• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizce ileride pişman olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk acı biber gibi işte yedikçe yiyesin gelir yedikçe neden yedim dersin..
İki çocuk annesi olarak feleğimin şaştığından mı bilmem evlenmesem de olurmuş çocuk olmasa da olurmuşculardanım yalan yok.
İlerde pişman oldum keşke yapsaymışım diyebilrceğin yaşlar 40 sonu 50 li yaşların başlangıcı olur ki doğurmuş olsaydım şimdiye eşşek kadar olurlardı dersin.
Bence akışa bırak..

Ben açıkça söylemek gerekirse anne olduktan sonra bazı pişmanlıklar yaşadım. Bu çocuğumla alakalı değil asla. Sadece sürekli olarak yetememe endişesi taşıyorum ona. İhmal mi ettim, niye öyle dedim, bugün parka çıkarmadım. Sürekli bir vicdan muhasebesi. Bu sorumluluğu hisseden her anne baba için çocuk gerçekten bazen yorabiliyor insanı. Sadece kendimden sorumlu olduğum günleri özlüyorum ara sıra.

Gebe kalmak şu an istemiyorum Allah korusun hamilelikleri çok zor geçiyor ama 5 yıl sonra isterim galiba hayatım iyi giderse kocam böyle iyi davranmaya devam ederse .. doğurduktan Sonra ilk 3 gün acısı felaket ama sonrası offf tamamen huzur uyurken özler mi bir insan uyusun diyorum uyuyunca uyansın diye seyrediyorum ...pişman olursunuz bu duygu aşkın ta kendisi

Dip not : daha 2 ay önce doğurdum ondan istemiyorum gebe kalmak ölüm tehlikem var kalırsam çünkü Dr dedi :)

• Beğen
Reactions: 000
Yaklaşık 4 yıldır evliyim.9 aylık bir kizim var .. Biz de 3 sene istemedik ama bu nedenlerden dolayı değil.İliskimizdeki bazi sorunlardan dolayı.İliskimiz mükemmele yakın artık dediğimiz an çocuk istedik .Çünkü bize göre her çocuk dünyaya gelir ama ailesi her çocuğa kendi dünyasını kurar..Bizim kurduğumuz dünyada da çocuğumuzun mutlulugu,huzuru önemliydi ..Bunu sağlayabileceğimiz i düşünerek dünyaya gelmesini istedik ve çok şükür ki geldi.

Evliyim, bir kızım var. Bir yandan iyi ki oldu diyorum onu çok seviyorum. O zamanlar hayata bakış açım bambaşkaydı bu kadar kaotik bir ülkede yaşadığımızın bilincinde değildim pembiş pembiş hayallerim vardı. Ama şu an tamamen sizin gibi düşünüyorum. Yani bahsettiğiniz sorunlar yüzünden beynimi peynir ekmekle yemek üzereyim. Yakın zamanda astım teşhisi kondu. Ya virüsten ölüp kızımı yalnız bırakırsam korkusu psikolojik olarak sarsıyor. Dünya çok kötü. Ülke çok kötü. Gün geçtikçe çocuk istismar haberleri kadın cinayeti haberleri artıyor. Miniklerimiz bu dünyaya fazla diye düşünmeye başladım. Haketmiyor bu dünya, meleklerimizi barındıracak kadar temiz değil çünkü.

Bence olmazsınız ben sinif öğretmeniyim henüz mesleğe başlamadım ama stajda o çocuk gürültüsü başımı ağrıtırdı. Öğrencilerimi çok sevsem de o tempo beni 24 yaşımda tüketiyor. Bir de kendimin anne olduğunu hayal edemiyorum. Sizin icin demiyorum ama bazi anneler görüyorum doğurmasa daha iyi. Karsi apartmanimizda bir kadinin 2 cocugu var. Küçük olanin yükünü büyük olana vermiş durumda. Küçük olan ağlayınca sürekli bağırıyor. Çocuklarını sürekli azarlıyor. Düşünün sesi bize geldiğine göre ne kadar bağırdığını. Yapın yapmayın diyemem ama rahatiniza düşkünseniz güzellik sizin icin cok önemli vaktiniz çok kıymetliyse 2 kere düşünün. Anne olduktan sonra geri dönüşü yok çünkü.

Merhaba Sevgili Üyeler;
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size bir sorum var.
Ben 33 yaşında, evliliğe giden bir ilişkisi olan biriyim(inşallah). Erkek arkadaşımla evlenmeyi istiyorum. Ama çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Evet, çocuk sahibi olmak istemiyorum.
En azından şu an istemiyorum.
Bunu birkaç kere onunla da konuştuk. Senin kararın. Benim için çok sorun değil ama sen ileride pişman olabilirsin dedi. Erkek arkadaşım çocuk olmasa da sorun değil diyor ama ben ileride belki çocuk isteyebileceğini düşünüyorum.
Ama gelin görün ben çok kararsızım. En azından içinde bulunduğum şartlarda.Kendime göre çok nedenim var.

Bir kere çok enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz.. bir hafta aldığımız bir temel tüketim malı diğer hafta asla aynı fiyat değil, fiyat inanılmaz artmış oluyor. Maaşlar bu fiyat artışlarına yetişemiyor. Araba almak bile artık lüks olmuş. Ev fiyatları zaten inanılmaz pahalı. Her şey çok pahalı. Eğitim pahalı. Sağlık pahalı. Bezi, maması, doktoru, kursu, hobisi, giyimi, oyuncağı, kitabı vs her şey pahalı. Yaşamak çok pahalı. Daha da kötüsü burası manevi olarak kaotik bir coğrafya.. Sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar hiç bitmiyor. Araf gibi bir yer.. iki arada bir derede..

Ayrıca dünyada su sorunları, savaşlar, kadınlara saldırılar, işsizlik, ekonomik krizler tonla sorun var. Dünya giderek kalabalık oluyor. Bu gidişle kaynaklar bir noktada yakın zamanda tükenecek. Çocuğum benden bunun için hesap sorabilir. Klişe bir soru ile "Neden beni dünyaya getirdin?" deme ihtimali çok yüksek.

Özetle hem maddi hem manevi parametrelerden dolayı çocuk sahibi olmak istemiyorum. Arada olsa nasıl olur diye düşünüyorum.(Acaba yaşımdan dolayı etkilenme mi yaşıyorum?) Bazen acaba sadece bir tane olsa mı diyorum?

Sanırım bu kaotik ortamda çocuk istemiyorum. Burası bana 33 yaşında ağır geliyor kim bilir çocuğuma ileride nasıl gelir..Ayrıca bu kadar kaotik bir ortamda çocuk büyütmek bana çok bencilce geliyor. Bunu çocuğuma yapmaya hakkım yokmuş gibi..bunu çocuğuma yapmamalıymışım gibi..Kısacası araftayım.

Sizce ileride çocuk sahibi olmasam pişman olur muyum? Olursam neden?
Doğurgan yaşlarda çocuk sahibi olmayıp sonra bundan pişman olmayan üyeler var mı? Neden pişman olmadınız?

Ilave Soru: Evlenip çocuk sahibi olanlara da bir sorum var.
Freud der ki: Üreme; insanlar için hayattan memnun olmanın kanıtıdır. Insanlar hayatlarından memnunsalar üreyerek kendi genlerini sonraki nesillerde devam ettirmek isterler.

Bu önermeye göre Freud'un dediği gibi hayattan istediğiniz ölçüde memnun musunuz ondan mı çocuk sahibi oldunuz?
Çocuk sahibi olma motivasyonunuz neydi?

Belirtmek isterim ki yargılamak için değil arafta kaldığım için soruyorum.

Cevap verirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi forumlar..

Sevgiler.:KK200:
Arkadaşım senin kafan baya karışık anladığım kadarıyla ama bunları düşünmen için bir kere çok erken.. Yaşının hiçbir önemi yok evlilik için veya çocuk düşünmek için.. Bence sen önce evlenmelisin bunları sonra düşünmelisin.. Ben 25 yaşında kocamı çok severek 6 yıl üstüne evlendim 2 yıl oldu evleneli bir süre çocuk düşünmedik sonra istedik hemen oldu ama bebeğimi düşürdüm sonra tekrar hamile kaldım maalesef onu da kaybettim çok şükür ki şuan yine hamileyim bu bahsettiğim şeyler son bir yıl içinde oldu düşünün.. Yaşadığım kayıpların ardından daha da çok hissettim evlat sahibi olmanın ne kadar önemli birşey olduğunu.. Onun sevgisinin Hiçbirşeye benzemediğini ve mutlaka bu duyguyu yaşamam gerektiğini hissettim.. Şükürler olsun ki Rabbim bana aratmadı verdi inan karnında onu hissetmek bile dünyanın en güzel şeyi bence.. Hem düşünüyorum ileride tutunacak bir dalım olacak o benim belki kardeşi olacak ne bilim bunlar güzel şeyler..ileride yaşlanacağız kocamla yalnız başımıza evimizde otururken kapımıza gelen giden olmayacak falan düşününce bile içim buruk oluyor. Bazen hasta olacağız yanımıza gelip bizimle kim ilgilenecek? Parasını verip her türlü bakımı yaptırırsın kendine ama senin canının bir parçası gibi ilgilenemez ki.. Ben hep bunları düşünüyorum açıkçası. Diğer taraftan tabiki endişelerim var bu kirli dünyaya getirmek onu büyütmek kolay değil ama hepsine razıyım.. Daha hamilelikte başladım bebeğim için sıkıntı çekmeye doğsun yine çekerim ne yapayım yeter ki canı sağolsun.. Ama bir de hayırsız olan evlat yok mu :( işte o insanı mahveder.. Bilmiyorum yaaa çok karışık şeyler bunlar. Sen hazır olduğunda düşüneceksin elbette.. Hazır değilsen zaten istemeyeceksin .

Konudan bağımsız olacak ama konu sahibi üye banlandı mı yoksa kendisi mi hesabını kapattırmak istedi acaba?
Yok canım buradayım.:KK200:
1 haftalık bir ban aldım. O yüzden.

Ömür törpüsü banlar.. :olamaz:

Cocuk yapıp pişman olmama = mutluluk
Cocuk yapmayip pisman olmama= mutluluk

Cocuk yapip pisman olma = bir ömür mutsuzluk

Cocuk yapmayip pisman olma = yaklaşık 55-70 yaş arası mutsuzluk

Genellikle cocuksuzlugun pismanlik yaslari artik cocuklarin buyuyup torun sevme yaslari veya birilerinin sana bakmasi gereken yaslarda ortaya cikar, yada o yaslar düsünulerek erkenden pismanlik yasanir.

Sonuç; pisman olabilirsin ama bu pismanlik seni cok cok uzmez.

Cocuk yapip pisman olanlarin orani cok daha fazla ama bu pismanlik itiraf edilemez ve cocuk dogduktan sonra alternatifi hayal edilemeyecek sekilde insanin hayati degisir.

cocuk yapmayinca bunun alternatifi cok daha kolay hayal edilir ve hep "cocugum olsa ne iyi olurdu" seklinde iyi yonleri dusunulur. Yani bu pismanlik da aldatici bir pismanlik.
Cok analitik aciklamissiniz, cok begendim. 👏👏👏

Benım evlendıgım zamanlarda bu kadar kotu degıldı ekonomıde dunyada ben ıstedım ama genlerımı devam ettırmek ıcın degıl cocuk farklı bısey ya ona nesıl devam ettırmek ıcın bakan varmı bılmıyorum. Benımkı yanlız kalmayalım (hıc sevemem yanlızlıgı) cocuk sevmek buyutmek bı ınsanın bu hayatta yapacagı en guzel ıs dogru duzgun bı cocuk yetıstırmek bence suan dogru yoldayız ılerdede ınsallah degısmezler. Ama suankı sartlara gore bende cocuk yapmazdım yapamamda bu saatten sonra ama boyle olmasaydı gelecegını hazırlayabılecegım 3 4 cocuk yapardım ımkanım dahılınde tabı. Ama zaten sız evlı degılsınız daha belkı duzelır cok umıdım olmasada pısman olursan yaparsın artık 40 a kadar yolu var en az.

• Beğen
Reactions: 000
Benım evlendıgım zamanlarda bu kadar kotu degıldı ekonomıde dunyada ben ıstedım ama genlerımı devam ettırmek ıcın degıl cocuk farklı bısey ya ona nesıl devam ettırmek ıcın bakan varmı bılmıyorum. Benımkı yanlız kalmayalım (hıc sevemem yanlızlıgı) cocuk sevmek buyutmek bı ınsanın bu hayatta yapacagı en guzel ıs dogru duzgun bı cocuk yetıstırmek bence suan dogru yoldayız ılerdede ınsallah degısmezler. Ama suankı sartlara gore bende cocuk yapmazdım yapamamda bu saatten sonra ama boyle olmasaydı gelecegını hazırlayabılecegım 3 4 cocuk yapardım ımkanım dahılınde tabı. Ama zaten sız evlı degılsınız daha belkı duzelır cok umıdım olmasada pısman olursan yaparsın artık 40 a kadar yolu var en az.
Türkiye ekonomisi en iyimser tahminle toparlanması 10 yıl alır. O da olursa.

Ben o zamana 43 yaşında olacağım. Zor yani istesem de. Sizin çocuğunuz umarım güzel yetişir. Ama mesela okutsanız bile is bulacağı garanti değil ki.
Yılda binlerce mezun veriliyor bu ülkede. Yüzde 80i iş bulamıyor. Veya vasat işlerde çalışıyor hak ettiğini alamıyor. Bu ülke bu kadar genç nüfusu bence kaldırmıyor. Istatistiksel veriler bu yönde.

Çocuğun olunca seversin hemde çok seversin. Ona katılıyorum. Zaten istememe nedenim şu an çocuk olmadığı için olmayan bir şeyin özlemi yok. Hiç çocuk olsun diye bir temennim olmadi. Şu an en vasat arabalar bile 200 bin. Ev fiyatları uçmuş. Bir de üstüne her ay çocuk masrafı. Ben bu yükün altına girmek istemiyorum.

Ama sizin gibi bilinçli annelere kolaylıklar diliyorum.

Çocuk istemeyen birine ama evlat çok tatlı çok ballı demek bana biraz anlamsız geliyor 😁 bir bebeğim var verene bin şükür ama anne olmadan önce bu duyguyu bilmediğim için eksikliğini de yaşamicaktım. anne olmadan önce milletin bebeklerine baktığımda düşündüğüm tek şey sürekli ağlayan huysuzlanan yemeyen içmeyen sorun çıkaran bu küçük varlıklara nası tahammül ettikleriydi 😁

Türkiye ekonomisi en iyimser tahminle toparlanması 10 yıl alır. O da olursa.

Ben o zamana 43 yaşında olacağım. Zor yani istesem de. Sizin çocuğunuz umarım güzel yetişir. Ama mesela okutsanız bile is bulacağı garanti değil ki.
Yılda binlerce mezun veriliyor bu ülkede. Yüzde 80i iş bulamıyor. Veya vasat işlerde çalışıyor hak ettiğini alamıyor. Bu ülke bu kadar genç nüfusu bence kaldırmıyor. Istatistiksel veriler bu yönde.

Çocuğun olunca seversin hemde çok seversin. Ona katılıyorum. Zaten istememe nedenim şu an çocuk olmadığı için olmayan bir şeyin özlemi yok. Hiç çocuk olsun diye bir temennim olmadi. Şu an en vasat arabalar bile 200 bin. Ev fiyatları uçmuş. Bir de üstüne her ay çocuk masrafı. Ben bu yükün altına girmek istemiyorum.

Ama sizin gibi bilinçli annelere kolaylıklar diliyorum.
Evet halısınız geleceklerı benıde korkutuyor ama bı 6 yıl once boyle dusunmuyordum. Elımden gelenı yapmaya calısacagım geleceklerı ıcın ama sız yapmak ıstememkte haklısınız. Benım arkadasım daha evı yok arabası yok esının sureklı olan bı ısı yok ve 3. Kızıyorum yazık gunah daha dıgerlerıne zor bakıyorsun dıye ama bazıları hıc korkmuyor cesaret istiyor

Çocuk istemeyen birine ama evlat çok tatlı çok ballı demek bana biraz anlamsız geliyor 😁 bir bebeğim var verene bin şükür ama anne olmadan önce bu duyguyu bilmediğim için eksikliğini de yaşamicaktım. anne olmadan önce milletin bebeklerine baktığımda düşündüğüm tek şey sürekli ağlayan huysuzlanan yemeyen içmeyen sorun çıkaran bu küçük varlıklara nası tahammül ettikleriydi 😁
Tam bunları düşünüyordum teşekkür ederim..:KK51:
Çocuk çok mucizevi bir şeydir. Hele kendi çocuğunun olması.. Ama benim yok. O yüzden eksikliği de yok. Nötr durumdayım. Haliyle çocukları sevsem de çocuk sahibi olmak istemiyorum. Mesela kız kardeşimin cocugu olsa inanılmaz severim ilgilenirim bakarim oyun oynarım ama kendim çocuk istemiyorum. Büyük bir yük. Çok emek istiyor. O yüzden bana kedi köpek sahibi olmak daha anlamlı geliyor.

Çocuğunuzu Allah bağışlasın.. . Sizin adınıza sevindim.:dua:

Evet halısınız geleceklerı benıde korkutuyor ama bı 6 yıl once boyle dusunmuyordum. Elımden gelenı yapmaya calısacagım geleceklerı ıcın ama sız yapmak ıstememkte haklısınız. Benım arkadasım daha evı yok arabası yok esının sureklı olan bı ısı yok ve 3. Kızıyorum yazık gunah daha dıgerlerıne zor bakıyorsun dıye ama bazıları hıc korkmuyor cesaret istiyor
Siz bilinçli birisiniz. Eminim çocuğunuz iyi yetişecektir. :KK51:
O eğitimi siz verirsiniz. Şu an ile 6 yıl önce arasında ciddi fark var o yüzden belki bende 6 yıl 10 yıl önce olsa farklı düşünürdüm. Şu ana bakip çocuk istemiyorum. Olumsuzum.

Arkadaşınıza çok sasirdim. Eşinin işi yok. Ev kira peki kendi çalışıyor mu? 3 çocuğa 5 kişilik aileye nasıl bakıyorlar? Asgari ücret yetmez ki..hem ev kira hem 3 çocuk imkansız.. nasıl geciniyorlar?

uzun uzun yazmayacağım.
zaten benimle aynı görüşte çok insan anlatmış sebeplerini size.
bence pişman olursunuz. çocuk ruhu besler , evin neşesi, moraliniz bozukken belki de yüzünüzdeki gülümsemenin sebebi olucak..:anne:
her şeyi öyle uzun uzadıya düşünmek gerekmiyor bence,
öyle yaparsak her şeye geç kalırız düşüncesindeyim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back