• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşimle 7 yıldır birlikteyiz 4 yıldır evliyiz.
yaş 33.
üzerimde çevreden gelen inanılmaz bir baskı var.
ve bende de aynı sizdeki gibi yaşıma ve dünyaya ilişkin kaygılar.
dile getirilemeyen daha birçok kaygı (çocuğumun hastalık, kaza, ölüm gibi çaresi olmayan dertler yaşaması ihtimali)
mutlu bir insan yetiştirememe kaygısı, varoluşsal acılar çekmesi ve bunun için beni bencillikle suçlayacağı düşüncesi.

çocuk yokken sevgisinin eksikliğini hissetmiyorum.
yaşlandığımda bana baksın, yanımda olsun diye çocuk doğuracak kadar bencil değilim.
eğer olursa en iyi kıyafetleri alıp balla börekle beslemek, en iyi okullara göndermek, bale kursu keman dersi aldırmak vs...den önce mutlu bir insan olmasını isterdim.
ama zannetmiyorum.

2.5 yaşında bir kedim var.
anneliği onunla tattım. tabi ki zorlukları bir insan yetiştirmeyle kıyaslanamaz ama yine de ben onun annesiyim.
ve kedim geldiğinden beri onun için yaptıklarımı, evde aldığım önlemleri, en iyi şekilde beslenmesi için yaptığım araştırmaları ve kafayı yemeleri vs... düşündüğümde çocuk bana göre değil diyorum.

kedim sadece yatıyor ve tembel tembel boşluğa bakıyor, ben bir yerinin mi acıdığından başlayıp mutsuz mu, acaba somonlu mama verdim beğenmedi mi keşke ton balıklı verseydim diye kendi kendimi yiyorum.

bir de çocuk yapın evinize şenlik olur, kendi kendine büyür'cüler var :) (kayniş)
aklım almıyor.

yazarken bir daha ikna oldum benim çocuğum olmamalı. :)

Söylediğin sosyo ekonomik şartların hepsinin farkındayız, farkındayım ama ben yine de bir çocuğum olsun isterim ya .
Nasip olur da evlenirsek, düzenimizi kurarsak sevdiğimle sadece bir çocuğum olsun isterim .

Ama kardeş yapıp da imkanlarını bölmek bu şartlarda pek akılcı bi yaklaşım değil gibi geliyor bana .

Senin hayatın, senin düşüncen , senin ekonomik gelirin karar senin .
Hayatın ne getireceğini kimse bilemez .
Deli gibi isteyip tedavi olan da çok , hamile kalıp aldıran da .

yaş 33.
dile getirilemeyen daha birçok kaygı (çocuğumun hastalık, kaza, ölüm gibi çaresi olmayan dertler yaşaması ihtimali)
mutlu bir insan yetiştirememe kaygısı, varoluşsal acılar çekmesi ve bunun için beni bencillikle suçlayacağı düşüncesi.

yaşlandığımda bana baksın, yanımda olsun diye çocuk doğuracak kadar bencil değilim.
eğer olursa en iyi kıyafetleri alıp balla börekle beslemek, en iyi okullara göndermek, bale kursu keman dersi aldırmak vs...den önce mutlu bir insan olmasını isterdim.
ama zannetmiyorum.

anneliği onunla tattım. tabi ki zorlukları bir insan yetiştirmeyle kıyaslanamaz ama yine de ben onun annesiyim.
ve kedim geldiğinden beri onun için yaptıklarımı, evde aldığım önlemleri, en iyi şekilde beslenmesi için yaptığım araştırmaları ve kafayı yemeleri vs... düşündüğümde çocuk bana göre değil diyorum.

kedim sadece yatıyor ve tembel tembel boşluğa bakıyor, ben bir yerinin mi acıdığından başlayıp mutsuz mu, acaba somonlu mama verdim beğenmedi mi keşke ton balıklı verseydim diye kendi kendimi yiyorum.

bir de çocuk yapın evinize şenlik olur, kendi kendine büyür'cüler var :) (kayniş)
aklım almıyor.

Onların zamanında gerçekten öyleymiş ama .
Televizyon mu var ? Bilgisayar mı? Tablet mi? Salgın hastalık mı ?

yok hiç biri , ben de kendi kendime büyüdüm mesela çevremde özeneceğim tabletli, telefonlu , özel okullu arkadaşlarım yoktu .

Bahçede ip atlardım . En büyük eğlencemdi .Bir de bisiklet almışlardı bana . Allaaaah benden iyisi yoktu .
Sabahtan Çıkar mahallede turlardım bisikletle . Eziyetim de yoktu .
Şimdi Allah aşkına kim cesaret edebilir çocuğunu altına bisiklet verip de sokağa yollamaya ? Katili , hırsızı , sapığı ....

Her Allah’ın günü neler görüyoruz.

Büyük bir yük. Çok emek istiyor.
Hem de nasıl bir yük. Bu sadece maddi emek değil. İnsanın kalbi tamamen evladıyla doluyor. Yani benim öyle oldu.
Tamam çok seviyorsun tarifsiz seviyorsun ama bu sevgiyle beraber gelen bonuslar yorucu olabiliyor; o iyi bir birey olacak mı, hadi o iyi oldu karşısına iyi insanlar çıkacak mı, onun için yeterli miyim gereken vakti ilgiyi ayırabiliyor muyum.
Tinercinin biri yolda birini bıçaklıyor sebepsiz yere sen haberi okuyunca evladın için endişeleniyorsun. Hep tedirginlik hep vicdan. En basiti hastanede onun iyiliği için aşı iğne vs yapılırken çaresizce yüzüne bakması bile mahvediyor 😅
Bunları şikayet amaçlı yazmıyorum kesinlikle ama anneliğin kalbi ağrıtan yönleri çok fazla.

Onların zamanında gerçekten öyleymiş ama .
Televizyon mu var ? Bilgisayar mı? Tablet mi? Salgın hastalık mı ?

yok hiç biri , ben de kendi kendime büyüdüm mesela çevremde özeneceğim tabletli, telefonlu , özel okullu arkadaşlarım yoktu .

Bahçede ip atlardım . En büyük eğlencemdi .Bir de bisiklet almışlardı bana . Allaaaah benden iyisi yoktu .
Sabahtan Çıkar mahallede turlardım bisikletle . Eziyetim de yoktu .
Şimdi Allah aşkına kim cesaret edebilir çocuğunu altına bisiklet verip de sokağa yollamaya ? Katili , hırsızı , sapığı ....

Her Allah’ın günü neler görüyoruz.

ben ne demek istediğinizi anlayamadım.
çocuğun eline tablet telefon verip, tv karşısında oturtmak zaten kendi kendine büyümesi demek.

ben böyle çocuk yetiştirmek istemem ki.

ben ne demek istediğinizi anlayamadım.
çocuğun eline tablet telefon verip, tv karşısında oturtmak zaten kendi kendine büyümesi demek.

ben böyle çocuk yetiştirmek istemem ki.
Ben orda tablet , telefon derken şunu kastettim ; Buna gücü yeten aile var , yetmeyen var .

Hadi gücün yetiyor , bir süre sonra ne yazıkli telefon tablet , bilgisayar bağımlılık yapıyor . Bunun kullanımını ölçüsünde tutmakta zor . Çocuklar bi yerden sonra alamayınca kendilerini parçalarcasına ağlıyorlar .

benim zamanımda ip atlamaktı , bisiklete binmekti işte :D

• Beğen
Reactions: 000
Hem de nasıl bir yük. Bu sadece maddi emek değil. İnsanın kalbi tamamen evladıyla doluyor. Yani benim öyle oldu.
Tamam çok seviyorsun tarifsiz seviyorsun ama bu sevgiyle beraber gelen bonuslar yorucu olabiliyor; o iyi bir birey olacak mı, hadi o iyi oldu karşısına iyi insanlar çıkacak mı, onun için yeterli miyim gereken vakti ilgiyi ayırabiliyor muyum.
Tinercinin biri yolda birini bıçaklıyor sebepsiz yere sen haberi okuyunca evladın için endişeleniyorsun. Hep tedirginlik hep vicdan. En basiti hastanede onun iyiliği için aşı iğne vs yapılırken çaresizce yüzüne bakması bile mahvediyor 😅
Bunları şikayet amaçlı yazmıyorum kesinlikle ama anneliğin kalbi ağrıtan yönleri çok fazla.
Güle gule büyütün. Işte bana bu kadar emek bu devirde bu pahalilikta anlamsız geliyor. Yanlış anlamayın çocuk sahibi olmak çok güzeldir ama ben eksikliğini duymuyorum. Şu an bu pahalılikta çocuk sahibi olmak için çok şart lazım.

Siz çocuğunuzu güzel yetiştirirsiniz eminim.

Ama ben hem Kendime hem Bu ekonomiye güvenemiyorum. Sonra çocuğum bir urun ister alamazsam bir kursa gönderemezsem bu bana dert olur. Bununla baş edemem.o yüzden en iyisi yeğen sevmek..

uzun uzun yazmayacağım.
zaten benimle aynı görüşte çok insan anlatmış sebeplerini size.
bence pişman olursunuz. çocuk ruhu besler , evin neşesi, moraliniz bozukken belki de yüzünüzdeki gülümsemenin sebebi olucak..:anne:
her şeyi öyle uzun uzadıya düşünmek gerekmiyor bence,
öyle yaparsak her şeye geç kalırız düşüncesindeyim...
Evet çocuk bir mucizedir.
Ama yeterli şartın varsa..
Hem maddi hem manevi yetebileceksen..

Bir şey istediğinde alamayacaksan sevgi ilgi yeterince veremeyeceksen bence vebal almaktır.
Çünkü o dünyaya gelmek istemiyor sen onu tum sorumluluğu alıp dünyaya getiriyorsun. Ondan sorumlusun . Su an bu ekonomik darboğazda bir yenidoğan masrafı en az aylık 1000 1500 tl.

Daha bunun bakıcısı var kursu var ihtiyaçları var.
Bana bunlar çok yük geliyor. Yapana helal olsun diyorum. Ama bunların altından kalkamayacaksam olmaması daha iyidir..

Bir de çocuk evin neşesi olabilir evet ama illa ki bir gün buyuyecek. Belki evden ayrilacak. Gönül bağı kalacak tabi ki. Ama evde beni neselendirecek kedi de olabilir. Tabi ki tam ikamesi olmaz ama yaklaşabilir.

Bir de çocuk evin neşesi olabilir evet ama illa ki bir gün buyuyecek. Belki evden ayrilacak. Gönül bağı kalacak tabi ki. Ama evde beni neselendirecek kedi de olabilir. Tabi ki tam ikamesi olmaz ama yaklaşabilir.

daha önce oldu mu kediniz bilmiyorum ama ben kendi kendime hep bu yaşıma kadar neden ve nasıl kedisiz yaşamışım diyorum. ankarada iseniz yuva aradığım kedilerim oluyor sık sık :)

Bence olmazsınız ben sinif öğretmeniyim henüz mesleğe başlamadım ama stajda o çocuk gürültüsü başımı ağrıtırdı. Öğrencilerimi çok sevsem de o tempo beni 24 yaşımda tüketiyor. Bir de kendimin anne olduğunu hayal edemiyorum. Sizin icin demiyorum ama bazi anneler görüyorum doğurmasa daha iyi. Karsi apartmanimizda bir kadinin 2 cocugu var. Küçük olanin yükünü büyük olana vermiş durumda. Küçük olan ağlayınca sürekli bağırıyor. Çocuklarını sürekli azarlıyor. Düşünün sesi bize geldiğine göre ne kadar bağırdığını. Yapın yapmayın diyemem ama rahatiniza düşkünseniz güzellik sizin icin cok önemli vaktiniz çok kıymetliyse 2 kere düşünün. Anne olduktan sonra geri dönüşü yok çünkü.

Kesinlikle katılıyorum.
Istemeyen olmamali. Ki zaten annelik isteğim yok. Yaş 33 ve annelik istegi gelmiyor. Millet gelir diyor ama sanmıyorum. Zaten anne olmayı kaldıramayacaklar 3er 5er tane ürüyor. Bilinçli insanlar daha çok düşünürken o dediğiniz kişi gibiler hiç düşünmüyor. Ondan bu kadar travmali cocuk var maalesef.

Güzellik çok önemli değil. Sadece anne babanın yasam standarti bir çocuğa yetmeli. Onu maddi ve manevi yönden iyi yaşatmalı. Bunlar olmayacaksa gereksiz diye düşünüyorum.(Benim icin)

Kesinlikle katılıyorum.
Istemeyen olmamali. Ki zaten annelik isteğim yok. Yaş 33 ve annelik istegi gelmiyor. Millet gelir diyor ama sanmıyorum. Zaten anne olmayı kaldıramayacaklar 3er 5er tane ürüyor. Bilinçli insanlar daha çok düşünürken o dediğiniz kişi gibiler hiç düşünmüyor. Ondan bu kadar travmali cocuk var maalesef.

Güzellik çok önemli değil. Sadece anne babanın yasam standarti bir çocuğa yetmeli. Onu maddi ve manevi yönden iyi yaşatmalı. Bunlar olmayacaksa gereksiz diye düşünüyorum.(Benim icin)
Çocuk cok farklı bir şey bence tüm hayatın değişiyor bunun icin maddi manevi hazırlıklı olmak gerekiyor. Türkiye'de bir çocuğu kafanızda maddi acidan endise olmadan yetistirmek istiyorsanız 20bin sabit geliri olmalı evin. Yasiniz daha küçük zaten. Gezin tozun evliligin tadini cıkarın çocuk kaçmıyor. Bir gün fikriniz değişirse mutlaka yapabilirsiniz ama cocuğu yaptıktan sonra fikriniz değisse de yapabileceğiniz bir şey kalmıyor.

• Muhteşem
yaş 33.

ama zannetmiyorum.

aklım almıyor.

Çok güzel açıklamışsınız.
Baskıyı boşverin. Bana da annem olmadan olmaz diyor. Ben ona katılmıyorum. Elalem üredi desin diye anne oldu desin diye çocuk sahibi olunmaz . Apartmanımızda bir kadın var. 3 çocuğu var. Hepsine anneanne bakıyor kadın çocuklarını arada görüyor. Çocuklar hep ağlıyor çok üzülüyorum.. şimdi 3 çocuğu olmasının ne anlamı var ne ilgileniyor ne sevgi gösteriyor.. böyle anne olmamalı..

Ülkemiz hicbir yönden maalesef stabil bir ülke değil. Eğitim sistemi ekonomi bir günde değişen gelişmelere gebe..ben şu an kendimi güvende hissetmiyorum. Haliyle guvende hissetmediğim yerdede anne olmak istemiyorum. Sizi anlıyorum.

Çocuğunuz olunca büyük bir sorumluluk alacaksınız. O dünyaya gelmek istemiyor siz buna karar veriyorsunuz. Bu büyük bir sorumluluk. Bu Sadece o kişinin vereceği bir karar..boyle acitasyonlara kanmayın.herkes torun sevecek diye çocuk doğurulmaz .

daha önce oldu mu kediniz bilmiyorum ama ben kendi kendime hep bu yaşıma kadar neden ve nasıl kedisiz yaşamışım diyorum. ankarada iseniz yuva aradığım kedilerim oluyor sık sık :)
Erkek arkadaşımın kedisi var. 10 yaşında..
Evlenince evde olacak. Çok tatlı bir şey. Ama ben bir de yavru kimsesiz bir kedi sahiplenmek istiyorum.
Yavrulara mı yuva arıyorsunuz?

Ne güzel bir iş yapıyorsunuz..

Tek cocugum var. 32 yasinda yaptim.maalesef ikinci cocugumu istedigimde 3 sene sonra bir turlu olmadi.Asilama tup bebek deneme girisimleri de sonucsuz kaldi.Ikinci cocugu kizim yalniz kalmasin diye istemistim daha cok.Sonra kadinsal sebeplerden mi nedir olmamasi beni depresyona soktu.pismandim.daha cok cabalamadim diye kendi i suclar oldu .Simdi 49 yasindayim.Ve kizimin da istegiyle korucu aile olarak basvurmaya karar verdik.Bebek olarak niyetlendik.
bugun dunya uzerinde 8 milyon cocuk kayip.Bir cogu organlari icin olduurluyor,sapik insanlar tarafindan olduruluyor.Imkanim varken bir cocugun hayatina dokunmak guzel olmaz miydi?gecenlerde bir anne 5 cocugunu birden bogarak oldurdu.Ne aci..
Herkesin kendi karari.Bu hayat acimasiz.Siz kadin olarak guclu olmaniz gerekir ki saglikli ve mutlu bieryler yetistirmelisiniz.Ama tavsiyem cocuk sevgisi olmadan bilinemeyecek bir sey.4 sene de bekledim cocuk icin.Bilseydim sevgisini de bir an once yapardim.Her cocuk gordugum de gozlerim doldu cunku.
Rabbim her seyin hayirlisini versin.
ha bu arada Allahin kime neyi nasip ettigini bilmiyoruz.Burada savastan kacan multeciler catir catir cocuk yapiyor ama kizkardesimin imkani ve sevgisi varken cocugu yok.
Allah’im isteyen herkese nasip etsin

Herkes çocuk sahibi olmak istemek zorunda değil. Zaten istemekle de olmuyor.
Sizinle aynı kararlılıkta bir eş seçmelisiniz, tek sorun bu olur. Çünkü hayat ne getirir ne götürür belli olmuyor, belki ileride biriniz isteyecektir, o zaman ne olacak? Sen değiştin diye suçlayacak mısınız birbirinizi? Değişemez mi insanlar? Değişir, belki de uzun vadeli düşünmemek lazım. Ne bileyim en az 5 sene istemiyorum dersiniz sonrasına bakarsınız gibi gibi.

Ben 24 yaşında evlendim 27 yaşında anne oldum.
3 çocuğum var deli gibi seviyorum, aklım çıkıyor. Sevdiğin adamla senin benzerin olan bu küçük insanlar tam bir sevgi yumağı.Emek vermek, bir insanı büyütmek güzel,insan yetiştirmek için evlat sahibi oldum. Umarım iyi yetiştirebilirim.
Bu tarifsiz sevgi beraberinde endişeler de getiriyor ki bu çok zor işte. Sağlıklılar mı, boyu uzar mı, kilosu iyi mi, ahlaklı olacak mı, iyi insanlarla karşılaşacak mi, bir şey istediğinde alabilecek miyiz, mutlu olacak mı, kıymet bilecek mi vs vs. Kalbin dışarda atıyor. Büyük yük.
Ama güzel. Bizler iyi insanlarız. İyi yetiştiririz inşallah:)
Maddi manevi yetebileceğimizi düşündüğümüz için bu yola çıktık. Zorlanmalar elbet olur ama büyük zorluklar değil inşallah.

Erkek arkadaşımın kedisi var. 10 yaşında..
Evlenince evde olacak. Çok tatlı bir şey. Ama ben bir de yavru kimsesiz bir kedi sahiplenmek istiyorum.
Yavrulara mı yuva arıyorsunuz?

Ne güzel bir iş yapıyorsunuz..

evet, oğlumdan önce hiçbir kediye dokunmamıştım.
ama onun sevgisi içimi bütün canlılara karşı merhametle doldurdu.
sokaktaki hiçbir hayvanın oğlumdan farkı yok.
oğlum geldikten kısa süre sonra 2 yıl boyunca oturduğum sitenin bahçesinde daha önce hiç farkına varmadığım onlarca güzel kedinin yaşadığını farkettim.
şimdiyse besleme, yavruları sahiplendirme, kısırlaştırma, diğer tedaviler...
kedilerle uğraşıyorum çok mutluyum.

• Muhteşem
çocuk sahibi olmak tanrıcılık gibi bir şey.. her kadın anne olmak zorunda değil. yaşamadan bilemezsiniz

Çocuk cok farklı bir şey bence tüm hayatın değişiyor bunun icin maddi manevi hazırlıklı olmak gerekiyor. Türkiye'de bir çocuğu kafanızda maddi acidan endise olmadan yetistirmek istiyorsanız 20bin sabit geliri olmalı evin. Yasiniz daha küçük zaten. Gezin tozun evliligin tadini cıkarın çocuk kaçmıyor. Bir gün fikriniz değişirse mutlaka yapabilirsiniz ama cocuğu yaptıktan sonra fikriniz değisse de yapabileceğiniz bir şey kalmıyor.
Aynen öyle..
Çok güzel yazmışsınız.
Teşekkür ederim.
Eğer çocuğum olmazsa ve pişman olursam tek ben etkileneceğim. Ama çocuğum olup pişman olursam o çocuk da etkilenecek . Başkasının vebalini almak istemiyorum. Hele ki öz çocuğumun.

Maddi olarak 15 20 bin lazım. Aşağısı zor şu an. Gıda enflasyonu aşırı çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back