Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte biz de öyle yapmaya çalışıyoruz.ekran yok.surekli onunla ilgiliyiz.evi b.k götürüyor zaten umurumda da değil. Aynen dediğiniz gibi bu üstün zeka değil bu kadar ilgiyi taşa da göstersek dile gelirdi katılıyorum.A
9 senelik anneyim. 7 aydır da çift mesaide anneyim. Hayatımda çocuğuma gösterdiğim ilgiyi alakayı sizin son cümleniz gibi yorumlamam. İstersem 60 senelik anne olayım. Çok şaşırıyorum. Anneliğimi yüceltmiyorum kesinlikle. Sizin bakış açınız çok değişik.

ya benim de 4 yaşındaki yeğenim 2 yaşındakine zebra flamingo çita filan öğretmek için yırtınıyor- çünkü kendisi 1.5 yaşında öğrenmişti, isimlerini de sayıyordu. aynı görselli kitapta değil dışarıda deseni görse bir tokada vs. onu da tanıyordu.
kardeşi öğrenemedi, her çocuk bir değil, küçüğün sözel gelişimi biraz daha geriden geliyor ama normal sınırlar içinde. küçük daha numaracı, bu da öyle bir model.

ama bu abi, büyük hayalkırıklığı içinde bu konuda "öğrenemeyecek bu galiba öğretemedim" diye üzülüyo. dertliyiz.
allahtan takıntı halinde değil ama dertleniyor çocuk.

Ahaha yıkıldım gülmekten yapmayın isyerindeyim :KK70:
Küçük daha fena gibi geliyor, ama daha çözemedik:KK70:

Çocuğunuzun böyle olmasının sorumlusu sizsiniz. Belliki korkak ve pasif olmuş çocuk sürekli kavga olan bir ortamda. Yazık üzüldüm. Benimde bir oğlum var bir çocuk ne kadar zor olabilecekse o kadar zor bir çocuk yazsam sayfalar sürer. Ama ne olursa olsun gün sonunda koşa koşa geldiğim yer onun yanı, onun kokusu. Tek başına bakarsak katil oluruz lafını hangi akıl vicdanla kurdunuz ya? Keşke size hiç nasip olmasaymış o yavru. Şimdi istediğiniz psikoloğa götürün bakalım toparlayabilecek misiniz yazık sizin gibi ebeyvlere.

Kesinlikle dil gelişimi ve zekâ gelişimi çok farklı.
Özellikle pandemi çocuklarında çünkü kimseyle iletişim halinde olamadıkları için geç konuşma durumu çok yaşandı ve bunun sonucunda çocuklarda hırçınlaşma agresifleşme ifade edememe dudumları görüldü.
Ee çocuklarda haklı arkadaş yok, akran yok, sadece anne ve baba onları da bir süre sonra gözleri görmemeye başlıyor.

Oğlum 26 aylıkken Cihan Çelik var psikolog belki instagramdan takip ediyorsunuzdur ona gitmiştik.

Benim artık oğluma evde yapabileceğim hiçbir seyimin kalmadığını onun artık arkadaş, akran aradığını kalabalık ortama ihtiyaç duyduğunu söylemişti.
Çünkü sadece anne ve babayı görüyordu
Hemen okula yazdırdım dili su gibi çözüldü bir anda çocuğumun. Kendini daha net ifade etmeye başladı ve onu daha rahat anladıkca hırcinlasmalarimiz, inatlasmalarimiz azaldı.

Çocukların dillerinden anlasak aslinda o kadar kolaylar ki.. Özellikle bu pandemi bitirdi bizleri
Tamamen katılıyorum size aynen öyle

Dışarıdan öyle gözüküyor işte.Ev içinde yasa

İşte biz de öyle yapmaya çalışıyoruz.ekran yok.surekli onunla ilgiliyiz.evi b.k götürüyor zaten umurumda da değil. Aynen dediğiniz gibi bu üstün zeka değil bu kadar ilgiyi taşa da göstersek dile gelirdi katılıyorum.A

9 senelik anneyim. 7 aydır da çift mesaide anneyim. Hayatımda çocuğuma gösterdiğim ilgiyi alakayı sizin son cümleniz gibi yorumlamam. İstersem 60 senelik anne olayım. Çok şaşırıyorum. Anneliğimi yüceltmiyorum kesinlikle. Sizin bakış açınız çok değişik.
Bu arada ekleme yapayım. Sizin sorununuz aşırılık birazda belki. İlgisi de aşırılık ilgisizliği de. Çocuğunuz üstün zekalı çıksa ehh iyi verdiğimiz ilgi alaka zaman boşa gitmedi diye sevinirsiniz muhtemelen.

Cocuk evet evliligide degistirir hatta bizide.. ya bu kacinilmaz.. bi kere yaslaniyoruz kaliteli uyku yok bazen yemek yok.. ama gecici oldugunu dusunerek rahatlamak lazim baska care yok..bunu yapmadan dusunecektiniz.. bebek bu yapma etmeden anlamaz
Bebek bize daha iyi geldi ama ya her evlilik bir değil demek ki 🤔

İki tane yaşları yakın çocuğum var. Eşimde bende çok zorlandığımız kopuk olduğumuz kötü olduğumuz zamanlarda oldu. Sürekli konuşmayiz yeri gelir ayrı da takiliriz. Ama eşinizin sürekli böyle olması çok yanlış. En önemli konuda yatakları ayırmış olmanız. Çocuk hastalanirsa ben çocuğun yanında yatardim ama uzun süreli yatak ayirmadik. Sadece ikinci bebeğim doğduğu zaman covitle birleşince hava sıcak vs bahaneyle ayrı yatmıştı o zaman bir cinnet sorunu çözmüştü

Biz burdan cikalim bence bizim cocuklar ustun zeka olamicak asla😀
1 yasinda gittigi yere annecim bak buraya gecen sene temmuzun 3unde gelmistik diyemicek
ya benim çocuk 1 yaşındaki anılarını hatırlarsa korkarım ben :KK70: Düşünsene yanında giyinip soyunmuş bile olabiliriz onları hatırlayacak kendi evliliğimden yola çıkacak olursak eşim bazen çocuğun yanında popoma filan elliyor kızıyorum yapma yanında diye ahhahaha 1 yaşındayken zaman yok diye kendim de çocuğu yazın küvete koydum kendim de bir köşede yıkandım :KK70: mesela hatırlamasın yani :KK70:

ya benim de 4 yaşındaki yeğenim 2 yaşındakine zebra flamingo çita filan öğretmek için yırtınıyor- çünkü kendisi 1.5 yaşında öğrenmişti, isimlerini de sayıyordu. aynı görselli kitapta değil dışarıda deseni görse bir tokada vs. onu da tanıyordu.
kardeşi öğrenemedi, her çocuk bir değil, küçüğün sözel gelişimi biraz daha geriden geliyor ama normal sınırlar içinde. küçük daha numaracı, bu da öyle bir model.

ama bu abi, büyük hayalkırıklığı içinde bu konuda "öğrenemeyecek bu galiba öğretemedim" diye üzülüyo. dertliyiz.
allahtan takıntı halinde değil ama dertleniyor çocuk.
Bizde küçüğe renkleri öğretmeye çalışıyoruz ama ancak arada tutturmaya başladı yarı atıyor yarı biliyor hâla 🙃😂

ya benim çocuk 1 yaşındaki anılarını hatırlarsa korkarım ben :KK70: Düşünsene yanında giyinip soyunmuş bile olabiliriz onları hatırlayacak kendi evliliğimden yola çıkacak olursak eşim bazen çocuğun yanında popoma filan elliyor kızıyorum yapma yanında diye ahhahaha 1 yaşındayken zaman yok diye kendim de çocuğu yazın küvete koydum kendim de bir köşede yıkandım :KK70: mesela hatırlamasın yani :KK70:
Buyuk bi travma olur 😀

Bunun için çok uğraştık. İkimizin memleketi de değil. Yani herhangi bir akrabamız yok.Anneler 70 yaşında benimki yürüyemiyor. Oyun grubu vs çok denedik.yazdim zatenn. Çocuk biz olmadan saniye durmuyor. Bunun için Oyun terapisine Oyun gruplarına pedagog psikolog sanıyorum geçen mayıs ayından beri 50 bin harcadık.su anda da Oyun ablası üzerinde araştırma yapıyorum. Çırpındıkça batıyoruz yani
Annen ve baban sizinle yaşıyordu. Hala durum öyle mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X