Dogum yapan anneler 2 ay sonra bebeklerini birakip isine donuyor memlekette. Sizce calisamayacak misiniz? Isterseniz calisirsiniz neden calisamayasiniz?… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
Yok yönetemem. Çünkü günlük gelir ve giderler var. Kesilen faturalar, adisyonları kontrol ediyorum. Kasayı teslim alıyorum. Onu bankaya yatırıyorum. Rabbim inşAllah bir kolaylık sağlar. Bende en kısa zamanda işlerimi yapabilirim. Antalya’da yaşıyorum. Burda hiçbir zaman kış olmuyor. Bebeğim biraz büyüsün, yanımda taşıyacağım. O zaman daha çok vakit yaratabilirim.Eşinizde yani,,, neyse bişey demeyeceğim. Bence biraz dinlenin para gelirde sağlık gelmez en azından dikişleriniz kaynasaydı. Finansal işleri evden yönetemez misiniz?
Nihal hanım mesajlarınızı okuyorum da, benzer durumlarda olacağız. Bende eş ve aile desteği var ama işim öyle hadi eyvallah deyip ara verebileceğim bir iş değil, muhtemelen doğumdan hemen önce falan mail yazıyor olacağım. Neler yaşadığınızı kendinizi nasıl yorgunluğa karşı koruduğunuzu vs. anlatmaya vaktiniz olursa sevinerek okur, örnek almaya çalışırım. Kolaylıklar..Yok yönetemem. Çünkü günlük gelir ve giderler var. Kesilen faturalar, adisyonları kontrol ediyorum. Kasayı teslim alıyorum. Onu bankaya yatırıyorum. Rabbim inşAllah bir kolaylık sağlar. Bende en kısa zamanda işlerimi yapabilirim. Antalya’da yaşıyorum. Burda hiçbir zaman kış olmuyor. Bebeğim biraz büyüsün, yanımda taşıyacağım. O zaman daha çok vakit yaratabilirim.
Benim heralde dinlenebilmem için elden ayaktan düşmem gerekiyor
Şu konuda beni aydınlatabilir misiniz mesela aşırı zorlayan şeyler bebeğin işleri mi emzirmek, doyurmak, alt değiştirmek vs yoksa uyumadığı gaz sancısı olduğu kriz durumlarında sürekli kucakta taşıyarak ilgilenme hali mi? Sizi en zorlayan ve “yok asla çalışmaya vakit ayırılmaz” dedirten durumlar hangileriYa burada hamile olup da şu şartları küçümseyen herkesi doğumdan sonra görmek istiyorum arkadaşlar. Ben de tam olarak böyleydim ama feleğim şaştı. Bakın yazılanlar az bile. Göz korkutmak değil, daha gerçekçi plan yapmanız için yazıyorum bunu. Daha hamile olan kimse bir bebeğin ne kadar zorlayıcı olacağı hakkında bilgi sahibi değil. Ben de diyordum aynen sizin gibi ama gördüm yani.
Bakın Eylül öztürk gibi evinizde bir ordu varsa rahatlıkla yaparsınız. Ama destekçi olmadan yapan kadınların hepsi kendilerini aşırı yıpratmak zorundalar. Birileri bunu yaparken yapıyorum diyor ama sorun bakalım nasıl yapıyor.
Tabii ki insan mecbur kalınca herşeyi yapıyor ama bu zor olduğu gerçeğini değiştirmez.
Ben hayatım boyunca çok yoğun bir tempo içinde oldum. Şöyle ki bir insan kaç saat araba sürer? Ben 1 günde 18 saat uzun yol gittiğimi bilirim. Ya da aktarmalı olarak 2 gün boyunca Amerika’ya uçtuğumu. Konfor alanından çıkmadıkça hayatta başarı elde edemezsin.Nihal hanım mesajlarınızı okuyorum da, benzer durumlarda olacağız. Bende eş ve aile desteği var ama işim öyle hadi eyvallah deyip ara verebileceğim bir iş değil, muhtemelen doğumdan hemen önce falan mail yazıyor olacağım. Neler yaşadığınızı kendinizi nasıl yorgunluğa karşı koruduğunuzu vs. anlatmaya vaktiniz olursa sevinerek okur, örnek almaya çalışırım. Kolaylıklar..
ben buna cevap yazarken sanki cocuguma haksizlik ediyormusum gibi geliyor ama yazayim .benim kizim kolikti mesela 9.aya kadar 16 21 saatleri arasinda kesintisiz aglardi .Şu konuda beni aydınlatabilir misiniz mesela aşırı zorlayan şeyler bebeğin işleri mi emzirmek, doyurmak, alt değiştirmek vs yoksa uyumadığı gaz sancısı olduğu kriz durumlarında sürekli kucakta taşıyarak ilgilenme hali mi? Sizi en zorlayan ve “yok asla çalışmaya vakit ayırılmaz” dedirten durumlar hangileri
Ayy o arkadasiniz nasil yapiyor ya gercekten bunun bu formulu varda benmi bilmiyorum yada vi iksir var iciyosunda biselermi oluyo nebilil yaaBu sizinle de alakalı bir durum biraz ,
ben bir çocukla evin işini halledemezkenarkadaşım evinde 2 çocuk bakıp örgü örüyor iki günde bir sipariş alıyor
Hepsi totalŞu konuda beni aydınlatabilir misiniz mesela aşırı zorlayan şeyler bebeğin işleri mi emzirmek, doyurmak, alt değiştirmek vs yoksa uyumadığı gaz sancısı olduğu kriz durumlarında sürekli kucakta taşıyarak ilgilenme hali mi? Sizi en zorlayan ve “yok asla çalışmaya vakit ayırılmaz” dedirten durumlar hangileri
umut oldunuz.Çok çok zor bebekler büyüttüm.
Evde online çalışma ortamını gayet başarabilirsiniz bana kalırsa.
Uykunuzdan feragat edersiniz ama yine de yaparsınız, ben senelerce 3 4 saat uyuyarak yaşadım ki bu iyi süreydi geneli 2 saat olurdu totalde.
Ölmedim, ayaktayım.
Her annenin kendine ayırdığı bir zaman dilimi olmalı ruhunu beslemek için bunun da tek yolu az uyumak ve bu düzene adapte olmak.
Hamileliğimin 10.haftasina kadar uçtum.Sonra idari ücretli izne ayrıldım şirket prosedürleri gereği.Covid olmasaydı 16.haftaya kadar hamile programıyla uçabilir ya da yasal doğum öncesi izne kadar yer görevinde kalabilirdim.Ama dediğim gibi covid nedeniyle direk ücretli izne gönderdi şirketim.Bebegim 6 aylık olduğunda ücretli iznim biticek.İstersem 2 yaşına kadar da ücretsiz alma hakkım var ama ben almayı düşünmüyorum.İsime donucem… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Şu yazının alnı olsa alnından öperim walaÇalışmak isteyen her türlü çalışıyor, bahaneler üretmiyor. Yanına bir kadın alırsın kreş yaşına kadar mesela. Farklı farklı çözümler bulur isteyen.
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden calısma işyerınıze baglı .Sorumluluk alabılıyosannsen ve eşin dogum yap .Butun hayatın o oluyor… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?