Çocukların masraf konuları

Konu sahibi kazanci ispatlayamadigi surece malesefki bu nafakalara razi olacak mahkeme ispatlarla calisir biliyorsunuz.
Biliyorum da babanın vicdansızlığı sinir bozucu. Zaten konu sahibi ben tek başıma da bu masrafları karşılarım ama babası olarak biraz elini taşın altına koysun diyor.

Valla kimse kusura bakmasin. Bir insanin hayat standardi nasilsa cocuklarina da o olcude yardim etmek zorunda. Bosanmasa zaten nafakadan kat kat fazla masrafi olacak, bosandi diye artik onun cocuklari degil mi yani.

Benim iş arkadaşım olan bi abi vardı, nafakasını zaten veriyodu memur ya maaşından kesiliyomuş, üstüne birde anne arardı kızın eve arkadaşını çağırdı pizza söyle onlara diye, abi netten siparis eder karttan öder eve yollardı

Helal olsun valla cok hayirli bir babaymis .Millet nafaka vermemek icin kirk takla atiyor...Kadin da az uyanik degilmis de her erkege sökmez adamin iyi niyetinden faydalaniyor...

Helal olsun valla cok hayirli bir babaymis .Millet nafaka vermemek icin kirk takla atiyor...Kadin da az uyanik degilmis de her erkege sökmez adamin iyi niyetinden faydalaniyor...

Ay yok onun eşi çok değişikti tam yırtıktı kızın nafakası 500ya, diyelim para bitti kız kuaföre gidecek nafaka bitti diyomus kendi cebinden asla harcamıyomuş ki kendiside belediyede şu e müdürü müydü neydi

Özel okula tatile kursa gidiyor diyorsunuz bunları tek başına sizin karşılayacak haliniz yok ee adam daha ne yapabilirki tatil,özel okul,özel kurs,gezme tozma

yazacağımı yazmışsın eline sağlık
adam gitsin ayda 30 bin kazansın 2 trilyon kaçırsın sonunda iki çocuk için 1700 lira verilsin
daha bu nafakanın 1000 lira da kalmasını savunanlar aksinin gurursuzluk olacağını yazanlar olmuş
kendileri kadının yaşadığı bunca sıkıntıyı çekseler maddi ve manevi tek başına çocuklara yetişmeye çalışsalar ve adam da bu kadar kazansa bin değil 10 bin isterler eminim

Adam 1700 lira veriyordu da bu çocuklar özel okula,özel kursa tatile hangi parayla gidiyorlar annelerine 10.000 tl maaşı mi alıyor?

Bu hayatta herkesin yaşam kalitesi farklı olabilir bunu neden kimse anlamak istemeyip konu sahibini taşlıyor anlayamadım.
Kadının kendi için birşey talep etmediği ortada, zaten masrafların yarısını kendi karşılıyormuş.
Ki çocuğun koaför parasını yazıpta nafakayı arttırmak gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Zaten bu başlıklar konusunda bilgi almak istemiş neden ona takıldınız?
Durumları gayet iyiymiş bir koaför parasını mı ödeyemeyecek allah aşkına bahsetmeye çalıştığı şey bu değil.
Çocukların babası çocuklarını gram düşünmeden arkalarından iş çevirip kendini sadece bir maaşla gösterebiliyorken niye kendisi tüm masrafları karşılamak zorunda kalsın. Çocuğun babası zaten adam gibi adam olsa eski karısından çocuklarından para kaçırmaz aynı kalitede hayatlarını devam ettirsin ister.

bunun tam tersi var bende adam evi arabayı kaç tane dükkanı teyzesinin oğlunun üstüne yaptı kendini hiç çalışmıyor gösterdi nafaka vermemek için
teyzesinin oğlu da her şeyin üzerine yattı vermedi bir daha ohhh olsun
biri yazmıştı buraya nasıl ayrıldığında bir karakter meselesi diye

Ohh pek güzel olmuş. Afiyet olsun yiyene. Allah bazı zalimleri diğer başka zalimler eliyle cezalandırıyor işte böyle. Tabii burada meselenin iç yüzünü bilmemekle beraber senin masum olduğunu varsayıyorum.

Canim seninki yine az da olsa nafaka verebilmis benkimki o kadar bile vermedi
Aylik 10 yada 15 bazan 20 bin euro kazandigi oluyor buna ragmen nafaka verilmedi
faturalari baskasinin adina kesip kendini calismiyor gosteriyor
Hatta kendini mahkemede oyle acindirmiski utanmasa kendi benden nafaka isteyeckti
Kotunun kotusu var yani

Ohh pek güzel olmuş. Afiyet olsun yiyene. Allah bazı zalimleri diğer başka zalimler eliyle cezalandırıyor işte böyle. Tabii burada meselenin iç yüzünü bilmemekle beraber senin masum olduğunu varsayıyorum.
yok canım konu benim değil
bir akrabamın başından geçti ve adam yüzde yüz haksız
metresiyle yemek için kadından ve çocuktan para kaçırmaya çalışıyordu i....

Neden boşandınız özel değilse, yani neden cezalandırmak istiyor

Boşanma sebebimiz benim artık onun psikolojik ve ekonomik şiddetine hayır demem ve dava açmamdı. Ona göre ben bu eziyete hiç sesimi çıkarmayacak ve bu adı evlilik ama kendisi evlilik olmayan şeye katlanacaktım. boşandıktan sonra bir dönem çocuklarımızı da bu şekilde etkilemeye çalıştı, yani "yuvamızı anneniz yıktı" dedi çocuklara. Sanki benim güllük gülistanlık bir yuvam vardı da durup dururken kaşındım, belamı aradım gibi. Yani mantıksız ve aptal bir adam olduğu buradan anlaşılıyordur sanırım. Çocuklara sürekli "ben annenizle yeniden evlenmek istiyorum ama o istemiyor, o yüzden tekrar bir araya gelemiyoruz" diye baskı yaptı. Yani uzun hikaye. Bana kızgınlığı onu boşadığım için.

Ufak rakamlarla yapılan bir ticaretten bahsetmiyorum. Örneğim 1 milyon TL'ye arsa alıp 3 ay sonra 1,3 milyon TL'ye satınca ayda 100bin tl kazanmış oluyor.
Arsa ve inşaat işinde daha çok son zamanlarda. Mesela arsayı alıyor 300 bine, inşaatı yaptırıyor, kendisine kalan daireleri 600bine satıyor, inşaat 6 ay sürse eline ayda 50bin tl geçiyor.

Aynı zamanda restoran işine de ortak olmuş. Oradan da güzel bir geliri var, yeme içme sektöründe ciro ve kar yüksek sanırım.

Evet zaten çiftlerin ikisinin de normal olduğu evlilikler yürüyor, boşanma, velayet, görüş hakkı, nafaka gibi sorunlar da olmuyr. Bu sorunların olduğu boşanmalarda zaten bireyler sorunlu oluyor.

5000 e cikarin siz bu nafakayi anca yeter.

Yok, tüm masrafları o kadar zaten. Ben de paylaşayım diyorum. Hepsini babaları ödesin demiyorum.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnanın ben de çok savurgan biri değilim. Büyük kızım senenin başından beri okul çantası için yalvarırken ben ona çantaso henüz eskimediği için almayacağımı söyledim. Karne alınca teyzesinden ve anneannesinden aldığı karne parası ile kendisi çanta aldı kendisine. Onda da onu mahallemizdeki kırtasiyeye götürdüm, herhangi özel bir markadan aldırmadım. İleride sahip oldukları ile mutlu olabilsinler diye çabalıyorum ve bunu düşünerek hareket ediyorum hep. Ama masraflar oluyor, mesela geçenlerde saçlarını kestirdik, bir kesim 40 tl, ikisi 80 tuttu, büyük kızım bir de ince takma tüylerden taktırmak istedi, 20 tl de o, toplam 100 tl verdim çıktım. Bir de siz belki aldığınız bir botu, çizmeyi sonraki sene de giyebiliyorsunuz ama çocukların ayakları her sene büyüyor. Her sene yeniden ayakkabı, spor ayakkabısı, bot almak zorundayım. Kabanı büyük alıp 2 sene giydirebiliyorum ama 3. sene onu da yeniden almam gerekiyor.

Yatırım konusuna gelince, şu an için çocuklarıma yapacağım en büyük yatırımın eğitimlerine olacağını düşünüyorum. Temelleri ne kadar sağlam olursa ileride eğitim hayatında o kadar başarılı olurlar bence. Kızımda dikkat eksikliği olmasaydı ve çocuk psikoloğu özel ders alsın demeseydi ben de aldırmazdım. Şu an için çocuklarıma harcamadığım paranın yatırım olacağını düşünmüyorum. Eğer maddi yatırımdan bahsediyorsak da zaten 2 kızımın da ortak tapulu bir evleri var (anneannelerinden hediye), benim de 2 tane evim var, ölürsem onlara kalacak. Yani ileride çalışmasalar bile asgari ücretten çok fazlasına aylık gelir olarak sahip olacaklar.

Benim anlamadigim hakim belgesiz bilgisiz nasıl kanaat kullanıyor adamin aylik gelirini belgeleyip yeni dava açın ve bunu basta yapmayan avukatinizi değiştirin.Mevcut şartlarda hak ettiğiniz nafaka bu degil

Şimdilik bana yeter, mahkemeye "param yok, malım mülküm yok" diyen bir "baba" ile daha fazla yüz göz olmak istemiyorum. Eğer ileride eğitim masrafları artarsa o zaman yeniden bir dava açabilirim.

Çaldı demeyelim de kaçırdı diyelim. Evlenmeden önce sahip olduğu villasını satarak elde etmişti o parayı. Ben o paradan bir şey istemedim zaten, ama parasının oranına göre nafaka versin istemiştim, nafakadan kaçmak için parasını başkasının adına yatırmış vs vs.

Biliyorum da babanın vicdansızlığı sinir bozucu. Zaten konu sahibi ben tek başıma da bu masrafları karşılarım ama babası olarak biraz elini taşın altına koysun diyor.

Aynen beni anlamışsınız. Teşekkür ederim. Babaları olmasa da ben bu masrafları karşılıyorum zaten.

Özel okula tatile kursa gidiyor diyorsunuz bunları tek başına sizin karşılayacak haliniz yok ee adam daha ne yapabilirki tatil,özel okul,özel kurs,gezme tozma

Adam bir şey yapmıyor ki, okul taksidi şu an 2000 TL zaten, onun 1000 TL sini veriyor nafaka olarak. Geri kalan 1000 TL, diğer her türlü masraf bana ait. Ben de çalışıyorum, ayrıca kira gelirim var.

Adam 1700 lira veriyordu da bu çocuklar özel okula,özel kursa tatile hangi parayla gidiyorlar annelerine 10.000 tl maaşı mi alıyor?

9000 tl maaş artı 4500 tl kira gelirim var.

Benimkinin de üzerine sadece emekli maaşı var zaten. Ama o kadar büyük parayı saklamak kolay değil. Hesap hareketlerinden yakaladık. Bir de zamanında bana mesaj atmıştı, onunla yeniden evlenmem için, "bu ay 35bin tl kazandım, gel beraber harcayalım" şeklinde. O mesajların görüntüsünü sunduk mahkemeye. Aslında uğraşılsa, faturaları başkası adına kestiği ispatlansa.

Tebrik ederim sizi o zaman adamın maddi durumu çok iyi ise oynaya oynaya karşılayacak örneğin okulun bütün sen ödeyeceksin diyin

Çocuklara fazla harcama yaptığınızı düşünmüyorum.
Eğitime, sosyal etkinliklere yapılan harcamayı lüks görenleri de anlayamıyorum. Daha fazla bile harcanabilir...
İyi yapıyorsunuz. Eşinizden istemekte de haklısınız.
Derdinizle ilgili bir çözüm sunamadım -zaten gerek de kalmamış- ama konunuz beni çocuk bakımının külfeti hakkında aydınlattı.

Tebrik ederim sizi o zaman adamın maddi durumu çok iyi ise oynaya oynaya karşılayacak örneğin okulun bütün sen ödeyeceksin diyin

Kabul etmez. Etse bile 1 ay öder, 2 ay öder, sonra eser kafasına ödemez. Ona güvenip harcamalarımı planlayamam. En güzeli hukuk kanalıyla yürütmekti, öyle yaptım zaten.

2 çocuk daha da külfetli. Allah'tan cinsiyetleri aynı da büyüğün kıyafetlerini saklayabiliyorum. Ama ayakkabılar eskiyor, saklanmıyor.
Yine de gözünüz korkmasın. Pratik çözümler geliştiriliyor zamanla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…