çocukluktaki eksiklikler büyüyünce takıntı mı oluyor?

Bence hiçbir alakasi olamaz.
Annemden sevgi gormedim o yuzden esimle sevgi konusunda sorun yaşıyorum deseniz anlarim da, alisveris ne alaka?
Cogu insan alisveris yapmayi sever, kapitalist sistemin icimize isledigi bir mutluluk balonudur bu. Para harcariz ve mutlu oluruz.
'Kucukken yasadigim seyleri alisveris yaparak disa vuruyorum' diye dusunmek bayagi simarikca bir düşünce bence kusra bakmazsaniz.
Paraniz var harciyorsunuz. Guzel bir cocukluk yaşasaydınız yine harcayacaktiniz. Kotu bir cocukluk gecirip paraniz olmasaydi bu sefer de harcayamayacaktiniz.
Bu konuda mantikli bulabilecegim tek sey, kucukken maddi zorluk yasayinca, sonra para olunca her seyi alma ihtiyacı olmasi. Durum yine o para harcama hissiyatini hissetmek. Yine bir disavurum degil, gayet somut bir durum.

Küçükken de çok sıkıntım vardı şu an 20 yaşındayım hala sıkıntılarım var hemde çalıştığım halde kendi paramı kazandığım halde evdeki borç bitmiyor ve kendime harcama çok fazla yapamıyorum eğer elimde senin gibi bir fırsat olsaydı bende senin gibi olurdum çünkü insanın içinde kalan herşey insanın çok zoruna gidiyor ve eline geçen parayı yada kendine harcadığı parayı direk içinde kalan herşeye harcıyor bende alışverişi çok seven bir insanım

Onlar ilgili anne baba ama.
Konu sahibi anne babamdan görmediğim “sevgiyi” diyor.

Ama o dediğiniz anne babalara her zaman gıpta ederek bakarım haklısınız.

Annem babam kötü insanlar asla değiller, ama herkes anne baba olamıyor. Çocuğu doğurup önüne bir tabak yemek koymakla anne, akşam gelince canı isterse yanağına bir öpücük kondurmakla baba olunmuyor. Kendi mutsuz evliliklerinin acısını çocuklarından çıkarmakla hatta çocuklarını aralarına hakem yapmakla, çocuğunu okula harçlıksız göndermekle, eve hapsedip arkadaşlarıyla bile buluşmaya gitmesini önlemekle de olunmuyor. Kişi önce kendini gerçekleştirmeli, sonra çocuk yapmalı.

Çok yakın bşr tanıdığım var aynı sizin durumunuzda . Kadın sadece dolabında dursun diye Kıyafet akıyor ama onunki takıntı boyutunda
Yok o kadar değil ama o boyutunu da biliyorum ailemde var çünkü. Ben seviyorum da mesela giyinmeyi, kombin yapmayı, moda bloglarını vs takip ederim.

Ben de okula babamın gençken giydiği eşofmanıyla gitmiştim herkes garip garip bakmıştı hiç unutmuyorum. Beden eğitimi derslerinden nefret ederdim çünkü herkes birbirinin eşofmanına ayakkabısına bakardı. Bunları alamayacak durumda olsak amenna ama babam kendi zevkinden asla vazgeçmedi, çocuğuna vereceği harçlığı altılı ganyan at yarışına harcadı.

Issız adam tribi gibi olacak ama çoğunlukla babam tarafından sevgi görmedim yanımızda değildi çoğu zaman sanırım bundan dolayı sevgi konusunda acayip takıntılıyım ve güvensizim. belki hiç alakası yoktur bilmiyorum. :)

İyi anne baba olamamanın kıstası değildir iyi insan olmamak.

Burda ne konular okuyoruz, kocam aslında çok iyi biri ama.....
o ama’nın doldurulduğu bir çocukluk var sizde yazdıklarınıza göre.

Yine şanslısınız alışveriş gibi şeylerle çıkmış bu.
Çok daha kötü şeylere başvuranlar var bu eksiklikten dolayı.

Reality showlardaki istifçiler, hep geçmişte bir dönemde kendilerini çok zor durumda hissettirecek şeyler yaşadıklarını, etraflarının eşyayla dolu olmasının onları güvende ve varlıklı hissettirdiğini anlatıyorlar. Tabi ne kadarı kurgudur bilmiyorum.

var ben.

eskiden ablamın ve kuzenlerin eskilerini giyerdim. üniversite sonlara doğru nispeten iyiydi ama bol değildi. şimdi çalışyorum şükür kenara da atsam param kalıyor ve gezip tozmadıysam alışverişe harcıyorum. ben de dediğin gibi uygun fiyatlı alıyorum ama alıyorum yani. hiç yoksa 10 tane beyaz tişörtüm vardır mesela uygun fiyatlı

bence kendini zora sokmuyorsan, abartı değilse alışveriş yapmakta bi sıkıntı yok.

Evet, kötü şeylere bulaşmadım çok şükür. Özgüvensiz ve ezik yaşamanın getirdiği tek nimet arkadaş çevrenin çok dar olması ve dolayısı ile seni kötü alışkanlıklara sevkedebilecek kişilerle tanışma ihtimalinini düşmesi:) Bir film var belki duyan olmuştur, Sokak Kedisi Bob, orda da anne baba ilgisizliği yüzünden uyuşturucuya bulaşmış ve 10 yıl sokaklarda yaşamış bir adam bir sokak kedisininin ilgisi ve sevgisiyle hayata dönüyor.

Maddi olarak zora sokmuyor ama evim küçük ve dolaplarıma sığamıyorum ve bunalıyorum. Yazlık kışlık değişim olayında bu sene mesela oturdum ağladım sinirden, o kadar eşya vardı ki. Çoğunu da verdim dağıttım ama ben artık kapsül yaşamak istiyorum sanırım :)

Duymamıştım güzel filmmiş:)
Eğer kendinizden birşey bulmasanız bu kadar hafızanızda yer etmezdi.
Sizde bi kedi bi köpek sahiplenmez misiniz? Belki iyi gelir size de.

Duymamıştım güzel filmmiş:)
Eğer kendinizden birşey bulmasanız bu kadar hafızanızda yer etmezdi.
Sizde bi kedi bi köpek sahiplenmez misiniz? Belki iyi gelir size de.
Beni inanılmaz etkiledi hem filmi hem kitapları, kendimde bir parça buldum sanki. Çok çok istiyorum kedi sahiplenmeyi ama şu an evim uygun değil ve eşim de istemiyor ilerde inşallah olacak. Onların saf katıksız sevgisine öyle ihtiyacım var ki beni sadece "ben" olduğum için seven. Sanırım eksikliğini hissettiğim şey de bu...

Çocuk var mı? Evliliğiniz iyi gidiyorsa herşey yolundaysa çocuk düşünün. Onların sevgiside katkısız saf sevgi :)

odaya sığmayacak kadar alışveriş yapmak abartı oluyor işte. durman gereken nokta burası.

Çocuk var mı? Evliliğiniz iyi gidiyorsa herşey yolundaysa çocuk düşünün. Onların sevgiside katkısız saf sevgi :)
Çocuğum yok, kendi çocukluğumdaki sıkıntılardan dolayı iyi bir anne olamamaktan korkuyorum dolayısı ile erteleyip duruyorum

odaya sığmayacak kadar alışveriş yapmak abartı oluyor işte. durman gereken nokta burası.
Sığmıyor değil ama düzenlemesi zaman alıyor çünkü fazlalar. Zaten ben de azaltmak istiyorum, sebebini öğrenip eksikliğimi kapatıp alışverişten kedimi çekmek istiyorum ama inanın kolay değil. Bir sigara bağımlısı ile pek de bir farkı yok.

bi parasız kal pekala çekersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…