Çocuk yapmayıp da pişman olan var mı?

Hatta çocuğu da öyle evde bıraktım ama kötü hissediyorum diyen, çocuğum annesiz travma yaşar mı diyen bile gördüm. Alt tarafı 2 saat annesine emanet bıraktı😂 hayatı kendinize bu kadar zehir etmeyin anneler.

Bu kadar da abartmaya gerek yok. Çocuğun tek kötü yanı aşırı sorumluluk içermesi bence. Anneye yüklenen sorumluluğun fazlaca olduğu ailelerde yetiştiğimiz için sıkışıp kalıyoruz arada. Çok hassas bir insan değilseniz ve desteğiniz de varsa asla bir sorun değil. Çok param olsa ikinci çocuğu yaparım çok net olarak çünkü dert edeceğim bir gelecek, kreş parası, benzin parası gibi durumlar olmayacak, hasta olduğunda kim işten izin alacak kavgası yaşamayacağız.

Hani sormuş ya düşüncemizi , benim düşünceme göre ise çocuksuz aile kavramı eksik kalıyor. Ayrıca kocası çocuktan bir obje gibi bahsediyor. Cocuk yapıp sevemeyecek ve ona gereken ilgiyi gösteremeyeceklerse bencede cocuk yapmamaları isabet olur…
Çocuk aile kavramını pekiştiriyor fakat siz burada farklı bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Çocuk yapmadan da hayat arkadaşı seçimi yapılabilir gayet. Gezer tozarlar maddi anlamda da rahat ederler. Sex için de hayat arkadaşı seçilebilir.

Birde 2-3 kisiyle hep sikayet edenlerle sohbet ediyor konu sahibi.. biz bisey sorunca cevap dahi vermiyor. Ha yok arkadasiyla aksam 8 e kadar gorusebiliyormus cunku kostur kostur cocuk yatirmaya gidiyormus arkadasi🙄 yahu babasi neden uyutamiyor mesela yani? Hani laf acilinca esleri icin babada esit bakim ustleniyor derler burda.. ama bu muhabbet sacma…hele hele mama alan cocugu ya da 1-2 yasini gecmis cocugu baba illaki yatirabilir. Asil anne kendine bu kadar bagimli yaptiysa cocugu sorun o annededir.
Ha eger 1-2 aylik bebeden bahsettiyse kostur kostur gidecek tabii.. ilk aylar mecbur oyle.. onu goze alamayan zaten couk yapmamali.. kaldi ki isteyen yapsin istemeyen yapmasin kimsenin birsey dedigi yok ama cocuk sahibi olmak cidden dunyanin sonu gibi bahsetmisler birde… ben ikna oldum, boylelikle ayvayi yedigimi anladim😐😂
Yoo herkese cevabımı verdim. Elimden geldiğince kendimi anlatmaya çalıştım. Siz anlamadıysanız yapacak bir şey yok. 8 de eve gitmemiz lazım diyen arkadaşlar karı koca ciftti bahsettiğim. Kadin uyutmali baba uyutmamalı diye bir şey demedim ki ben. Nasıl isterseniz öyle anlıyorsunuz.

Birde 2-3 kisiyle hep sikayet edenlerle sohbet ediyor konu sahibi.. biz bisey sorunca cevap dahi vermiyor. Ha yok arkadasiyla aksam 8 e kadar gorusebiliyormus cunku kostur kostur cocuk yatirmaya gidiyormus arkadasi🙄 yahu babasi neden uyutamiyor mesela yani? Hani laf acilinca esleri icin babada esit bakim ustleniyor derler burda.. ama bu muhabbet sacma…hele hele mama alan cocugu ya da 1-2 yasini gecmis cocugu baba illaki yatirabilir. Asil anne kendine bu kadar bagimli yaptiysa cocugu sorun o annededir.
Ha eger 1-2 aylik bebeden bahsettiyse kostur kostur gidecek tabii.. ilk aylar mecbur oyle.. onu goze alamayan zaten couk yapmamali.. kaldi ki isteyen yapsin istemeyen yapmasin kimsenin birsey dedigi yok ama cocuk sahibi olmak cidden dunyanin sonu gibi bahsetmisler birde… ben ikna oldum, boylelikle ayvayi yedigimi anladim😐😂
Neden çocuk sahibi olmanın zorluğunu konuşmak, gerçekleri konuşmak sizi bu kadar rahatsız ediyor ki? Ayvayı yediğinizin farkına vardığınız için herhalde dediğiniz gibi. Aydınlanmak da güzeldir. Burda anneler de genel sıkıntılarından bahsetmisler dürüst bir şekilde. Bu sıkıntıları yaşamayan anne yoktur.

Yoo herkese cevabımı verdim. Elimden geldiğince kendimi anlatmaya çalıştım. Siz anlamadıysanız yapacak bir şey yok. 8 de eve gitmemiz lazım diyen arkadaşlar karı koca ciftti bahsettiğim. Kadin uyutmali baba uyutmamalı diye bir şey demedim ki ben. Nasıl isterseniz öyle anlıyorsunuz.
Nerden bilelim kari koca beraber olduklarini yaninizda🙄 arkadasinla basbasasin diye dusundum yazini okuyunca.. ki ilk defa cevap verdin benim postuma

Neden çocuk sahibi olmanın zorluğunu konuşmak, gerçekleri konuşmak sizi bu kadar rahatsız ediyor ki? Ayvayı yediğinizin farkına vardığınız için herhalde dediğiniz gibi. Aydınlanmak da güzeldir. Burda anneler de genel sıkıntılarından bahsetmisler dürüst bir şekilde. Bu sıkıntıları yaşamayan anne yoktur.
Etmiyor.. ben cocuk sahibi oldugum halde bircogunu soyluyorum zaten.. neden soylemeyim🙄 sen isine gelenlerle yazistin zaten kendinide ikna ettin. Kimseyi ilgilendirmez cocuk yapip yapmaman

33 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Şimdiye kadar da hiç istemedim. Sadece kafamda tek bir soru var: İleride bir gün doğurganlığım geçtiğinde ya pişman olursam? Ya keşke çocuğum olsaydı der miyim... Çocuk yapmayıp da yapmadığına pişman olan var mı aramızda?
Lütfen yumurtalıklarını dondur falan demeyin. Yaş o kadar geçtikten sonra bakmaya da mecalim olmaz kafam da kaldırmaz. Yine yapmamayı tercih ederim. Sadece pişmanlık duygusu benim merak ettiğim.
İstemiyosanız pişman olmazsınız zaten size bağlı tamamen

Biraz karıştırmışım, Almanya'daki anne kitap yazmış bu konuda. Okuduğum yazı şuydu:

Çok güzel bi yazıydı teşekkür ederim Farklı bi pencere açtı bende

Konu açmış cünkü aynı fikirde olanların ve cevabı tadmin edeceklerin yorumlarını beğeniyor ve cevap veriyor. Acaba kendisi de bir zamanlar bebek veya çocuk degilmiydi ? Babası da kendisinin kocası gibi olsaydı kendisi nasıl yetiştirilecekti merak ediyorum. Sanırım çocuk istememesinin nedenlerinden birinde bu olabilir. Herkes Çocuk yapmaya yapar da ama herkes ebeveyn olabilirmi o muamma. Ayrıca kimse çocuğu olmadan çocuk sahibi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bilemez, evlatlık almakta buna dahil tabiki. Ayrıca kimsenin evlatlarından pişman olduğunu da sanmıyorum tabiki bazı istisnalar hariç .

Konu açmış cünkü aynı fikirde olanların ve cevabı tadmin edeceklerin yorumlarını beğeniyor ve cevap veriyor. Acaba kendisi de bir zamanlar bebek veya çocuk degilmiydi ? Babası da kendisinin kocası gibi olsaydı kendisi nasıl yetiştirilecekti merak ediyorum. Sanırım çocuk istememesinin nedenlerinden birinde bu olabilir. Herkes Çocuk yapmaya yapar da ama herkes ebeveyn olabilirmi o muamma. Ayrıca kimse çocuğu olmadan çocuk sahibi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bilemez, evlatlık almakta buna dahil tabiki. Ayrıca kimsenin evlatlarından pişman olduğunu da sanmıyorum tabiki bazı istisnalar hariç .
Hiç cocuk kucağına almamış olan ben,anne olunca birden tüm bilgilelerle donatildim..saçma gelebilir ,çocuk bakımı ile ilgili hicbir bilgim yoktu ama çocuğum olunca sanki yıllardır herşeyi biliyormuşum, daha önce çocuk bakmışım gibi bir bilgim vardı.. 😀içgüdüsel bir durum bu..
Hayatta bazı şeyleri oluruna bırakıp,fazla düşünmemek lazım.. her işin bir zorluğu var ve herkes bu zorlukları düşünseydi, herhalde kimse evlenmez ,kimse çocuk sahibi olmazdı...

Isine gelenleri okudu cevap verdi kendisinede soyledim gozden kacirdim dedi ok.

Kahve icemedik aceleyle gitti arkadasim dedi meger anneanneye birakmislar cocugu kari koca aksam takilmaya cikmislar.. yani o kadar sacma ki bu hikaye. Yaw sanki cocuk 15-16 yasinda evde cocugu tek birakip kari koca takilmislar.

Kari koca takilacaklarsa cocuklarinida goturselerdi cocuk zaten belli aydan sonra beraber yer oturur biraz kucuksede ver mamasini uyut. Durmazsa gene doner gelirsin.

Eski konularini acanlarida tersledi mesela.. yaw insanlar nerden bilsinler bazi seyleri?
Bana diyor isinize niye gelmiyor negatif seyleri konusmak😐😂 yaw ben zaten soyluyorum bunlari.. ama birseylere katlaniyorsak guzel bir sebebi var. Guzelliklerinden bahsetmiyor konustugu kisiler zaten. Cefasiz sefa olmaz. Bu ara bu sitede ne cok acildi cocuk konusu.

Kaldi ki diyorum yine diyorum…herkes kendisi bilir guzel taraflari var ama zor taraflarida var.. hatta zor taraflari daha coktur… konu sahibi belli ki bi taraftan istiyor
Ama soyleyemiyor kocasindan dolayi.. ki bencede o herifi baba yapmasin.. zaten cok kisinin dedigi gibi
Emin olsa buraya konu acmazdi😐

Kahve icemedik aceleyle gitti arkadasim dedi meger anneanneye birakmislar cocugu kari koca aksam takilmaya cikmislar.. yani o kadar sacma ki bu hikaye. Yaw sanki cocuk 15-16 yasinda evde cocugu tek birakip kari koca takilmislar.

Kari koca takilacaklarsa cocuklarinida goturselerdi cocuk zaten belli aydan sonra beraber yer oturur biraz kucuksede ver mamasini uyut. Durmazsa gene doner gelirsin.

Eski konularini acanlarida tersledi mesela.. yaw insanlar nerden bilsinler bazi seyleri?
Bana diyor isinize niye gelmiyor negatif seyleri konusmak😐😂 yaw ben zaten soyluyorum bunlari.. ama birseylere katlaniyorsak guzel bir sebebi var. Guzelliklerinden bahsetmiyor konustugu kisiler zaten. Cefasiz sefa olmaz. Bu ara bu sitede ne cok acildi cocuk konusu.

Kaldi ki diyorum yine diyorum…herkes kendisi bilir guzel taraflari var ama zor taraflarida var.. hatta zor taraflari daha coktur… konu sahibi belli ki bi taraftan istiyor
Ama soyleyemiyor kocasindan dolayi.. ki bencede o herifi baba yapmasin.. zaten cok kisinin dedigi gibi
Konu sahibi birkaç ay önce çocuk istiyordu..şimdi istememesinin nedenini ,fikrinin değişmesine bağlıyor.olabilir, fikirler değişir ama sanki ,kendince ,cocuk sahibi olmanin bütün olumsuz yönlerine değinerek ,bir çeşit kendi kendini ikna etmeye çalışıyor..esi cocuk isteseydi,cocuk sahibi olmanin guzelliklerini gorecek, hiç birşey gözüne batmayacaktı.. Konu sahibi ile eşinin istekleri zaten hiç uyuşmuyordu ki bu konuda uyuşsun..hayatını heba ediyor da neyse..

Belliki koca istemiyor ve o istemeyince kendisi de istese bile yapamıyor ve bizden teselli şeklinde yorumlar bekliyor. Koca istemezse bencede yapmamalı zira bir çocuğun hem anneye Hemde babaya ihtiyacı var. Benim Allah bağışlasın üç tane 5,12 ve 14 yaşında çocuklarım var . Gece çalışıyorum ve senede 4-5 kez çocuksuz tatile çıkabiliyorum . Ha bu arada bekar anneyim ☺️. Bunları yapabilmem için babalarının da destek olması lazım ki hakkını yemeyeyim babalığını sonuna kadar yapıyor. Bir hafta bende bir hafta onda Cocuklar ama genel olarak her gün görüşüyorum çocuklarla. Yani iki haftada bir bekar sayılırım 🤪. Bu evliykende böyleydi . Yani diyecegim o iki anne anneliğini baba da babalığını sonuna kadar yaparsa hem çocuk mutlu oluyor hemde anne babalar. Ben anneyim diye hiç bir zaman kendimi kısıtlamadım . Yeri geldi aksam arkadaşlarım la da takıldım yeri geldi bir hafta sonu tatilde yaptım ama bu arada çocuklarımı asla ihmal etmedim.

Anneliği sevmemek çocuğunu sevme

Çocuğu küçükken bırakıp çıkmak da isteyebilir bir çift. Bunu yapamayıp üzüledebilir. Bar gibi meyhane gibi oyun alanı olmayan bir yere gidip sefil olmak istemiyordur belki olamaz mı?

Belliki koca istemiyor ve o istemeyince kendisi de istese bile yapamıyor ve bizden teselli şeklinde yorumlar bekliyor. Koca istemezse bencede yapmamalı zira bir çocuğun hem anneye Hemde babaya ihtiyacı var. Benim Allah bağışlasın üç tane 5,12 ve 14 yaşında çocuklarım var . Gece çalışıyorum ve senede 4-5 kez çocuksuz tatile çıkabiliyorum . Ha bu arada bekar anneyim ☺️. Bunları yapabilmem için babalarının da destek olması lazım ki hakkını yemeyeyim babalığını sonuna kadar yapıyor. Bir hafta bende bir hafta onda Cocuklar ama genel olarak her gün görüşüyorum çocuklarla. Yani iki haftada bir bekar sayılırım 🤪. Bu evliykende böyleydi . Yani diyecegim o iki anne anneliğini baba da babalığını sonuna kadar yaparsa hem çocuk mutlu oluyor hemde anne babalar. Ben anneyim diye hiç bir zaman kendimi kısıtlamadım . Yeri geldi aksam arkadaşlarım la da takıldım yeri geldi bir hafta sonu tatilde yaptım ama bu arada çocuklarımı asla ihmal etmedim.
Dogrusuda bu bana gore zaten.. ama iste hep uc ornekler var.. ya dibine kadar yok 2 saat birakip
Disari cikmis vicdan yapmis.. ya da cocuguna bakmayanlar ornek veriliyor cok sacma. Bunisin ortasida var.. ki sen en guzel
Orneksin💞

Çocuğu küçükken bırakıp çıkmak da isteyebilir bir çift. Bunu yapamayıp üzüledebilir. Bar gibi meyhane gibi oyun alanı olmayan bir yere gidip sefil olmak istemiyordur belki olamaz mı?
Çıkabilir neden çıkmasın ki en doğal hakkı bu. Örnegin sütü sağar bir kaç saat idare edecek kadar yada mama takviyesi yapıp rahat bir şekilde eğlenmeye gidebilir. Anne olmak mahkûmiyet gibi anlaşılıyor sanki .

Olabilir ama
Kahve icmekten bahsediyordu sanirim aklima cafe filan geldi. Yoksa belli aydan sonra yatiyada gonderebilir anneanneye bananneye vs. O zaman kari koca geceye kadar cikabilirler. Ha o su bu bakmak zorunda mi dersen.. degil ama zaten genel olarak severek bakiyolar arada olursa bu gibi durumlar.. hic bir imkani yoksa ve illa gece meyhanelere akacaz diyolarsa evet bencede cocuk yapmamalilar.

X