- 26 Temmuz 2015
- 1.741
- 2.853
- 31
-
- Konu Sahibi GelenKutusu
Boşanma sebebimiz benim artık onun psikolojik ve ekonomik şiddetine hayır demem ve dava açmamdı. Ona göre ben bu eziyete hiç sesimi çıkarmayacak ve bu adı evlilik ama kendisi evlilik olmayan şeye katlanacaktım. boşandıktan sonra bir dönem çocuklarımızı da bu şekilde etkilemeye çalıştı, yani "yuvamızı anneniz yıktı" dedi çocuklara. Sanki benim güllük gülistanlık bir yuvam vardı da durup dururken kaşındım, belamı aradım gibi. Yani mantıksız ve aptal bir adam olduğu buradan anlaşılıyordur sanırım. Çocuklara sürekli "ben annenizle yeniden evlenmek istiyorum ama o istemiyor, o yüzden tekrar bir araya gelemiyoruz" diye baskı yaptı. Yani uzun hikaye. Bana kızgınlığı onu boşadığım için.
Ufak rakamlarla yapılan bir ticaretten bahsetmiyorum. Örneğim 1 milyon TL'ye arsa alıp 3 ay sonra 1,3 milyon TL'ye satınca ayda 100bin tl kazanmış oluyor.
Arsa ve inşaat işinde daha çok son zamanlarda. Mesela arsayı alıyor 300 bine, inşaatı yaptırıyor, kendisine kalan daireleri 600bine satıyor, inşaat 6 ay sürse eline ayda 50bin tl geçiyor.
Aynı zamanda restoran işine de ortak olmuş. Oradan da güzel bir geliri var, yeme içme sektöründe ciro ve kar yüksek sanırım.
Evet zaten çiftlerin ikisinin de normal olduğu evlilikler yürüyor, boşanma, velayet, görüş hakkı, nafaka gibi sorunlar da olmuyr. Bu sorunların olduğu boşanmalarda zaten bireyler sorunlu oluyor.
Yok, tüm masrafları o kadar zaten. Ben de paylaşayım diyorum. Hepsini babaları ödesin demiyorum.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnanın ben de çok savurgan biri değilim. Büyük kızım senenin başından beri okul çantası için yalvarırken ben ona çantaso henüz eskimediği için almayacağımı söyledim. Karne alınca teyzesinden ve anneannesinden aldığı karne parası ile kendisi çanta aldı kendisine. Onda da onu mahallemizdeki kırtasiyeye götürdüm, herhangi özel bir markadan aldırmadım. İleride sahip oldukları ile mutlu olabilsinler diye çabalıyorum ve bunu düşünerek hareket ediyorum hep. Ama masraflar oluyor, mesela geçenlerde saçlarını kestirdik, bir kesim 40 tl, ikisi 80 tuttu, büyük kızım bir de ince takma tüylerden taktırmak istedi, 20 tl de o, toplam 100 tl verdim çıktım. Bir de siz belki aldığınız bir botu, çizmeyi sonraki sene de giyebiliyorsunuz ama çocukların ayakları her sene büyüyor. Her sene yeniden ayakkabı, spor ayakkabısı, bot almak zorundayım. Kabanı büyük alıp 2 sene giydirebiliyorum ama 3. sene onu da yeniden almam gerekiyor.
Yatırım konusuna gelince, şu an için çocuklarıma yapacağım en büyük yatırımın eğitimlerine olacağını düşünüyorum. Temelleri ne kadar sağlam olursa ileride eğitim hayatında o kadar başarılı olurlar bence. Kızımda dikkat eksikliği olmasaydı ve çocuk psikoloğu özel ders alsın demeseydi ben de aldırmazdım. Şu an için çocuklarıma harcamadığım paranın yatırım olacağını düşünmüyorum. Eğer maddi yatırımdan bahsediyorsak da zaten 2 kızımın da ortak tapulu bir evleri var (anneannelerinden hediye), benim de 2 tane evim var, ölürsem onlara kalacak. Yani ileride çalışmasalar bile asgari ücretten çok fazlasına aylık gelir olarak sahip olacaklar.
Şimdilik bana yeter, mahkemeye "param yok, malım mülküm yok" diyen bir "baba" ile daha fazla yüz göz olmak istemiyorum. Eğer ileride eğitim masrafları artarsa o zaman yeniden bir dava açabilirim.
Çaldı demeyelim de kaçırdı diyelim. Evlenmeden önce sahip olduğu villasını satarak elde etmişti o parayı. Ben o paradan bir şey istemedim zaten, ama parasının oranına göre nafaka versin istemiştim, nafakadan kaçmak için parasını başkasının adına yatırmış vs vs.
Aynen beni anlamışsınız. Teşekkür ederim. Babaları olmasa da ben bu masrafları karşılıyorum zaten.
Adam bir şey yapmıyor ki, okul taksidi şu an 2000 TL zaten, onun 1000 TL sini veriyor nafaka olarak. Geri kalan 1000 TL, diğer her türlü masraf bana ait. Ben de çalışıyorum, ayrıca kira gelirim var.
9000 tl maaş artı 4500 tl kira gelirim var.
Benimkinin de üzerine sadece emekli maaşı var zaten. Ama o kadar büyük parayı saklamak kolay değil. Hesap hareketlerinden yakaladık. Bir de zamanında bana mesaj atmıştı, onunla yeniden evlenmem için, "bu ay 35bin tl kazandım, gel beraber harcayalım" şeklinde. O mesajların görüntüsünü sunduk mahkemeye. Aslında uğraşılsa, faturaları başkası adına kestiği ispatlansa.
Kusura bakmayın merak ettim ne iş yapıyorsunuz 9000tl maaş deyince bi şok oldum bu zamanda Allah artırsın diyeyim ama merak ettim:)
bakanlık filan mı? hangi memur o kadar maaş alıyor :) cidden sadece merak özelden de yazabilirsiniz çok merak ettim sadece maşallah diyeyim de yine:)Devlet memuru
Konuyu hortlatiyorum ama aklima ilk siz geldiniz hemen paylasmak istedim.
Guzel bir nafaka. Insaallah kiziniza hediye edilmis bir hayvan vardir esiniz tarafindan.
Koparabildiginizi koparin.
Hayirli sabahlar
Bakanlıkta genel müdür hadi en kötüsü daire başkanı falan olmak lazım o maaşı almak içinbakanlık filan mı? hangi memur o kadar maaş alıyor :) cidden sadece merak özelden de yazabilirsiniz çok merak ettim sadece maşallah diyeyim de yine:)
aslında düşününce öğretim görevlileri de (proflar filan on bine yakın maaş alıyor:))Bakanlıkta genel müdür hadi en kötüsü daire başkanı falan olmak lazım o maaşı almak içinAllah bereketini artırsın inş.
Devlet memuru dediğinize göre doktor falansınız ben de merak ettim şimdi
GelenKutusu Ablacım.
Ben senı reel hayatındada bıldıgım ıcın soyluyorum kı ben olsam kı ben oglum ıcın nafaka almıyorum-almam fakat senın gıbı bır gelıre sahıp degılız ınankı tamah edıp ugrasmam bıle.
Bogazınızdan lokmasını gecırmedım dıye acıklarım bu durumu kızlarıma.
Fazlamı gururluyum acaba
Aslında haklısın.
Bu konuyu düşüneceğim.
evet oldukça garip.sarfedilen rakamlar bence de uyuşmuyor.Kusura bakma da ben de seni tanımadan sadece yazdığın 2 cümleden esinlenerek bir yorum yapacağım. Çalışmıyorsun sanırım en azından öyle bir izlenim verdin bana. 40 bine alınıp da 250 bine devredilecek bir mülk yok canım. Bunlar filmlerde olur. Ancak miras vs gibi davalardan ihale usulü ucuza kapatırsın ama binde bir çıkar 6 katı karla bu işi yapan kaç kişi var. Ticaret de para kazanmak da şu an ekranda izlediğiniz filmlerden çok ama çok ama çok uzak. Bunu böyle bilin ya da çevrenize bakın. Çalışmayanlar eşlerinin yerine bir kaç gün işe gitsin falan... Sözüm sana değil genel.
Konudaki tuhaflık şu: eşinin bir işte bir uzmanlığı yok. Her sene iş değiştiriyor. Girdiği işler de bilmediği işler ama tesadüf olarak parasız ama işi bilen namuslu insanları buluyor. Mesela şöyle eşinde para var ne iş yapsam diye düşünüyor emlak işini bilen parasız pulsuz biri karşına çıkıyor ve iş yapıyorlar ayda 30 bin kazanıyor. Bana son derece tuhaf geldi. Kaldı ki emlak işi de olsa herkes oturup bekliyor 1 ev satmak kolay mı,1 daireyi kiraya vermek.. Ayda 30 bin kar bırakması için bir işten 50 bin kazanman lazım. Ay fizibilitesini de mi çıkarayım artık?? Artı böyle bir para kazanman için bu işi bilmen lazım. Konu sahibine sordum örnek verir misin sezonluk olarak yaptığı işlerden dedim cevap alamadım.
konu sahibi 30 bin-50 bin arası demiş. ben 30 bini baz alarak rakam çıkardım. 50 bin kar bırakması için 70-80 bin kazanması lazım. Sezonluk hangi iş bu kadar kazandırıyor hem de işi bilmeden bilen parasız insanlara denk gelerek. Mühendislik diplomamı yırtıp acil olarak birine el atacağım.
ne iş yapıyorsunuz acaba? (merakımdan soruyorum)canımcım buna zaten bir şey demiyorum. Ama biz de yaşayan ve çevreye duyarlı gözle bakan insanlarız. Emlak piyasasının durumunu da biliyorum şu an zira benim de evim var. Hiç bir şey olmasa sektörü takip ediyorum. Ancak her adım başı bir emlakçı. Artık sermayeye gerek yok kirayı ödediğin sürece. İşin kaymak kısmı geçti bence.
Bu işi gerçekten meslek edinen işi piri olan insanlar vardır, dediğin yatırımları yapan. Ama bu konu sahibinin eşi her yıl iş değiştiriyormuş. Yani diyelim emlak karlı ve 1 yıl yaptı 50 bin ayda kazandı. Neden devam etmiyor da değiştiriyor. Ve işi bilmediği sektörlere giriyor ki her zaman da işi bilen ama parasız insanları buluyor. Bilemiyorum bana son derece tuhaf ötesi geldi bu denklem. Emlak kazandırmaz demiyorum ama bir işten bu kadar kazanabilmesi için işi biliyor ve süregelen olması lazım. Benim iş hayatındaki tecrübelerim bunlar. İşte tutturamayan insanlar sürekli iş değiştirir. Bir de değiştirip de iyi buluyor yani işi bilen parasızları. Neden işi bilen paralıya denk gelmiyor?
Yani kim ne derse desin benim aklım almadı bu kocayı.
konu sahibi, anlattığına göre aylık min. 10.000 gelire sahip olmalı. ben böyle bir memur kadrosu bilmiyorum. ek geliri olsa gerek.Adam 1700 lira veriyordu da bu çocuklar özel okula,özel kursa tatile hangi parayla gidiyorlar annelerine 10.000 tl maaşı mi alıyor?
hastane ilac doktor masraflariSevgili arkadaşlar,
Bazılarınız bilir, 2 kızı olan boşanmış bir anneyim. Şimdi babalarına nafaka artırım davası açacağım. Ancak avukat benden çocukların masraf kalemlerini istedi. Babaları nafaka veriyor ama onun verdiğinden daha fazlasını ben harcıyorum normal olarak.
Detayları unutmak istemiyorum, düşünüyorum bazı başlıkları buldum ama atlamak istemiyorum önemli şeyleri.
Belki sizin aklınızda önereceğiniz şeyler olabilir.
Şimdilik benim listemdekiler şunlar:
1. Özel okul ücreti
2. Giyecek (kıyafet-ayakkabı)
3. Kişisel masraflar (kuaför)
4. Okuldaki ekstra aktiviteler
5. Büyük kızımın etüdü
6. Okul kıyafeti ve defter-kitap ücreti
7. Haftasonu aktiviteleri (sinema-tiyatro)
8. Yaz tatili ücreti (otel-yol vs)
9. Okullar kapanınca bakıcı ücreti
Sizin aklınızdakiler neler?
Ben daha sonra yanına fiyatları ekleyeceğim ve ortalama aylık masraf tespit edeceğim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: Davayı açtım ve sonuçlandı. 14. sayfada güncelleme yaptım.
Benim genel tecrübelerim, okuduklarım ve avukatımın söylemiyle, karar hakimin takdirine kalıyor.
Babanın belgelenebilir geliri yüksek, ama belge istememiş hakim. Avukatımın daha önce söylediğine göre aslında tek celsede bitmezmiş, biz de şahit gösterecektik normalde. Ama gerek kalmadı, ben şehir dışında iş toplantısında idim, avukatım da şaşkınlıkla aradı, hakim kararını verdi diye. Ben de ikinci celse olur diye hazırlamıştım kendimi.
Babaya danışmadım bir şeyi, çünkü özel okul kararını beraber vermiştik zaten. Okulu da beraber seçmiştik ki bu uygun fiyatlı bir özel okul. Özel ders aldırma kararıma da ok demişti. Aslında danışmışım galiba. Daha doğrusu haberi vardı. Ama nafaka dışında ekstra desteği olmadı. Sadece çocukları aldığı zamanlara onlara kıyafet, oyuncak gibi şeyler alarak yükümü az da olsa hafifletti.
Bu arada eski eşimin aylık geliri yaklaşık 30.000-50.000 arası.
O yüzden onu sıkıntıya sokar mı acaba benim çocuklar için yaptığım planlar diye düşünmedim. Sizin durumunuz farklı olabilir.