Ya ben sana cok uzuldum..hic bir kadin dogurdugu ertesi gibi sicak yatagindan kalkmayi hak etmez. Hele onca agri siziyla..Senin bebeginle vakit gecirmen gereken zaman suan ve bu gunlerde geri gelmeyecek. Keske yerine birini bulsaydin dogumdan once.Yok naz yapmak benim için hayalBugün arkadaşımız arıyor. Beni soruyor. “Kendine geldi mi” diyor. Eşim “At gibi, 2. Gün kalktı” diyor. Kendi soğuk alsa 3 gün yataktan çıkmaz. Ben 2. Gün ortada ağrım olmasına rağmen dolanıyordum.
işle ev arası arabayla 20 dk mesafe.
Yerime ablam olabilir o da Ankara’da yaşıyor. Çocuğunun okulunu bahane edip Mayıs’tan önce taşınmam diyor. İlk 10 gün evdeydim. Ben yalnız olduğumu sanmıyorum. Annem kardeşimi ben 10 yaşındayken doğurdu. Ben hatırlıyorum. Doğuma giderken ben huysuzluk yaptım. Beni ayağında salladı. Doğurdu. Ertesi gün babama hamsi yaptı. Lohusa teri diye bir şey var. İnanılmaz sıcak basıyor. O sıcağın üstüne bir de balık kızartınca Annem o günden beri balıktan tiksiniyor.Ya ben sana cok uzuldum..hic bir kadin dogurdugu ertesi gibi sicak yatagindan kalkmayi hak etmez. Hele onca agri siziyla..Senin bebeginle vakit gecirmen gereken zaman suan ve bu gunlerde geri gelmeyecek. Keske yerine birini bulsaydin dogumdan once.
Yalniz degilsin ama ben dogumdan sonra nerdeyse bisey yapamayacak haldeydim.. kendimi zor tasiyordum.. birak ise gitmeyi dunya yansa kalkacak durumda olmuyodum. Bosa lohusalik 40 gun denmiyor.Yerime ablam olabilir o da Ankara’da yaşıyor. Çocuğunun okulunu bahane edip Mayıs’tan önce taşınmam diyor. İlk 10 gün evdeydim. Ben yalnız olduğumu sanmıyorum. Annem kardeşimi ben 10 yaşındayken doğurdu. Ben hatırlıyorum. Doğuma giderken ben huysuzluk yaptım. Beni ayağında salladı. Doğurdu. Ertesi gün babama hamsi yaptı. Lohusa teri diye bir şey var. İnanılmaz sıcak basıyor. O sıcağın üstüne bir de balık kızartınca Annem o günden beri balıktan tiksiniyor.
Tamamen huy canım iksiri falan yok düzen hastası ..çocuklar evde put gibi. oyuncaklarını asla dağıtamazlar bir tane oyuncakla oynama hakkı var ,odalarına girip oynayamaz dışarıdan bir çocuk . İzin vermez.. bırak evin dağınık olsun mutlu çocukların olsun yeter ki orgumuz de eksik olsunAyy o arkadasiniz nasil yapiyor ya gercekten bunun bu formulu varda benmi bilmiyorum yada vi iksir var iciyosunda biselermi oluyo nebilil yaa
Benimkisi 18 aylik benil evim hep daginik, hep yapisigiz nebilim kendime hayrim yok bide orgu yapacam
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
Ozaman arkadasiniz cocuk yetistirmiyorTamamen huy canım iksiri falan yok düzen hastası ..çocuklar evde put gibi. oyuncaklarını asla dağıtamazlar bir tane oyuncakla oynama hakkı var ,odalarına girip oynayamaz dışarıdan bir çocuk . İzin vermez.. bırak evin dağınık olsun mutlu çocukların olsun yeter ki orgumuz de eksik olsun
Ay kendimi gördüm.Tuvalet,banyo,mutfak heryerde beraberiz.Ben temizlik yapiorum ve bi ayağımla da bebek arabasını sallıyorum.Kizim da beni izlio.Yaka ignemKeşke bu msjları okurken bu saate kadar bebeğimi uyutmaya çalışıyor olmasaydım.
Bebeğin esas yükü 2 yaşına kadar bence. Kendi uyuyabildiğinde bi de tuvalet işi çözüldüğünde kendinize rahatça zaman ayırabilirsiniz. Öyle umuyorum en azındanGebeliğimde çalıştım. Hemşireyim. Pandemi bebekten daha çok zorladı beni diyebilirim hatta. Ama bana bir yükü olmadı. Bulantı vs yaşamadım.tabi bunlar Kişiden kişiye değişiyor. Allah yüzüme baktı diyorum tek açıklamam bu. Doğumdan sonra ilk 2 ay yapışık ikizlerdik. Tuvalet banyo yemek yemek flan bunlar lüxdü. 2. Aydan sonra ev işimi her şeyimi rahat rahat halledebilmeye başladım. Sadece uyanık olmak lazım. Nerde çalışıyorsan onu da yanında tut. Oda oda geziyoruz biz hep gözümün önünde. Hatta bir ara bebek arabasını yıkadım içeri aldım. Oda oda peşimden sürüklüyordum.
Bence o kadar da degil. Ilk zamanlar öyle olsa da sonradan yoluna giriyor her sey.Tamamen benim iş alma kapasiteme bağlı aslında. Haftada birkaç gün full işe ayırıp mesela 3 gün, yardımcı alsam olur mu diye düşünüyorum. Arkadaşlarım asla olmaz bebek seni ister durmaz diyorlar. Onlar hiçbir şekilde çalışamayacağımı düşünüyor. Günde 3 saat bile verimli çalışsam aslında yeter.
Bende üzülüyorum hastasın git tedavi oldiyorum ama nafile huyum bu diyorOzaman arkadasiniz cocuk yetistirmiyor
Saksida bitki almis kendine
Kusura bakmayin hic tahammul edemedigim tip
Bizde kucukken evin icinde hic biseyd dokunamayan hep guzel giyinen temiz olan biblo gibi biseydik ama bizim 1sansimiz vardi, sabahtan aksama kadar disarda oynardik
Arkadasinizin cocuguna uzuldum gercektende
Tamamen benim iş alma kapasiteme bağlı aslında. Haftada birkaç gün full işe ayırıp mesela 3 gün, yardımcı alsam olur mu diye düşünüyorum. Arkadaşlarım asla olmaz bebek seni ister durmaz diyorlar. Onlar hiçbir şekilde çalışamayacağımı düşünüyor. Günde 3 saat bile verimli çalışsam aslında yeter.
Tamamen benim iş alma kapasiteme bağlı aslında. Haftada birkaç gün full işe ayırıp mesela 3 gün, yardımcı alsam olur mu diye düşünüyorum. Arkadaşlarım asla olmaz bebek seni ister durmaz diyorlar. Onlar hiçbir şekilde çalışamayacağımı düşünüyor. Günde 3 saat bile verimli çalışsam aslında yeter.
dinlenirsin. mesela aksama kadar ev ve cocukla ugrasip cocugu sekiz gibi uyuyatabilirsem, gayet de guzel dinlenebiliyorum ama calisacak halim kalmiyor tabi :)… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Tabiki evde ilgi bekleyen bir bebekle aynı anda çalışmak zordur zaten ilk aylar sadece bebekle ilgileneceksiniz ama bir süre sonra yarım gün bakıcı bile alıp çalışırsiniz neden olmaisn ki bütün çocuklu kadinlar evde mi oturuyo herkes calisiyo hemde evden bile değil… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?