Şeyhzade doğuran annenin akrabalar arasında rütbesi artıyor. Evde yeri sağlamlaşıyor.e nolacak başınız göğe mi erecek? Oğlunuz olursa köy mü bırakacaksınız?
“Allah’ın gücüne gider de verdiğini de alır” diye korkmuyor mu bu paşa oğlumcular ya
Niye kimse beğenmemiş ya bunu
ERKOLAR KAPATILSIN diye boşuna mı diyoruz
Bu arada benim de erkek kardeşim var yani bilmiyorum bir gün beni utandırır umarım ama var mı yok mu belli değilvarsa yoksa arkadaşları.
Bizim aramızda çok yaş farkı ben anne gibi bir ablayım ve bizim çok özel bir ilişkimiz vardı aslında ama 18-20den sonra kaybettik oğlanı.
Şimdi o yaşta kız kardeşim olsa cıvıl cıvıl takılırdık diyorum
Hangi toplumdasınız? Erkek çocuk sevdası eskide kalmadı mı? Benim çevremde herkeste kız çocuk sevdası var. Benim fikrim ise kız erkek farketmez, evladın olunca hepsi bir. Allah hepsine sağlık versin. Bu arada bir cinse çok takıntılı olunca Allah onunla sınıyor sizi. Çevremde çok var, 3. kez hamile kalıp da erkek olan.En uygun yer burası diye düşündüm.
Merhaba hanımlar kısaca yazacağım ama lütfen beni yargılamayın anlamaya çalışın. Ben kız erkek ayrımı yapan birisi değilim. Ve hatta kız bebişleri kız çocukları çok seviyorum çok tatlılar sanki Allah özellikle böyle güzel yaratmış erkek çocuklarına göre. Şimdi benim bir kızım olacak hamileyim çok şükür. Kuzenimin iki kız çocuğu var ve ona inat sürekli oğlu ile paylaşım yapan eltisi var. Her paylaşımında oğlumda oğlumu vurguluyor . Toplumumuzda da böyledir ya hepimiz aynı toplumdayız sonuçta. Sizde eminim bunları gördünüz. Bi marifet değil erkek çocuk doğurmak evet bu sadece Allah tan gelen bir şey kuranda da yazıyor . Yengemin de 3 kız çocuğu var ve yaşlandı artık. Benim de içimde evlenmeden önce çocuğum olmaz korkusu vardı şimdi ise ikinci de kız olursa 3. Yü nasıl denerim 3 de kız olsa 4. De hiç deneyemem korkusu var. Ben bunu nasıl aşacağım. Ha bunun tam tersi olsa vallahi o zaman da üzülürdüm komşumuzun 3 erkek çocuğu var mesela keşke hep 3. Kız istedi ama o da erkek oldu. Biliyorum diyeceksiniz hiç çocuğu olmayanları düşün ama biz hayatımızı olumsuz şeyleri düşünüp olumlu şeylere odaklanırsak hep hep, bu sefer de kendimizi kandırmaya dönecek. Hani benim elimdekiler bunlar ben bunlara sevinirim ya da bunlara üzülürüm. Eminim benim gibi düşünen bir çok kişi var şuan. Allah affetsin ama erkek çocuğunu yemin ederim sadece toplumda çevrede erkek çocuk olayı var diye istiyor hale geldim. Yoksa kız çocuklarını çok ama çok seviyorum dedim ya sanki Allah özellikle kız çocukları bu kadar tatlı hayırlı efendi yaratmış.
Bence ikincisi o suçu topluma atınca biz ona ah canım inşallah erkek olur ikincisi (!) toplum çok ahlaksız diyecektik .Allahım kızlarımızı bu zihniyette yetişen ailenin çocuklarıyla karsilastirmasin . O kadar korkuyorum ki anksiyete yaşıyorum bir gün kızım böyle bir aileden birinin oğluyla olur diye . Eltim oğlum diye paylaşım yapsa aklimin ucundan geçmez bana inat yapıyor diye. Bir insan evlat nasıl kıyaslayabilir. Safi kötü olmak lazımYalnız konu sahibi ortalarda yok. Konuyu açmış, mesajını yazmış ve kenara çekilmiş bir köşeden izliyor muhtemelen.
Biz de delinin teki kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali dünden beri kendi kendimize konuşuyoruz.
Yalnız konu sahibi baktığı yerden "amma da karıştırdım ortalığı" diye güldüğü için mi yoksa "şimdi cevap versem daha da gömerler" diye korksundan mı sessizliğe büründü? Sanırım asıl soru bu.
Yoookk be bacııım unuttum daha yeni giriyorum okuyoru okuyorum biraz yanlış anlaşılmış olmama üzüldüm ama onun dışında bu erkek sevdalısı olan kafa yapısını gömen yorumları gördükçe de mutlu oldum. Hiç de ne güzel ortalığı karıştırdım demedim kötü gibi görünen yorumlar aslında beni çok mutlu etti. Okudukça mutlu oldum ama ilk 2 sayfayı falan okuyabildim muhtemelen geriside aynıdır. 8 sayfa olmuş temmuzdan bu yana ilk kez geliyorum. Kendi kendime zaten değiştirmişim düşüncelerimi dedim güldüm de mesajları okuyunca konuyu okuyunca . Galiba anlık bir şeydi düştüm çevrenin oyununa. Neyse iyi oldu yaniYalnız konu sahibi ortalarda yok. Konuyu açmış, mesajını yazmış ve kenara çekilmiş bir köşeden izliyor muhtemelen.
Biz de delinin teki kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali dünden beri kendi kendimize konuşuyoruz.
Yalnız konu sahibi baktığı yerden "amma da karıştırdım ortalığı" diye güldüğü için mi yoksa "şimdi cevap versem daha da gömerler" diye korksundan mı sessizliğe büründü? Sanırım asıl soru bu.
Baştan aşağı berbat bir yazı.. Ya oğlumolmazsa diye ölümüne korkuyorsunuz. Allah bilerek kız cocukları tatlı yaratmış ne demek ya. Erkek cocuklar zaten kutsal sevimliliğe ihtiyacları yok kız cocuklar sevilsin diye mi sevimliler? Ben böyle saçma bişey okumadım yaEn uygun yer burası diye düşündüm.
Merhaba hanımlar kısaca yazacağım ama lütfen beni yargılamayın anlamaya çalışın. Ben kız erkek ayrımı yapan birisi değilim. Ve hatta kız bebişleri kız çocukları çok seviyorum çok tatlılar sanki Allah özellikle böyle güzel yaratmış erkek çocuklarına göre. Şimdi benim bir kızım olacak hamileyim çok şükür. Kuzenimin iki kız çocuğu var ve ona inat sürekli oğlu ile paylaşım yapan eltisi var. Her paylaşımında oğlumda oğlumu vurguluyor . Toplumumuzda da böyledir ya hepimiz aynı toplumdayız sonuçta. Sizde eminim bunları gördünüz. Bi marifet değil erkek çocuk doğurmak evet bu sadece Allah tan gelen bir şey kuranda da yazıyor . Yengemin de 3 kız çocuğu var ve yaşlandı artık. Benim de içimde evlenmeden önce çocuğum olmaz korkusu vardı şimdi ise ikinci de kız olursa 3. Yü nasıl denerim 3 de kız olsa 4. De hiç deneyemem korkusu var. Ben bunu nasıl aşacağım. Ha bunun tam tersi olsa vallahi o zaman da üzülürdüm komşumuzun 3 erkek çocuğu var mesela keşke hep 3. Kız istedi ama o da erkek oldu. Biliyorum diyeceksiniz hiç çocuğu olmayanları düşün ama biz hayatımızı olumsuz şeyleri düşünüp olumlu şeylere odaklanırsak hep hep, bu sefer de kendimizi kandırmaya dönecek. Hani benim elimdekiler bunlar ben bunlara sevinirim ya da bunlara üzülürüm. Eminim benim gibi düşünen bir çok kişi var şuan. Allah affetsin ama erkek çocuğunu yemin ederim sadece toplumda çevrede erkek çocuk olayı var diye istiyor hale geldim. Yoksa kız çocuklarını çok ama çok seviyorum dedim ya sanki Allah özellikle kız çocukları bu kadar tatlı hayırlı efendi yaratmış.
Aynen katılıyorum baştan aşağı saçma bir yazı. Yalnız şu bir gerçek kız çocukları çok tatlı erkek çocuğunu kötülemedim ki ben. Kız çocuğu tatlı sevimli ciciş ciciş niye kabul etmiyorsun ki. Hele bi de kıyafetler aldıkça Allahım çok şükür dedim ilk çocuğum kız oluyor. Odasına girip baktıkça kıyafetleri gördükçe sanki doğmuş gibi seviyorum onu. Canım kızım. Erkeği kötülemiyorum ama fıtratları farklı niye kabul etmiyorsun ki. Alıngan olmaBaştan aşağı berbat bir yazı.. Ya oğlumolmazsa diye ölümüne korkuyorsunuz. Allah bilerek kız cocukları tatlı yaratmış ne demek ya. Erkek cocuklar zaten kutsal sevimliliğe ihtiyacları yok kız cocuklar sevilsin diye mi sevimliler? Ben böyle saçma bişey okumadım ya
Hala düşünceleriniz çok farklı değil ama siz bilirsiniz, sağlıkla kucağınıza alınArkadaşlar konu sahibi benim ve konuyu kapatıyorum. Tekrar tekrar yazıyorsunuz yormayın kendinizi. O vakitte ne yazdım çizdim bilmiyorum okumak da istemiyorum . Kötü yorumların hepsine baştan sona hak veriyorum . Kızım geliyor ve ben çok mutluyum . İlk çocuğumun o ilk anneliğimi kızım ile tadacak olmak beni çok ama çok mutlu ediyor hele ona kıyafetler vs aldıkça.. çok şükür ki Allah o zamanki cahil düşüncem ile beni cezalandırmamış diyorum.
Çocuğu konuşsun, koşsun bir kerecik anne diye seslensin diye tüm dünyasını verecek olan anneler var. Ben böyle düşünmeyi onlar adına utanırdım.En uygun yer burası diye düşündüm.
Alınganlıkla ilgisi yok benim çocuğum bile yok. Yazdığınız yazı bilinçaltınızı ele veriyor sadeceAynen katılıyorum baştan aşağı saçma bir yazı. Yalnız şu bir gerçek kız çocukları çok tatlı erkek çocuğunu kötülemedim ki ben. Kız çocuğu tatlı sevimli ciciş ciciş niye kabul etmiyorsun ki. Hele bi de kıyafetler aldıkça Allahım çok şükür dedim ilk çocuğum kız oluyor. Odasına girip baktıkça kıyafetleri gördükçe sanki doğmuş gibi seviyorum onu. Canım kızım. Erkeği kötülemiyorum ama fıtratları farklı niye kabul etmiyorsun ki. Alıngan olma