Hamile misiniz? bebeğin ilk ayları her zaman zordur. Büyüdükçe bir düzen oturdukça her şey yoluna girer.… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
Değilim, ama çook yakın bir zamanda olmasa da planım var, planlarım iptal olmaya başladı gibiHamile misiniz? bebeğin ilk ayları her zaman zordur. Büyüdükçe bir düzen oturdukça her şey yoluna girer.
Çocuk her zaman sorumluluk. Sizin için öncelik sırası işiniz ise çocuk planını rafa kaldırmanız mantıklıDeğilim, ama çook yakın bir zamanda olmasa da planım var, planlarım iptal olmaya başladı gibi
İş aslında çocuğuma sağlayacağım imkanlar için öncelikli olur ama sağlam bir birikim yapıp bu plana kalkışmak daha mantıklı geliyor eğer çalışamayacaksamÇocuk her zaman sorumluluk. Sizin için öncelik sırası işiniz ise çocuk planını rafa kaldırmanız mantıklı
Tamamen benim iş alma kapasiteme bağlı aslında. Haftada birkaç gün full işe ayırıp mesela 3 gün, yardımcı alsam olur mu diye düşünüyorum. Arkadaşlarım asla olmaz bebek seni ister durmaz diyorlar. Onlar hiçbir şekilde çalışamayacağımı düşünüyor. Günde 3 saat bile verimli çalışsam aslında yeter.Evden calisacakmissiniz illaki vaktiniz olur. Bebekler uyur ilk haftalarda. Kolik olursa biraz sıkıntı olur. Bir de ne kadar saat ayırmanız lazım işe? Ben olsam ilk bebeğimde gayet çalışırdım sanırım
Ben de bunu düşünüyorum ama arkadaşlarım çok karamsarlığa itiyor beni. Yani yardımcı almayıp 0 kazanmak yerine yardımcıya kazancımın bir kısmını vermek ve elime para kalması mantıklı geliyor meselaÇalışmak isteyen her türlü çalışıyor, bahaneler üretmiyor. Yanına bir kadın alırsın kreş yaşına kadar mesela. Farklı farklı çözümler bulur isteyen.
Bebeğe göre değişir. Ben 15 aylık oğlumla tuvalete bile birlikte gidiyorum evdeyken mesela… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?