Neden boşandınız özel değilse, yani neden cezalandırmak istiyor
Boşanma sebebimiz benim artık onun psikolojik ve ekonomik şiddetine hayır demem ve dava açmamdı. Ona göre ben bu eziyete hiç sesimi çıkarmayacak ve bu adı evlilik ama kendisi evlilik olmayan şeye katlanacaktım. boşandıktan sonra bir dönem çocuklarımızı da bu şekilde etkilemeye çalıştı, yani "yuvamızı anneniz yıktı" dedi çocuklara. Sanki benim güllük gülistanlık bir yuvam vardı da durup dururken kaşındım, belamı aradım gibi. Yani mantıksız ve aptal bir adam olduğu buradan anlaşılıyordur sanırım. Çocuklara sürekli "ben annenizle yeniden evlenmek istiyorum ama o istemiyor, o yüzden tekrar bir araya gelemiyoruz" diye baskı yaptı. Yani uzun hikaye. Bana kızgınlığı onu boşadığım için.
Senı tanımasam yorumlarından emın ol daha farklı seyler yazarım ama yıne de kafama yatmayan seyler var.35 yasındayım hatta 36 ama yasımaa gore ıs hayatında algılarım fena acıktır.babamdan genetık bu bana.ovunmek gıbı olmasın:) lafı suna getırecegım tıcaret berbat bır halde.su an hangı ıs tutar dersenız hıc bır ısle tıcarete gırılmez.kaldı kı sen esının sezonluk ıs yaptıgını ısı bılen parası bırıyle ısı bılmeyen paralı bırının bu esın oluyor bırlesmesındeb bahsedıyorsun.2016 tıcaret hayatında boyle bır denklem yok maalesef.olsa bıle ayda 30 bın kazandıracak esnaflık tanımıyorum.sezonluk yapıp aylık bu kadat kazandıgı bır kac ıs soyler mısın? Rakamlar konusunda yanlıs bılgın olabılır mı?
Ufak rakamlarla yapılan bir ticaretten bahsetmiyorum. Örneğim 1 milyon TL'ye arsa alıp 3 ay sonra 1,3 milyon TL'ye satınca ayda 100bin tl kazanmış oluyor.
Arsa ve inşaat işinde daha çok son zamanlarda. Mesela arsayı alıyor 300 bine, inşaatı yaptırıyor, kendisine kalan daireleri 600bine satıyor, inşaat 6 ay sürse eline ayda 50bin tl geçiyor.
Aynı zamanda restoran işine de ortak olmuş. Oradan da güzel bir geliri var, yeme içme sektöründe ciro ve kar yüksek sanırım.
Siz düpedüz rolleri değişmişsiniz.
Benim etrafımda bir iki kötü örnek var; iki çocuk doğurdum diye adamın tepesine çıkmayı kendisine hak gören kadın hiç ummadığı anda boşanma davası ile burun buruna gelir. Anne olmanın verdiği avantaj ile çocukların velayetini alır ve nafaka dışı ütopik harcamalarla adamın iflahını kurutur. Erkek de kadına güvenmediğinden, sırf çocuklarına zarar gelmesin, çocuklar birşeyden geri kalmasın diye eski karısının ve çocuklarının lüzumlu lüzumsuz tüm masraflarını karşılar.
Sözde kadın eski kocasının burnunu sürtüyordur.
Sizi bilmiyorum ama bence siz boşanmak istediniz ve o istemedi. Genelde senaryo böyle oluyor da..
Aldırıyorum çöpe atıyorum. İki yakası bir araya gelmesin diyen kadın biliyorum ben. Sırf kendisinden boşanıldı diye.
Sizde durum tam tersi, üstelik çocuklar ( bu tarz insanlara göre koz deniyor onlara) sizde.
Eski eşiniz size çok güveniyor bence. Nasıl olsa evlatlarına dört dörtlük bakılacak güveni ile imkanlarını paylaşmıyor.
Amaç da dediğiniz gibi; burun sürtmek..
Madem sizin de durumunuz iyi kendinizi ve çocuklarınızı temyiz, mahkeme diye yıpratmamanız isabetli bir karar bence..
Evet zaten çiftlerin ikisinin de normal olduğu evlilikler yürüyor, boşanma, velayet, görüş hakkı, nafaka gibi sorunlar da olmuyr. Bu sorunların olduğu boşanmalarda zaten bireyler sorunlu oluyor.
5000 e cikarin siz bu nafakayi anca yeter.
Yok, tüm masrafları o kadar zaten. Ben de paylaşayım diyorum. Hepsini babaları ödesin demiyorum.
Konunuzu en başından beri takip ediyorum. Sizi de forumdan bildiğim kadarıyla biliyorum ara sıra yorumlarınıza denk geliyorum. Bilinçli ve aklı başında bir hanımsınız. Allah sizin ve çocuklarınızın yolunu açık etsin.
Fakat takıldığım bir nokta var. Eşinizin maddi durumu ortalamanın çok çok üstünde. Tabiki nafakanızı dolu dolu alın. Ama iki küçük kız çocuğu için bu denli masraf etmek? Ben üniversite öğrencisiyim ve benim aylık masraflarım bu kadar değil. Ben de özel üniversitede okuyorum. Yani bu durumun ileride kızlarınıza kötü etkileri olmasın. Parayı alıp gelecek için birikim yapmayı düşündünüz mü?
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnanın ben de çok savurgan biri değilim. Büyük kızım senenin başından beri okul çantası için yalvarırken ben ona çantaso henüz eskimediği için almayacağımı söyledim. Karne alınca teyzesinden ve anneannesinden aldığı karne parası ile kendisi çanta aldı kendisine. Onda da onu mahallemizdeki kırtasiyeye götürdüm, herhangi özel bir markadan aldırmadım. İleride sahip oldukları ile mutlu olabilsinler diye çabalıyorum ve bunu düşünerek hareket ediyorum hep. Ama masraflar oluyor, mesela geçenlerde saçlarını kestirdik, bir kesim 40 tl, ikisi 80 tuttu, büyük kızım bir de ince takma tüylerden taktırmak istedi, 20 tl de o, toplam 100 tl verdim çıktım. Bir de siz belki aldığınız bir botu, çizmeyi sonraki sene de giyebiliyorsunuz ama çocukların ayakları her sene büyüyor. Her sene yeniden ayakkabı, spor ayakkabısı, bot almak zorundayım. Kabanı büyük alıp 2 sene giydirebiliyorum ama 3. sene onu da yeniden almam gerekiyor.
Yatırım konusuna gelince, şu an için çocuklarıma yapacağım en büyük yatırımın eğitimlerine olacağını düşünüyorum. Temelleri ne kadar sağlam olursa ileride eğitim hayatında o kadar başarılı olurlar bence. Kızımda dikkat eksikliği olmasaydı ve çocuk psikoloğu özel ders alsın demeseydi ben de aldırmazdım. Şu an için çocuklarıma harcamadığım paranın yatırım olacağını düşünmüyorum. Eğer maddi yatırımdan bahsediyorsak da zaten 2 kızımın da ortak tapulu bir evleri var (anneannelerinden hediye), benim de 2 tane evim var, ölürsem onlara kalacak. Yani ileride çalışmasalar bile asgari ücretten çok fazlasına aylık gelir olarak sahip olacaklar.
Benim anlamadigim hakim belgesiz bilgisiz nasıl kanaat kullanıyor adamin aylik gelirini belgeleyip yeni dava açın ve bunu basta yapmayan avukatinizi değiştirin.Mevcut şartlarda hak ettiğiniz nafaka bu degil
Şimdilik bana yeter, mahkemeye "param yok, malım mülküm yok" diyen bir "baba" ile daha fazla yüz göz olmak istemiyorum. Eğer ileride eğitim masrafları artarsa o zaman yeniden bir dava açabilirim.
Adam 2 trilyon çalıp başkasının üstüne yapmış ve resmi gözüken pek birşey yok sanırım. Konu sahibi eşinin durumunu bildiğinden en azından masrafların yarısını versin diyor. Bi de mahkeme 1700 e çıkarmış nafakayı.
Çaldı demeyelim de kaçırdı diyelim. Evlenmeden önce sahip olduğu villasını satarak elde etmişti o parayı. Ben o paradan bir şey istemedim zaten, ama parasının oranına göre nafaka versin istemiştim, nafakadan kaçmak için parasını başkasının adına yatırmış vs vs.
Biliyorum da babanın vicdansızlığı sinir bozucu. Zaten konu sahibi ben tek başıma da bu masrafları karşılarım ama babası olarak biraz elini taşın altına koysun diyor.
Aynen beni anlamışsınız. Teşekkür ederim. Babaları olmasa da ben bu masrafları karşılıyorum zaten.
Özel okula tatile kursa gidiyor diyorsunuz bunları tek başına sizin karşılayacak haliniz yok ee adam daha ne yapabilirki tatil,özel okul,özel kurs,gezme tozma
Adam bir şey yapmıyor ki, okul taksidi şu an 2000 TL zaten, onun 1000 TL sini veriyor nafaka olarak. Geri kalan 1000 TL, diğer her türlü masraf bana ait. Ben de çalışıyorum, ayrıca kira gelirim var.
Adam 1700 lira veriyordu da bu çocuklar özel okula,özel kursa tatile hangi parayla gidiyorlar annelerine 10.000 tl maaşı mi alıyor?
9000 tl maaş artı 4500 tl kira gelirim var.
Canim seninki yine az da olsa nafaka verebilmis benkimki o kadar bile vermedi
Aylik 10 yada 15 bazan 20 bin euro kazandigi oluyor buna ragmen nafaka verilmedi
faturalari baskasinin adina kesip kendini calismiyor gosteriyor
Hatta kendini mahkemede oyle acindirmiski utanmasa kendi benden nafaka isteyeckti
Kotunun kotusu var yani
Benimkinin de üzerine sadece emekli maaşı var zaten. Ama o kadar büyük parayı saklamak kolay değil. Hesap hareketlerinden yakaladık. Bir de zamanında bana mesaj atmıştı, onunla yeniden evlenmem için, "bu ay 35bin tl kazandım, gel beraber harcayalım" şeklinde. O mesajların görüntüsünü sunduk mahkemeye. Aslında uğraşılsa, faturaları başkası adına kestiği ispatlansa.