- 17 Ocak 2020
- 28.122
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.855
- 598
Simdiki aklım olsa şu kadar sene yapmazdım diyenler nedense üçüncü çocuğa hamile… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
Hamileyken ve doğumdan sonra da her şey yapılabilir. Sadece tüm düzeniniz değişecek ve yeni eegonominizi bulmak için biraz zorlanabilirsiniz ama sonrası normal. O Felak tellalligi yapanlara göre tam olarak çocuk doğduktan 40 yıl sonrası rahat. Siz onları boş verin… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Yok naz yapmak benim için hayalKötü olmuş sizin için üzüldüm lohusa nazı bile yapmaya fırsatınız olmamışyakın mı evle iş peki git gel yaparken zor oluyor mu
Doğurmak üzereyim. Hala online psikoterapi yapıyorum. Dip bucak ev de temizliyorum. Bunu diyenler hamişler.… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Bir arkadaşım diyor ki arkadaşı gelmiş bebekliymiş bebeği diğer odada uyutmuş sohbet ederlerken aklı hep bebekte kalıyormuş uyuz oluyormuş. Yahu bu nasıl bir mantık ? Bebeği olab arkadaşıyla sohbet etmeye de gidemeyecek mi? Tek bildiğim şu olur da anne olursam bebeğime öiyyy cınımmm diye yaklaşan samimiyetsizlere asla inanmayacağım :)Annelerle bu şekilde konuşan insanlara gıcık oluyorum. Benim bebeğim var evimin işini de yapıyorum dinleniyorum da. Evden çalışma imkanım olsa yardımcı alıp çalışırım. Sanki çocuk bir ayak bağı olarak gösteriliyor hiç alakası yok . Kendinizi ona göre planlarsınız olur biter.
Eşinizde yani,,, neyse bişey demeyeceğim. Bence biraz dinlenin para gelirde sağlık gelmez en azından dikişleriniz kaynasaydı. Finansal işleri evden yönetemez misiniz?Yok naz yapmak benim için hayalBugün arkadaşımız arıyor. Beni soruyor. “Kendine geldi mi” diyor. Eşim “At gibi, 2. Gün kalktı” diyor. Kendi soğuk alsa 3 gün yataktan çıkmaz. Ben 2. Gün ortada ağrım olmasına rağmen dolanıyordum.
işle ev arası arabayla 20 dk mesafe.
Ahahah aradığım yorum. Aynen çocuğu evlenip çoluğa çocuğa karışana kadar çok çok zor. Her gün evlendiğine söver ama asla boşanmaz. Çocuk mu aman aman der. Sonra bir iki üç allah ne verdiyse. Sorunca da allah kolaylığını veriyor der. Yahu hani mahvolmuştun. Milletçe abartmayı seviyoruz.Hamileyken ve doğumdan sonra da her şey yapılabilir. Sadece tüm düzeniniz değişecek ve yeni eegonominizi bulmak için biraz zorlanabilirsiniz ama sonrası normal. O Felak tellalligi yapanlara göre tam olarak çocuk doğduktan 40 yıl sonrası rahat. Siz onları boş verin
Tabi ki eski duzenin kalmiyor ama bu tamamen dogan bebekle alakalı kizimla 7/24 yapışık ikiz gibiydik cok zor zamanlardi… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Kesinlikle öyle. Her yeni duruma adaptasyon süreci var her yeni durumu tanımak ve uyum saglayana kadar zorluk oluyo ama sonra her şey yerli yerini buluyo. Hayır çocuksuz hayatta hep kolay oluyormuş hiç zorlukla karsilasmiyormus gibi insanların yorumlar yapması değişik .Ahahah aradığım yorum. Aynen çocuğu evlenip çoluğa çocuğa karışana kadar çok çok zor. Her gün evlendiğine söver ama asla boşanmaz. Çocuk mu aman aman der. Sonra bir iki üç allah ne verdiyse. Sorunca da allah kolaylığını veriyor der. Yahu hani mahvolmuştun. Milletçe abartmayı seviyoruz.
Yahu evlenmek bile başlı başına devrimdi benim için misal. Ben baba evinde hep ders çalışmaya teşvik edilen, masadan bardak kaldırmayan inek çocuktum. Evlendim bir baktım ben yapmasam yapan yok. Evlilik hakikaten devrim oldu benim için. Herşey de kolaylaştı zamanla. Yemek yapmak da, iş yapmak da hatta yerden çorap toplamak da. Zor algısı kişiden kişiye değişir. 2 kedim var misal benim. Her gün mutlaka evi süpürür, kumlarını temizler, tüylerini tararım. Bunu severek yaparım. Bana hiç zor gelmez. Ama bir başkası için kedi kakasını kumdan temizlemek ya da kediyi taramak ölümcül gelebilir.Kesinlikle öyle. Her yeni duruma adaptasyon süreci var her yeni durumu tanımak ve uyum saglayana kadar zorluk oluyo ama sonra her şey yerli yerini buluyo. Hayır çocuksuz hayatta hep kolay oluyormuş hiç zorlukla karsilasmiyormus gibi insanların yorumlar yapması değişik .
Soyle bir gercek var ki yas ilerledikce insan bebek fikrinden daha cok uzaklasiyor. Benim tercihim yasim gencken daha enerjik ve hayat doluyken yapmak olurdu simdi ki aklim olsa… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
3-4 sene en azindan kendim bakicam diyosanİş aslında çocuğuma sağlayacağım imkanlar için öncelikli olur ama sağlam bir birikim yapıp bu plana kalkışmak daha mantıklı geliyor eğer çalışamayacaksam
Bence kadinlarin bir kismi gizli bir tarikata uye ve bebek bakmanin dunyanin en zor ve sıkıcı isi oldugunu soylememe yemini etmislerYa burada hamile olup da şu şartları küçümseyen herkesi doğumdan sonra görmek istiyorum arkadaşlar. Ben de tam olarak böyleydim ama feleğim şaştı. Bakın yazılanlar az bile. Göz korkutmak değil, daha gerçekçi plan yapmanız için yazıyorum bunu. Daha hamile olan kimse bir bebeğin ne kadar zorlayıcı olacağı hakkında bilgi sahibi değil. Ben de diyordum aynen sizin gibi ama gördüm yani.
Bakın Eylül öztürk gibi evinizde bir ordu varsa rahatlıkla yaparsınız. Ama destekçi olmadan yapan kadınların hepsi kendilerini aşırı yıpratmak zorundalar. Birileri bunu yaparken yapıyorum diyor ama sorun bakalım nasıl yapıyor.
Tabii ki insan mecbur kalınca herşeyi yapıyor ama bu zor olduğu gerçeğini değiştirmez.
İlk 3 ay bnm icin tuvalete bile gidemiycek zamansizlikta gecti ama sonra hersey rayina oturdu. 8 ayimiz bitmek uzere gayette zaman buluyorum tabi her gunumuz ayni degil. Bazen cok rahat bazen oldukca zor. Çocuktan onceki konfor olmayacak bu kesin. Cocukla birlikte biseyleri yapmanin bir yolunu buluyoruz. Gozunu korkutma her cocuk farklidir… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?