Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

Olabilir ama
Kahve icmekten bahsediyordu sanirim aklima cafe filan geldi. Yoksa belli aydan sonra yatiyada gonderebilir anneanneye bananneye vs. O zaman kari koca geceye kadar cikabilirler. Ha o su bu bakmak zorunda mi dersen.. degil ama zaten genel olarak severek bakiyolar arada olursa bu gibi durumlar.. hic bir imkani yoksa ve illa gece meyhanelere akacaz diyolarsa evet bencede cocuk yapmamalilar.
Aslında bebeği bebek arabasına koyup cok ta güzel kafeye gidilebilir. Yeri gelir bebek ağlar sızlat ama sonuçta o bebek yapacak bişey yok.

Konu sahibi birkaç ay önce çocuk istiyordu..şimdi istememesinin nedenini ,fikrinin değişmesine bağlıyor.olabilir, fikirler değişir ama sanki ,kendince ,cocuk sahibi olmanin bütün olumsuz yönlerine değinerek ,bir çeşit kendi kendini ikna etmeye çalışıyor..esi cocuk isteseydi,cocuk sahibi olmanin guzelliklerini gorecek, hiç birşey gözüne batmayacaktı.. Konu sahibi ile eşinin istekleri zaten hiç uyuşmuyordu ki bu konuda uyuşsun..hayatını heba ediyor da neyse..
Onu anlarim aslinda.. hani yalniz kim cocuk buyutnek ister? Yani elde edemeyecegi seyin olumsuz yonlerini gormek istiyor kendini ikna etmek icin. Diger konularini bilmiyorum

Aslında bebeği bebek arabasına koyup cok ta güzel kafeye gidilebilir. Yeri gelir bebek ağlar sızlat ama sonuçta o bebek yapacak bişey yok.
Meyhane bar olabilir demis yukarda arkadas.. ama zaten oyle bir yere bi zahmet dislerini sıkıp gitmeyiversinler. Cocukluyla cocuksuz arasinda bir fark olmali dimi☺️

Meyhane bar olabilir demis yukarda arkadas.. ama zaten oyle bir yere bi zahmet dislerini sıkıp gitmeyiversinler. Cocukluyla cocuksuz arasinda bir fark olmali dimi☺️
Aslında aileler icin böyle yerlerde mevcut . Örnegin emzirmek için kuytu köşeler var ve müzik genelde biraz saha alçak oluyor. Bebekli anneler artık sinemalara da bebek arabalarıyla gidebiliyor. Yani bebekli olmak demek kısıtlı yasamak demek degil artık.

Aslında aileler icin böyle yerlerde mevcut . Örnegin emzirmek için kuytu köşeler var ve müzik genelde biraz saha alçak oluyor. Bebekli anneler artık sinemalara da bebek arabalarıyla gidebiliyor. Yani bebekli olmak demek kısıtlı yasamak demek degil artık.
Ben sinemaya filan gitmem mesela kucuk bebekle..cunku aglar huysuZluk yapar diye korkarim. Genelde cafeye, carsiya pazara ve oyun alanlarina yuruyuse gidiyoruz hep beraber.

Ama hatirliyorum ilk anne oldugumda ikeaya gitmistik ve emzirmistim orda.. kucukken buyuk magazaLarda bi kac kez emzirdim vs.

Ben sinemaya filan gitmem mesela kucuk bebekle..cunku aglar huysuZluk yapar diye korkarim. Genelde cafeye, carsiya pazara ve oyun alanlarina yuruyuse gidiyoruz hep beraber.

Ama hatirliyorum ilk anne oldugumda ikeaya gitmistik ve emzirmistim orda.. kucukken buyuk magazaLarda bi kac kez emzirdim vs.
Zaten bu dediğim sinemalar sadece bebekli aileler icin . Orda sıra sıra bebek arabalı anne babalar görebilirsiniz sadece 🙂

Bi ara cocuklar restorana gelmesin demislerdi o da baya tartisma olmustu sanirim..

Cocuklar restorana gelmesin demediler ki sadece cocuk kabul etmeyen yerler de olsun hani "seçenek" olsun dediler yoksa komple cocuklar yasaklansin demediler. 😂

Ve gercekten boyle bir secenek olmali aslinda. Yaş sınırı olan oteller gibi yani.
Anne olanlar da heryere cocuguyla gitmek istiyor ve hakki ama cocuk aglamasiyla sinema izlemek istemeyen, cocuk gurultusuyle yemek yemek istemeyen insanlar da hakli. 🤔 Yaygin şekilde olsa harika olurdu.

Cocuklar restorana gelmesin demediler ki sadece cocuk kabul etmeyen yerler de olsun hani "seçenek" olsun dediler yoksa komple cocuklar yasaklansin demediler. 😂

Ve gercekten boyle bir secenek olmali aslinda. Yaş sınırı olan oteller gibi yani.
Anne olanlar da heryere cocuguyla gitmek istiyor ve hakki ama cocuk aglamasiyla sinema izlemek istemeyen, cocuk gurultusuyle yemek yemek istemeyen insanlar da hakli. 🤔 Yaygin şekilde olsa harika olurdu.
Londra’da var mesela böyle restaurantlar. Zaten levha görürsünüz hemen çocuk arabalılar ve küçük çocuklular alınmıyor diye. Çocuğu olmayan icin cocuk gürültüsü çekilmez olur. İnsanların sessiz sakin tatil yapabilme ve yemek yeme hakları olabilmeli bencede .

Katılıyorum...ama bişey sormak istiyorum 18 i mi bekleyecez arkadaş olmak için :KK43: 3 buçuk yaşında benim çocuğum okula başlasın rahat ederim diyordum ama 😩
Walla kendi adima ben annemle 12-13 yasindayken suslenip, puslenip geziyordum. 15 yasimda turk kahvesi keyfi yapiyorduk karsilikli :)))

Londra’da var mesela böyle restaurantlar. Zaten levha görürsünüz hemen çocuk arabalılar ve küçük çocuklular alınmıyor diye. Çocuğu olmayan icin cocuk gürültüsü çekilmez olur. İnsanların sessiz sakin tatil yapabilme ve yemek yeme hakları olabilmeli bencede .

Sadece cocuksuzlar da değil bazı cocuklu insanlar da böyle yerlere ihtiyaç duyuyormuş. Cocuğu birakip ara sıra baş başa bir şeyler yapmak istiyen çiftler başkasinin cocuk gurultusunu çekmek istemeyebiliyorlarmiş. Yani cidden cocuk gurultusuz alan seceneği herkesin hakkı ve gerekli bir şey.

Sadece cocuksuzlar da değil bazı cocuklu insanlar da böyle yerlere ihtiyaç duyuyormuş. Cocuğu birakip ara sıra baş başa bir şeyler yapmak istiyen çiftler başkasinin cocuk gurultusunu çekmek istemeyebiliyorlarmiş. Yani cidden cocuk gurultusuz alan seceneği herkesin hakkı ve gerekli bir şey.
Tabi ki öyle . Çocuksuz tatile gittiğim zaman bende çocuksuz yerlere gitmeyi tercih ediyorum. Arada sırada cocuk gürültüsünden uzak kalmaya herkesin ihtiyacı var

Walla kendi adima ben annemle 12-13 yasindayken suslenip, puslenip geziyordum. 15 yasimda turk kahvesi keyfi yapiyorduk karsilikli :)))
Ya valla ne hayallerim var bir bilseniz , şuan küçük ve peşinde koşmaktan helak oluyorum istiyorum ki artık o da bana takılsın birlikte gezelim kahve icelim vs aynı annenizle siz gibi :)

Çoğunlukla çocuk sahibi olmanın olumsuz tarafları yazılmış ben 14 yaşındayken küçük kardeşim dünyaya geldi bir çeşit küçük anne gibiydim . Bir çocuğun büyümesini görmek bence en büyük mucize . Evet zor zamanları oluyor mizirdanmalar zorlu tatiller ama hepsinde de hayata neşe katan bir taraf var .

Evet çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk ama ben kendimden bir parçanın büyüdüğünü görmek istiyorum . Onunla hayatı yeniden keşfetmek istiyorum . Evde akşam sessiz sessiz oturmak istemiyorum tatildeyken belki burnumdan gelen kısmı olsa da çocuğuma yüzme öğretmek istiyorum . Keşfettiği şeylerin şaşkınlığını görmek istiyorum . Ve en önemlisi yaslandigimda torunlarim olsun kocaman sofrada toplanmak istiyorum . Tüm hayatı çocuğa adama sacmalagina girmeyeceğim eğer öyle olsa şu an çalışan kadınlar olmaması gerekirdi . Ben calisacagim ben tatile de gideceğim. Nerden biliyorum bir kedim var ve herkes onu tatile götürme mutsuz olur dedi altı aylıkken gezmeye alistirdim şimdi başka evleri keşfetmeye bayılıyor . Arabada strese girmiyor. Evet çok zorlandigim pişman olduğum anlar olacak ama bunların hiç biri yukarda yazdıklarımdan daha kıymetli değil bence

Ya valla ne hayallerim var bir bilseniz , şuan küçük ve peşinde koşmaktan helak oluyorum istiyorum ki artık o da bana takılsın birlikte gezelim kahve icelim vs aynı annenizle siz gibi :)
Benim de kizim 4 yasinda. Her gecen sene beraber yapabilcegimiz seyler artiyor. Bu hafta (4 tekerlekli) bisiklet kulllanmayi ogrendi mesela. Biraz daha bisiklete hakim olabildiginde beraber parklarda bisiklet surmeye gitmek istiyorum. Bende seviyorum cunku bisikleti :KK70:. Simdilik bu tarz fiziksel aktiviteleri artiriyorum. Yuzme kursuna da gidiyor beraber yuzebilelim rahatca diye. Simdilerde oturup beraber film de seyredebiliyoruz artik (cocuk filmleri :KK70:). Gelecek senelerde beelllkiii beraber alisveriste zevkli olabilir (bu konuda kararsizim :KK70:. Simdilik iskence olmaya devam)

Buyuyorlar walla. Bazen artik kizim bebek degil diye dusunup, kederleniyorum bile :KK70:

Benim de kizim 4 yasinda. Her gecen sene beraber yapabilcegimiz seyler artiyor. Bu hafta (4 tekerlekli) bisiklet kulllanmayi ogrendi mesela. Biraz daha bisiklete hakim olabildiginde beraber parklarda bisiklet surmeye gitmek istiyorum. Bende seviyorum cunku bisikleti :KK70:. Simdilik bu tarz fiziksel aktiviteleri artiriyorum. Yuzme kursuna da gidiyor beraber yuzebilelim rahatca diye. Simdilerde oturup beraber film de seyredebiliyoruz artik (cocuk filmleri :KK70:). Gelecek senelerde beelllkiii beraber alisveriste zevkli olabilir (bu konuda kararsizim :KK70:. Simdilik iskence olmaya devam)

Buyuyorlar walla. Bazen artik kizim bebek degil diye dusunup, kederleniyorum bile :KK70:
Yaa ne tatlisiniz 🙏 benim kızım da 3 bucuk yaşında aslında ufak aktiviteler yapioruz ama çabuk sıkılıyor bir de yaşı gereği mi bilmem aşırı agresif :KK43: bebekligi de zordu büyüsün dedik şimdi de zor ama yine de evlat güzel şey çok şükür 🙏

X