- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.571
- Konu Sahibi GelenKutusu
Neden boşandınız özel değilse, yani neden cezalandırmak istiyor
Hatırladığım kadarıyla eşi konu sahibinden malvarlığını gizlemişti öyle bir durumlar vardı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neden boşandınız özel değilse, yani neden cezalandırmak istiyor
Cok ilginç ya.Seni yorumlarindan taniyorum suan gerçekten ne diyeceğimi bilemedim.Kendi o kadar parayi alip da nasil cocuklarindan esirger?Nasil bir sey yasadiniz da seni böyle cezalndiracagini dusunuyor? Cok sacma ya sadece cocuklarini cezalandiriyor farkinda degil
Lafa girdim kusura bakma ama mesela burda emlak ta çok daha fazla para var. 40 bine alınıp 250 bine devir edilen evleri geçtim kışın 300 e alıp yaza 350 ye daire satılıyor. Kaldı ki sermaye fazla ise getiri de fazla olurSenı tanımasam yorumlarından emın ol daha farklı seyler yazarım ama yıne de kafama yatmayan seyler var.35 yasındayım hatta 36 ama yasımaa gore ıs hayatında algılarım fena acıktır.babamdan genetık bu bana.ovunmek gıbı olmasın:) lafı suna getırecegım tıcaret berbat bır halde.su an hangı ıs tutar dersenız hıc bır ısle tıcarete gırılmez.kaldı kı sen esının sezonluk ıs yaptıgını ısı bılen parası bırıyle ısı bılmeyen paralı bırının bu esın oluyor bırlesmesındeb bahsedıyorsun.2016 tıcaret hayatında boyle bır denklem yok maalesef.olsa bıle ayda 30 bın kazandıracak esnaflık tanımıyorum.sezonluk yapıp aylık bu kadat kazandıgı bır kac ıs soyler mısın? Rakamlar konusunda yanlıs bılgın olabılır mı?
Gelenkutusu canim seni buradan tanidigim kadariyla akli basinda sorumluluk sahibi ornek bir annesin. Cocuklarin cok ssnsli bence ki senin gibi duyarli bir anneleri var, o babaya allah hak ettigini versin insallah ne diyeyimNe yazık ki ben boşanma davası açtıktan sonra 7 ay boyunca, hakim nafaka kararına hükmedinceye kadar 1 tl bile vermemiş bir adamdan bahsediyoruz burada. Kendi çocuklarına para vermek için hakimin karar vermesini bekledi. Eğer ki nafaka vermemenin hukuki bir cezası olmasa onu da vermezdi.
O yüzden sadece o parayı verip kenara çekilecek. Vicdanı beni cezalandırmak düşüncesi nedeniyle baskılanmış durumda.
Cok ozur dilerim Birşey soracağım gerçekten eşiniz aylık 30 000 50 000 gibi paralar kazanıyor olsa 2 kızınıza sadece 1000 TL nafaka verse çok şükür deyip oturur musunuz? Yoksa madem babaları zengin kızlarında bundan faydalansın mı dersiniz. Burda biri yazmış asgari ücretle çalışan biri yani 1300tl 350 TL nafaka veriyormuş. O halde nerden baksanız 7000 gibi bi nafaka vermesi lazım ama konu sahibi sadece yaptığı masrafları yazıp yarısını ödesin diyor. Aslında tümünü babası karşılamak zorunda. Ben olsam tamamını ondan almanın yolunu arardım. Sonuçta şimdi evlenip çocuğu olsa ona belirtilen nafaka dan çok daha fazlasını harcatacaktır yeni eşi. Ben böyle bi adaletsizliğe gelemezdim doğrusu. Bana kalsa tüm masrafları kuruşuna kadar ödemeli.5000 e cikarin siz bu nafakayi anca yeter.
Kusura bakma da ben de seni tanımadan sadece yazdığın 2 cümleden esinlenerek bir yorum yapacağım. Çalışmıyorsun sanırım en azından öyle bir izlenim verdin bana. 40 bine alınıp da 250 bine devredilecek bir mülk yok canım. Bunlar filmlerde olur. Ancak miras vs gibi davalardan ihale usulü ucuza kapatırsın ama binde bir çıkar 6 katı karla bu işi yapan kaç kişi var. Ticaret de para kazanmak da şu an ekranda izlediğiniz filmlerden çok ama çok ama çok uzak. Bunu böyle bilin ya da çevrenize bakın. Çalışmayanlar eşlerinin yerine bir kaç gün işe gitsin falan... Sözüm sana değil genel.Lafa girdim kusura bakma ama mesela burda emlak ta çok daha fazla para var. 40 bine alınıp 250 bine devir edilen evleri geçtim kışın 300 e alıp yaza 350 ye daire satılıyor. Kaldı ki sermaye fazla ise getiri de fazla olur
Ben kendi yaptığım yatırımdan bahsetmiştim. 40 a alip 157.5 ta sattik ihtiyactan. Su anda 250 bin civarı. Gerçek yani. Bilmiyor olmanız olmadığı anlamına gelmez ki. Ayrıca her yıl benzer birşey çıkıyor. Bu şekilde 3.5 yılda elimizdeki parayı 10 a falan katladık.Kusura bakma da ben de seni tanımadan sadece yazdığın 2 cümleden esinlenerek bir yorum yapacağım. Çalışmıyorsun sanırım en azından öyle bir izlenim verdin bana. 40 bine alınıp da 250 bine devredilecek bir mülk yok canım. Bunlar filmlerde olur. Ancak miras vs gibi davalardan ihale usulü ucuza kapatırsın ama binde bir çıkar 6 katı karla bu işi yapan kaç kişi var. Ticaret de para kazanmak da şu an ekranda izlediğiniz filmlerden çok ama çok ama çok uzak. Bunu böyle bilin ya da çevrenize bakın. Çalışmayanlar eşlerinin yerine bir kaç gün işe gitsin falan... Sözüm sana değil genel.
Konudaki tuhaflık şu: eşinin bir işte bir uzmanlığı yok. Her sene iş değiştiriyor. Girdiği işler de bilmediği işler ama tesadüf olarak parasız ama işi bilen namuslu insanları buluyor. Mesela şöyle eşinde para var ne iş yapsam diye düşünüyor emlak işini bilen parasız pulsuz biri karşına çıkıyor ve iş yapıyorlar ayda 30 bin kazanıyor. Bana son derece tuhaf geldi. Kaldı ki emlak işi de olsa herkes oturup bekliyor 1 ev satmak kolay mı,1 daireyi kiraya vermek.. Ayda 30 bin kar bırakması için bir işten 50 bin kazanman lazım. Ay fizibilitesini de mi çıkarayım artık?? Artı böyle bir para kazanman için bu işi bilmen lazım. Konu sahibine sordum örnek verir misin sezonluk olarak yaptığı işlerden dedim cevap alamadım.
konu sahibi 30 bin-50 bin arası demiş. ben 30 bini baz alarak rakam çıkardım. 50 bin kar bırakması için 70-80 bin kazanması lazım. Sezonluk hangi iş bu kadar kazandırıyor hem de işi bilmeden bilen parasız insanlara denk gelerek. Mühendislik diplomamı yırtıp acil olarak birine el atacağım.
Bir babalar var birde hakkıyla babalık yapanlar. Hakkıyla baba olsa mahkemede nenafaka bağlandı demez. Cocugun okul özel ders vs tutarını gidip öder. Ama yok adam ne güzel rahata çıkış. Ayda 800 900 odeyip çekilmiş kenara. En cok da kanıma dokunan anneler çocukların psikolojisi bozulmasın diye bunları anlatamıyor ve o adam arsız arsız günü gelince o çocuklarla babacılık oynuyor. Tek neden çocuğun aileye olan güveni yok olmasın. 800liralık gösteririm çocuğu yoksa oda perde arkasından defolsun gitsin. Ama olmuyor ışte.Benim genel tecrübelerim, okuduklarım ve avukatımın söylemiyle, karar hakimin takdirine kalıyor.
Babanın belgelenebilir geliri yüksek, ama belge istememiş hakim. Avukatımın daha önce söylediğine göre aslında tek celsede bitmezmiş, biz de şahit gösterecektik normalde. Ama gerek kalmadı, ben şehir dışında iş toplantısında idim, avukatım da şaşkınlıkla aradı, hakim kararını verdi diye. Ben de ikinci celse olur diye hazırlamıştım kendimi.
Babaya danışmadım bir şeyi, çünkü özel okul kararını beraber vermiştik zaten. Okulu da beraber seçmiştik ki bu uygun fiyatlı bir özel okul. Özel ders aldırma kararıma da ok demişti. Aslında danışmışım galiba. Daha doğrusu haberi vardı. Ama nafaka dışında ekstra desteği olmadı. Sadece çocukları aldığı zamanlara onlara kıyafet, oyuncak gibi şeyler alarak yükümü az da olsa hafifletti.
Bu arada eski eşimin aylık geliri yaklaşık 30.000-50.000 arası.
O yüzden onu sıkıntıya sokar mı acaba benim çocuklar için yaptığım planlar diye düşünmedim. Sizin durumunuz farklı olabilir.
Kusura bakma da ben de seni tanımadan sadece yazdığın 2 cümleden esinlenerek bir yorum yapacağım. Çalışmıyorsun sanırım en azından öyle bir izlenim verdin bana. 40 bine alınıp da 250 bine devredilecek bir mülk yok canım. Bunlar filmlerde olur. Ancak miras vs gibi davalardan ihale usulü ucuza kapatırsın ama binde bir çıkar 6 katı karla bu işi yapan kaç kişi var. Ticaret de para kazanmak da şu an ekranda izlediğiniz filmlerden çok ama çok ama çok uzak. Bunu böyle bilin ya da çevrenize bakın. Çalışmayanlar eşlerinin yerine bir kaç gün işe gitsin falan... Sözüm sana değil genel.
Konudaki tuhaflık şu: eşinin bir işte bir uzmanlığı yok. Her sene iş değiştiriyor. Girdiği işler de bilmediği işler ama tesadüf olarak parasız ama işi bilen namuslu insanları buluyor. Mesela şöyle eşinde para var ne iş yapsam diye düşünüyor emlak işini bilen parasız pulsuz biri karşına çıkıyor ve iş yapıyorlar ayda 30 bin kazanıyor. Bana son derece tuhaf geldi. Kaldı ki emlak işi de olsa herkes oturup bekliyor 1 ev satmak kolay mı,1 daireyi kiraya vermek.. Ayda 30 bin kar bırakması için bir işten 50 bin kazanman lazım. Ay fizibilitesini de mi çıkarayım artık?? Artı böyle bir para kazanman için bu işi bilmen lazım. Konu sahibine sordum örnek verir misin sezonluk olarak yaptığı işlerden dedim cevap alamadım.
konu sahibi 30 bin-50 bin arası demiş. ben 30 bini baz alarak rakam çıkardım. 50 bin kar bırakması için 70-80 bin kazanması lazım. Sezonluk hangi iş bu kadar kazandırıyor hem de işi bilmeden bilen parasız insanlara denk gelerek. Mühendislik diplomamı yırtıp acil olarak birine el atacağım.
Nafakayi mahkeme belirlemiyormu konu sahibinin esi okadar kazaniyorsa eger mahkeme 1000 tl talep etmez herhalde.Cok ozur dilerim Birşey soracağım gerçekten eşiniz aylık 30 000 50 000 gibi paralar kazanıyor olsa 2 kızınıza sadece 1000 TL nafaka verse çok şükür deyip oturur musunuz? Yoksa madem babaları zengin kızlarında bundan faydalansın mı dersiniz. Burda biri yazmış asgari ücretle çalışan biri yani 1300tl 350 TL nafaka veriyormuş. O halde nerden baksanız 7000 gibi bi nafaka vermesi lazım ama konu sahibi sadece yaptığı masrafları yazıp yarısını ödesin diyor. Aslında tümünü babası karşılamak zorunda. Ben olsam tamamını ondan almanın yolunu arardım. Sonuçta şimdi evlenip çocuğu olsa ona belirtilen nafaka dan çok daha fazlasını harcatacaktır yeni eşi. Ben böyle bi adaletsizliğe gelemezdim doğrusu. Bana kalsa tüm masrafları kuruşuna kadar ödemeli.
canımcım buna zaten bir şey demiyorum. Ama biz de yaşayan ve çevreye duyarlı gözle bakan insanlarız. Emlak piyasasının durumunu da biliyorum şu an zira benim de evim var. Hiç bir şey olmasa sektörü takip ediyorum. Ancak her adım başı bir emlakçı. Artık sermayeye gerek yok kirayı ödediğin sürece. İşin kaymak kısmı geçti bence.canım emlak piyasasında var mesela bu şekil para kazanma olayı.. hele sermayen iyiyse dahada kazanırsın.. temelden 200 e aldığını bittiğinde 500 e satıyorsun 1-2 sene bekleyip .. bu işin piyasası var yani sadece al sat yapan insanlar .. ve ciddi paralar kazanıyorlar.. dolayısıyla bu al sat yapan adamları portföyünde barındıran emlakçıda iyi kazanıyor.. sadece daire olarakta düşünme en büyük parayı arsa kazandırıyor .. gelişmekte olan bir yerden arsa alıp 2-3 sene bekle ver mütehhite yaptığı dairelerin yarısı senin zaten anlaşmaya bağlı olarak değişsede .. adam 100 dairelik 2 blok dikse 50 dairen var havadan..
canımcım buna zaten bir şey demiyorum. Ama biz de yaşayan ve çevreye duyarlı gözle bakan insanlarız. Emlak piyasasının durumunu da biliyorum şu an zira benim de evim var. Hiç bir şey olmasa sektörü takip ediyorum. Ancak her adım başı bir emlakçı. Artık sermayeye gerek yok kirayı ödediğin sürece. İşin kaymak kısmı geçti bence.
Bu işi gerçekten meslek edinen işi piri olan insanlar vardır, dediğin yatırımları yapan. Ama bu konu sahibinin eşi her yıl iş değiştiriyormuş. Yani diyelim emlak karlı ve 1 yıl yaptı 50 bin ayda kazandı. Neden devam etmiyor da değiştiriyor. Ve işi bilmediği sektörlere giriyor ki her zaman da işi bilen ama parasız insanları buluyor. Bilemiyorum bana son derece tuhaf ötesi geldi bu denklem. Emlak kazandırmaz demiyorum ama bir işten bu kadar kazanabilmesi için işi biliyor ve süregelen olması lazım. Benim iş hayatındaki tecrübelerim bunlar. İşte tutturamayan insanlar sürekli iş değiştirir. Bir de değiştirip de iyi buluyor yani işi bilen parasızları. Neden işi bilen paralıya denk gelmiyor?
Yani kim ne derse desin benim aklım almadı bu kocayı.
işin işi açtığı taşı toprağı altın olan İstanbul zamanındaydı.hımm anladım şimdi ne demek istediğini.. belki iş işi açıyordur:) ne bileyim al sat yaparken birden müteahhitliğe atlamıştır ordan çevre değiştikçe iş alanlarıda değişmiştir.. yenilikleri kovalıyor olabilir bizim ülkemizde çinden 1 konteyner mal getirip piyasaya satıp zengin olan insanlar var.. ama dediğin gibi her seferinde iyi insanlara denk gelmek biraz enteresan.. belki kayıplarıda olmuştur..
Adam 2 trilyon çalıp başkasının üstüne yapmış ve resmi gözüken pek birşey yok sanırım. Konu sahibi eşinin durumunu bildiğinden en azından masrafların yarısını versin diyor. Bi de mahkeme 1700 e çıkarmış nafakayı.Nafakayi mahkeme belirlemiyormu konu sahibinin esi okadar kazaniyorsa eger mahkeme 1000 tl talep etmez herhalde.
işin işi açtığı taşı toprağı altın olan İstanbul zamanındaydı.
Yani çalışan insanlar hayatı tanırlar bence. Sen çalışıyor musun? Hayat nasıl? Sektörler nasıl? Hangi iş kazandırır şimdi?Paran olsa hangi işe girersin?
Paran 10 bin bile olsa akıllı birini bul sen de kazan o zaman. Kapı kapıyı açsın.
Neyse bana mantıksız geldi diye herkese mantıksız gelecek değil.
Konu sahibi kazanci ispatlayamadigi surece malesefki bu nafakalara razi olacak mahkeme ispatlarla calisir biliyorsunuz.Adam 2 trilyon çalıp başkasının üstüne yapmış ve resmi gözüken pek birşey yok sanırım. Konu sahibi eşinin durumunu bildiğinden en azından masrafların yarısını versin diyor. Bi de mahkeme 1700 e çıkarmış nafakayı.