çocukluktaki eksiklikler büyüyünce takıntı mı oluyor?

benim çocukluğum hep özenerek geçti
durumumuz pek iyi değildi
yani baba işçi emeklisi anne ev hanımı ev kira 2 çocuk
işte normal bir aileydik
ama tatile gitmek, çeşit çeşit kıyafetler almak vs. bizim için lükstü.
hep fedakarlıklar yaptık.

neyse ben maaşa kavuşunca sapıttım
gerekli gereksiz çok harcama yaptım

şimdi yeni yeni toparlıyorum
içindeki eksiklik alışverişle geçmez çünkü kafanda
bir yerde olgunluğa ulaşıp dur diyorsun
ama sen daha o durma noktasına gelememişsin sanırım
az daha yolun var
son bi isteklerini al
artık almanın seni mutlu etmediğini görünce duracaksın

umarım o zaman çok borç yapmış olmazsın.
ben hala borç kredi kartı falan ödüyorum

İşte genelde duracağım noktayı biliyorum kendimi zora sokmadan alıyorum böyle de bir insanım işte

ben de öyle. ankarada faruk ekin var. işe girdiğimden beri ordan alışveriş yapıyorum, çok ucuza güzel şeyler oluyor. onun dışında pek mağaza mağaza dolaşıp alışveriş yapmam.

Ben sevgisiz sınırlı döven şoven bir babanın ve fedakar hep saran sarmalayan çok çabalayan sabredenlerle bir annenin 4 numaralı çocuğuyum hiç bir kardeşimin kıyafeti ayakkabısı olmadı.
Beden derslerinden nefret ettim hiçbir zaman spor ayakkabım ve eşofmanı olmadı.
Kışlık bot kavganın ve botum olmadı.
Hep imrendim arkadaşlarıma
Evde düzgün esyamiz olmadıdort kardeş zorlukla okuduk büyüduk
Evlenene kadar çalıştığımız paranın hepsini hep babanıza verdik üstümüze bir pantolon bir hırka anca aldık
Babamız haraç alır gibi maaşınızı alıyordu
Ev alındı bu parayla annem babam oturuyor su an emekli oldu babam ohhh yaşıyorlar yasasinlar ama biz hiç istediklerimizi alamadık
Evliyim hala aynı bir kabanm var üstü kabardi.bir tane botum var.
İki tane çantamı var bir kahve biri siyah
Çocuğum var bir tane ona hep almaya çalışıyorum.kendime almayıp ona ihtiyacını alıyorum okula gidiyor çünkü
Bir kazak alsam yılda bir kez ona seviniyorum
Vallahi billahi inanın iki yıldır aynı pantolonu giyiyorum üstü kabardi
Sizler şunu bunu alıyoruz diyince ben almış gibi seviniyorum alın bu günler geri gelmez ben hiç gidip bir mağazaya istediğimi alamadım.kizma elimden geldiğince alıyorum herşeyi yemeden kalıp alıyorum o yaşamasın bunlari diye
Şimdi birde ikinci bebeğe hamileyim kader diyelim inanın düşünüyorum nasıl bakacağım yetmiyor eşimin maaşı yetmiyor
Ben bebeği bırakıp çalışacağım bebeğime bakıcı bulup.en azından çocuklarımın ihtiyaçlarını alırım ne yapayımbenim hayatımda böyleymiş
Kusura bakmayın bir iç dikiz oldu sizleri okuyunca gaza geldim

bakın mesela bu babaya resmen imreniyorum ben, gerçekten bu çocuk ne böyle bir sıkıntı çeker, ne de bunalıma girer, çünkü çocuk çok iyi yetiştirilmiş, maaşallah kırkbir kere.

ahh güzel kalpli çocuğum benim
gözlerim doldu içim titredi gerçekten
yolun açık olsun

Maalesef sevgisiz olmuyor
Ama parasız da olmuyor
Gücünüz yeterken gençken Güzelken alın giyin yiyin.
İlerde hayat ne getirir bilinmez
Şöyle çeşit çeşit kıyafetin dolapta olup giymek o kadar isterdim ki bunu hiç bir zaman yapamadım bana Kısmet değilmiş
Sizler giyin gencken

Benim kuzenimde sizin gibi. Gider gider ucuz ucuz bir dunya kiyafet alir, hatta ayni kiyafetin farkli renklerini alir. Ama o bircogunu giymez. Cunku cok alayim diye ucuz dandik şeyler alir.
Eskiden mi geliyor bilmiyorum aile yapilarimiz cok farkli degildi onunla sadece maddi durumumuz bir tik iyiydi oyle giyecek kiyafetin olmamasi asiri bir yoksulluk durumu olmadi. Ama ben hala az alisveris yaparim bikac parca şey alirim ama iyisinden alirim.

Evet biz de sizin gibiydik....

Alışverişle içimdeki sevgi eksikliğini kapatamayacağımın farkına vardım ve bunu aşmaya çalışıyorum şu an.

Bir de tatil hevesim çok var mesela, onun için para biriktirmek istiyorum. Ben hayatımda ilk kez balayımda tatile çıktım yani 26 yaşında...

Hep şükrederek geçirdim hayatımı ama bazı şeylerin yeri şükürle dolmuyormuş Allah affetsin. Saklamaya kapatmaya çalışarak daha kötü oluyor. Umarım aşabilirim bu durumu.

ben de öyle. ankarada faruk ekin var. işe girdiğimden beri ordan alışveriş yapıyorum, çok ucuza güzel şeyler oluyor. onun dışında pek mağaza mağaza dolaşıp alışveriş yapmam.

Dediğiniz mağaza nerede? Ankaraya sık gider gelirim hiç rastlamadım.

Ben artık ucuza bir dünya şey almak yerine az öz almak istiyorum, e yaş da 30 olacak artık her kıyafet olmuyor, kiminin yakası açık kimi kısa şu bu derken çoğu eleniyor. Kemikler kalınlaştı beden büyüdü eskiden denemeden alırdım şimdi hep sıkıntı. 34 bedenden 36-38 e çıktım, daha doğrusu alt 36 üst 38 göğüsler büyüdü nasıl sıkıntı anlatamam.

Kapsül gardrop duydunuz mu, o kadar az olmasa da hep kullanabileceğim şeyler almak istiyorum artık.

Kardeşim benim gibi değil mesela, sizin gibi. Az öz alır.

Ben küçükken dolduramadığım güzel giyinme hevesimi aldığımı düşünüyorum, eskisi kadar almamaya başladım, daha da azaltacağım inşallah. Ama önemli olan ruhumdaki boşluğu doldurmak...

Umarım bunu da başarabilirim :)

Estağfurullah, yazmanız bana da iyi geliyor, benim gibi olan hatta daha kötü durumları yaşamış olanları görüp tek ben değilmişim diyorum.

Siz sanırım çalışmıyorsunuz şu an, emin olun ben bunları yapabilmek için gece gündüz çalıştım işe girene kadar. Üniversitede bir gün bile gezmedim oturdum ders çalıştım, gerçi gezecek param da yoktu ya neyse dereceyle bitirdim okulu bir sene kpss çalışmak istedim annem babam istemedi evde masraf gibi baktılar, sıktım dişimi çalışmaya başladım. Hayatta her şeyin bir bedeli var, benim bunları almamın da bedelleri bunlar.

Yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın, ama çalışmayınca hep birine muhtaç oluyorsunuz maddi olarak, umarım çalışmanıza mani bir durum yoktur ve çalışırsınız.

Çalışıyordum beni hamile olduğum için işten çıkardılar.borcum var kredi çekmiştim tazminatımı aldım çıktım krediye yatirdm.issizlige başvurdum su an çalışamıyorum hamile olduğum için ve işsizliğe başvurdum. Ödemeler Aksarsa mahvalurum gece gündüz düşünüyorum nasıl geceinecegz diye amannn işte bende böyle bir hayatla mücadele ediyorum

Gençliğimde aşırı maddi sıkıntı çektim paltom olmadığı için hırka kazak üstüne yağmurluk giydiğim zamanlar oldu. Para kazanmaya başlayınca ben de sizin gibi alışverişe vurdum kendimi maalesef. Bi yerden sonra o da tiksinti vermeye başlıyor. Sıkılıp eskisi gibi az ama sevdiğin giysilerin olmasını istiyorsun. Çok giysi olunca uğurlu bi şeyi düşünmeden giyeceği ve kendini şahane hissedeceği kıyafetleti olmuyor insanın. Sizde de geçer umarım bu alma hırsı

Bende sıkıntılı büyüdüm, maddi anlamda iyi değildik her istediğimi alamazdık bayramdan bayrama ancak.

Anne-baba ilgisi sıfır.

Nasıl büyüdüm anlamadım çocukluğumu içimde koca bir yara gibi hissederim.

Ama şu an maddi durumumuz gayet yerinde eşim bir dediğimi ikiletmeyecek karakterde bir insan, 5ay öncesine kadar da çalışıyordum ve çok iyi bir maaşım vardı, yalnız hiç öyle alışveriş yapmadım hala da yapamam. Bazen bişey beğenirim elime alıp baktığım da geri vazgecerim, alacagım iki şey arasında kararsız kalırsam ikisini de almam, bazen eşim zorlar alacaksın ille de diye...

Ne bileyim bende bu durumu çocukluğuma bağlarım bünye alışkın değil har vurup harman savurmaya, birşeyi almadan kırk kere düşünürüm filan para harcamaya kıyamam belki daha çok ihtiyacımın olacağı bir an gelir diye.

Ben.Babam seninki gibi degildi ama biz de sıkıntı cektik biraz.Biraz diyorum ozaman azla hep kanaat ederdik.Normal sanardim.Cok kardestik bir de.
Bende de ayni senin gibi alisveris hastaligi var.Ihtiyacim olmasa da elim gidiveriyor.Para birikecegine carcur oluyor.Ustelik aldiklarimi sonradan da begenmiyor ve cogunu giymiyorum.Dolapta dursun gozum doysun diye vermiyorum cunku versem hicbirseyim yok diye fazla fazla alirim.Cunku tasinmalarda ardiyede kalan giysilerime ulasamayinca sil bastan gardrop yeniledim kac kere.Yer yok giysi cok.Hala kutularda var ulasip da alamiyorum yogun calismaktan.Carsiya cikamasam netten aliyorum.Ama dizginliyorum eskiye gore.Ne gereksiz seyler almisim o uzuntulu zamanlarimda .Yoklukta bile zorlamisim

Oysa beklesem ara ara cok guzel seyler cikiyor.Napalim yas da gidiyor biraz da ondan.Gencken giyeyim diyorum.Ama hala bircogunu da begenmiyorum.

Evet ben gencligimde alamadigimin acısını bu yıllarda çıkarttım. Yine de çok abartmadım indirimde olanları takip ettim. Evlenmeden önce calistigim da oldu. Ama yine pek kendi üzerime harcatmadilar sagolsunlar. Ama okuyan iki kardeşime onlar dışarda herkesin içinde diye markalı ayakkabı, çanta, kıyafet alındı hep. Şimdi hepimiz evlendik. İlk evlendigimde borçlardan yine istediğimi alamadım. O kardeşlerim ilk evlendiğinde yine alırdı markalı. Şimdi elimiz genişledi biraz. Ama bu sefer de onların maddi durumu kötüleşti. Hiç unutmam bayramda aldığım birseyi küçümsemişti kardeşim bir keresinde bu ne böyle marka bile değil diye. Üzülüyorum şimdi onlara çünkü hep en iyisine alıştılar şimdi çok zorlanıyorlar. Ben hep kanaat ettim şuan olmasa yine kanaat edebilirim. Aman neyse.
Bence çok abartmayın fazlasını almayın. Dediğim gibi ben bir dönem abarttım giyim, ayakkabı, çanta olayını. Geçenlerde gardobumu ayarladım ve almıyorum artik. Yani özellikle alışverişe çıkmıyorum. Çıktığımda denkgelirse, ihtiyacım varsa ve indirimdeyse alıyorum o kadar. Bunun sonu yok çünkü. Aldıkça alası geliyor insanın.

hastalık takıntı eksik olanı tamamlama falan degil.direk günümüzün fırsatlarını gereksiz kullanarak israf etmektir.
insan hep açtır hiç doydugu görülmemiş ki..

beni anlatmıssın küçükken aklmda kalan bazı seyler var kötü nirsekişde bende etkisi var . buyuzden canım ne iatese parası ne olursa olsun yemek isterim verrim parayıda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…