Şimdi çocuk geldi, o da para yiyecek. Ne güzel sevinmişti gelin oğlundan iyi kazanıyor, o evi geçindirir, oğlumun maaşı bana kalır demişti. Evdeki hesap çarşıya uymadı."Senden olanı da sevmeyecek" o kadar doğru ki.. çoğu kayınvalide gerçekten gelini ne kadar seviyorsa torunu da o kadar seviyor. Sağlıksız bir beyin yapısı.
İçimde ne varsa kustum demişsinizMerhabalar. Hayatımın en zor gününü yaşadım sanırım, günü bitiremiyorum bir türlü. Desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
20. haftamda detaylı ultrasona girdik. Üç adet soft marker tespit etti doktorum. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta yoğunluk. Bunların ayrı ayrı zaman içinde yok olabilen şeyler olduğunu, ama üçünün beraber olmasının risk akla getirdiğini söyledi ve fetal dna önerdi. Oradan çıkıp genetik merkezine gittik ve kan verdim, fetal dna sonucu bekliyoruz (bu 10-12 gün nasıl geçecek bilmiyorum).
Maddi manevi desteği nedeniyle çıkışta soluğu babamın yanında aldık, bizi rahatlattı vs. O sırada eşim annesine de haber verdi. Annesinin bulunduğu yerde bize bebek için daha önce eşimin taktığı altınları gönderenler oluyordu. Onlar da bozdurup bize iletiyorlardı parasını. Kayınvalidem üçüncü kez bu altınlardan istemişti. Eşim de “durum böyle, 320 dolar ödeme yaptık, ihtiyacımız var altını gönderin” diye durumu anlattı.
Kayınvalidemin cevabı sonrasında sinir krizi geçirdim ben. Hayatımda ilk defa kendimi tutamadım ve ağzıma geleni söyleyip içimi boşalttım.
Geçen sene oraya gittiğimizde kayınvalidem eşimin küçük kardeşi için “o eşinin oğlu sayılır, eşin onun babası” demişti. Ben de “bu sağlıklı değil, kardeşe verilen destek başka evlada verilen başkadır, evladının acil durumunun çıktığı yere kadardır kardeşe verilen destek, eşim onun babası değil abisi” dedim. Orada da çıldırmıştı bu sözlerime. Durumumuzu dinledikten sonra da;
“Karın böyle demişti. Böyle derse çocuğu sakat olur işte. Öyle laflar edilmez gördünüz mü?” Dedi.
Üç kuruş paradan mahrum kaldı diye kendi torunu hakkında böyle konuşabilen bir kadın, ben zaten içinde bulunduğumuz durumdan ötürü ölü gibiyim, üzerine bu sözleri duymak, eşimin o anki yıkılma haline şahit olmak, sinir krizi geçirdim. İçimde ne varsa kustum artık ve bir daha kendisiyle görüşmeyeceğim, kim ne derse desin çocuğumu görmesini de istemiyorum böylesine kötü kalpli birinin. Eşim kendisi gitsin görüşsün, ilgilenmiyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli ağlama halindeyim ve bu günleri geçiremeyeceğim gibi geliyor. Diyebileceğiniz bir şey de yok aslında ama içimi dökmek istedim bir kez daha. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Hayır çok şükür eşimle bir sorunumuz yokİçimde ne varsa kustum demişsiniz
Eşinize değil inşallah ?
Canım benim sana buradan sarılıyorum. Tüm bebişler sağlıkla doğsun inşallah. Senin de güzel haberlerini alacağızHemen gelse o günler ne olur. Vallahi hiç şikayet etmeyeceğim. Hiç uyumasam da dinlenmesem de olur. Ağzımı açmayacağım söz olsun bu. Çalışamıyorum da demeyeceğim. Vardı öyle korkularım. Tokat gibi indi yüzüme gerçek bir korku. Çok alıştım ben ona, daha bir haftadır tekme atıyor tekmelerine bile alıştım. Uyumadan dinlenmeden bakarım ona yeter ki sağlıkla gelsin
Demrk istediğim şuydu kayınvalideyi arayıp mi kustunuzHayır çok şükür eşimle bir sorunumuz yok
eşe dırdır etmek ne ya, eşimizle konuşunca dırdır etmiş mi oluyoruz. ne ayıp şu yazdığınız.Demrk istediğim şuydu kayınvalideyi arayıp mi kustunuz
Yoksa onun ruhu bile duymadı eşinize mi dırdır ettiniz
Hanımefendi kustum dedieşe dırdır etmek ne ya, eşimizle konuşunca dırdır etmiş mi oluyoruz. ne ayıp şu yazdığınız.
Kayınvalideyle konuştum evet. Eşime neden bağırayım kiHanımefendi kustum dedi
Kusmak olayı senin anan şöyle de böyle de diye yardirmak oluyor eğer kocaya yapılırsa
Doğru kanala yapılırsa yerini bulur kusmak olur dırdır olmaz hak aramak hakkını vermek olur
Ben kaynanaya kusmus olmasını diliyorum ki rahatlayacagim öyleyse cunku
Allah kimseyi evladıyla sınamasın, evlat ateşiyle yakıp kavurmasın ve Allah kimseyi kayınvalidenizinki gibi bir vicdansızlıkla karşı karşıya bırakmasın.“Karın böyle demişti. Böyle derse çocuğu sakat olur işte. Öyle laflar edilmez gördünüz mü?” Dedi.
Off bunu cok iyi bilirim, hamileyken yasadim çünkü. 4 gün kesintisiz ağlamıştım. Simdi kizim nerdeyse 9 yasinda. Su anda stres yapma, o dangoz kadin icin hele hic yapma, bebegine yazik. Gir ilik dus al. Komedi bi film seyret. Unut esinin pacoz anasini. Bebeginle ilgili aklina kötüyü getirme. Hersey cok guzel olsun inşallahBöyle olmasını çok yürekten diliyorum, doktorum babamın 25 senelik arkadaşı, o yüzden o niyetin olmadığını düşünüyorum ama insanız, doktorlar da insan, yarın farklı bir yere de gideceğim detaylı ultrason için. Yok yani yapamıyorum gerçekten saatler geçmiyor, uyuyamıyorum
bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almanı diliyorum :) ve bu yaşadıklarına kucağına aldığında ona ben ne korkmuştum biliyor musun diye anlatmanı diliyorum inşallahEvet ta kendisi. Geçen sene ocakta bu tartışmalar olduğundan beri hiçbir şekilde para vermiyorduk. Onu çıldırtan da buydu zaten sanırım.
Bize gelen altınlardan istiyordu. Kömür yok aç kaldım bilmem ne diye. Nedense çalışmayı asla düşünmüyor. Altınlardan da almasına izin vermedik. Sıkıntısına sevindiği çocuğumun rızkını helal etmiyorum ona.
Maalesef eşim 13 yaşındayken kaybetmişler. En büyük kardeş de eşim. O yaştan beri eşim çalışıp bakmış eve. Annesi de 33’ünden beri evde oturuyor, çalışma önerisine kendini yerlere atarak cevap verip “Louder’ın anası da çalışmıyor” falan diyor. Bugüne kadar durumuna hep üzüldüm. Ama artık üzülemiyorum. Sinir krizi anında “sen ne yaptın da çocuklarınla kaldın tek başına acaba, demek sen de birine bir şey söyledin” derken buldum kendimi.