgınım

mesela bizde de tartışmalar olur, kimi dolu kimi boş konulardan.
ama aslaaaaa hakaret, küfür veya şiddet olmaz. birbirimizin ailesini sevmeyiz ama ailelerle ilgili tek kelime etmeyiz.
herkes kendi ailesiyle görüşür.

yani sizinki sevgiden çok inada, saplantıya dönüşmüş gibi.

üzgünüm ama bu adam değişmez, siz de onu adam edemezsiniz. çünkü arada sevgi, saygı, tahammül kalmamış.

Ben de ayni seyleri yasadim.Barisma ve terapi surecinde ben de boyle dusundum.Gelismeler vardi baya.Ama tutumlar degismedi.Tutum degisseydi surerdi..
Siz bence pisman olmamak icin biraz daha zaman verin.Zaten bu zaman icerisinde netlesir duygulariniz.Ama yipratmayin bari kendinizi.

Kimse kimsenin ailesiyle gorusmuyor mu? Mesela esinizin kendi ailesiyle iliskisi nasil?yanlis anlamayin merak ettim.

Bu olaylar içinde sürekli kendisini suçlayan bir kadın var. Peki neden erkekte kadın da kadını suçlu görüyor. Kendinize çok yükleniyorsunuz açıkçası eşte bunun farkında hep bekliyor. Kendinizi geri çekin kendiniz için bir deste alın ve bekleyin bence sürekli mücadele ederek kendinizi üzerek olmaz böyle sakince bekleyin.

Karşı kıyıya vardığınızda ya daha kötü şeyler olursa. Güvenli limanınıza geri dönün ve kendinize onsuz yeni bir hayat kurmaya bakın. Ne olur ki? En fazla mutsuz olursunuz bir süre. Bu evlilikte zaten mutlu değilsiniz.

Kimse kimsenin ailesiyle gorusmuyor mu? Mesela esinizin kendi ailesiyle iliskisi nasil?yanlis anlamayin merak ettim.
Eşim kendi ailesiyle, ben kendi ailemle görüşüyorum. Kimse kimseye karışmıyor, yorum yapmıyor.
Önceden ailesine düşkündü. Şimdi daha mesafeli ama araları iyi.

Boşanma önerisi istemememin sebebi bu. Ben aptal değilim hanımlar. Bi dilekçeye bakıyor bizimki öyle çekişmeli de olmaz anlaşmalı bitiririz kimse kimsenin evlilik sonrası hayatını cehenneme çevirmek istemez. Mal mülk kavgası da çıkmaz. Benim derdim bu kadar emek vermişken vazgeçmemek. Boşanmak tabi ki çözüm. Atarsın imzayı. Ama ben vazgeçmek istemiyorum. Sevmediğini söyleyenler olmuş çok canım yandı okurken. Vallahi seviyor ama adam sorunlu seviyor derdim iyileştirebilir miyim. Yoksa benim param pulum var ailem arkamda. Ama ben onun kokusunu bile seviyorum ya. Uyurken izler mi insan. Çekip gidersem nasıl dayanırım nasıl unuturum onu hayal bile edemiyorum ki. O da çok sevmese benim hırcınlıklarıma katlanmaz. Kendince cezalar kesiyor ama bi dk durmaz ben biliyorum. Ne çocuk var ne bisey. Ne bağlayabilir eve?

Saygı biten evliliklerde maalesef yürümüyor sizinki de o hesap saygı bitmiş sevgi de yara almış hele aileler de işin içine girmiş kurtulur mu bu evlilik hiç bilemiyorum.

Eşim kendi ailesiyle, ben kendi ailemle görüşüyorum. Kimse kimseye karışmıyor, yorum yapmıyor.
Önceden ailesine düşkündü. Şimdi daha mesafeli ama araları iyi.
Ne guzel denge kurmussunuz.Ben bunu kabullenemedim.Annesi kocasi olarak gordugu icin esimi sevgili gibi mesajlasir ,sık sık konusurlardi.Anne diyince akan sular dururdu.Ablalar ve yegenler icin de ayni seyler vardi.Ahh ahh neyse...

İşte ben mutlu değil kısmından emin değilim. Ya çok yorgun olduğum için anlayamıyorum bilmiyorum ne hissettiğimi bile. Tutarsızım farkındayım.

mesela su sorun çıkmadan önce uzunca bi zaman çok iyiydik. Ama işte bi sorun çıktığı an çok dallanıp budaklanıyor. Su an tüm stresini benden çıkarıyor

Cok isterim evliliginiz duzelsin.Yikilmasin yuvalar.Ben cok sevmistim evliligi ve esimi.Ama olmadi ...Ben kurtaramadim nolur siz kurtarin.Halledin sorunlarinizi.

Bi 15 yıl sonra, ana babası rahmetli olur yahut elden ayaktan düşüp hiçbir şeyinize karışamayacak hale geldiğinde, kardeşleri kendi dertlerine daldığında eşinizin arkası boş kalınca değişir. Ama o vakte kadar siz sizde kalır mısınız bilemem. Kolay gelsin.

b

Son düzenleme:
Eşiniz narsist mi bilemeyiz ama siz de epey agresif birine benziyorsunuz. Kavga esnasında ortalığı kırıp dökmek dağıtmak çok aşırı tepkiler geliyor bana. Hani dizilerde reyting için yapıyorlar ya kadınlar iki dk da cinnet geçiriyor bana komik geliyor. Eğitimli bir insanın biraz öfke kontrolü olması gerekmez mi? Üstelik egitimci ve idare işiniz.
Ben de öğretmenim idarecilik de yaptım burdan görünen zor bir insansınız. Dışardan bir gözle yorum yapıyorum buraya konu açtığınız için. Umarım bana da kizmazsiniz.
Eşiniz sizinle terapiye gelmiş ise çok da inadı kırılmayacak biri değil bana göre. Sizin hamleleriniz ve yaklaşım şekliniz adamın dengesini bozmuş da olabilir. Ailelerin çağırılması çok büyük hata bence . Çok toy bir davranış tabiri caizse.
Umarım sorunlarınızı aşıp mutlu günlerinize dönersiniz.

Ne guzel denge kurmussunuz.Ben bunu kabullenemedim.Annesi kocasi olarak gordugu icin esimi sevgili gibi mesajlasir ,sık sık konusurlardi.Anne diyince akan sular dururdu.Ablalar ve yegenler icin de ayni seyler vardi.Ahh ahh neyse...
Çünkü ben idare etmeyen biriyim . Eğer ben evlilik için kocamın bazı huylarını tolere ediyorsam, aynısını kocamdan da beklerim. Eğer yapmazsa herkes kendi yoluna derim.
Evlilik sadece kadının çabasıyla yürümez. İki kişinin emeğiyle yürür. Kadının sürekli fedakarlık yaptığı şey evlilik değil karşılıksız çekle yapılan alış veriştir. Sürekli ürün veriyorsun ama karşılığı yok. Haliyle yıpranan, zarar gören hep kadın oluyor. Bir gün isyan ettiğinde de "yapmasaydın" oluyor. İşte asıl yıkan da bu oluyor.

Neden siz stres topu musunuz? Eşya mısınız? Ya da evde söz hakkı olmayan bir çalışan mı?
Siz bu evlilikte tam olarak nesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…