Çocuk olunca - Louder’ın bebekli iş günlüğü

Ya ben sana cok uzuldum..hic bir kadin dogurdugu ertesi gibi sicak yatagindan kalkmayi hak etmez. Hele onca agri siziyla..Senin bebeginle vakit gecirmen gereken zaman suan ve bu gunlerde geri gelmeyecek. Keske yerine birini bulsaydin dogumdan once.

Ya ben sana cok uzuldum..hic bir kadin dogurdugu ertesi gibi sicak yatagindan kalkmayi hak etmez. Hele onca agri siziyla..Senin bebeginle vakit gecirmen gereken zaman suan ve bu gunlerde geri gelmeyecek. Keske yerine birini bulsaydin dogumdan once.
Yerime ablam olabilir o da Ankara’da yaşıyor. Çocuğunun okulunu bahane edip Mayıs’tan önce taşınmam diyor. İlk 10 gün evdeydim. Ben yalnız olduğumu sanmıyorum. Annem kardeşimi ben 10 yaşındayken doğurdu. Ben hatırlıyorum. Doğuma giderken ben huysuzluk yaptım. Beni ayağında salladı. Doğurdu. Ertesi gün babama hamsi yaptı. Lohusa teri diye bir şey var. İnanılmaz sıcak basıyor. O sıcağın üstüne bir de balık kızartınca Annem o günden beri balıktan tiksiniyor.

İlk hamilgimde 1 yaşını doldurunca işe geri dönmeyi düşünmüştüm ,kıyamadım duygularıma yenik düştüm ikinciyi de yaptım şuan ev garanti:)İlk bebeğim sakin Ben acemi olduğum için zorlandım,ikinci bebeğim de tecrübe var kızım durmuyor uyaniken hep peşindeyim 3 yaşında, çocuğunuzada bağlı biraz

Yalniz degilsin ama ben dogumdan sonra nerdeyse bisey yapamayacak haldeydim.. kendimi zor tasiyordum.. birak ise gitmeyi dunya yansa kalkacak durumda olmuyodum. Bosa lohusalik 40 gun denmiyor.

Annenin sartlarida oyleymis ama cok mu lazimdi babanin balik yemesi yani.. biz kadin bazen cok it canliyiz, canimizin kiymetini bilmiyoruz hakket.

Ayy o arkadasiniz nasil yapiyor ya gercekten bunun bu formulu varda benmi bilmiyorum yada vi iksir var iciyosunda biselermi oluyo nebilil yaa
Benimkisi 18 aylik benil evim hep daginik, hep yapisigiz nebilim kendime hayrim yok bide orgu yapacam
Tamamen huy canım iksiri falan yok düzen hastası ..çocuklar evde put gibi. oyuncaklarını asla dağıtamazlar bir tane oyuncakla oynama hakkı var ,odalarına girip oynayamaz dışarıdan bir çocuk . İzin vermez.. bırak evin dağınık olsun mutlu çocukların olsun yeter ki orgumuz de eksik olsun

Hamileyken çalışabilirsin ama çocuk olunca yardımcıya/bakıcıya ihtiyacın olacak. Ev işi yemek ve çocuk bakımı çoooook zor. Bir yandan da iş varsa içinden çıklmıyor.
33 yaşımda doğurdum. Keşke daha önce yapsaydım bu yaşlara bırakmasaydım diyorum ben de. Ama erken yapsaydım da keşke daha geç yapsaydım derdim kesin.
Şu an 8 aylık olucak. Anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getiriyor. Bütün hayatımız değişti. Çalışmaya başladım. Evde bakıcı var. Ona rağmen akşam işten gelince max yarım saat oturup bir çay içiyorum. Geri kalanı hep koşturma hali.
Dün akşam eşimle eski güzel günlerde olsa bu hafta sonu ne yapardık diye konuşuyorduk sonra ben ağladım. sonra gittim çocuğumu öptüm özür diledim onsuz günleri özlediğim için ama özleniyor

Ozaman arkadasiniz cocuk yetistirmiyor
Saksida bitki almis kendine
Kusura bakmayin hic tahammul edemedigim tip
Bizde kucukken evin icinde hic biseyd dokunamayan hep guzel giyinen temiz olan biblo gibi biseydik ama bizim 1sansimiz vardi, sabahtan aksama kadar disarda oynardik
Arkadasinizin cocuguna uzuldum gercektende

Ay kendimi gördüm.Tuvalet,banyo,mutfak heryerde beraberiz.Ben temizlik yapiorum ve bi ayağımla da bebek arabasını sallıyorum.Kizim da beni izlio.Yaka ignem yapısik ikiz gibiyiz.Ben nereye kızım oraya

Bence o kadar da degil. Ilk zamanlar öyle olsa da sonradan yoluna giriyor her sey.

Bende üzülüyorum hastasın git tedavi oldiyorum ama nafile huyum bu diyor

eğer toplantı gibi aktif katılım gerektiren bir işle meşgul değilseniz emekleyene dek çocuğunuzla birlikteyken de günde 3 saat bal gibi çalışırsınız. (ilk 3 ay zaten sling muhteşem oluyor- sonrasında da montessori mobilleri ve ayna kullandım ben)
emekleme sonrasında hareketli olduğu için bir aktif kişi lazım oluyor. eşiniz, anneninz ilgilenebilir mümkün değilse siz evdeyken çocukla ilgilenecek bir oyun ablası gibi biri çağırabilirsiniz.

ev işlerini en azından temizliği üstünüzden alacak biri bulursanız çok rahat edersiniz. mümkün değilse (benim ilk yılımda mümkün olmadı mesela) yemek için bir çözüm bulunabilir. ben büyük dondurucu aldım, hem güvendiğim birine yaptırıp depoladım hem de kendim mümükün oldukça ona bir şeyler attım, ilk yıl çorba salat gibi basit şeyleri yaptık, ana yemek - atıştırmalık hep dondurucudan yedik. bu da müthiş kolaylık oluyor.

Yok bee küçük bebek anlamaz o kadar. Tamam anne kokusu istiyorlar sakinleşmek için ama kendisine bakan x kişisine de kolaycana alışır. 8 aylık bebeyi bırakıp gidiyorum arkamdan el sallıyor

İşiniz online toplantı,görüşme vs içermiyorsa bebekle çalışmak aşırı zorlayıcı değil.Ben 8 aylık ve 5 yaş çocuklarımla uzaktan eğitim vermiştim 3 gün,karşımda öğrenciler olduğu için muhakkak yanımda annemi ya da eşimi bulundurdum.Ama eğitim vermeseydim tek başıma da altından kalkardım.Tabi bebeğin huyu da çok önemli,eğer huysuz bir bebeğiniz olursa yardımcınız olsa da çok zorlar çalışmak sizi.Ayrıca 2 yaş sendromundan el sallıyor ve diyorum ki,ilk bir yaş gayet kolay.Ama tünelin bu noktası çok fena bilginiz olsun
Bir de hamileliği sormuşsunuz eğer önemli bir sağlık sorununuz olmazsa hamileyken çalışmak bebekli çalışmadan daha kolay,evet uykulu oluyorsunuz ama işinizi yapamayacak kadar da değil

Ben hamileyken aşırı uykum geliyordu, böyle baygın gibi uyuyordum, uyanamıyordum. Eski koca da baya sorun yapıyordu bu durumu, niye uyuyup duruyorum diye ama ayılamıyordum. Herkes böyle olmaz heralde.

Insanin cocukla afedersiniz poposunu kasiyacak firsati olmuyor.
Suan yarim gun ana okuluna gidiyor da kasiyabiliyorum

Kolik değilse yapılır bence. Benim kızımın gaz sancısı çok olurdu. Sabahtan akşama kadar kucağımda gezirdiğimi biliyorum. Ama yanında birisi olacaksa , annen falan çalışabilirsin. İlk 4 ay hayatımın en zor anlarıydı.

dinlenirsin. mesela aksama kadar ev ve cocukla ugrasip cocugu sekiz gibi uyuyatabilirsem, gayet de guzel dinlenebiliyorum ama calisacak halim kalmiyor tabi :)

Tabiki evde ilgi bekleyen bir bebekle aynı anda çalışmak zordur zaten ilk aylar sadece bebekle ilgileneceksiniz ama bir süre sonra yarım gün bakıcı bile alıp çalışırsiniz neden olmaisn ki bütün çocuklu kadinlar evde mi oturuyo herkes calisiyo hemde evden bile değil

Hamileyken evden calisabilirsiniz, elimdeki isleri teslim ettikten 4 gun sonra suyum geldi, dogum yaptim. Dogumdan sonra tek basiniza hem calisip hem bebekle ilgilenmeniz cok zor. Eve yardimci alsanız dahi bebekle ilgilenmek gerekiyor, emzir gazini cikar, gonlunu eyle, uyut 2 saat geciyor sonra tekrar basa sariyor emzirme vakti geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…