Selam!Evden çalışan ve çocukla beraber yıllardır emek verdiği kariyeri bitecek diye aklı çıkan ama bebek de düşünen biri olarak takipteyim bu tatlı günlüğü.
Her şey süper süper süper gitsin ve ben de sizi gördükçe daha çok cesaretleneyim inşallah.
MerhabalarHamile insana neden böyle şeyler söylüyorlar ki çevrenizdekiler biraz düşüncesiz.
Yani çocuk düşündüğünüz için fikirlerini söyledilerse tamamda siz kararınızı vermişsiniz herkesin kendi tecrübesi var çocuktan çocuğa değişir bu kendinizi üzmeyin bebek doğsun biraz ara verirsiniz sonra düzen kurarsınız yeterki sağlıklı doğsunMerhabalar
Konuyu açtığımda hamile değildim ama bence yine de doğru değildi söylenenler
Çocuk işi tamamen şans işi ya. Bahtına ne çıkarsa sanki bana öyle geliyor yani.Aynı benim yeğenim. Boyamayı bile tek yapmak istemiyor. Ben hatırlıyorum çocukken iki boya bir kağıt beni min. 1 saat oyalıyordu. Yeğenim asla öyle değil ve çok zor bu
İnşallah, cinsiyetini aşırı merak ediyorum biliyor musun, daha halbuki kesesini göremedim.Çocuk işi tamamen şans işi ya. Bahtına ne çıkarsa sanki bana öyle geliyor yani.
Kendi oğlum uyumludur iyidir hoştur ama lego oynamaktan artık bıkkınlık geçiriyorum. Bıktım öyle böyle değil. Annem ablamlar kal bizde der kalmaz. Babasıyla uyuması dahi zordur. Bir akşam kız arkadaşlarımla çıksam gece 11de eşim arar e çocuk annemi bekleyeceğim diyor dönsen mi der. Bana düşkün olsun derken bu kadarını istememiştim aslında ama kısmetime piyangodan bu çıktı
Sana umarım çok uyumlu çok bıcırık bir şey çıkar lou
Çok normal ben de çok merak etmiştim her hamile gibi. Benim erken belli oldu, kız istiyorduk biraz bozulmuştum. Haftalarca her ultrasonda doktoruma bir daha baksak belki kordondur demiştimİnşallah, cinsiyetini aşırı merak ediyorum biliyor musun, daha halbuki kesesini göremedim.
Nasıl iyi geldi mesajınız anlatamam. Hayalim böyle bir yazı yazmak bir gün buraya. Huzur mutluluk dolu büyüme serüveniniz olsun yavrunuzlaMerhabalar
Öncelikle sağlıkla gelsin yavrunuz. Hamileliğin ilk aylarında biraz daha sakin olmak kaydıyla, her işimi kendim hallettim, eşim yoktu yalnızdım. Çalışsam çalışırdım yani rahatlıkla. Hatta kendimi meşgul tutmak, gebelikte kendimi dinleyip kuruntu edinmemi önledi ve beni zinde tuttu. Tabi risksiz bir gebelik için söylüyorum bunu. Sonra bebek doğunca ilk bir çarpıyor tabiama inanın çok uzun sürmedi -yine sorunsuz geçen bir lohusalık dönemi olmak kaydıyla- hemen kendimi toparladım. Bebeğim birkaç aylıkken hayal ettiğim bölüme başladım ve yine tek bakmama rağmen hayal ettiğim başarıyla devam ediyorum ve kendimle ilk defa gurur duyuyorum. Çocuğuma tek bakıyorum, biraz da bunun etkisiyle tek başına oynamaya, oyalanmaya biraz daha alışık sanırım. Ters günleri olmuyor mu elbette her daim oluyor ve olacak. Ancak, bilmek toleransı arttırıyor, mesela sendrom, atak haftaları gibi şeyleri bilince ona göre kendinizi ayarlıyorsunuz. Yani evet, çocuk bakmak zor -bence özellikle manevi olarak- ancak, ben rahatlıkla diyorum ki bu döneme kadar, hamilelik de dahil evden çalışabilirdim. Dışarıda çalışmak söz konusu olunca daha farklı açılardan düşünmek gerekeceği için onu katmıyorum.
Bir sürü ihtimal var, bazen her şey yolunda gitmiyor, bazen beklediğimiz gibi olmuyor ancak kendisini bir çocuğa maddi manevi hazır hisseden bilinçli ebeveyn adaylarının bu denli korkutulması benim canımı sıkıyor dürüst olmak gerekirse. Evet zor, asla kolay demiyorum ancak çok ekstrem durumlar olmadığı sürece bir kadının hayatını kökten bitiren, başka şeylere odaklanmasına izin vermeyen bir şey değil ebeveyn olmak. Ben de bebek isterken çok korkutuldum, ancak hayatımın en başarılı olduğum dönemlerinden birini yaşıyorum. Umarım her şey sizin için de kolay olur
Başta kız istiyordum. Hamile olduğumu öğrenince “erkek olacaksa da böyle istiyorum diye üzülürse” diye erkek istemeye başladım. Sonra “ama ya kızsa” diye ikisini eşit istemeye başladım. Yengeç burçluğu ve beraberinde dramatizm ile hamilelik qeyfiÇok normal ben de çok merak etmiştim her hamile gibi. Benim erken belli oldu, kız istiyorduk biraz bozulmuştum. Haftalarca her ultrasonda doktoruma bir daha baksak belki kordondur demiştim
Şimdi düşününce çok saçma kız da olsa oğlan da olsa çok çok seviyorsun zaten. Evlatlarımız uzun be sağlıklı yaşasın yeter.
Ben hamilelik boyunca yaş tuttum şimdiBaşta kız istiyordum. Hamile olduğumu öğrenince “erkek olacaksa da böyle istiyorum diye üzülürse” diye erkek istemeye başladım. Sonra “ama ya kızsa” diye ikisini eşit istemeye başladım. Yengeç burçluğu ve beraberinde dramatizm ile hamilelik qeyfi
“Anayım ben ana!!!” Deme ayrıcalığını sabırsızlıkla bekliyorumBen hamilelik boyunca yaş tuttum şimdi
İyi ki oğlan olmuş diyorumAyrı bir ilişkimiz var bence yani bana ayrı vir düşkünlüğü olması mest ediyor. Eminim kızım olsa da iyi ki kız derdim. Annelik öyle bir şey işte
Ona İnan bakmıyor bizim de aynıydı ve oğlan“Anayım ben ana!!!” Deme ayrıcalığını sabırsızlıkla bekliyorumyumurtlama günleriyle ilgiliyse gerçekten, yani yumurtlamadan önce girilen ilişkide kız oluyorsa muhtemelen kız olacaktır çünkü arı gibi çalışmıştık o dönem. İlk denemede oldu zaten. Yumurtlamam 4-5 i gibiydi biz 30’unda mesaiye başlamıştık. Taze yumurta bayat sperm kız çocuk diyorlar ya, belki öyle oldu bilemiyorum. Üzülmesin ama o. Ne olursa olsun gelsin. Yine gelsin
Ayy bunu duyduğuma çok sevindim, belirsizlik oldu şu an çünkü. Kız ihtimali yüksek diye heyecanım azalıyorduOna İnan bakmıyor bizim de aynıydı ve oğlan
Benmki de 5 ine geldi o da ortak oynayamiyo. Paylasiyo onda sorun yok ama hep bi hoplayip ziplamali birbirinin ustune atlamali istiyo sanki yetiskinle oynar gibi. Biz de bunu cozemiyoruz insallah okulla cozulurKendi kendine oynayan çocuklara o kaçar özeniyorum ki. Benim oğlum beş yaşında kendi kendine asla oynamıyor. İlla yanında oturup onun kurduğu oyunda durmam lazım. Katılmasam bile. Ufak tefek işlerim olunca bekliyor güya ama hadi anne hadi anne der yine gelir gider.
Ya arkadaşı gelecek arkadaşıyla oynayacak yada birini esir alacak onunla oynayacak. Asla kendi oynamıyor
O cinsiyet için moralini bozayim miİnşallah, cinsiyetini aşırı merak ediyorum biliyor musun, daha halbuki kesesini göremedim.
Ayaklanmadan önce olabilir ama değil mi, annem de var günde birkaç saatMoral bozmak gibi olmasin ama cocukla evde tekseniz calismak biraz zor. Oglum 3 yasinda, wc'ye giderken bile yanimda geliyor. Bilgisayari asla acamam onun onunde. Elime telefonu alsam kafamda zipliyor. Bir bakiciniz olursa siz calisirken daha kolay olur. Bizim var ama yine de evde ben varsam hem daha yaramaz oluyor hem de hep beni istiyor.
Her ne olursa olsun çok istendiğini hissetsin o bana yeterO cinsiyet için moralini bozayim milütfen 12. Haftaya kadar doktorunu zorlama çünkü söylenen zaten doğru çıkmıyor en doğrusu 16. Hafta hatta o kadar çok değişiyor ki o zamana kadar en güzeli bunu hiç düşünmemek . Ben ayrıntılı ultrason ile 20. Haftada emin oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?