- 13 Nisan 2020
- 602
- 2.865
Asla söylenmemesi gereken bir söz,beneğiniz sağlıkla doğar inşallah bende olsam görüşmem çocuğumu da yollamamMerhabalar. Hayatımın en zor gününü yaşadım sanırım, günü bitiremiyorum bir türlü. Desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
20. haftamda detaylı ultrasona girdik. Üç adet soft marker tespit etti doktorum. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta yoğunluk. Bunların ayrı ayrı zaman içinde yok olabilen şeyler olduğunu, ama üçünün beraber olmasının risk akla getirdiğini söyledi ve fetal dna önerdi. Oradan çıkıp genetik merkezine gittik ve kan verdim, fetal dna sonucu bekliyoruz (bu 10-12 gün nasıl geçecek bilmiyorum).
Maddi manevi desteği nedeniyle çıkışta soluğu babamın yanında aldık, bizi rahatlattı vs. O sırada eşim annesine de haber verdi. Annesinin bulunduğu yerde bize bebek için daha önce eşimin taktığı altınları gönderenler oluyordu. Onlar da bozdurup bize iletiyorlardı parasını. Kayınvalidem üçüncü kez bu altınlardan istemişti. Eşim de “durum böyle, 320 dolar ödeme yaptık, ihtiyacımız var altını gönderin” diye durumu anlattı.
Kayınvalidemin cevabı sonrasında sinir krizi geçirdim ben. Hayatımda ilk defa kendimi tutamadım ve ağzıma geleni söyleyip içimi boşalttım.
Geçen sene oraya gittiğimizde kayınvalidem eşimin küçük kardeşi için “o eşinin oğlu sayılır, eşin onun babası” demişti. Ben de “bu sağlıklı değil, kardeşe verilen destek başka evlada verilen başkadır, evladının acil durumunun çıktığı yere kadardır kardeşe verilen destek, eşim onun babası değil abisi” dedim. Orada da çıldırmıştı bu sözlerime. Durumumuzu dinledikten sonra da;
“Karın böyle demişti. Böyle derse çocuğu sakat olur işte. Öyle laflar edilmez gördünüz mü?” Dedi.
Üç kuruş paradan mahrum kaldı diye kendi torunu hakkında böyle konuşabilen bir kadın, ben zaten içinde bulunduğumuz durumdan ötürü ölü gibiyim, üzerine bu sözleri duymak, eşimin o anki yıkılma haline şahit olmak, sinir krizi geçirdim. İçimde ne varsa kustum artık ve bir daha kendisiyle görüşmeyeceğim, kim ne derse desin çocuğumu görmesini de istemiyorum böylesine kötü kalpli birinin. Eşim kendisi gitsin görüşsün, ilgilenmiyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli ağlama halindeyim ve bu günleri geçiremeyeceğim gibi geliyor. Diyebileceğiniz bir şey de yok aslında ama içimi dökmek istedim bir kez daha. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Prof Dr Uğur Fırat Ortaç a görünmenizi tavsiye ederim. muayene ücreti şubat ayında 1000 tl idi. özel muayenehanesi var. muhtemelen artmıştır ücreti. eğer ki gücümüz yetmez derseniz desteklerim ben sizi. sırf eşinizin durulundan dolayı bu teklifi ediyorum. eşinizle elleriniz yollarınız hiç ayrılmaz inşallah. çok güzel bulmuşsunuz birbiriniziEvet ta kendisi. Geçen sene ocakta bu tartışmalar olduğundan beri hiçbir şekilde para vermiyorduk. Onu çıldırtan da buydu zaten sanırım.
Bize gelen altınlardan istiyordu. Kömür yok aç kaldım bilmem ne diye. Nedense çalışmayı asla düşünmüyor. Altınlardan da almasına izin vermedik. Sıkıntısına sevindiği çocuğumun rızkını helal etmiyorum ona.
Rabbim, size ve bebeğinize şifa versin inşaallah. Kv belli ki zekasında sıkıntılar olan biri o yüzden zor ama zerre umursamayın. Çizginizi çekmeniz de iyi olmuş. Ne hali varsa görsün. Yani söylediği cümleyi duyunca üzüldüm kadınceğize, hem zeka özürlü olup hem çocuk doğurup, büyütebilmiş bu yaşa gelmiş kadın çok zorlanmıştır kesin. Bir sakatlık olduğu kesin o da kendisinde. Siz canınızı sıkmayın ferahlıkla, mutlulukla kucağınıza alın inşaallah. Siz çekirdek ailenize odaklanın. Şifalar diliyorumMerhabalar. Hayatımın en zor gününü yaşadım sanırım, günü bitiremiyorum bir türlü. Desteğinize ihtiyaç duyuyorum.
20. haftamda detaylı ultrasona girdik. Üç adet soft marker tespit etti doktorum. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta yoğunluk. Bunların ayrı ayrı zaman içinde yok olabilen şeyler olduğunu, ama üçünün beraber olmasının risk akla getirdiğini söyledi ve fetal dna önerdi. Oradan çıkıp genetik merkezine gittik ve kan verdim, fetal dna sonucu bekliyoruz (bu 10-12 gün nasıl geçecek bilmiyorum).
Maddi manevi desteği nedeniyle çıkışta soluğu babamın yanında aldık, bizi rahatlattı vs. O sırada eşim annesine de haber verdi. Annesinin bulunduğu yerde bize bebek için daha önce eşimin taktığı altınları gönderenler oluyordu. Onlar da bozdurup bize iletiyorlardı parasını. Kayınvalidem üçüncü kez bu altınlardan istemişti. Eşim de “durum böyle, 320 dolar ödeme yaptık, ihtiyacımız var altını gönderin” diye durumu anlattı.
Kayınvalidemin cevabı sonrasında sinir krizi geçirdim ben. Hayatımda ilk defa kendimi tutamadım ve ağzıma geleni söyleyip içimi boşalttım.
Geçen sene oraya gittiğimizde kayınvalidem eşimin küçük kardeşi için “o eşinin oğlu sayılır, eşin onun babası” demişti. Ben de “bu sağlıklı değil, kardeşe verilen destek başka evlada verilen başkadır, evladının acil durumunun çıktığı yere kadardır kardeşe verilen destek, eşim onun babası değil abisi” dedim. Orada da çıldırmıştı bu sözlerime. Durumumuzu dinledikten sonra da;
“Karın böyle demişti. Böyle derse çocuğu sakat olur işte. Öyle laflar edilmez gördünüz mü?” Dedi.
Üç kuruş paradan mahrum kaldı diye kendi torunu hakkında böyle konuşabilen bir kadın, ben zaten içinde bulunduğumuz durumdan ötürü ölü gibiyim, üzerine bu sözleri duymak, eşimin o anki yıkılma haline şahit olmak, sinir krizi geçirdim. İçimde ne varsa kustum artık ve bir daha kendisiyle görüşmeyeceğim, kim ne derse desin çocuğumu görmesini de istemiyorum böylesine kötü kalpli birinin. Eşim kendisi gitsin görüşsün, ilgilenmiyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli ağlama halindeyim ve bu günleri geçiremeyeceğim gibi geliyor. Diyebileceğiniz bir şey de yok aslında ama içimi dökmek istedim bir kez daha. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ne kadar güzel bir insansınız. Çok teşekkür ederim. Duygulandırdınız beni.Prof Dr Uğur Fırat Ortaç a görünmenizi tavsiye ederim. muayene ücreti şubat ayında 1000 tl idi. özel muayenehanesi var. muhtemelen artmıştır ücreti. eğer ki gücümüz yetmez derseniz desteklerim ben sizi. sırf eşinizin durulundan dolayı bu teklifi ediyorum. eşinizle elleriniz yollarınız hiç ayrılmaz inşallah. çok güzel bulmuşsunuz birbirinizi
aa kendisini tanıyor olmanız ne güzel tesadüf. belki bu bir işarettir. pek severim onu. henüz çocuğum yok bu yaşıma rağmen ama ben de kendisi emekli olmadan anne olmayı istiyorum. çok değerli bir hekimdir.Ne kadar güzel bir insansınız. Çok teşekkür ederim. Duygulandırdınız beni.
Çok şükür maddi sorunumuz yok, zaten bir miktar birikim yapıp çocuk kararı vermiştik, babam da sağolsun destek oluyor.
Mutlaka görüşeceğim kendisiyle, kendisi beni doğurtan hekim olur. Ve iki kardeşimi. Güzel haberler vermek istiyorum sizlere, kalbim biraz ferahlasın istiyorum. Hayatta çok acı yaşadım ama bu türden bir acı hiç yaşamamıştım.
Rabbim,, ömrünüz boyunca size ve sediklerinize sağlıklı mutlu bir hayat nasip etsin inşaallahProf Dr Uğur Fırat Ortaç a görünmenizi tavsiye ederim. muayene ücreti şubat ayında 1000 tl idi. özel muayenehanesi var. muhtemelen artmıştır ücreti. eğer ki gücümüz yetmez derseniz desteklerim ben sizi. sırf eşinizin durulundan dolayı bu teklifi ediyorum. eşinizle elleriniz yollarınız hiç ayrılmaz inşallah. çok güzel bulmuşsunuz birbirinizi
Gebelik kararı zamanımdan beri planım kendisine gitmekti ama dediğiniz gibi çok yüksek fiyatlar, yine bir tanıdık ve babamın ikinci evliliğinden olan çocuğunun doğumunu yaptıran doktora gitmiştim. İyi hatırlattınız bana. Şimdi görüşüyor annem bakalım uygunluk var mı. En son doğduğumda görmüştü beni :))aa kendisini tanıyor olmanız ne güzel tesadüf. belki bu bir işarettir. pek severim onu. henüz çocuğum yok bu yaşıma rağmen ama ben de kendisi emekli olmadan anne olmayı istiyorum. çok değerli bir hekimdir.
hayatta her şey insan için ve ölümden başka her şeyin çaresi ya da bir sebebi vardır. kalbinizi ferah tutun. benim dedem de hekimdi hem de sayılı hekimlerden. insanların kendi kendilerini hasta ettiğini söylerdi hep. tabi bazı hastalıklar için. o yüzden rahatlayın bir donruma yiyin divan pastanesinden kendinize bir pasta ısmarlayın. çikolataları da mükemmeldir.Ne kadar güzel bir insansınız. Çok teşekkür ederim. Duygulandırdınız beni.
Çok şükür maddi sorunumuz yok, zaten bir miktar birikim yapıp çocuk kararı vermiştik, babam da sağolsun destek oluyor.
Mutlaka görüşeceğim kendisiyle, kendisi beni doğurtan hekim olur. Ve iki kardeşimi. Güzel haberler vermek istiyorum sizlere, kalbim biraz ferahlasın istiyorum. Hayatta çok acı yaşadım ama bu türden bir acı hiç yaşamamıştım.
umarım vardır. ben randevumu onun bir işinin iptal olmasıyle araya sıkıştırtmıştım :) çok mutlu oldum bu arada ortak paydada buluşmak ne güzel. umarım benim bu içimdeki umut size de geçer ve her şey güzel olurGebelik kararı zamanımdan beri planım kendisine gitmekti ama dediğiniz gibi çok yüksek fiyatlar, yine bir tanıdık ve babamın ikinci evliliğinden olan çocuğunun doğumunu yaptıran doktora gitmiştim. İyi hatırlattınız bana. Şimdi görüşüyor annem bakalım uygunluk var mı. En son doğduğumda görmüştü beni :))
Ah canım aynılarını bende dedim oyle demeHemen gelse o günler ne olur. Vallahi hiç şikayet etmeyeceğim. Hiç uyumasam da dinlenmesem de olur. Ağzımı açmayacağım söz olsun bu. Çalışamıyorum da demeyeceğim. Vardı öyle korkularım. Tokat gibi indi yüzüme gerçek bir korku. Çok alıştım ben ona, daha bir haftadır tekme atıyor tekmelerine bile alıştım. Uyumadan dinlenmeden bakarım ona yeter ki sağlıkla gelsin
Eşinin annesinin gözündeki yeri görüyor olması ve inkar etmemesi çok büyük bir artı. Herkes bu kadar basiretli ve dürüst olamıyor. Artık bir dur denmesi gerekiyor ve bunu da o demeli. Verecegin her destek bunu erteler. Sevmiyor oğlunu biliyorsunuz, senden zaten nefret ediyor, değirmenin suyunu kuruttuğun için en büyük düşmanısın. Senden olanı da sevmeyecek. Oğlunun ona para yağdırmasının önünde engel olan ne varsa can düşmanı onun. Beklentiniz olmasın ondan daha, kesin atın. Böyle anan olacağına bir saksı fesleğenin olsun, bu ne abi?Dün de bu örneği verdim. Eski eşim yüzünden yaşadıklarımı biliyorsun buradaki herkes biliyor artık. Allah şahit duysam evlenmiş, karısı hamile, böyle bir durum var. “Bana neler yaptı şimdi böyle oldu” düşüncesi geçmezdi aklımdan. Yemin ediyorum ki aklıma bir saniye düşmezdi bile. Daha güneş ışığını bir kere görmemiş bir bebeği nasıl ilahi adalet malzemesi olarak görebiliyor bir insan, aklım almıyor.
Eşim de lanet etti artık. Hadi daha doğmadı torununa sevgisi oluşmadı, insan “oğlum yıkılacak, çok acı çekecek” diye üzülmez mi diye kendini paralıyor.
"Senden olanı da sevmeyecek" o kadar doğru ki.. çoğu kayınvalide gerçekten gelini ne kadar seviyorsa torunu da o kadar seviyor. Sağlıksız bir beyin yapısı.Eşinin annesinin gözündeki yeri görüyor olması ve inkar etmemesi çok büyük bir artı. Herkes bu kadar basiretli ve dürüst olamıyor. Artık bir dur denmesi gerekiyor ve bunu da o demeli. Verecegin her destek bunu erteler. Sevmiyor oğlunu biliyorsunuz, senden zaten nefret ediyor, değirmenin suyunu kuruttuğun için en büyük düşmanısın. Senden olanı da sevmeyecek. Oğlunun ona para yağdırmasının önünde engel olan ne varsa can düşmanı onun. Beklentiniz olmasın ondan daha, kesin atın. Böyle anan olacağına bir saksı fesleğenin olsun, bu ne abi?
Sekreteri yüksek riskli gebeliğe bakıp bakmadığını bilmediğini söyledi, renkli ultrason yapılmıyor dedi o önemli değil gerçi ama, kendisine ulaşmaya çalışacağız bakalımumarım vardır. ben randevumu onun bir işinin iptal olmasıyle araya sıkıştırtmıştım :) çok mutlu oldum bu arada ortak paydada buluşmak ne güzel. umarım benim bu içimdeki umut size de geçer ve her şey güzel olur
En çok tiksindiğim de şu oldu,Eşinin annesinin gözündeki yeri görüyor olması ve inkar etmemesi çok büyük bir artı. Herkes bu kadar basiretli ve dürüst olamıyor. Artık bir dur denmesi gerekiyor ve bunu da o demeli. Verecegin her destek bunu erteler. Sevmiyor oğlunu biliyorsunuz, senden zaten nefret ediyor, değirmenin suyunu kuruttuğun için en büyük düşmanısın. Senden olanı da sevmeyecek. Oğlunun ona para yağdırmasının önünde engel olan ne varsa can düşmanı onun. Beklentiniz olmasın ondan daha, kesin atın. Böyle anan olacağına bir saksı fesleğenin olsun, bu ne abi?