• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukluktaki eksiklikler büyüyünce takıntı mı oluyor?

30’lu yaş grubunda çocukken lüks içinde yaşayan sayısı azdır bu ülkede. 80’ler 90’lar genellikle ailelerin ortadirek diye adlandırıldığı dönemin yoğun olduğu yıllardı. Biz de sıkıntı ile büyüdük ama bende böyle bir yansıması olmadı. Alışverişte ölçülüyüm hala. Başka bir psikolojik açılımı vardır illa ki . Anne baba sevgisi kısmı daha mantıklı mesela

Sanırım ben öyleyim ya yaş oldu 23 hala hello kitili pijamalarım var herşey cicili bicili olsun. Bu şekilde mutlu oluyorum, alılverişte dahil :)

Evet arkadaşlar bu alışveriş işine bir son veriyorum artık, giyemediğim sıfır kıyafetlerimi de artık satmaya başlıyorum (ilk satışımı açtım bile), 1-2 kez giydiklerimi zaten ihtiyaç sahiplerine veriyorum, sadece sıfırları satacağım çok uyguna, amaç dolabımı ferahlatmak.

Bu benim için iyi bir başlangıç olur umarım :)

İnşallah. Kolay gelsin.
Ben de bu sabah sezon başı alıp dolapta unuttuğum kazağın etiketini söküp giydim :)
Eşim sordu "bunu ne zaman aldın" diye 'bilmem almışım bi zaman' dedim. :KK48:

Ama ben o attigim elbiseyi hic giymemistimki daha :KK43: demekki icimde bitirememisim ben:) ben esyalarima aliskanliklarima cok bagli biriyim...imkanin olsa hic bir kiyafetimi atmam galiba :)

Yillarca giydigim seylerde var.. mesela 7-8 tane kislik kaban tarzi seyim vardir.. ama atiyorum biri 10 yilliktir digeri 3 yilliktir.. surekli ayni seyi giymek bogar beni.. cok cesit olup farkli giymeyi seviyorum. Buarada o 10 yillik kabanimda hala cok yeni gibi durur..cunku iyi kullanirim esyalarimi ve modasi gecmez.. cunku modada olan birsey almadiysam her zmn guzel duruyor. 3 yillik olan kabanimida ilk kez bu sene giydim mesela.. piyasada suan kimsede yok aynisindan :) ama benzerleri cok..birde modeller ve renkleri farkliysa kiyafetine gore secim yapiyorsun..

Mesela bayramda bastan asagi kiyafet ayakkabi canta alip uzerinde kokana kdr giyenlere hayranim hic yapamadim bunu..genelde 1 parca alirsam evde altina ustune uydurcak illa birsey bulurum.. ne bilim bende boleyim :)
Anlıyorum bende sizin gibiyim genel olarak :) Elbiseye ben de üzüldüm şimdi :(

Aynen nasıl olur bir kombin alıp sürekli giyerler anlayamıyorum bana çok ilginç geliyor :) Benim de iş arkadaşım var böyle inanın üstünde hep aynı şeyler yıllardır, çorabı bile yamamış tüm kış giymişti artık bana fenalık geliyor onun bakımsızlığından. Ama o mesela farklı şeylere önem veriyor evine lüks eşya alıyor onunla hava attığını sanıyor kendince, 10 bin tl ye masa aldım falan :D

Bir nebze ilgisi olduğunu düşünüyorum bununla.
Ben de 'hiç yoktu fakirdik' diyemem ama çok kardeştik ve genelde bayramlarda alınırdı. Onun dışında normal zamanda annemin alışveriş için süslü elbiselere falan hevesi yoktu.
Hele oyuncakçıların kapısından girdiğimizi bilmem :)
Öyle ki genç kız oldum ama aldırıp, isteyip giyinmeyi bilmezdim öğrenmemiştim. Uyduruk şeyler giyerdim hep.. Şimdiki çocuklar erkenden öğreniyor giyinmeyi :)

Ben bunu kendime değil çocuğuma yapıyorum. İndirimde bir şey göreyim beğenirsem hemen almak istiyorum ona.
Bir kaç sefer frenledim kendimi bu konuda gerçekten lazım mı diye düşünerek. Aşırı değilim ama oğluma bir şeyler almak çok hoşuma gidiyor. Oğluma 5 aldıysam kendime 1 ayakkabı falan almışımdır.. Pahalı şeyler almam sınırım vardır..

Bütçenizi aşırı sarsmıyorsa alın giyin kime ne? Siz mutluysanız gerisi boş. Ama alırken de bundan evde var mı? bunu ne kadar giyebilirim? diye düşünün..

haklısınız....herkesin kendini mutul etme şekli farklı. Bir de her gün 10 saat işteyim ben, o zamanı da güzel giyinip kendimi iyi hissederek geçirmek istyorum, iş kıyafetlerime çok özeniyorum bu yüzden. Bir de insan içinde çalışıyoruz sürekli ne zaman kimin gelip gideceği belli olmuyor. Ne zaman biraz özenmesem o gün üst merciiden birileri geliyor :)

Back
X