Çocuk olunca - Louder’ın bebekli iş günlüğü

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.213
15.141
448
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?

Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..

Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?

Hamile misiniz? bebeğin ilk ayları her zaman zordur. Büyüdükçe bir düzen oturdukça her şey yoluna girer.

Çocuk her zaman sorumluluk. Sizin için öncelik sırası işiniz ise çocuk planını rafa kaldırmanız mantıklı
İş aslında çocuğuma sağlayacağım imkanlar için öncelikli olur ama sağlam bir birikim yapıp bu plana kalkışmak daha mantıklı geliyor eğer çalışamayacaksam

Evden calisacakmissiniz illaki vaktiniz olur. Bebekler uyur ilk haftalarda. Kolik olursa biraz sıkıntı olur. Bir de ne kadar saat ayırmanız lazım işe? Ben olsam ilk bebeğimde gayet çalışırdım sanırım
Tamamen benim iş alma kapasiteme bağlı aslında. Haftada birkaç gün full işe ayırıp mesela 3 gün, yardımcı alsam olur mu diye düşünüyorum. Arkadaşlarım asla olmaz bebek seni ister durmaz diyorlar. Onlar hiçbir şekilde çalışamayacağımı düşünüyor. Günde 3 saat bile verimli çalışsam aslında yeter.

Ben kızım 2.5 yaşına gelene kadar çalışamadım, evden dahi. Hep kızımın dedikodusunu yapıyorum burada atom bombası gibi çocuk diye Sonra 1 yıl hem ona bakıp hem çalışmaya çalıştım , mahvetti beni. 3.5 olduğu gibi kreşe verdim. Bazen böyle yarım saat falan dalıp aralıksız çalışınca irkiliyorum, sanki çocuğa bakmayı unuttum birşey oldu gibi. Bazen hiçbir şey yapmadan öylece durup duvara bakıyorum. Sessizlikte öylece durup duvara bakmak o kadar dinlendirici ki Benim kızım gbi aşırı aktif, hareketli, çabuk sıkılan ve çocuk k konuşan bir minik olursa hiçbir şey yetişmez. Ama komşumun oğlu var , 2 yaşında pastel boya ve kağıt verdiğinde bir buçuk saat kalkmadan oynayan ( maşallah,tü tü tü, 41 kere vs) öyle olursa şirket bile kurarsın. Bu konu biraz sürpriz yumurta konusu.

Çalışmak isteyen her türlü çalışıyor, bahaneler üretmiyor. Yanına bir kadın alırsın kreş yaşına kadar mesela. Farklı farklı çözümler bulur isteyen.
Ben de bunu düşünüyorum ama arkadaşlarım çok karamsarlığa itiyor beni. Yani yardımcı almayıp 0 kazanmak yerine yardımcıya kazancımın bir kısmını vermek ve elime para kalması mantıklı geliyor mesela

30 yaşında hamile kalan biri olarak diyebilirim ki
Hamileyken kpss için dershaneye gidiyordum, evde de oturup yatana kadar ders çalışıyordum çünkü gebeliğimin başından sonuna kadar hiçbir sağlık sorunu yaşamadım. Ama yaşayanlar oldu evden çalışıp çalışamayacağınız bu sürecin nasıl geçeceğine bağlı onu da kimse bilemez.
Çok sakin bir hamilelik geçirdiğimden mi bilmiyorum ama oğlum hiç zor bir bebek değildi. Eşim gebeliği öğrendiğimiz andan oğlum bir yaşına gelene kadar elimi hiçbir işe sürdürmedi bu yüzden ben doğumdan sonra bol bol dinlendim film izledim, kitap okudum. Ama sorun yaşayanlar oldu bu da doğumdan sonra bebeğinizin durumuna (kolik...vs gibi sağlık sorunu olmamasına) ve eşinizin yardım etme potansiyeline bağlı ki bunu da kimse bilemez.
Evden çalışsam çalışacak zamanım olurdu ha eskisi gibi bir günde bitireceğim işi bir günde bitiremezdim o da bir gerçek. Fakat büyüdükçe sizden kopmaya kendi alanını oluşturmaya başlıyor o da. Şu an çocuk gelişimiyle ilgili bir kitap okuyorum aslında annenin hobisi vs olması çocuk gelişimi açısından da iyiymiş.
Bu konularda kimseye kulak asmayın siz ne istiyorsunuz mühim olan o.

Yeni anne ve bir kez daha kolik bir bebek annesi olarak biraz zor evet. Ama uyudugu saatleri takip edip ki uyursa calisabilirsiniz. Ama bir yerde yazmışsınız yardimci almak iyi fikir. Hem sizde bunalmazsiniz. Bu arada bunlar farazi konuşmalar birazda. Hamilelik ve dogum kisiye ve bebege göre değişiyor. Sansiniz bol olsun

canım merhaba 26 yaşında 1.5 aylık hamile ve özel bir şirkette genel müdür yrd. olarak görev yapıyorum.9 aylık evliyi.Sana şunları söylemek isterim evlenmeden önce üniyi bitirdiğimde erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık herkes oo işte evlilik çok zor bekarlık gibi değil baba evi gibi değil bilmem ne bir sürü olumsuz senaryo ev geçindirmek şöyle böyle falan filan hep olumsuz hep olumsuz.Bizim ülkenin genelinde olumlu yaklaşmak asla yoktur herşeye olumsuz tarafından bakarız ne yazıkki.Evlendim elbette sorumluluklaırm oldu işle birlikte yoruldum ama çok mutluyum çok şükür.Bebek düşününce aynı muhabbetler bilmem ne hepimiz bi anadan doğduk ve annelerimizde zorlandı ama genelde ne duyarız kucağınıza aldığınız an herşey geçerk her şeyi unutrsunuz.Biraz allaha teslim ıolmak bence rabbim kolaylık verir inşallah.İşe gelince 4 ay iznim var doğumdan önce 2 doğumdan sonra 2 ay işe dönmem lazım hemen? acaba diyorum 2 aylık bırakabilir miyim nasıl yaparım vs ama düşün düşün yıpranma süresi bir çok çalışan anne var kuzum çok düşünme olumsuz insanlarla muhattap olma çünkü biliyormki şimdiden başladılar yok uyuyabildiğin kadar uyu yok işte çocuk olunca hayat bitti vırt zırt.Allah kimseye aratmasın cocuğun kıymetini 15 20 yıl bekleyne insanlara sormak lazım sen çok takma

Valla bebeği sakin, doğru düzgün ağlamayan, uyumlu ve gaz problemi yaşamamış bir bebeğim olmasına rağmen zor diyorum. Yardım alırsanız olur ama tek başınız zor.

Bu iş kısmet meselesi çok rahat bir gebelik geçirip son güne kadar çalışabilirsiniz ,çocuğunuz çok gazsız sorunsuz , düzenli uykulu (bebek her annenin hayali:) ) bir bebek olabilir bu da yine işinize doğum sonrası için kolaylık ama en kotu ihtimali düşünerek yaşınız küçük ise birikim yaptıktan sonra çocuk sahibi olmak ama evlat sevgisi çok başka bişey Allah isteyen herkese nasip etsin...

Arkadaslariniz abartmislar bence... Siz istedikten sonra, planli ve eli cabuk olduktan sonra hem cocuk bakımi, kaliteli zaman ve aktivite ile hem kariyer hem de evin isi bal gibi olur.
Ilk cocugumun dogumuna evde calistigim masadan kalkip gittim, 1 haftalikti emzirip uyutup yaninda yattigim yerden gene calisiyordum. Benim meslegim bunu gerektiriyor. 8haftalikti ise basladim, maasiniza ihtiyaciniz varsa ve yoneticiniz keyfi olarak ucretsiz izninizi onaylamiyorsa gidiyorsunuz.
10yil sonra şu an ikize gebeyim, hep evden calistim lakin sureli islerim/taahhutlerim yok, bedenim ne zaman cevaz verdiyse o zaman isimi yaparim. Sıkışirsam hizmet sektorunde ucreti mukabil yardim alabilecegim pek cok alternatif var. Evde oyun kurucu sizsiniz, evin ritmini bilen sizsiniz, bosverin arkadas tenkitlerini, sizin icin en iyisine kendiniz karar verin.
Simdiden basarilar diliyorum

Hamile degilken eee bos bos oturuyordum. Calismiyorum. Hamileyim ve bisuru is actim basima. Kurs basladim, sinava girmeye karar verdim, ders calismaya basladim. Hamilelik hicbir sye engel degil. Hamileligi hastalik sananlar cok sadece. Evlendigimden beri ev hanimiyim. Cocuk olmadigi halde tembelligimden ev islerine zor yetisiyorum. Daha dogrusu yetismeye çalışmıyorum. Genelde yan gelip yatiyorum. O yuzden cocuk olduktan sonraki donem icin yaparim, altindan kalkarim diye buyuk konusacak halim yok. Ama ne anneler görüyoruz , bir komsum hemşire 3 cocugu var cicek gibi, annemin cocuklajrna baktigi bi komsusu var cok yakiniz kadin 4 cocuklu ogretmen, annemin karsi komsusu hemsire o da 4 cocuklu. Yani ornekler bize gayet mumkun oldugunu gosteriyor. Ben de su an bu sinavlara yuksek lisansa baslamak ardindan bir is bulmak icin hazırlanıyorum. Insallah isler umdugum gibi giderse benim de niyetim bebek olduktan sonra evden calismak. Hic de gözümde büyütmüyorum , her şeye gücümüz var

Bebeğe göre değişir. Ben 15 aylık oğlumla tuvalete bile birlikte gidiyorum evdeyken mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…