çocuğumun riskinden (kötü durumundan) bile beslenen kv

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.189
15.051
GÜNCELLEME; Sonuç temiz bebeğim sağlıklı

Merhabalar. Hayatımın en zor gününü yaşadım sanırım, günü bitiremiyorum bir türlü. Desteğinize ihtiyaç duyuyorum.

20. haftamda detaylı ultrasona girdik. Üç adet soft marker tespit etti doktorum. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta yoğunluk. Bunların ayrı ayrı zaman içinde yok olabilen şeyler olduğunu, ama üçünün beraber olmasının risk akla getirdiğini söyledi ve fetal dna önerdi. Oradan çıkıp genetik merkezine gittik ve kan verdim, fetal dna sonucu bekliyoruz (bu 10-12 gün nasıl geçecek bilmiyorum).

Maddi manevi desteği nedeniyle çıkışta soluğu babamın yanında aldık, bizi rahatlattı vs. O sırada eşim annesine de haber verdi. Annesinin bulunduğu yerde bize bebek için daha önce eşimin taktığı altınları gönderenler oluyordu. Onlar da bozdurup bize iletiyorlardı parasını. Kayınvalidem üçüncü kez bu altınlardan istemişti. Eşim de “durum böyle, 320 dolar ödeme yaptık, ihtiyacımız var altını gönderin” diye durumu anlattı.

Kayınvalidemin cevabı sonrasında sinir krizi geçirdim ben. Hayatımda ilk defa kendimi tutamadım ve ağzıma geleni söyleyip içimi boşalttım.
Geçen sene oraya gittiğimizde kayınvalidem eşimin küçük kardeşi için “o eşinin oğlu sayılır, eşin onun babası” demişti. Ben de “bu sağlıklı değil, kardeşe verilen destek başka evlada verilen başkadır, evladının acil durumunun çıktığı yere kadardır kardeşe verilen destek, eşim onun babası değil abisi” dedim. Orada da çıldırmıştı bu sözlerime. Durumumuzu dinledikten sonra da;

“Karın böyle demişti. Böyle derse çocuğu sakat olur işte. Öyle laflar edilmez gördünüz mü?” Dedi.

Üç kuruş paradan mahrum kaldı diye kendi torunu hakkında böyle konuşabilen bir kadın, ben zaten içinde bulunduğumuz durumdan ötürü ölü gibiyim, üzerine bu sözleri duymak, eşimin o anki yıkılma haline şahit olmak, sinir krizi geçirdim. İçimde ne varsa kustum artık ve bir daha kendisiyle görüşmeyeceğim, kim ne derse desin çocuğumu görmesini de istemiyorum böylesine kötü kalpli birinin. Eşim kendisi gitsin görüşsün, ilgilenmiyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli ağlama halindeyim ve bu günleri geçiremeyeceğim gibi geliyor. Diyebileceğiniz bir şey de yok aslında ama içimi dökmek istedim bir kez daha. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Eşimin ailesini zerre sevmez üstüne gicik olur nefret biriktirirdim.
Gebelik zehirlenmesi yasadim. Erken doğum yaptım. Bebegim 32 gün yoğun bakımda kaldi. İkimiz de ölümden döndük derken artik benim için nefret duyacak kadar bile önemleri yok.
Hayatta iken gömdüm onlari sanki.

Siz de öyle yapın rahatladiginizi göreceksiniz.

Durumunuza gelince bir arkadaşım sizinle aynı süreci yaşadı. Bir başka dr yorumuna gidene dek aglamis cok kötü olmuş elbette. Diğer doktor farklı yorumlamış. Gerçekten de sorun yaşamadı cok şükür.
İçinizi ferah tutun.
Insallah saglikla kucaklarsiniz bebeğinizi.

Geçmiş olsun. İnşaallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın. Kayınvalideniz merhametsizin biri demek ki. İlk defa yapmıyordur. Onu kendi çukurunda bırakın. Çocuğunuz için dua edin, sevdiğiniz insanların desteklerini alın ve eşinizle birbirinize sarılın. Sevgi iyileştiricidir.

En iyisini yapmışsınız. Oh biraz da bizim için bağırsaydınız.

Kadına bak aklınca kardeşi de size kilitleyecek, altınlar da ona kalacak. Para için bu kadar düşer mi bir insan?
Ayrıca istediğini söyleyen istemediğini işitir.

Hayır ne sanıyordu? O haberi yeni almışken, testi olmuşken, göz mü korkutuyor aklınca? Madem büyük oğlunu kardeşinin "babası" ilan edecek kadar eski kafalı, o zaman tüm parayı da eski usul en büyük çocuk alsın? Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince me.
Uyuz oldum kadına.
Sinirden eklemeyi unuttum. Çok geçmiş olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah çocuğunuzu

Okurken sinir oldum nasıl bir canlı torunun iyi olmasından öte birşey dileyebilir aklım almıyor. Eşin bu çirkinliğin yanında tepkisiz kalmaz umarım. Bebeğin de sağlıklı sıhatli dünyaya gelsin inşallah. Bu arada kendim, en yakın olduğum kuzenim, ve birkaç yakın arkadaşıma da (özellikle yurt dışı testinin extra gelir yarattığını düşünürsek) böyle çok net konuşmadan hmm burun kemiğini de çok net göremedim, hmm böbrek kan akışı pek görünmüyor, hmm bağırsak yoğun mu ne tarzı konuşmalar yapıldı. Bu yüzden açıkçası testleriniz temiz geleceğine inanıyorum, özellikle ilk gebeliğini yaşayan kadınlara özellikle evham yaptırdıklarını düşünüyorum.

Böyle olmasını çok yürekten diliyorum, doktorum babamın 25 senelik arkadaşı, o yüzden o niyetin olmadığını düşünüyorum ama insanız, doktorlar da insan, yarın farklı bir yere de gideceğim detaylı ultrason için. Yok yani yapamıyorum gerçekten saatler geçmiyor, uyuyamıyorum

Bebeginizin ense kalinligi normalse ve burun kemigi de varsa hic uzulmeyin. Hamileyken benzer surecten gectim. Benim bebegim icin de doktor kalbinde parlaklik ve beyninde kist var demisti. Mahvolmustum tabii. Ama onlar zamanla kayboldu. Insaallah sizin bebeginizinki de kaybolacaktir. Saglikla alin kucaginiza.
Kayinvalidenizi de Allah islah etsin baska ne denir ki.

Çok geçmiş olsun, umarım sağlıcakla doğar bebeğiniz. İkinci bir doktora tekrar yaptırın mutlaka. Fetal DNA yaptırmışsınız zaten.
Kv ne denir bilmiyorum, merhametsiz vicdansız, insan kendi torunu için böyle konuşur mu? Bazı anneler böyle diğer çocukların sorumluluğunu bir çocuğa yüklemeye çalışır. Yüzüne bakmasanız haklısınız.

hangi şehirdesiniz farklı bir bakış açısı için doktor konusunda size destek olabilrim. önerecğeim hekim Ankarada, muayene ücreti biraz yüksek o konuda da yardımcı olurum. yeter ki eşiniz de sizinle olsun.
eşinizin kötü niyetli annesine gelince. dsuymayın görmeyin.dünayda iyiden çok kötüler var. ne koşulda olursa olsun siz güçlü olun gülümseyin. komik filmler fln açın izleyin kendinizi üzmeyin ki bebeğiniz de üzülmesin.

En zor günlerde insanlar gerçek yüzlerini gösterir ne mutlu yalnız şahit olmamışsınız eşinizde oradaymış
Umarım bebeğiniz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir ve sizinle upuzun mutlu ömrü olur.
Sizde kayınvalidenizi hayatınızdan çıkarmış bir şekilde güzelce yaşarsınız

Kv niz çok kötü sakın görüşmeyin her yerden engelleyin, çocuk inşallah sağlıklı doğar, üzülmeyin daha fazla , insan o haldeki birine bu lafları eder mi yaaaa..

Gecmis olsun Allah korktugunuza ugratmasin insallah.Ben de ileri yaş gebesi oldugum icin amniyosentez yaptirmistim hamileligimde.Sonucu beklerken ölüp ölüp dirilirken kayinvaldem sakat cikarsa aldirirsiniz sakat cocuga bakmak zordur demisti.Allah islah etsin kalbi boyle kötü insanlari.

Tatlım sakin ol. Bırak densiz kayınvalideni. Bugünleri de atlatacaksın.

Doktorun çok doğru demiş bebeğinde görülen risklerin hepsi haftalar ilerledikçe geçecek.. Gebeliğimde benzer süreçleri geçirdim diyebilirim. Bütün hepsi düzelmişyi. Bende Fetal Dna yaptırmıştım 10 gün süre veriyorlar ama sonuçlar daha erken çıkabiliyor. İçini ferah tut.. Bebeğine odaklan olumlu enerji ve dua yolla..

Ay nasıl Bir insan bu yaa ne alaka kardeşinin babası değil deyince evlat sakat mi olmaliymis prim kastigi şeye bak insan bı üzülür destek olmaya çalışır şaka gibi ya . Kendini tatmin etmek istediği olaya bak Allah akıl fikir versin. Size de geçmiş olsun benim çocuğuma da detaylı tarama da dünya kadar kalp sorunu buldular doğum yaptıktan 1 ay içinde hepsi geçmişti Allah'ıma şükür iyi düşünün iyi olsun insaAllah

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Çocuğun durumunu dert etmeyin demeyeceğim çünkü ben de olsam dert ederdim. Kv. yi ise dert etmeyin Allah a sığının, inşallah o kalbi kirli insanı sevindirmeyecektir.

Kendi adıma sizin için yapabileceğim tek şey dua etmek. Sonuçlarınız çıkana kadar her gün elimden geldiğince, dilim döndüğünce dua edeceğim. Bir yerde okumuştum, birbirini tanımayan insanların ettikleri dua kabul olur diye. İnşallah güzel haberler alacaksınız. Lütfen sonuçlardan bizi de haberdar edin. Konuyu takibe aldım.

Allahım analı babalı sağlıklı mutlu bir şekilde evladını kucağına almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Kulaklarını kapat ve sadece bol bol dua et. Ben de dua ederim senin ve yavrun için.

Yavrun hayırlısıyla geldiğinde bu insanları tanımayacaksın bile bana inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…