çocukluktaki eksiklikler büyüyünce takıntı mı oluyor?

İnan ne olursa olsun kendini bunun içinde buluveriyorsun. O kadar etkenle karşılaşıyoruz ki. Ben de buna doğru gidiyordum. Sürekli bişeyler alıp duruyordum. Çünkü çok özenirdim önceden. Çok para harcayamadığım için de ortaokuldan kalan şeylerimle idare etmek zorunda kalıyordum. Sonra farkettim ki bunun sonu yok. Bitmiyor istekler. O yüzden sen hayatından bütün alışveriş sitelerini çıkart. Vlogerlerı, instagramerları falan hepsini bırak takip etmeyi. İnsan iki pantolon 3 kazakla bile yaşayabilir. O kadar ayakkabıya da ihtiyaç yok. Üstelik senin geniş bir dolabın varmış. Bir süre bırak ve o parayı biriktirip mükemmel bir tatile çık. Bak daha iyi gelecek. Ruhun doyacak.

Tuketime yoneltiyor magazalar insani.Bu yuzden pencesine dusmemek lazim.Hadi carsiya cikmak neyse.Nette olunca sıkıntı. Elin gidiveriyor.Eskiden yaptigim o yogun delice alisverisler icin biraz daha elimi sıkmak isterdim.Zamaninda cok aldim siye simdi cok guzel urunleri kaciriyorum bazen.Biraz da benim diygusal acligimdan ve secim hatalarimdan olmus.

Allah kolaylık versin...Hamilelikte kadınların başına gelmeyen kalmıyor neredeyse sanki hamile kalmak cezaymış gibi...

Umarım...Yavaş yavaş azaltıyorum gerçi ama...Sizde ne kadar zaman sonra bitti bu his? Ben şimdi bu durumun psikolojik olduğunu ve kendimi ödüllendirme mutlu etme için yaptığımı anladım, bunun üzerine gidiyorum umarım bir gün tamamen bırakırım...

Ben de çocukluktan gelen düşük özgüven var, belki de güzel giyinip kendimi iyi hissederek özgüvenimi artırmaya çalışıyorumdur bilemiyorum...Tüm gün insanlarla iç içe çalışıyorum mesleğim de zaten iyi giyinmemi zorunlu kılıyor. İyi giyindiğimde o günkü moralim enerjim güvenim yükseliyor.

Haklısınız. Ben çok pahalı almam, yeni yeni biraz daha üst kalite almaya başladım ama aldıklarım kalitesiz değildi hiç bir zaman. Kumaş dikiş kalitesi vs iyi anlarım. Ama çok aldığım için ve giydiklerime de iyi baktığım için eskitmeye zaman bulamadan veriyorum içim acıyor bu sefer.

Aynen paramı tatil için kullanmak istiyorum artık...Bir hedef belirlemeliyim. Ah bir de izinlerim denk gelse. İzin alabileceğim kesin olsa anında tatil için odaklarım kendimi ama ne de olsa kesin değil diye ilgim başka yerlere kayıyor.

Belki bi donemden geciyosunuzdur. Bende ilk isime girdigimde maasim cok guzeldi cok alisveris yapardim. 2yil boyle surdu sonra azalttim is degistirdim arasinda coook buyuk fark yoktu ama daha az kazaniyodum diger isime bakarak.
Sonra hevesim gitti normal olsun goze carpan olmazsin dercesine giyindim.suan unif e gidiyorum gelirim daha dusuk ayda bir kazak bi pantol alirim o beni coook mutlu eder.
Birde su afrikadaki acliklari fakirligi goz onune getirdikce bisuru alip giymem haksizlik gibime geliyo.

Haklısınız almanın sonu yok, moda koskocaman bir sektör her gün yeni bir şeyler çıkıyor. Güzel giyinmek hoşuma gidiyor ama giyebileceğimden fazla kıyafet almamak şu anki öncelikli hedefim. Yaş da artınca eskisi kadar her şeyi giyemiyorsunuz zaten.

Konuyu okumadan cevap vereyim kesinlikle evet sigmund froud da öyle der her kuramındA

Bende çocukken senın gıbı seyler yasadim
Ve tıpatıp aynı takıntılarımız var para harcama gibi

Canım yaaa
Geçti artık diye düşün. Kendi bedenini tanı,sev sonra alışverişe çık

6 kardesiz, gayet minimum bir cercevede 1 emekli maasiyla buyutuldum, işte hep akrabalarin eskilerini giydim falan ama icimde o zamandan gelen bir aclik hissi yok. Hatta modaya kiyafete de pek onem vermem. Cogu seyim botum, montum 10 yilliktir. Yani hala o kafada devam ediyorum giyim konusunda =)

edit: annenin diger kardese daha fazla ilgi gostermesinden bahsedilmis. O zaman konu daha derin. Yani buyurkenki yoklukla alakasi olmayabilir

Sorun küçüklükten gelen sıkıntılardan kaynaklansa bence tam tersi olurdu gibi bende öyle çünkü sürekli bi birikim yapacam diye dogru düzgün bişey almam kendime.

Evet erken cocukluk donemindeki yasantilarimiz yetiskinlik caginda yasadiklarimizin, olaylari algilayisimizin, verdigimiz tepkilerin sebebi olabilirler. Bu durum aslinda anne karnindayken bile baslar, dogdugumuz an ve erken cocukluk doneminde temellenir ve yasam boyu devam eder. Aslinda bi cok insanda bu boyledir ama cogu zaman farkina varmadigimiz zamanlar olur. Siz farkina varmissiniz eger farkindalik kazandiysaniz bununla mucadele etmeniz cok daha rahat olacaktir. Eger yasam kalitenizi onemli miktarda etkileyen bir sorun oldugunu dusunuyorsaniz bir destek alabilirsiniz

Yokluk, anne babanın ilgisizliği, babanın parayı esirgeyip kendi zevklerine harcaması vs vs. İçime gömdüğüm bir çok şey artık su yüzüne çıkıyor yıllardır sakladığım şeyleri artık tutamıyorum. Dün saçlarımla ilgili düşünürken mesela, annemin küçükken saçlarımı hiç taramadığı ilgilenmediği kuaföre kestirmeye gittiğimizde saçımı açmak için ağlatarak taramaları aklıma geldi, kimbilir ne rezil haldeydim. Akrabaların kızması saçın başın ne biçim demesi, neler neler. Belki de bu yüzden dış görünüşüme bu kadar takıntılı ve mükemmeliyetçiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…