Çocuk olunca - Louder’ın bebekli iş günlüğü

Belki çalışırsınız lakin bi 4 yılı oda en az gözden çıkarın
Zorlukları illaki var zamandan ziyade
Bu yepyeni duruma alışmak bile başlı başına bir mesele
Buna rağmen anne olmayı çok seviyorum

İlk aylarda evet dinlenmiş hissedemezsiniz hatta başlarda kendi kendinize rahatım düzenim bozuldu diye isyanlara giriceksiniz sonrası içinse kim ne derse desin bebeğe bağlı bence bebeği uslu olanlar çok zorlanmıyor ama hiperaktif vede anneye çok bağlı bebekler zorluyor genelde.

bence bu kadar olumsuz düşünmeyin çalışır tabiki özellikle evden çalışılır hem de
ben 37.haftaya kadar çalışıp 38.hafta doğum yaptım düşünün
üstelik şubat ayında herkes arıyordu gelme kar yağıyor vs düşer bişey olur diye
o şartlarda son haftaya kadar çalışabildiysem siz evde elbette çok rahat çalışabilirsiniz.

1 buçuk yaşında kızım var, mühendisim, hamileliğimin başından beri evden çalışıyorum. Kızım aşırı hareketli olduğundan bu aralar zorlanıyorum ama eşim de evden çalışıyor ve annem yardıma geliyor, bir şekilde idare ediyoruz. Ancak yalnız bakılmaz, mutlaka destek lazım.

gebelik durumu degisken benim wc ye gitme haric kalkma durumum yoktu . doktora programim gitti isi biraktim .2 yasinda ise doneyim dedim hastalik vs araya girdi .valla ben beceremiyorum bu isi sanirim . tv tablet vermiyorum oyle olunca donup dolasip benle oyun oynamak istiyorlar

Sonsuza kadar değil elbette ama bir süre zorlar. Zaten siz de istemezsiniz. Biraz , uyusa da ben de dinlensem diye gözünün içine bakarsınız. Ama biraz büyüyünce, size uygun gelen ayda, gayet diğer çalışan anneler gibi bir bakıcı tutarak işe dönebilirsiniz. Evden çalışıyor olmanız, kendi işiniz olması durumu farklılaştırmıyor aslında.

Bazı hamilelik var çok rahat geçiyor bazı hamilelik var çok zor geçiyor.
Benim kpss çalışmak gibi bir hedefim vardı ama o kadar kustum ki doğurana kadar bir sayfa bile açamadım.
Ama yakın bir arkadaşım var. Hamileliği çok keyifli geçer. Çalıştı da çocuğuna da baktı evde tadilat yaptırdı hepsine de kendi yetişti.
Bebek olduğunda ilk aylar gerçekte yetişmesi zor tabi çocuğun huyu suyu da etkili.
Zamanla oturacaktır bir çok şey. Eğer iş başvurum kabul görürse ben de 1 yaşında ile başlamayı planlıyorum.
Gebelik de, bebek de sürpriz yumurta. O yüzden net bir şey diyemeyiz.

Sizin maddi kazancınız iyiydi diye hatırlıyorum bence eğer evden çalışsanız da eve yine de bi bakıcı tutarsanız gayet çalışabilirsiniz, arkadaşım annesinin desteğiyle evden çalışmaya devam edebiliyor.

Arkadaşıma sorduğumda cevabı “hamileyken uyunur, emin ol başka bir şey yapamazsın” oldu. Benim annem 3 hamileliğinde de çalışmış mesela. Hem de dışarıda çalışmış. Tarlada doğuranlar varmış yahu hep anlatılır. Ben elimde çayım koltukta bilgisayarla mı çalışamayacağım? Abartılı geliyor bana bütün bunlar. Tabi ki çok zor olacak biliyorum, ama cidden bana imkansız gelmiyor. Yani bu çocuğun uyuduğu bir süre hiç mi olmayacak? Eşim ve annem de desteklerken biraz uyuyup biraz çalışmam neden imkansız olsun bilmiyorum.
Normal planlarıma göre erteledim zaten çocuk fikrini. İyice düşünüp taşınmak istiyorum

Ya ne alaka, minnoş pembik gelin, gebeliğini karnına sardığı kurdeleyle kocasına haber veren tayfadan biridir belki arkadaşın onlar poşet kaldırmaz,kendine ağır hasta muamelesi yaparlar hamileyken.
Benim çevremde çoğu insan son haftalarına kadar çalışıyor.
Haaa, ekstra bir durum olur, tehliken olur falan, aylarca sadece tuvalete kalkip yatabilirsin tabii ki. Ama normal gebelikte neden uyuyasin ki bütün gün? Gayet de yaparsın işlerini, diğer tüm kadınlar gibi

Aslında öyle biri değil ama iş hayatına çocuktan epey sonra ilk kez girmiş biri. Yani zaten çalışmıyordu evdeydi, belki dürten bir iş sorumluluğu olsa böyle düşünmezdi bilmiyorum. Çocuğu gerçekten ölümüne zor bir çocuk ama, onu biliyorum

hamileyken daha cok uyunur dogru da, 7-24 uyuyacak haliniz yok ya, aksam erken yatarsiniz o kadar

Herkes kendi yaşadığını bilip bunun üstünden değerlendiriyor. Ama nasılki kadınların regl dönemleri bile farklı olabiliyorsa hamilelik ve lohusalık dönemi de farklı. Aynı zamanda doğan çocukların zorlukları farklı. Sahip olunan imkanlar, aileler, destekler farklı. Bazı şeyleri öncesinden düşünüp planlayabilsek de bazılarını yaşamadan bilemeyiz.
Ben mesela hiç çevremde zor hamileliğe şahit olmamıştım. Hamile kaldığım dönemde de çalışıyordum ve izin dönemi için yurt dışı planı yapmıştık. Ama sonra bir bulantı başladı. Gündüzü geçtim gece uyku arasında kalkıp istifra ediyordum. Hastanede yattım. 9 ay doğurana kadar insanlıktan çıktım. İşe mecbur gittim ama eskisi gibi çalışamadım.Ama bebeğim 6 aylık olduğunda düzene girdi her şey.

Mesela bir arkadaşımın hamileliği çok rahat geçti ama onun da lohusalığı sıkıntı oldu. Lohusa depresyonuna girdi. Bir başkası ailesinin de destek olmasıyla bebeğin ilk dönemlerini rahat geçirdi ama hamileliğinde sürekli uyuma isteği vardı. Hem hamileliği çok rahat geçip hem aldığı desteklerle lohusalığı rahat geçenler olduğu gibi iki dönemi değişik zorluklarla tecrübe edenler var.

Yani herkes kendi yaşadığını bilir. Her hikaye doğrudur ama doğrular farklıdır.

yenGEnC louderi de mi caydırdın yaa valla senden korkulur, bak oda benim gibi ertelemeye aldı

Ben doğuma gireceğim günün bir gün öncesine kadar yarı zamanlı işe gittim.
Sezeryanla doğum yaptım. 10. günde işime yine gittim. Bakıcı tuttum ama bebeğimin uyku saatleriyle bakıcıyı ayarlayamadık. Şu an için uyutup sütümü sağıp babasına bırakıyorum. Günde 2 saat gidebiliyorum.
Doktor en zor ilk ay dedi. Bundan sonra bebeğimin düzeni oturdukça bende iş programımı ona göre ayarlayacağım.

Neden 10. Gün işe döndünüz toparlanamamışsınızdır bile

Neden 10. Gün işe döndünüz toparlanamamışsınızdır bile
Mecburum çünkü. Kendi işimiz ve hesap kitaba bakabilecek kimse yok.
2. Gün ayaklandım zaten. Evde ufak tefek dağınıklıkları toplamaya başladım. Benim öyle uzanıp, yatabilecek bir durumum yok. Dikişlerim ödem yaptı. Ama ciddi bir şey yok çok şükür.

Kötü olmuş sizin için üzüldüm lohusa nazı bile yapmaya fırsatınız olmamış yakın mı evle iş peki git gel yaparken zor oluyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…