çocukluktaki eksiklikler büyüyünce takıntı mı oluyor?

Sorun küçüklükten gelen sıkıntılardan kaynaklansa bence tam tersi olurdu gibi bende öyle çünkü sürekli bi birikim yapacam diye dogru düzgün bişey almam kendime.

Sadece parasızlık değil özgüvensizlik de var özellikle dış görünüş konusunda. Annem bana bir kere bile benim güzel kızım dememiştir, aksine habire bir yerlerimde kusur bulmaya çalışır doktor doktor gezdirirdi.

Bu zamana kadar bastırdığımı sakladığımı farkettim ama artık bana zarar vermeye başladı, içimden söküp kusmam iyileşmem lazım. Çünkü artık ben de anne olmak istiyorum ama asla annem gibi olmak istemiyorum.

şimdi küçüklüğümdeki yaşadıklarımla karşılaştırırsam.
-küçükken kendi maaşım harçlık kutum olmadı annem el koydu.şimdi maaşımı hiç kimseye vermek istemiyorum.güvenmiyorum.işi garibi bana mülkiyet vermeyen annem şimdi kimseye bişey vermek istemememi destekliyor :)
-babam madden vardı (karnımızı doyuracak kadar) manen yoktu.o yüzden erkeklerden ilgi merhamet beklerim.bana destek olsun yanımda olsun isterim.gittim bunu yapacak karakterde ve şekilde yetişmeyen gezenti iş kolik bir adam buldum şaka gibi.Alnında yazmıyordu fakat sonuç bu:)
-eğer bilmediğim takıldığım başka takıntım varsa annem kafama kazımıştır.kardeşime de takıntılarını kazıyıp.bizden memnun değildir.çok güzel özgüven baltalar ve bunun için bizi suçlar.doğacak çocuğuma bakacak bir yandan bir yandan da korkuyorum.onun bu hali kızımı etkilerse diye .daha doğrusu kendini kayın peder gibi liderlik aşkına kaptırıp beni ve kocamı çocuğun yanında ezmeye çalışıp laf dinlemez sadece onu dinler bi hale getirirse.tabi kocamın ailesi de böyle yapabilir.

Bebeğinize annenizin bakmasından başka seçeneğiniz yok mu?

dedigim gibi yokluktan cok seni ilgisizlik sevgi eksikligi yormus canim. Yoksa cocuk ciplak gezmiyor da en kotu ihtimalle baskasinin eskilerini giyiyor. Ama annem bir gun bile sacimi taramadi demek cok baska, cok derin. Ama belli ki gecmise donup bir sorgulamaya girmissin. İnsallah cozersin icindekileri

Evet maalesef gömdüğümü sandığım her şey her anı tek tek çıkıyor ortaya hem de hiç ummadık anlarda....Ne saçımı taradı, ne kalkıp bir gün kahvaltı hazırladı, ne başka bir şeyimle ilgilendi. Hep babamla aralarındaki sıkıntılarla, kendi rahatsızlıklarıyla ve kardeşimle. Ben sanki yoktum. Ve bunu hırçınlıkla gösteriyordum, herkese her şeye hırçındım...Önceki konularımı bilenler vardır eşimle boşanma aşamasına geldik, benim de payım vardı bunda. Sonra kendimi sorguladım niye bunları yaşıyorum, eşimle de ailesi ile de paylaştım az buçuk. Çocukluğumun çok etkisi olduğu ortada. Şimdi hepsini ortaya çıkarıp çözüp yoluma devam etmek istiyorum. Ailemle ilişkimi de her ne kadar acı olsa da minimuma indirgeyeceğim çünkü onlar açısından en ufak bir gelişme bile yok. Ben boşanma aşamasındayım annem hala bana kardeşimin evini eşyasını vs anlatıyor onun peşinde. Bana başka bir aile büyüğümüz destek oldu, annem yanımda olmadı olamadı karıştığı her işi daha da kötü hale getirdi. Kv ile küstüler, bir daha görüşmelerini de istemiyorum, kv de istemiyor. Ne diyebilirim? Artık sadece kendime kendi hayatıma kendi yuvama odaklanmak istiyorum. Ben çok üzüldüm yıllarca.

bunlarla yuzlesmek kolay degil. Cesaretin icin tebrik ederim. İnsallah yuvanda cok mutlu olursun.

Ailen hala ayni kafadaysa bosver onlari. Ne kadar hata etmisler nasil anlayamiyorlar...

bunlarla yuzlesmek kolay degil. Cesaretin icin tebrik ederim. İnsallah yuvanda cok mutlu olursun.

Ailen hala ayni kafadaysa bosver onlari. Ne kadar hata etmisler nasil anlayamiyorlar...

Sağolun teşekkür ederim. İnanın hiç kolay değil. Eşimle yaşadıklarım olmasaydı belki de hiç yüzleşemeyecektim bir nevi zorladı buna beni çünkü farkında olmadan onu da kırıyordum , evliliğimiz bitecekti (tabi o da beni kırıyordu )...Bundan sonra tek dileğim yuvamda mutlu olmak...

Aynı kafadalar ve hiç değişmeyecekler. İnanın bana yardımcı olan akrabamız annemi 30 senedir tanıyor, ve ben onu böyle bilmezdim çok kızgınım sana yaptıklarını ben bile hazmedemiyorum ve anlatmaya çalışıyorum anlamıyor hala aklı kardeşinde diyor. Ailemle artık minimum görüşeceğim, onda da inanın zorla gidiyorum, o kadar gergin oluyorum ki. Eşim ve ailesi ise hiç görüşmüyorlar.

Amaaaan canım al gitsin :) bende öyleyim mesela kıyafette alırım ama daha cok kısarım özel harcamalarımdan para bırıktırıp aılemle gıdemedıgım tatıllere gıderım Eşimle. Bu da benı cok mutlu eder mesela

Ben de artık biriktirip tatile gitmek istiyorum eşimle, izinlerimiz sıkıntı gerçi genelde aynı anda alamıyoruz ama inşallah artık alabiliriz.

İlk gittiğim tatil eşimle çıktığımız balayı idi o da kış ayında olduğu için çok bir şey anlamamıştım:) Umarım hayalimi gerçekleştirebilirim....

Aynen canım benımde mesela ılk tatılım eşimle gıttıgım balayı :) ya yeter ki ınsan gitmek ıstesin her keseye uygun yerler var ki. Illa 5 yıldızlıya gerek YOk cok güzel butık oteller de var denıze yakın merkeze yakın. Bıde erken rezervasyonla baya ındırımlı oluyor

Bende düğüne okul formamın eteğiyle gitmiştim. Soranlara da okuldan çıkıp eve uğramadan geldim demiştim hey gidi günler Şimdi durumum iyi ama alışveriş yaparken gereksiz birşey aldığımda vicdanım rahat etmiyor.

benimde aklımda böyle bir anı var. annem o zamanlar tv de meşhur bir türkücü vardı ahh kızım ona benzemedi falan diye üzüldü.bana hep çirkin muamelesi yaptı ben daha güzelim derdi hep.bana benzemiyor derdi. bende böyle büyüdüm.

eskiden dert ederdim takıntı da yapmıştım ama zamanla baktım ki ben hepsinden daha modern ve daha güzelim:) hayata başka yerden bakıyorum.kişisel gelişim kitapları ve biraz bakım ile atlattım o saçmalıkları.

sizinki de öyle olabilir ama artık aşmalısınız bu durumu.

Bizim izin meselesi çok sıkıntılı dolayısı ile erken rezervasyon imkanı yok.Eşimde de lüks otel takıntısı var asla uygun bir yere gitmez. O yüzden tatil için para biriktirmek şart oluyor :) Olsun yeter ki gidelim modundayım ben:)

Evet paramı çok zor kazandığım için bir yandan da içim acıyor gereksiz harcadığımda....

İnanır mısınız konduramıyorum ama annemin beni kıskandığını hissettim hep. En son mezun olunca hedefim yüksek bir devlet kurumuydu, annem çalışıp girmemem için elinden geleni yaptı, hatta bir akrabasına beni şikayet ettiğini duydum, pöf orayı istiyor bıktım artık falan. Ben boşanma aşamasındayım konuşuyoruz , annemin dediği laf of şimdi ben senin eşyalarını nereye sığdıracağım. (ev kocaman ve bir oda boş )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…