Çocuk olunca - Louder’ın bebekli iş günlüğü

Herkese sorayım bir de, çocuğun uykusu usluluğu anne-babanın çocukluğuna benziyor mu? Yoksa tamamen sürpriz yumurta mı? Ben dünyanın en uykusuz ama uslu çocuğuymuşum mesela. zaten gecesi gündüzü belirsiz olan biriyim uyku sorununu bir yere kadar idare ederim sanki eş desteği ile

Dogum yapan anneler 2 ay sonra bebeklerini birakip isine donuyor memlekette. Sizce calisamayacak misiniz? Isterseniz calisirsiniz neden calisamayasiniz?

Eşinizde yani,,, neyse bişey demeyeceğim. Bence biraz dinlenin para gelirde sağlık gelmez en azından dikişleriniz kaynasaydı. Finansal işleri evden yönetemez misiniz?
Yok yönetemem. Çünkü günlük gelir ve giderler var. Kesilen faturalar, adisyonları kontrol ediyorum. Kasayı teslim alıyorum. Onu bankaya yatırıyorum. Rabbim inşAllah bir kolaylık sağlar. Bende en kısa zamanda işlerimi yapabilirim. Antalya’da yaşıyorum. Burda hiçbir zaman kış olmuyor. Bebeğim biraz büyüsün, yanımda taşıyacağım. O zaman daha çok vakit yaratabilirim.
Benim heralde dinlenebilmem için elden ayaktan düşmem gerekiyor

Nihal hanım mesajlarınızı okuyorum da, benzer durumlarda olacağız. Bende eş ve aile desteği var ama işim öyle hadi eyvallah deyip ara verebileceğim bir iş değil, muhtemelen doğumdan hemen önce falan mail yazıyor olacağım. Neler yaşadığınızı kendinizi nasıl yorgunluğa karşı koruduğunuzu vs. anlatmaya vaktiniz olursa sevinerek okur, örnek almaya çalışırım. Kolaylıklar..

Şu konuda beni aydınlatabilir misiniz mesela aşırı zorlayan şeyler bebeğin işleri mi emzirmek, doyurmak, alt değiştirmek vs yoksa uyumadığı gaz sancısı olduğu kriz durumlarında sürekli kucakta taşıyarak ilgilenme hali mi? Sizi en zorlayan ve “yok asla çalışmaya vakit ayırılmaz” dedirten durumlar hangileri

Ben hayatım boyunca çok yoğun bir tempo içinde oldum. Şöyle ki bir insan kaç saat araba sürer? Ben 1 günde 18 saat uzun yol gittiğimi bilirim. Ya da aktarmalı olarak 2 gün boyunca Amerika’ya uçtuğumu. Konfor alanından çıkmadıkça hayatta başarı elde edemezsin.
Bebeğimi çok mücadele vererek doğurdum. 5 ameliyat, 5 tüp bebek tedavisi gördüm. 42 yaşında anne oldum. Doğumdan sonra hemşire yanıma geldi. Lohusa depresyonunda mıyım diye depresif sorular sordu ama bilakis optimistic cevaplar aldı. Ben bu bebeği hayatta hiç bir şeyi istemediğim kadar çok istedim. Rabbim çok şükür nasip etti.
Uykusuzluğa alışkın bir insanım. Bebeğimin gece gündüz kavramı yok. Gece uyumuyor. Ama en nihayetinde bebek bu. Gündüz yığılıp kalıyor. Bende o zaman uyuyorum. Bir de Allah’a şükür bağışıklık sistemim kuvvetli sanırım. Hayatım boyunca içki ve sigara içmedim. Yediklerime dikkat ettim. Onlarında meyvesini topluyorum.

ben buna cevap yazarken sanki cocuguma haksizlik ediyormusum gibi geliyor ama yazayim .benim kizim kolikti mesela 9.aya kadar 16 21 saatleri arasinda kesintisiz aglardi .
gece 2 de mutlaka kalkar 6 ya kadar ya kucagimda ya sallanarak uyur . yemek yemeyi sevmez ac oldugunu da farketmedigi icin aglar da aglar vs .
simdi iki yasinda evde okuyup yazmam gereken seyler asla izin vermez .kapiyi acar gelir kucagina al diye aglar mesela .gece kutuphaneye falan gitmem lazim nbenim mesela evde yapamiyorum

Çok çok zor bebekler büyüttüm.
Evde online çalışma ortamını gayet başarabilirsiniz bana kalırsa.
Uykunuzdan feragat edersiniz ama yine de yaparsınız, ben senelerce 3 4 saat uyuyarak yaşadım ki bu iyi süreydi geneli 2 saat olurdu totalde.
Ölmedim, ayaktayım.
Her annenin kendine ayırdığı bir zaman dilimi olmalı ruhunu beslemek için bunun da tek yolu az uyumak ve bu düzene adapte olmak.

Bu sizinle de alakalı bir durum biraz ,
ben bir çocukla evin işini halledemezken arkadaşım evinde 2 çocuk bakıp örgü örüyor iki günde bir sipariş alıyor
Ayy o arkadasiniz nasil yapiyor ya gercekten bunun bu formulu varda benmi bilmiyorum yada vi iksir var iciyosunda biselermi oluyo nebilil yaa
Benimkisi 18 aylik benil evim hep daginik, hep yapisigiz nebilim kendime hayrim yok bide orgu yapacam

Hepsi total
Ben emziriyorum o ayrica cocugu asiri bagli yapiyor anneye, tiryaki gibi dusunun
Bebegim oyle kolik falan degildi ama suan 18 aylik hala bir kitap bile okuyamiyorum

umut oldunuz.
teşekkür ederim

Hamileliğimin 10.haftasina kadar uçtum.Sonra idari ücretli izne ayrıldım şirket prosedürleri gereği.Covid olmasaydı 16.haftaya kadar hamile programıyla uçabilir ya da yasal doğum öncesi izne kadar yer görevinde kalabilirdim.Ama dediğim gibi covid nedeniyle direk ücretli izne gönderdi şirketim.Bebegim 6 aylık olduğunda ücretli iznim biticek.İstersem 2 yaşına kadar da ücretsiz alma hakkım var ama ben almayı düşünmüyorum.İsime donucembebek 2 yaşına gelene kadar süt izni programıyla uçmaya devam edicem.Bence kesinlikle çalışılabilir.Hem anne hem de bebek için bunun sağlıklı olduğunu dusunuorum.38 yaşımda anne oldum.İnanilmaz güzel bı duyguymus.Gec kalmışım demedim ben bu yaşımda istedim ve iyiki bu yaşımda olmuş dedim

Doğuma bir kaç gün kalana kadar evden çalışmaya devam ettim. Bir sorun olmadı. Hatta bebeğim üç haftalıkken tekrar işimin başına döndüm (evden çalışma). Toplantılarda sunum yapmadığım sürece ya yanımda uyuyordu ya da mememde emziriyordum bu şekilde günde 8-9 saate kadar çalıştım. Şuan bebeğim 10 aylık işe devam ediyorum ama tabii ki yeni doğduğu dönemlerdeki rahatlığımız yok. Allah eksik etmesin kıpır kıpır bıcır bıcır bizimki. Şimdi de annem sağolsun mesai saatlerim içerisinde ilgileniyor. Hatta ilk olarak 6 aylıkken anneme bırakıp iki günlük iş seyahatine bile gittim. Çok kolay değil tüm bu anlattıklarım ama tabii motivasyonunuz zaten onun geleceği ve belki de kendi kariyeriniz olduğu için imkansız değil.

Yardım almazsanız yani bakıcı anneanne vs gibi zor oluyor. Geçen yıl kızım 2 yaşındayken evden çalışıyordum pandemi sebepli ve olmadı. Sürekli ben bilgisayar ya da telefondayken ağlaması falan yapamadım kreşe başlattım. Birinin oyalaması lazım siz çalışırken. Ben tablet verdim eline elran bağımlısı oldu ama gene de durmadı yani işimi yapmama çok az müsaade etti. Şu an 3 yaşında bak bu saatte gene ağlayarak uyandı uyuttum ama benim uykum yalan oldu. bu gece 3. Kere oluyor bu hasta falan değil. Öyle işte.

Ha bir de hamileliğin ilk 4.5 ayı çok çok kötü bir bulantım vardı 24 saat kesintisiz . O dönem de iziliydim. 5 aydan sonra çalıştım 38. Haftaya kadar. Orada bir sorun yaşamadım. Hamilelikte sağlık sıkıntısı yoksa çalışmanın bir manisi yok.

Çocuğa göre değişir. Çocuk için birikim yapmak güzel fikir muayene doğum çocuğun ihtiyaç olan şeyler her yıl katlanarak artıyor. Birikimi onlara harcayıp yine çalışmak durumunda kalabilirsiniz.

Keşke bu msjları okurken bu saate kadar bebeğimi uyutmaya çalışıyor olmasaydım.
Bebeğin esas yükü 2 yaşına kadar bence. Kendi uyuyabildiğinde bi de tuvalet işi çözüldüğünde kendinize rahatça zaman ayırabilirsiniz. Öyle umuyorum en azındanGebeliğimde çalıştım. Hemşireyim. Pandemi bebekten daha çok zorladı beni diyebilirim hatta. Ama bana bir yükü olmadı. Bulantı vs yaşamadım.tabi bunlar Kişiden kişiye değişiyor. Allah yüzüme baktı diyorum tek açıklamam bu. Doğumdan sonra ilk 2 ay yapışık ikizlerdik. Tuvalet banyo yemek yemek flan bunlar lüxdü. 2. Aydan sonra ev işimi her şeyimi rahat rahat halledebilmeye başladım. Sadece uyanık olmak lazım. Nerde çalışıyorsan onu da yanında tut. Oda oda geziyoruz biz hep gözümün önünde. Hatta bir ara bebek arabasını yıkadım içeri aldım. Oda oda peşimden sürüklüyordum.

çoğu insan doğumdan 3 ay sonra çalışıyor durumunuza bağlı bir bakıcı bulursunuz zaten evden çalışıyormuşsunuz sizin için daha kolay bile olur ...

Evden calısma işyerınıze baglı .Sorumluluk alabılıyosannsen ve eşin dogum yap .Butun hayatın o oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…