… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
bu sorunun cevabını etkileyen çok fazla değişken var, sizin sağlığınız, bebeğin mizacı eşinizin insanlık seviyesi, aile desteği, ekonomik durum vb.
ama şunu söyleyeceğim insanlar dert yanmayı seviyor, herkesin çocuğu yaramaz, herkes keşke evlenmeseydim diyor ama maaşallah yine doğuruyor veya boşanmıyor. yani bi kısım şikayet gerçek bi kısmı nazar değmesin diye abartı bence :)
yine benim tecrübemden bahsedeyim, normalde evden açlışmıyorum ama pandemiyle birlikte geçen yıl evden çalışma imkanım oldu. bebeğim 20 günlükken işe döndüm. şu anda normal mesaimle çalışıyorum. bebeğim 15 aylık.
evet elbette üstünde bir minik insanın bakım ve yetiştirme sorumluluğu olduğu için yaşamın kuşkusuz değişiyor ama yukarıda saydığım çşitli koşullar uygunsa uyumlanıyorsun. pişman değilim ne anne olduğuma ne de işe döndüğüme.
bu sorunun cevabını etkileyen çok fazla değişken var, sizin sağlığınız, bebeğin mizacı eşinizin insanlık seviyesi, aile desteği, ekonomik durum vb.
ama şunu söyleyeceğim insanlar dert yanmayı seviyor, herkesin çocuğu yaramaz, herkes keşke evlenmeseydim diyor ama maaşallah yine doğuruyor veya boşanmıyor. yani bi kısım şikayet gerçek bi kısmı nazar değmesin diye abartı bence :)
yine benim tecrübemden bahsedeyim, normalde evden açlışmıyorum ama pandemiyle birlikte geçen yıl evden çalışma imkanım oldu. bebeğim 20 günlükken işe döndüm. şu anda normal mesaimle çalışıyorum. bebeğim 15 aylık.
evet elbette üstünde bir minik insanın bakım ve yetiştirme sorumluluğu olduğu için yaşamın kuşkusuz değişiyor ama yukarıda saydığım çşitli koşullar uygunsa uyumlanıyorsun. pişman değilim ne anne olduğuma ne de işe döndüğüme.
Gaz sorunu nasil yasanmaz bi anltiver bacimValla bebeği sakin, doğru düzgün ağlamayan, uyumlu ve gaz problemi yaşamamış bir bebeğim olmasına rağmen zor diyorum. Yardım alırsanız olur ama tek başınız zor.
Gaz sorunu olmayan bebek var , benim oğlan gazdan ölürdü kızım ise bir gün bile gazlanmadi , oğlanı saatlerce kucakta ziplatirdik gaz çıkarsın diye , kızımı emzirdikten sonra yatağa koyardım kendi kendine çıkarırdı gazını , hepsi farklı bir versiyon bunlarinGaz sorunu nasil yasanmaz bi anltiver bacim
Benimkilerin hepsi gazliydi ortaligi yikarlardi.. yani iyi gecirmisim o gunleri diyorum bazen.. hic susmayan bebek dusun.. masaj yapiyordum tabii ama ise yariyor mu onu bile o an anlamiyorsun bazen.Gaz sorunu olmayan bebek var , benim oğlan gazdan ölürdü kızım ise bir gün bile gazlanmadi , oğlanı saatlerce kucakta ziplatirdik gaz çıkarsın diye , kızımı emzirdikten sonra yatağa koyardım kendi kendine çıkarırdı gazını , hepsi farklı bir versiyon bunlarin
Valla yaşamadık tontriko ya. Dişler başlayana kadar mışıl mışıl uyurdu benim yavrum. Ben ekstra bir şey yapmadım da yani, şanslıydım bence. emdikten sonra gazını kendi çıkartıyordu. Hiç gaz da çıkartmazdım ben. Gaz çıkarmayı bilmiyorum yani bebekten.Gaz sorunu nasil yasanmaz bi anltiver bacim
Hamileyken mesleki kariyerimin de ilk yıllarıydı yani aman evde oturup dogurayim sonra çalışırım diyemedim. Saat 5:45 koda koşa servise binip akşam saat 20:00 civarı da eve geliyordum. Bazen saati 15dk sonrasına kurup tuvalette uyuyordum. Yani zor ama imkkansiz değil. Çocuk doğduktan sonraki ilk 1 yıl çalışmak zorlar ama sonra düzene girer.… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
MasallahValla yaşamadık tontriko ya. Dişler başlayana kadar mışıl mışıl uyurdu benim yavrum. Ben ekstra bir şey yapmadım da yani, şanslıydım bence. emdikten sonra gazını kendi çıkartıyordu. Hiç gaz da çıkartmazdım ben. Gaz çıkarmayı bilmiyorum yani bebekten.
Erkek aslında. Ben gaz çıkartmadım çnkü hep kendi çıkartıyordu yani zorunluluktan değil. Emer ve memeyi bırakır bırakmaz geğirir ya da popodan çıkartırdı. Doğuştan bu infoyla doğmuş kendisi, default yani:)Masallahkizmiydi senin bebek? Cok sanslisin o zaman ama 2. Zor bi bebek olursa baya farkli gelecek sana benim hepsi ayni oldugu icin zombi gibi gezdim hepsinde ilk 2 yil.. yani acaba hic cikarmayinca kendi kendine ogreniyor olabilir mi gaz cikarmayi?
Daha once baska topiclerde gordum cocuk dogar dogmaz nar suyu verirsen 1 cay kasigi gazi olmaz dediler.. ama ben hic birinde cesaret edemedim.. zaten mevsimi degildi hep
Masallah diyelimde nazar degmesin minik pasayaErkek aslında. Ben gaz çıkartmadım çnkü hep kendi çıkartıyordu yani zorunluluktan değil. Emer ve memeyi bırakır bırakmaz geğirir ya da popodan çıkartırdı. Doğuştan bu infoyla doğmuş kendisi, default yani:)
Çalışma temponu bilmediğim için işe yeteri kadar vakit ayırabilirsin ya da ayıramazsın diyemem. Ve evet dinlenmiş hissetmek, uykumu almak gibi şeyler çocuklardan sonra rafa kalktı. Şimdi ki aklımla da o zaman ki aklımla da en az beş sene yapmam diyordum ki evlendikten iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?