• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukluktaki eksiklikler büyüyünce takıntı mı oluyor?

Hayırlısı olsun o zaman...Bebeğinizin gelişimi ile ilgilenin olur mu sonra ortaya benim gibi biri çıkmasın:)
büyük konuşmak istemiyorum sonuçta insanız hata yaparız fakat bende evladıma karşı 4-4 lük anne olmak isterim inşallah elimden bu gelir eksiğim olmaz.bu konuda kendi adıma konuşmak istiyorum mesela burada sadece kocalarını suçlayan bayanlarda belki bilmeden evlatlarda ihmal ettikleri bazı noktalar vardır.ben eksiğim olmasını istemem fakat büyütürken öğreneceğim bazı şeyleri. bu zamana kadar ablalık yaptım kardeşime sadece( bu zamana kadar bebeklikten ana okuluna kadar.sonra insanlıktan çıktı kardeşim)o yüzden pek bişey bilemedim yetiştirme konusunda.ben iyi olayımda başkasına ne desem boş kocamı uyarsam bile bilmiyorum çocuk olmadan da eserekli halleri var.nereye kadar yeterim onu da bilmiyorum.eğer genetiğinden olmazsa eserikli değil aklı başında bir evlat olmasını isterim.annem kadar da takınltılı yetiştireceğimi sanmıyorum.

benimde aklımda böyle bir anı var. annem o zamanlar tv de meşhur bir türkücü vardı ahh kızım ona benzemedi falan diye üzüldü.bana hep çirkin muamelesi yaptı ben daha güzelim derdi hep.bana benzemiyor derdi. bende böyle büyüdüm.

eskiden dert ederdim takıntı da yapmıştım ama zamanla baktım ki ben hepsinden daha modern ve daha güzelim:) hayata başka yerden bakıyorum.kişisel gelişim kitapları ve biraz bakım ile atlattım o saçmalıkları.

sizinki de öyle olabilir ama artık aşmalısınız bu durumu.
halla halla ne ilginç anneniz var.ne bileyim insanın yavrusu kutsaldır.güzel görünsün görünmesin güzel hoş iyi hissettirilir.

Sağolun teşekkür ederim. İnanın hiç kolay değil. Eşimle yaşadıklarım olmasaydı belki de hiç yüzleşemeyecektim bir nevi zorladı buna beni çünkü farkında olmadan onu da kırıyordum , evliliğimiz bitecekti (tabi o da beni kırıyordu )...Bundan sonra tek dileğim yuvamda mutlu olmak...

Aynı kafadalar ve hiç değişmeyecekler. İnanın bana yardımcı olan akrabamız annemi 30 senedir tanıyor, ve ben onu böyle bilmezdim çok kızgınım sana yaptıklarını ben bile hazmedemiyorum ve anlatmaya çalışıyorum anlamıyor hala aklı kardeşinde diyor. Ailemle artık minimum görüşeceğim, onda da inanın zorla gidiyorum, o kadar gergin oluyorum ki. Eşim ve ailesi ise hiç görüşmüyorlar.
sen de bu kadar kirginlikla ne kadar az gorussen haklisin. Evlat ayrimi/ihmali yapanlari anlayamiyorum. Bir de 10 cocugu olur da hepsine yetisemez, anlarim. 2 cocuga gayet yetebilir insan.

Benim ailem de küçükken bilgisayar oyunu oynamamam için çok baskı yaptılar ben de komşuya gidip oyun oynardım.:KK48:
Ders baskısı azalınca zincirlerinden boşanmış bir şekilde kendimi oyuna verdim, gözleri bozdum. Hala da çok oyun oynarım. Bu da böyle bir anımdır. :KK6:

sen de bu kadar kirginlikla ne kadar az gorussen haklisin. Evlat ayrimi/ihmali yapanlari anlayamiyorum. Bir de 10 cocugu olur da hepsine yetisemez, anlarim. 2 cocuga gayet yetebilir insan.
Annem yetiştirme öğretme peşinde değil ki, "benim dediğim olacak" mottosunda bir insan. En basiti diyelim bana tabak alacak (almaz ya neyse) ben çiçekli seviyorum o düz gider düz alır.

Bazen inanılmaz vicdan azabı duyuyorum, dövmediler sövmediler ne ana babalar var diyorum ama yaptıkları da psikolojik şiddet sonuçta.

halla halla ne ilginç anneniz var.ne bileyim insanın yavrusu kutsaldır.güzel görünsün görünmesin güzel hoş iyi hissettirilir.

bende şimdi takıntı oldu ki kızımı sürekli güzel kızım diye hitap ediyorum. çok güzelsin diyorum her fırsatta. gerçekten güzel buluyorum orası ayrı ama hissetsin istiyorum. demek ki bilinçaltımdan kaynaklanıyormuş siz yazınca farkettim.

Bazen inanılmaz vicdan azabı duyuyorum, dövmediler sövmediler ne ana babalar var diyorum ama yaptıkları da psikolojik şiddet sonuçta.

öyle tabi ama dediğim gibi geçmişe takılı kalmayın artık. ben zamanında çokta dayak yedim babamdan.çok hakaretlerde duydum.psikolojik şiddette cabası. ama napalım geride bırakıp hayatımıza bakmalıyız. kendi çocuklarımıza onların tam tersi davranmalıyız.

sürekli düşünüp hayıflanmak bir çözüm değil ki. bence o zamanlarda kimsenin çocukluğu kolay geçmemiştir diye düşünüyorum eğitim,sosyal seviye falan daha düşüktü sanki.

öyle tabi ama dediğim gibi geçmişe takılı kalmayın artık. ben zamanında çokta dayak yedim babamdan.çok hakaretlerde duydum.psikolojik şiddette cabası. ama napalım geride bırakıp hayatımıza bakmalıyız. kendi çocuklarımıza onların tam tersi davranmalıyız.

sürekli düşünüp hayıflanmak bir çözüm değil ki. bence o zamanlarda kimsenin çocukluğu kolay geçmemiştir diye düşünüyorum eğitim,sosyal seviye falan daha düşüktü sanki.

Zaten ben de atlatmaya çalışıyorum, konuşarak idrak ederek, içimdekileri kusup rahatlayarak, yoksa buraya neden yazayım değil mi?

bende şimdi takıntı oldu ki kızımı sürekli güzel kızım diye hitap ediyorum. çok güzelsin diyorum her fırsatta. gerçekten güzel buluyorum orası ayrı ama hissetsin istiyorum. demek ki bilinçaltımdan kaynaklanıyormuş siz yazınca farkettim.
bende annem beni böyle yetiştirdiği için öyle yapacağımı düşünüyorum.gerçi annem hem böyle yapıp hem öz güvenimi yerle bir etmiş bi yandan da sevmiş dakkasında dövmüş hesabı ::D

kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız o şekilde devam edin güzel kıyafetler sizinde hakkınız kıyafet konusunda sınır olmuyor ne yazık ki. Moda değişen bir kavram her gün daha güzeli çıkıyor bir önceki eski oluyor. İşinizde bunu gerektiriyorsa çokta sıkıntı değil.

Evet arkadaşlar bu alışveriş işine bir son veriyorum artık, giyemediğim sıfır kıyafetlerimi de artık satmaya başlıyorum (ilk satışımı açtım bile), 1-2 kez giydiklerimi zaten ihtiyaç sahiplerine veriyorum, sadece sıfırları satacağım çok uyguna, amaç dolabımı ferahlatmak.

Bu benim için iyi bir başlangıç olur umarım :)

Bende cok severdim alisverisi hala kendime yeni bise alinca cocuk gibi mutlu oluorum..ama cocuklardan sonra sanki biraz koreldim...eskisi gibi zivanadan cikmiyorum ama kiyafet alis verisi beni hala mutlu etmekte...guzel giyinmeyi seviyorum.. kendime yakistirmayi seviyorum..ickim yok sigaram kumarim yok, kari kiz dalgamda yok:) bi keyfim bu var benimde

Evet arkadaşlar bu alışveriş işine bir son veriyorum artık, giyemediğim sıfır kıyafetlerimi de artık satmaya başlıyorum (ilk satışımı açtım bile), 1-2 kez giydiklerimi zaten ihtiyaç sahiplerine veriyorum, sadece sıfırları satacağım çok uyguna, amaç dolabımı ferahlatmak.

Bu benim için iyi bir başlangıç olur umarım :)
Bende dolabimi bosaltmistim.. 10 poset kiyafet cikti :( suan gene tika basa dolu..almiyorum fazla desemde damlaya damlaya gol oluyo demekki

Evet ne ara birikiyor anlamıyor insan. Tabi bende kıyafet olduğu kadar ayakkabı ve çanta da var....
Ayhh hee o da var bende saymadimki onlari.. kutulayip kaldirdim onlarin cogunuda.. ama daha giymedigim sanirim 4 cift ayakkabi var kiyafet dolabimin icinde.. cantada bir suru.. bekarken annem 1 kocaman cop poseti canta atmis.. bi o kadar belkide daha cok bende var suan.. gecenlerde bi tane daha aldim :) iki aliodum ama tercih yaptirdim kendime :)

Buarada attigim bi kiyafet vardi, gecen aklima takildi attimmi atmadim mi diyerekten 3 gun dolapta onu aradim ama bulanadim..cok uzuldum ki aklima 3 sene sonra gelmis :) ertesi gun denk geldi yerine elbise aldim tekrardan :) aldigim elbise daha guzel olmasina ragmen aklim hala atilmis olan elbisede ne yazikki.. boylede manyak olabiliorum ne yazikki :KK43:

Ayhh hee o da var bende saymadimki onlari.. kutulayip kaldirdim onlarin cogunuda.. ama daha giymedigim sanirim 4 cift ayakkabi var kiyafet dolabimin icinde.. cantada bir suru.. bekarken annem 1 kocaman cop poseti canta atmis.. bi o kadar belkide daha cok bende var suan.. gecenlerde bi tane daha aldim :) iki aliodum ama tercih yaptirdim kendime :)

Buarada attigim bi kiyafet vardi, gecen aklima takildi attimmi atmadim mi diyerekten 3 gun dolapta onu aradim ama bulanadim..cok uzuldum ki aklima 3 sene sonra gelmis :) ertesi gun denk geldi yerine elbise aldim tekrardan :) aldigim elbise daha guzel olmasina ragmen aklim hala atilmis olan elbisede ne yazikki.. boylede manyak olabiliorum ne yazikki :KK43:

Yok bir şeyi attıysam zaten bitmiştir, ama genelde eskitemediğimden veriyorum, bir de yıllar geçtikçe kemikler mi genişliyor nedir olmuyor bazı kıyafetler genç kızlara veriyorum onları..

Şu anki hedefim sık kullanabileceğim, kullanışlı kaliteli ve sade kıyafetler almak. Kaşmir kazak gibi mesela, yıllarca giy, her yerde giy. İnce olduğundan dolapta da yer tutmuyor.

Geçen sırf rengi için (mor, bayılırım) kocaman bir kazak aldım o kadar yer kaplıyor ki batıyor gözüme şimdi epey de para verdim:( Bu tarz gereksiz harcamaları kısma peşindeyim.

Yok bir şeyi attıysam zaten bitmiştir, ama genelde eskitemediğimden veriyorum, bir de yıllar geçtikçe kemikler mi genişliyor nedir olmuyor bazı kıyafetler genç kızlara veriyorum onları..

Şu anki hedefim sık kullanabileceğim, kullanışlı kaliteli ve sade kıyafetler almak. Kaşmir kazak gibi mesela, yıllarca giy, her yerde giy. İnce olduğundan dolapta da yer tutmuyor.

Geçen sırf rengi için (mor, bayılırım) kocaman bir kazak aldım o kadar yer kaplıyor ki batıyor gözüme şimdi epey de para verdim:KK43: Bu tarz gereksiz harcamaları kısma peşindeyim.
Ama ben o attigim elbiseyi hic giymemistimki daha :( demekki icimde bitirememisim ben:) ben esyalarima aliskanliklarima cok bagli biriyim...imkanin olsa hic bir kiyafetimi atmam galiba :)

Yillarca giydigim seylerde var.. mesela 7-8 tane kislik kaban tarzi seyim vardir.. ama atiyorum biri 10 yilliktir digeri 3 yilliktir.. surekli ayni seyi giymek bogar beni.. cok cesit olup farkli giymeyi seviyorum. Buarada o 10 yillik kabanimda hala cok yeni gibi durur..cunku iyi kullanirim esyalarimi ve modasi gecmez.. cunku modada olan birsey almadiysam her zmn guzel duruyor. 3 yillik olan kabanimida ilk kez bu sene giydim mesela.. piyasada suan kimsede yok aynisindan :) ama benzerleri cok..birde modeller ve renkleri farkliysa kiyafetine gore secim yapiyorsun..

Mesela bayramda bastan asagi kiyafet ayakkabi canta alip uzerinde kokana kdr giyenlere hayranim hic yapamadim bunu..genelde 1 parca alirsam evde altina ustune uydurcak illa birsey bulurum.. ne bilim bende boleyim :)

Bir nebze ilgisi olduğunu düşünüyorum bununla.
Ben de 'hiç yoktu fakirdik' diyemem ama çok kardeştik ve genelde bayramlarda alınırdı. Onun dışında normal zamanda annemin alışveriş için süslü elbiselere falan hevesi yoktu.
Hele oyuncakçıların kapısından girdiğimizi bilmem :)
Öyle ki genç kız oldum ama aldırıp, isteyip giyinmeyi bilmezdim öğrenmemiştim. Uyduruk şeyler giyerdim hep.. Şimdiki çocuklar erkenden öğreniyor giyinmeyi :)

Ben bunu kendime değil çocuğuma yapıyorum. İndirimde bir şey göreyim beğenirsem hemen almak istiyorum ona.
Bir kaç sefer frenledim kendimi bu konuda gerçekten lazım mı diye düşünerek. Aşırı değilim ama oğluma bir şeyler almak çok hoşuma gidiyor. Oğluma 5 aldıysam kendime 1 ayakkabı falan almışımdır.. Pahalı şeyler almam sınırım vardır..

Bütçenizi aşırı sarsmıyorsa alın giyin kime ne? Siz mutluysanız gerisi boş. Ama alırken de bundan evde var mı? bunu ne kadar giyebilirim? diye düşünün..

Back
X