• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum

Zararı var iste işe yaramazsa vucutta kalıcı hasarlar ve sonra rahatsizliklarin doğması büyük ihtimal o yüzden

allah şifa versin
ben de eylül-ekim gibi hamile kalmayı planlıyorum aslında... yani bir sorun var mı yok mu o zaman çıkacak
yine de içten içe istiyor muyum hiç emin değilim.
ya 3 4 yıl sonra pişman olursam o zaman da geç olursa diye korkuyorum
arkadaşlarımın da çocukları var hem de en sık görüştüğüm hepsinin
hiç de özenmiyorum gibi yaa, hiç ne güzel onların çocukları var benim de olsam demedim
hele şimdi 3 4 yaşlarındalar, o şımarıklıkları hiç çekilir gibi değil geliyor bana

:KK43:

Çünkü herkes toplumun kendi kendine belirlediği kuralların doğru olduğuna inanıyor ve bunların dışına çıkanları garipsiyorlar. Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. Her şeyden öte doğacak çocuğa yazık
Kesinlikle katılıyorum. Başkası istediği için (eşim de değil üstelik isteyen) yaptığım çocuk sonrası pişmanlık yaşayacağıma bu kadar eminken doğacak çocuğu benimseyeceğimi düşünüyorum.

Cocuk istememek normal de kayinvalideniIn torununun tatliligindan bahsetmesini yazarken parantez acip bence degil demeniz de normal bir tepki degil bence sanki cocuklara karsi gereginden fazla negatiflik besliyorsunuz
Yanlış aktarmış olabilirim. Sürekli bağıran 2.5 yaşında bir insana nasıl davrancağımı kestiremiyorum ve bu beni yoruyor.

Yani, bu da bir seçimdir ve sizin mevzunuz sadece eşiniz ve sizi ilgilendirir, keza da o da hem bilerek evlenmiş hem sonradan heveslenmemiş zaten.
Ben evli değilim ve de dünyaya bakınca çocuk yetiştirmenin inanılmaz zor olduğunu görünce ben de istemiyorum.
Sizde bir sorun yok bence.

Başka çocukların davaranışları size kabus gelebilir ama kendi evladın öyle olmuyor ki ben anne olmadan önce yaramazlık yaparsa azcık döverim diyordum doğunca yaramazlık yapınca hiç kızamıyorsun çok değişik bir duygu dünyada tadılması gereken bir duygu evet biraz başlarda zahmetli ama daha sonra size çok güzel bir arkadaş şu gün için değil de ilerleyen yılları düşündüğüm zaman kardeşlerim yuva kurup çoluk çocuk sahibi olduğunda annem babam hayattan göçüp gittiği zaman eşim de yanımda olmadığını düşünürsem ki Allah korusun öyle birşey olmaz inşallah candan ciğerden bir kişi kalıyor geriye düştüğünde elinden tutacak bir yudum kahve yudumlayabileceğimiz yahut derdimi çekinmeden anlatabileceğim biri

Bir örnekle anlatmak istiyorum amacım siiz çocuk yapmak için ikna etmek değil sadece farklı bir bakış açısı sunmak için

Annem ameliyat oldu ve bikaç hafta hastanede kaldı benim de küçük çocuğum var her gece yanına gidemedim sağolsun kardeşleri kardeşlerinin eşleri gelip birer gece kaldılar anneme yemeği biz yediriyorduk annem bigün dedi ki "kızım iyi hoş teyzenler yengenler de yemek yediriyor Allah razı olsun ama çekiniyorum onların elinden yerken senin elinden yerken öyle olmuyorum evladın başka bişey işte canından can oluyor" bu dediklerini annemin evlat sahibi olmasaydım asla anlayamazdım Allah isteyen herkese tattırsın çok güzel bir duygu onun karnı doyduğunda sen doymuş gibi mutlu oluyorsun bir yeri acısa benim acısaydı keşke diyorsun her güldüğünde içinde sanki kelebekler uçuşuyor gibi sevinmek ne eş aşkına benziyor neee anne baba kardeş velhasıl kelam çok yazdım kusura bakma tercihine saygı duyarım sadece bir de bu yönden bak diye yazdım.
Açıkcası sırf bana ilerde bakacak diye çocuk sahibi olmak da etik gelmiyor. Ben yaşlanana kadar çocuk büyütürken kaybettiğim yıllar, aklımda olup yapamadığım şeyler daha çok aklımda kalır gibi geliyor. Tabii ki de siz evlat sahibisiniz sizi anlamam mümkün değil farkındayım.

Herkese Merhaba,
Buraya ilk defa konu açıyorum.
Evlendiğimde 32 yaşındaydım ve eşime evlenmeden önce kesinlikle çocuk sahibi olmak istemediğimi net bir dille belirttim. O da kabul etti. Şu an 2 yıldır evliyiz hala da çocuk sahibi olmak istemiyoruz.
Ancak sorun eşimin ailesi, çocuk istemediğimize inanmıyorlar. Eşimi darladıklarında cevabını veriyor ancak benim çok üstüme geliyorlar ve artık gerçekten sıkılmaya başladım.
Eşimin annesi sürekli olarak diğer torununun ne kadar tatlı olduğundan vs bahsediyor (ki bence değil) ve çocukla beni yalnız bırakmak için çaba sarfediyor. Durup dururken çocukla bize gelmeler, çocuğa hadi yengenle oyna demeler zaten bütün gün çalışıyorum haftada 1 gün akşam bile olsa zaman ayırmak bana zor geliyor.Tabii ki de eşimin yeğeni, görmeye gideriz ama annesi ve babannesi yanındayken ben ilgilenmek zorunda değilim. 1 saat bile çocuk bizde olsa baş ağrısından uyuyamıyorum .Çocuklarla zaman geçirmekten hoşlanmıyorum ve geçirmek zorunda da değilim. Bunu açıkca da belirttim.
Sonrasında annesi benim çocuk sevmememi hormonlarıma bağlamaya başladı, git bi doktora görün nasıl çocuk sevmezsin/istemezsin belli ki hormonal sıkıntın var demeye başladı. Ben anne olmak istemediğim halde çocuk sahibi olmamı istiyor. Gerçekten doktora gitmeli miyim? Çocuk istememek hormonal bir bozukluk mu? Her kadın çocuk sahibi olmak zorunda mı? Bu kadar üstüme gelinince kendimi anne olarak hayal ediyorum ve gerçekten kabus gibi , çevremdeki arkadaşlarımdan da aynı çıkarımı rahatlıkla yapabiliyorum.
siz eşinizle en başından konuşup anlaşmışsınız iki kişinin ortak kararı ve kimseye pok yemez düşmez bence. ama şu var ki evlat sahibi olmak dünyanın hem en zor hem de en güzel işi..
yeri geliyor herkes size eşiniz dahil bir yabancı oluyorken, herkesi silip atabiliyorken, bir kişinin gülüşü ile gülüp-ağlaması ile ağlayabileceğiniz ve her daim sizden olan ve sizinle olacak tek şey çocuğunuzdur, büyüdükçe ebeveynlerden uzaklaşıyorlar ,ilk zamanlar çok zorluyorlar insanı ama iyiki var dediğim tek şey kızım..
şunu da belirteyim ben anaç biri değilim, oldum olası özgürlüğüme çok düşkün ve aykırı biri olmuşumdur. ne bekarete önem verdim ne evlilik kurumuna ihtiyaç duydum. ama uzun vadeli bir ilişki sonucu eşimle evlendiğimizde ilk kalkıştığım iş çocuk sahibi olmak oldu ama benim için 1 ideal fazlasına bakacak gücüm yok ama o 1 iyiki var diyorum..

Herkeste aynı his olmak zorunda değil istemiyorum diyorsa belki gercektende söyledigi kadar basittir istemiyordur :)

Deneme yanılmada yapamayacagına göre kararını böyle vermiş saygı duyuyorum

Ben zorunda demedim zaten kendi gördüğümü söyledim.
Siz Ajda Pekkan'ı örnek verdiniz. Ben de doğru bir örnek değil diye yazdım.
Saygı duymadığımdan değil. Beni bağlayan bir durum yok..

Niye istemediginizi soyluyorsunuz, esin sir olarak saklasaymis. Isteyip te olmuyo zannetselerdi darlamazlardi
Açıkcası bir ara öyle düşündüler bu sefer de tüp bebek vs önermeye başladılar. Açıkcası öyle söylemek yerine benim kararıma saygı duymalarını istiyorum. Bu konuda yalan söylemek zorunda kalmamalı bence hiçbir kadın.

Ben de istemiyordum. Eşim çok istiyordu. Etraftan da laf edenler vardı ama takmıyordum. Bir ay kimsayal yaşadım. O zamandan beri istiyorum. Hormonel mi nedir bilemedim.

Hayatımda hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Çevremde hep yaşın gelince vücut saatine göre isteyeceksin dediler ama 34 yaşımdayım ve hala çok net ve kesin bir şekilde bu sorumluluğu almak istemiyorum .Bu yüzden kv'nin hormonal sorunun var demesi biraz kafamı karıştırdı. Doğru olabilir mi acaba çocuk istemenin nasıl bir hissiyat olduğunu anlamadığım için yanlış ya da doğru diyemiyorum.

Ben de istemiyorum , bana evli bile olmadigim halde anormal gibi bakıyorlar.
Çocuk coook zor bir iş, benim cizmek istediğim hayat yolu ile çok uyumsuz. O yüzden sizi anlıyorum ve destekliyorum.
Sorunuzu görmemişim,
Doktora filan gerek yok . Zaten doktor ne yapacak ki size onu anlamadım .
Annelik hissi kan değerlerindeki hormonlarla çıkmıyor
Ne bileyim belki östrojenim azdır, testesteron fazla üretiyorumdur filan :) insan düşünmeden edemiyor.

Hayatımda hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Çevremde hep yaşın gelince vücut saatine göre isteyeceksin dediler ama 34 yaşımdayım ve hala çok net ve kesin bir şekilde bu sorumluluğu almak istemiyorum .Bu yüzden kv'nin hormonal sorunun var demesi biraz kafamı karıştırdı. Doğru olabilir mi acaba çocuk istemenin nasıl bir hissiyat olduğunu anlamadığım için yanlış ya da doğru diyemiyorum.

ayy aynı yaştaymışız
ben de ne zamandır böyle bir konu açsam mı diye düşünüyordum.
valla daha bir sürü yapmak istediğim şey var, çocuk olursa kim bilir ne zaman yaparım bunları hatta yapabilir miyim diye düşünmüyor değilim.
bilemiyorum, sanırım ben kendim yapmazsam pişman olmaktan korkuyorum

Ne bileyim belki östrojenim azdır, testesteron fazla üretiyorumdur filan :) insan düşünmeden edemiyor.
Tabiki hayır östrojene annelik duygusunun hic bağlantısı yok . Östrojen sadece bir kadın olarak sağlıklı olmanızı sağlar
Annelik hissi veren oksitosin daha , oda sadece hormonal degil bir çok etmen var o histe .
Oksitosinde kan testinde görülmez zaten düzenli olarak salgılanmaz.

Back